Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    15-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magret de canard met kersensaus

    Le "sud-ouest" is een streek die vooral gekend is voor zijn rijke keuken. Bij ons in de Lot & Garonne wordt er heel veel eend gegeten. Van de beroemde "foie gras", de borsten, billen, vleugeltjes tot de maagjes, er gaat niets verloren van een eend. Zelfs de karkassen worden gebruikt om een bouillon van te trekken.
    In dit recept gebruik ik kersen voor de saus, zeker niet gebruikelijk bij de Fransen, maar wel erg lekker!

    Ingrediënten:

    Neem één eendeborst voor 2-3 personen.
    Peper van de molen
    Fleur de sel
    1 bokaal Bigarreau kersen ( of verse kersen in het seizoen)

    Leg de magrets met de vetkant naar boven en snijd een kruisvormig patroon in het vet.
    Zet een pan op het vuur (zonder vetstof!) en leg, als de pan goed heet is, de magrets er met de vetkant naar onder in. Temper het vuur een beetje en laat de magrets zo 10 min. bakken totdat het vet krokant is. Dan haal je ze uit de pan en giet al het vet dat is vrijgekomen weg.
    Nu bak je de magrets langs de vleeskant nog zo'n 8 min (iets langer als je niet van rosé vlees houdt). Flink kruiden met peper en zout. 
    Dan haal je de magrets uit de pan en je legt ze op een verwarmde schotel. Bedek ze met aluminiumfolie en laat ze zo 5 min rusten.
    Ondertussen neem je het sap van een pot kersen (eventueel nog aanlengen met een beetje water) en je blust daarmee het aanbaksel in de pan. Laat even doorkoken en bind met sauceline. Daarna de kersen nog even mee opwarmen.
    Dan snijd je de magrets in niet te dikke sneetjes en je dient op met de kersensaus.
    Lekker met gratin dauphinois of kroketjes!


                          

                         


    Categorie:Hoofdgerechten - Gevogelte
    14-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappels met verse kruiden


    Dit is een super makkelijk receptje om aardappels te bakken in de oven.
    Door de verse kruiden geef je een zuiderse toets aan je patatjes.

    Ingrediënten:
    Voor 6 personen

    6 vaste aardappels
    enkele verse salieblaadjes
    een paar takjes rozemarijn en thijm
    olijfolie
    fleur de sel, versgemalen peper
    De aardappels
    goed wassen (de schil laat je eraan) en in de lengte in 4 snijden. Een ovenschotel invetten met olijfolie en daar de aardappels in leggen. Een beetje olijfolie over de aardappels gieten en kruiden met fleur de sel en versgemalen peper.
    De schotel 45 min. in een voorverwarmde oven van 220° plaatsen.
    Daarna de kruiden mengen met olijfolie en over de aardappels verdelen.
    De oven lager zetten (180°) en nog 15 min laten garen. 


                                  


    Categorie:Aardappels&groenten
    13-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte chocoladetaart


    Ik heb echt een zwak voor desserten en dit is één van mijn lievelingstaarten en ook bij onze gasten valt ze altijd in de smaak! Het beslag maak je in een handomdraai maar dan moet je wel het geduld hebben tot de taart helemaal afgekoeld is voordat je ze uit de vorm haalt.

    Ingrediënten:
    Voor 8 personen

    200 gr fondant chocolade
    200 gr boter
    5 eieren
    250 gr bloemsuiker
    25 gr bloem

    De oven voorverwarmen op 180°. Een springvorm beboteren en bestuiven met bloem.
    De chocolade met de boter laten smelten in de microgolfoven. Je klopt dit tot een mooie massa. De eieren er één voor één onder mixen en dan de bloem en de suiker toevoegen.
    Het beslag in de vorm gieten en 25 minuten laten bakken in de oven.

    De taart moet in het midden nog zacht zijn, je kan dit testen met een saté prikker.


                                                                


    Categorie:Taarten, cake en gebak

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs