Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    10-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcake

    De lievelingscake van Nils, hij is absoluut geen koekjes of taarten liefhebber maar een stuk lekkere appelcake daar zegt hij geen neen tegen. Ik had dan ook speciaal voor hem voor we naar België gingen appelcake gebakken en ingevroren zodat hij daar nu tijdens de blok af en toe kan van smullen. 

    Ingrediënten:

    4 of 5 eieren (= 300 gr)
    300 gr cristalsuiker
    300 gr zelfrijzende bloem
    300 gr boter
    2 of 3 appelen (afhankelijk van de grootte)
    snuifje zout

    Het is belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

    De oven verwarm je voor op 170°.
    Je neemt een cakevorm en je vet hem in met boter en je bestuifd hem met bloem.
     
    Splits de eieren en klop het eiwit samen met het snuifje zout tot het stijf is.
    Klop in een andere kom de boter met de suiker tot een zachte massa. Klop er dan één voor één de dooiers onder. Lang genoeg kloppen totdat de suiker opgelost is. Meng dan snel de gezeefde bloem er onder. 
    Nu schep je het eiwit voorzichtig onder het beslag (zeker niet meer mixen!).
    De appels schil je, het klokhuis haal je eruit en je snijdt de appel in dunne partjes.
    Nu giet je 1/3de van het beslag in de vorm. Dan leg je er een laagje appels op. Je vult weer aan met een laag beslag en je legt er weer appelschijfjes op. Je giet er dan het laatste beslag bij en legt bovenaan nog een rij met appelschijfjes.
    Je zet de cake in de warme oven en laat hem minstens 1 uur bakken op 170°. Na een uur controleer je met een satéstokje of de cake helemaal gaar is, zoniet zet je hem nog 10 tot 20 min. in de oven.
    Als de cake klaar is haal je hem uit de oven en laat je hem 5 min afkoelen in de vorm. Daarna haal je hem uit de vorm en je laat hem verder afkoelen op een rooster.

                                
                              



    Categorie:Taarten, cake en gebak
    06-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi's met appeltjes en Calvados

    Ik lust zelf heel graag scampi's en dit is één van mijn favoriete bereidingswijzen. Simpele ingrediënten en makkelijk om te maken!

    Ingrediënten voor 4 personen:

     

    2 sjalotjes

    1 teentje look

    ongeveer 10 grote scampi’s of gamba’s per persoon

    2 appels

    1 dl Calvados

    2,5 dl room

    1 eetlepel curry

    peper & zout

    olijfolie

    gehakte peterselie

     

    Pel de sjalotjes en de look en snipper fijn. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes.

    Verhit de olijfolie in een pan en bak er de sjalotjes en look in. Roer er de curry door en blus met de Calvados. Doe er dan de appelblokjes bij en de room en kruid met peper en zout en laat nog even sudderen.

    Bak in een andere pan in een beetje olijfolie de gepelde scampi's langs weerszijden.

    Dien op met rijst of pasta en bestrooi de scampi’s met gehakte peterselie.

                              


    Categorie:Hoofdgerechten - Vis
    04-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfilet met spek en zongedroogde tomaatjes

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 kipfilets
    8 zongedroogde tomaten
    8 blaadjes verse basilicum
    4 sneetjes ontbijtspek
    peper & zout
    olijfolie
    coctailprikkers

    Snij de kipfilets open en steek in elke kipfilet 2 zongedroogde tomaten en 2 basilicumblaadjes. Kruid ze met peper en zout en rol er een sneetje spek rond. Steek vast met coctailprikkers.
    Leg ze in een ovenschaal en giet er een beetje olijfolie over. Verwarm de oven voor op 180°. Bak de kipfilets een 20 minuten in de oven.
    Eventueel zet je de kipfilets nog eventjes onder de grill zodat het spek knapperig wordt.
    Lekker met rijst, pasta of gebakken patatjes.

                              


    Categorie:Hoofdgerechten - Gevogelte
    02-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde champions

    Je hebt nodig voor 8 personen:

    8 dikke champions
    2 uien
    2 teentjes look
    een bosje peterselie
    peper & zout
    room
    8 dunne sneetjes ontbijtspek
    olijfolie

    De champions schoonborstelen. De steeltjes eraf halen en zeer fijn hakken.
    De uien en look pellen en ook zeer fijn snijden.
    In een pan de olijfolie opwarmen en er de ui en look in stoven. De gehakte steeltjes van de champions erbij voegen en samen nog even laten bakken. De peterselie fijn hakken en ook bij het mengsel doen.
    Je voegt nu room bij het mengsel en laat het nog even inkoken. Daarna kruiden met peper en zout. 
    Ondertussen zet je de championhoeden zo'n 15 min. in de oven op 200° om ze te laten garen.
    Nu doe je de vulling in de hoedjes en je legt er telkens een sneetje spek over. Nog even onder de grill tot het spek knapperig is.
    Opdienen met een beetje sla en Frans brood.

    Voor vegetariërs vervang je het spek door wat gemalen kaas.

                                  


    Categorie:Voorgerechten
    01-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig Nieuwjaar!

    Voor iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar!

    Ik zal ook in 2010 proberen om af en toe dit blog aan te vullen met receptjes en ik hoop natuurlijk dat jullie mijn blog blijven lezen. Een blog onderhouden vergt regelmatig heel wat tijd maar dat heb ik er graag voor over. Het is erg fijn om reacties te krijgen van jullie en dat stimuleert me natuurlijk om er mee door te gaan!
    Heb je sugesties, vragen of heb je zelf een tof en eenvoudig receptje laat het me dan gerust weten!


    17-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frambozensoufflé

    Je kan dit dessert ook met bramen of bosbessen klaarmaken.

    Ingrediënten:

    Voor 8 personen

    300 gr frambozen (je kan diepriesvruchten gebruiken)
    2 eetlepels bloemsuiker
    sap van 1/2 citroen
    1 koffielepel gezeefde bloem
    4 eiwitten
    125 gr fijne cristalsuiker
    zout
    boter


    Beboter 8 soufflékommetjes en de oven voorverwarmen op 180°.
    Verwarm de frambozen met 2 eetlepels bloemsuiker en het citroensap. Plet de frambozen met een vork en voeg er de bloem bij. Klop mooi glad en laat een minuutje zachtjes koken. Laat afkoelen.
    Klop de 4 eiwitten stijf met een snuifje zout en strooi en langzaam 125 gr suiker bij. Blijf kloppen tot het eiwit mooi glanst.
    Spatel nu het eiwitschuim voorzichtig door de frambozenpuree.
    Vul de soufflékommetjes voor twee derde en zet ze een goeie 10 minuten in de oven op 180°.
    Bestuiven met bloemsuiker en dadelijk opdienen.

                             


    Categorie:Desserten
    14-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige cake met gerookte zalm en zongedroogde tomaten.

    Dit is één van mijn favoriete voorgerechten maar ik eet dan ook heel graag zalm en zongedroogde tomaten. Als je die 2 ingrediënten dan combineert en je maakt er een cake van....lekker!

    Je kan de cake ook als hapje serveren, je snijdt hem dan gewoon in vierkante blokjes.

    Ingrediënten:

    Voor 8 personen

    3 eieren
    150 gr bloem
    1 zakje droge gist
    8 cl zonnebloemolie
    12,5 cl volle melk
    100 gr geraspte Gruyère
    200 gr gerookte zalm
    150 gr zongedroogde tomaten
    een paar takjes verse dille
    peper

    De oven voorverwarmen op 180°.
    De eieren loskloppen en de bloem en de gist eronder mengen.
    Dan voorzichtig de zonnebloemolie en de lauwe melk eronder kloppen. Daarna de fijngesneden dille en de gruyère eronder mengen en flink kruiden met peper.
    De zalm en de zongedroogde tomaten in stukjes snijden en onder het deeg mengen.
    Dit giet je dan in een cakevorm met anti-kleeflaag en je bakt de cake 45 min. op 180°.
    Je snijdt de cake in plakken en je kan hem serveren met wat sla en tomatenpesto.

                              


    Categorie:Voorgerechten
    11-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin dauphinois

    Gratin dauphinois is een aardappelgerecht dat hier heel regelmatig geserveerd wordt. Ik krijg dan ook dikwijls de vraag : hoe maak je die klaar?
    Wel het geheim van een goede gratin zit hem in de kruiding en de room! Niet op een calorietje meer of minder kijken dus, als je een lekkere gratin wil maken!

    Ingrediënten:

    Voor 8 personen

    2 kg aardappelen
    ongeveer 1,5 liter volle room
    4 teentjes knoflook
    Peper van de molen
    Fleur de sel

    De oven voorverwarmen op 200°.
    De aardappelen schillen en wassen. De look pellen en de kern eruit verwijderen.
    Je snijdt de aardappelen nu in schijfjes van een 3-tal mm en legt een laag in een ovenschotel. Kruiden met peper uit de molen en flink wat fleur de sel. Ook een teentje look persen en erover strooien. Dan giet je een deel van de room over.
    Dan een volgende laag aardappelen, peper, zout, look en room en zo ga je verder tot al je aardappelen opgebruikt zijn. Je eindigt met room.
    Nu zet je de schaal in de oven en die moet minstens een uur bakken op 200°. Af en toe prik je er eens in met een scherp mes en als de aardappels echt zacht zijn is het gerecht klaar.

    Ik doe dus GEEN gemalen kaas op mijn gratin, dat is echt niet nodig! 

                             


    Categorie:Aardappels&groenten
    09-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme bladerdeeghapjes met rode pesto

    Het receptje voor de bladerdeeghapjes kreeg ik van een vriendin (merci Chantal!) en dat valt hier ongelooflijk in de smaak. Je kan natuurlijk ook andere pesto of tapenade gebruiken.

    Ingrediënten voor de rode pesto:

    200 gr zongedroogde tomaten
    25 gr verse basilicumblaadjes
    2 teentjes look
    4 eetlepels balsamicoazijn
    4 eetlepels pijnboompitten
    50 gr parmezaanse kaas
    olijfolie

    Je doet de basulicumblaadjes, parmezaanse kaas, pijnboompitten, balsamicoazijn, look en de zongedroogde tomaten in een keukenrobot en mixt alles tot het een gladde massa is.
    Dan doe je er een paar lepels olijfolie bij en mixt weer. Je pesto moet smeuïg en smeerbaar zijn. Als hij nog te vast is doe je er nog wat olijfolie bij.

    Voor de bladerdeeghapjes:

    1 vel bladerdeeg
    1 klein doosje tomatenpuree
    rode pesto
    50 gr gemalen kaas

    Het bladerdeeg uitrollen in 2 snijden en er een laag rode pesto opsmeren. Dan de tomatenpuree erover smeren en bestrooien met de gamalen kaas.
    De 2 vellen bladerdeeg oprollen en in de frigo laten afkoelen.
    De oven voorverwarmen op 190°.
    De rolletjes uit de frigo halen en in schijfjes van een goeie cm snijden. Een bakplaat met bakpapier bedekken en de schijfjes erop leggen.
    Ongeveer 15 min bakken in de oven op 190°

                                    


    Categorie:Hapjes
    06-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatenflan

    Dit is één van mijn favoriete flans uit de Provence. Simpele ingrdiënten, makkelijk om te maken en erg lekker!

    Ingrediënten:

    Voor 8 personen

    1 blik gecondenseerde melk (NIET gesuikerd!)
    4 eieren
    150 gr geraspte Cantal
    4 tomaten
    1 soeplepel mosterd van Dijon
    tijm - peper - zout
    boter

    De oven voorverwarmen op 220°.
    Een cakevorm invetten met boter.
    De eieren opkloppen en dan de melk, de mosterd en de helft van de Cantal er onder kloppen. Kruiden met peper en zout.
    Dit giet je in de cakevorm en dan de in schijfjes gesneden tomaten erin leggen. Bestrooien met de tijm en de rest van de Cantal.
    In de oven 30 min. bakken op 220°. Warm opdienen.

                                       


    Categorie:Voorgerechten
    02-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met spekjes en prei

    Quiches doen het altijd goed en ik geef ze dan ook regelmatig als voorgerecht.

    Ingrediënten:

    Voor 8 personen

    1 vel kruimeldeeg
    300 gr spekreepjes
    2 preien
    250 ml room
    3 eieren
    80 gr geraspte gruyère
    peper

    De oven voorverwarmen op 200°.
    Het kruimeldeeg in een taartvorm leggen.
    Het spek bakken in een anti-kleefpan, tot het een beetje krokant wordt. Je haalt het spek uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier.
    De prei kuisen en in ringen of stukjes snijden. Je bakt die een goeie 5 min in het spekvet. Uit de pan halen en ook op keukenpapier laten uitlekken.
    In een kom klop je nu de eieren met de room los, goed kruiden met peper. Dan roer je de spekjes, de prei en de gemalen gruyère door het eimengsel en je giet dit in de taartvorm.
    De quiche 25 min. bakken op 200°.

        


    Categorie:Voorgerechten
    30-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolseldersoep
    Niets zo zalig in de winter als een lekkere soep!
    Ik maak mijn soepen altijd in een snelkookpan maar je kan ze natuurlijk ook in een gewone pot maken, dan moet ze natuurlijk wel langer koken.

    Ingrediënten:

    1 knolselder
    1 prei
    3 uien
    3 aardappelen
    3 kippebouillonblokjes
    olijfolie
    peper & zout & nootmuskaat
    Voor de afwerking: room & peterselie

    Al de groenten kuisen en in stukken snijden.
    De uien en de prei aanstoven in een beetje olijfolie. De aardappelen en de knolselder erbij doen en water toevoegen tot alles juist onder staat. De kippebouillonblokjes, peper en zout toevoegen.
    De stoompot sluiten, aan de kook brengen en 10 minuten laten koken.
    Als de soep een beetje afgekoeld is mixen en kruiden met nootmuskaat en eventueel nog wat water bijvoegen.
    De soep in de borden doen en versieren met room en fijngehakte peterselie.

                              


    Categorie:Soepen
    28-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculoospudding met koffiecrème en gekarameliseerde banaan

    Een niet alledaags dessert dat Kerim hier voor het eerst maakte voor de table d'hôtes.

    Ingrediënten:

    Voor 10 personen 
      
    Voor de pudding:                           Voor de koffiecrème:                       Afwerking:
    250 gr speculoos                           125 ml melk                                   2 bananen
    3 eieren                                       1 ei                                              suiker
    2 eierdooiers                                 7,5 gr maïszetmeel
    50 gr suiker                                  25 gr suiker
    0,5 l melk                                     50 ml slagroom
                                                      1 koffielepel oploskoffie

          
    Verwarm de oven voor op 170°
    Leg de speculoos in een rechthoekige ovenschaal.
    Klop de eieren, de dooiers, de suiker en de melk door elkaar. Giet dit mengsel over de speculoos en bak de pudding 20 minuten
    op 170°

    Voor de koffiecrème breng je de melk aan de kook met de oploskoffie. Klop dan het ei samen met de suiker en het maïszetmeel op en giet er al roerend de kokende koffiemelk bij. Giet het daarna weer in een kookpot breng het al roerend terug aan de kook.
    Blijf roeren tot het mooi gebonden is.
    Laat het mengsel nu afkoelen. Klop ondertussen de room lobbig en voeg hem bij de koffiecrème.

    Snijd rechthoekjes uit de speculoospudding en schik op een bord. Lepel er wat koffiecrème over. Snijd de bananen in
    schijfjes en leg die op de koffiecrème. Strooi er wat suiker over en brand die met een gasbrander tot hij
    karameliseerd.    
      

                                  


    Categorie:Desserten
    26-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafels


    Dit is echt iets om in de herfst- of wintermaanden te doen: wafels bakken! Hier is het meestal Kerim die het deeg 's morgens klaarmaakt en dan bakken we in de namiddag samen de wafels. We hebben 2 wafelijzers en dus gaat het goed vooruit!

     

    Ingrediënten:

    700 gr bloem (ik doe de helft gewone en de helft zelfrijzende bloem)

    8 eieren

    6 eetlepels vanillesuiker

    500 gr kristalsuiker

    500 gr margarine

     

    Deze hoeveelheid is voor ong. 40  wafels.

     

    De margarine smelten en de suiker en 4 eetlepels vanillesuiker er onder mengen. De eierdooiers bijvoegen en daarna de bloem er voorzichtig onder mengen. Het eiwit stijf kloppen met de 2 overblijvende eetlepels vanillesuiker. Het eiwit dan onder het beslag mengen.

     

    Een paar uur laten opstijven in de frigo.

    Voor je begint te bakken het wafelijzer goed invetten.

                           


    Categorie:Koekjes
    24-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advokaat

    Sommigen vinden het een ouderwets drankje maar het blijft toch altijd lekker, zeker als je het zelf maakt met verse scharreleitjes. Vermits wij die in de herfst en winter in overvloed hebben is dat de ideale periode om een voorraad te maken.
    Je kan de advokaat puur natuur oplepelen, of met een toefje slagroom erop. Of gewoon vanilleijs en daar wat advokaat over, heerlijk!

    Ingrediënten
    :


    10 eigelen
    1 blik niet-gesuikerde gecondenseerde melk (410gr) 
    350gr fijne cristalsuiker
    25gr vanillesuiker

    190 ml alcohol van minstens 95°

    Klop de eigelen met de suiker en vanillesuiker op tot het bijna wit ziet. Het is handig om dit met een keukenrobot te doen want je moet lang genoeg mixen.
    Voeg daarna de gecondenseerde melk toe en de alcohol. Blijf lang genoeg mixen tot een homogene vloeistof. 
    Giet de advokaat in potten en sluit goed af. De advokaat is nu nog vrij lopend maar zal na een tijdje staan steviger worden.
    Je kan hem best eerst een paar dagen in de ijskast zetten en daarna gewoon op een koele plek.
    Laat hem zeker een paar weken rusten, hoe langer hij staat hoe beter hij wordt.

                                                     


    Categorie:Drankjes
    22-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitenkaasbolletjes met abrikoos en sesamzaadjes


    Een lekker aperitiefhapje voor wie houd van geitenkaas.

    Ingrediënten:

    Voor 8 personen

    100 gr zachte jonge geitenkaas
    3 eetlepels sesamzaadjes
    4 gedroogde abrikozen
    bieslook

    Neem een anti- kleefpan en rooster de sesamzaadjes tot ze lichtbruin zijn. Giet ze in een soepbord en laat ze even afkoelen.
    Snij 2 abrikozen in kleine dobbelsteentjes.
    Verdeel de geitenkaas in gelijke stukjes en vorm bolletjes van de geitenkaas samen met de abrikozenstukjes.
    Rol dan de geitenkaasbolletjes door de sesamzaadjes en leg ze in lepeltjes.
    Snij de overgebleven abrikozen in reepjes en leg deze bij in de lepeltjes samen met een stukje bieslook.

                          


    Categorie:Hapjes
    21-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananenmousse

    Dit is één van de lievelingsdessertjes van Nils.

    Ingrediënten:

    Voor 8 personen

    250 gr mascarpone
    suiker naar smaak
    4 bananen
    0,5 l slagroom
    100gr geraspte chocolade

    De mascarpone mixen met de helft van de bananen.
    De room opkloppen met de suiker. Deze samen met de rest van de in stukjes gesneden bananen en de geraspte chocolade voorzichtig onder de mascarpone mengen.
    De glazen vullen en versieren met geraspte chocolade en/of slagroom.

                                                        


    Categorie:Desserten
    20-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje met gerookte eendeborst

    Nog een receptje met "magret" de canard, maar deze keer dus gerookt.

    Wat heb je nodig:

    plakjes gerookte eendeborst
    gemengde sla
    gedroogde pruimen
    rozijnen
    okkernoten
    tomaat-komkommer
    carthamusolie
    balsamico
    peper-zout
    ahornsiroop

    Verdeel de sla over de borden. Dan voeg je de tomaten -en/of komkommer toe.
    De pruimen in stukjes snijden en samen met de rozijnen over de sla verdelen. De noten erover strooien.
    Dan de gerookte eendeborst op de borden schikken.
    Een vinegraitte maken met carthamusolie (of notenolie), balsamico, ahornsiroop, peper van de molen en zout en die over de sla gieten.

                           


    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frambozenshake


    Dit is een eenvoudig receptje maar zeer lekker! Je kan de frambozen ook vervangen door braambessen of aardbeien

    Ingrediënten:
    Voor 6 personen

    300gr verse of diepvries frambozen
    250gr mascarpone
    250ml room
    suiker naar smaak


    Mix de frambozen met de mascarpone en room. Voeg suiker toe naar smaak. Giet in mooie hoge glazen en versier met opgeklopte slagroom. Je kan natuurlijk ook meer of minder frambozen gebruiken en melk i.p.v. de room.


                                                    


    Categorie:Desserten
    19-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gecarameliseerde perenclafoutis

    Ingrediënten:
    Voor 8 personen

    Voor het beslag:
    1 ei
    10 eetlepels zelfrijzende bloem
    8 eetlepels cristalsuiker
    6 eetlepels zonnebloemolie
    6 eetlepel melk

    Voor de garnituur:
    2 rijpe peren
    50 gr boter
    2 eetlepels cristalsuiker
    1 ei
    kaneel

    Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en mix tot een gladde massa. Giet dit in een beboterde bakvorm.
    Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij de peren in plakjes. Schik deze op het beslag. Bak deze clafoutis 30 min. in een voorverwarmde oven van 175°.
    Laat de boter met de suiker en vanillesuiker smelten. Klop het ei los en roer het eronder. Voeg er kaneel naar smaak toe.
    Schenk dit mengsel over de gebakken clafoutis en zet deze nog 1 tot 2 min onder de hete grill.
    Je kan de clafoutis lauw of koud serveren.

                               


    Categorie:Taarten, cake en gebak

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs