Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    27-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Normandische pannekoeken.

    Eerst maak je een pannekoekbeslag met: 

    250 gr bloem
    50 gr bruine suiker
    een snuifje zout
    5 eieren
    7 dl melk
    25 gr gesmolten boter
    een scheutje Calvados

    Nodig voor de Normandische pannekoeken:

    1 appel per persoon
    donkere kandijsuiker
    margarine
    eventueel nog Calvados, ijs, slagroom

    Per persoon schil je één appel, je haalt het klokhuis eruit met een appelboor en je snijdt hem in schijfjes.
    Smelt flink wat margarine in een pan en bak al de appelschijfjes aan weerszijden al even aan. Haal ze uit de pan.


    Nu smelt je terug margarine in de pan en je verdeelt een aantal appelschijfjes over de pan. Je giet er voorzichtig wat pannekoekenbeslag over. Laat dit nu op een zacht vuur bakken.
    Neem een 2de pan waar je ook wat margarine in smelt. Als de pannekoek onderaan gaar is keer je de pannekoek met de pan om in de 2de pan. Strooi flink wat donkere kandijsuiker over de pannekoek en smelt terug wat boter in de eerste pan. Draai de pannekoek nogmaals om (dus met de suiker naar onder) in de andere pan. Laat hem nu nog even karameliseren en draai hem dan op een bord met de suikerkant naar boven.

    Je kan de pannekoek nu nog flamberen met Calvados en een bolletje ijs of wat slagroom is er ook verrukkelijk bij (dit is natuurlijk enkel voor wie niet op zijn lijn moet letten )

                              
    Het vergt wel wat handigheid om de pannekoek met appeltjes mooi op het bord te krijgen. Gebruik voldoende boter, dan glijdt de pannekoek beter uit de pan! Oppassen voor je handen want door de karamel kan je je lelijk verbranden!


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    25-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart met frangipane

    Ingrdiënten:

    kruimeldeeg
    3 appels
    125 gr gesmolten boter
    75 gr fijne cristalsuiker
    2 eieren
    125 gr amandelpoeder
    1 el. bloem
    2 el. abrikozenconfituur

    De oven voorverwarmen op 200°.
    Leg het deeg met bakpapier in de taartvorm.
    Mix de gesmolten boter met de suiker en doe er dan één voor één de eieren bij. Daarna mix je het amandelpoeder er onder en op het laatste meng je de bloem erdoor.
    Schil de appels en snij ze in vier. Verwijder het klokhuis. Snij de kwartjes nu in fijne partjes maar zorg dat ze onderaan vast blijven zitten.
    Schep nu het amandelmengsel op de taartbodem en schik er de appels op met de bolle kant naar boven.
    Bak de taart 40 min. op 200°.
    Verwarm de abrikozenconfituur en strijk de appels ermee in. Laat de taart afkoelen.

    Heerlijk als 4-uurtje of als dessert!

                                      


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    24-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perentaart met chocolade

    Ingrediënten:

    1 vel kruimeldeeg
    2 peren
    180 gr amandelpoeder
    110 gr boter
    100 gr cristalsuiker
    3 eieren
    3 koffielepels cacao
    een snuifje kaneel

    Klop de zachte boter op met de suiker, het amandelpoeder, de eieren, het cacaopoeder en een snuifje kaneel. Meng tot een mooi glad beslag.
    Leg het kruimeldeeg in een taartvorm en giet het mengsel erop. Strijk het mooi open.
    Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij ze in partjes en schik die op de taart.
    Zet de taart in een voorverwarmde oven van 190°. Bak ze gedurende een 30-tal minuten.
     
                                                    


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    10-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcake

    De lievelingscake van Nils, hij is absoluut geen koekjes of taarten liefhebber maar een stuk lekkere appelcake daar zegt hij geen neen tegen. Ik had dan ook speciaal voor hem voor we naar België gingen appelcake gebakken en ingevroren zodat hij daar nu tijdens de blok af en toe kan van smullen. 

    Ingrediënten:

    4 of 5 eieren (= 300 gr)
    300 gr cristalsuiker
    300 gr zelfrijzende bloem
    300 gr boter
    2 of 3 appelen (afhankelijk van de grootte)
    snuifje zout

    Het is belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

    De oven verwarm je voor op 170°.
    Je neemt een cakevorm en je vet hem in met boter en je bestuifd hem met bloem.
     
    Splits de eieren en klop het eiwit samen met het snuifje zout tot het stijf is.
    Klop in een andere kom de boter met de suiker tot een zachte massa. Klop er dan één voor één de dooiers onder. Lang genoeg kloppen totdat de suiker opgelost is. Meng dan snel de gezeefde bloem er onder. 
    Nu schep je het eiwit voorzichtig onder het beslag (zeker niet meer mixen!).
    De appels schil je, het klokhuis haal je eruit en je snijdt de appel in dunne partjes.
    Nu giet je 1/3de van het beslag in de vorm. Dan leg je er een laagje appels op. Je vult weer aan met een laag beslag en je legt er weer appelschijfjes op. Je giet er dan het laatste beslag bij en legt bovenaan nog een rij met appelschijfjes.
    Je zet de cake in de warme oven en laat hem minstens 1 uur bakken op 170°. Na een uur controleer je met een satéstokje of de cake helemaal gaar is, zoniet zet je hem nog 10 tot 20 min. in de oven.
    Als de cake klaar is haal je hem uit de oven en laat je hem 5 min afkoelen in de vorm. Daarna haal je hem uit de vorm en je laat hem verder afkoelen op een rooster.

                                
                              



    Categorie:Taarten, cake en gebak
    19-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gecarameliseerde perenclafoutis

    Ingrediënten:
    Voor 8 personen

    Voor het beslag:
    1 ei
    10 eetlepels zelfrijzende bloem
    8 eetlepels cristalsuiker
    6 eetlepels zonnebloemolie
    6 eetlepel melk

    Voor de garnituur:
    2 rijpe peren
    50 gr boter
    2 eetlepels cristalsuiker
    1 ei
    kaneel

    Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en mix tot een gladde massa. Giet dit in een beboterde bakvorm.
    Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij de peren in plakjes. Schik deze op het beslag. Bak deze clafoutis 30 min. in een voorverwarmde oven van 175°.
    Laat de boter met de suiker en vanillesuiker smelten. Klop het ei los en roer het eronder. Voeg er kaneel naar smaak toe.
    Schenk dit mengsel over de gebakken clafoutis en zet deze nog 1 tot 2 min onder de hete grill.
    Je kan de clafoutis lauw of koud serveren.

                               


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    13-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte chocoladetaart


    Ik heb echt een zwak voor desserten en dit is één van mijn lievelingstaarten en ook bij onze gasten valt ze altijd in de smaak! Het beslag maak je in een handomdraai maar dan moet je wel het geduld hebben tot de taart helemaal afgekoeld is voordat je ze uit de vorm haalt.

    Ingrediënten:
    Voor 8 personen

    200 gr fondant chocolade
    200 gr boter
    5 eieren
    250 gr bloemsuiker
    25 gr bloem

    De oven voorverwarmen op 180°. Een springvorm beboteren en bestuiven met bloem.
    De chocolade met de boter laten smelten in de microgolfoven. Je klopt dit tot een mooie massa. De eieren er één voor één onder mixen en dan de bloem en de suiker toevoegen.
    Het beslag in de vorm gieten en 25 minuten laten bakken in de oven.

    De taart moet in het midden nog zacht zijn, je kan dit testen met een saté prikker.


                                                                


    Categorie:Taarten, cake en gebak

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs