Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    22-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu met advokaat en speculoos

    Zoals beloofd hier het receptje van tiramisu met advokaat en speculoos, dat ik kreeg van Jan & Simonne Faes.
    't Is eens wat anders dan een gewone tiramisu en zeker zo lekker!

    Ingrediënten voor 6 personen:

    250 gr Mascarpone
    3 eieren
    100gr suiker
    een paar soeplepels advokaat
    speculoos


    Klop de eierdooiers met de suiker tot het bijna wit ziet.
    Voeg de mascarpone toe en meng die eronder.
    Roer er nu een paar lepels advokaat onder (naar smaak wat meer of minder).

    Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel.

    Neem 6 glaasjes of potjes en leg er onderaan wat spuculoosstukjes in. Lepel er dan een laag van het mascarponemengsel over en leg dan weer een laag speculooskreumels. Eindig met een laag mascarpone en zet de glazen een paar uur in de ijskast.

    Strooi er net voor het opdienen een beetje speculooskruimels over.

    Smakelijk!    

                                                                  


    Categorie:Desserten
    20-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebraden kip met look en citroen.

    Dit is een receptje dat ik kreeg van Chantal van "La ferme de Charel".
    Vermits ik een liefhebber ben van citroen viel dit receptje bij mij erg in de smaak. Ook de gasten vonden het super lekker, en dus zal dit hier zeker nog op tafel komen!

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 kippebillen
    1 bol knoflook
    2 onbehandelde citroenen
    verse tijm
    1,5 dl witte wijn
    zout & peper van de molen
    3 el olijfolie

    Leg de kippebillen met de velkant naar boven in een braadslee. Verdeel de bol look in teentjes maar pel ze niet. Snij de citroenen in 8 partjes.
    Voeg de look en de citroen bij de kip en strooi er wat tijm over. Giet de olijfolie erover en schenk de wijn erbij. kruid met peper en zout. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet 2 uur in een voorverwarmde oven op 160°.
    Neem dan de folie eraf en zet de oven op 200°. Laat de kip nog 30 tot 40 minuten bakken tot het vel mooi goudbruin is.
    Strooi er tenslotte nog wat extra tijm over.

    Lekker met pasta, rijst of gebakken aardappels.

             


    Categorie:Hoofdgerechten - Gevogelte
    14-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade moelleux.


    Dit chocoladedessert is een "topper" in Au Cercle des Chênes.

    Ingrediënten voor 8 personen:

    100 gr pure chocolade
    100 gr zachte boter
    4 eieren
    100 gr suiker
    50 gr bloem

    Voor de afwerking:

    Bloemsuiker en een zeefje


    Breek de chocolade in stukjes, doe de boter erbij en smelt in de magnetron. Roer de chocolade met de boter mooi glad.

    Doe de eieren in een kom en voeg er de suiker bij. Klop stevig op tot het bijna wit ziet. Doe er dan in één keer de gezeefde bloem bij en spatel die voorzichtig onder het beslag. Roer het chocolademengsel erbij.

    Beboter 8 aluminium schaaltjes en vul ze voor 3/4 met het beslag. Zet de moelleux minstens 12 uur in de koelkast.

    Verwarm de oven op 200°. Bak de moelleux 5 tot 8 minuten (als de bovenkant juist gestold is de moelleux klaar).

    Stort ze op een bordje, werk af met gezeefde bloemsuiker en dien onmiddelijk op. 

    De moelleux moet vanbinnen zacht zijn, de chocolade moet er nog een beetje uitlopen, dan is hij het lekkerst!

                                       


    Categorie:Desserten
    09-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde paprika's met tomatensaus

    Een klassieker!

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 rode paprika's
    500 gr gemengd gehakt
    100 gr paneermeel
    1 ei
    2 teentjes look
    1 ui
    peper-zout-muskaatnoot


    Ui en knoflook kuisen en heel fijn snipperen.
    Maak het gehakt op met het paneermeel, ei, de ui en look en kruid met peper, zout en muskaatnoot.
    Snij de paprika in 2 en ontpit ze. Vul de paprika's op met het gehaktmengsel.
    Verwarm de oven voor op 200°.
    Zet de paprika's in een ovenschaal en overgiet ze met een beetje olijfolie. Bak ze zo'n 30 tot 40 minuten in de warme oven. Als ze te bruin worden dek ze dan af met een vel aluminiumfolie.


    De tomatensaus:

    6 tomaten
    1 teentje look
    1 wortel
    1 ui
    peper & zout
    basilicum
    olijfolie
    2 el mascarpone

    Ontvel en ontpit de tomaten.
    Wortel, ui en knoflook kuisen en fijn snipperen.
    De ui en look aanstoven in een beetje olijfolie. De wortel en tomaten bijvoegen en zachtjes laten stoven tot alles gaar is (voeg eventueel een beetje water toe).
    Mix de saus, maar er mogen nog wat stukjes inzitten.
    Kruid naar smaak met peper & zout, voeg er een paar lepels mascarpone aan toe en snipper er wat basilicum in.


    Serveer de paprika's met de tomatensaus en rijst of pasta.
    Smakelijk!


                                    


    Categorie:Hoofdgerechten - Vlees
    04-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin met aardappels en worteltjes

    Dit is een variatie op de gewone gratin dauphinois.

    Ingrediënten:

    Voor 8 personen

    1 kg aardappelen
    1 kg wortels
    ongeveer 1,5 liter volle room
    4 teentjes knoflook
    Peper van de molen
    Fleur de sel

    De oven voorverwarmen op 200°.
    De aardappelen en wortels schillen en wassen. De look pellen en de kern eruit verwijderen.
    Eerst snij je de worteltjes in schijfjes van een 3-tal mm en legt een laag in een ovenschotel. Kruiden met peper uit de molen en flink wat fleur de sel. Ook 2 teentjes look persen en erover strooien. Dan giet je een deel van de room over.
    Dan volgt een laag aardappels, peper, zout, look en room. Werk zo al de worteltjes en aardappels op. 
    Nu zet je de schaal in de oven en die moet minstens een uur bakken op 200°. Af en toe prik je er eens in met een scherp mes en als de aardappels en wortels echt zacht zijn is het gerecht klaar.


                                         
                                        
                                       


    Categorie:Aardappels&groenten
    28-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duivelse scampi's

    Ingrediënten voor 4 personen:

    28 scampi's
    1 wortel
    1/2 rode paprika
    1 ui
    1 teentje look
    olijfolie
    peper & zout
    2 dl droge witte wijn
    1 dl water
    1 groentebouillonblokje
    2 el ketchup
    2 el tomatenpuree
    3,5 dl room
    1/2 koffielepel piment d'Espelette
    dragon

    Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal.
    Kuis de groenten en snij in fijne blokjes. De look snipper je heel fijn.
    Verwarm een beetje olijfolie in een pan en laat de look en de ui even bakken, doe nu de wortel en paprika erbij. Doe de witte wijn, het water, de ketchup, de tomatenpuree, de room en het groentebouillonblokje bij de groentjes. Laat de saus wat indikken.
    Bak nu de scampi's in een andere pan in een beetje olijfolie aan beide zijden gedurende een 2-tal minuutjes, kruid ze met peper en zout. Blus de pan met een klein beetjes water en giet de scampi en het aanbaksel bij de saus.
    Voeg er nu een beetje piment d'Espelette bij. Proef de saus en voeg eventueel nog een beetje piment d'Espelette bij.
    Strooi wat gehakte dragon bij de saus en schik op de borden.
    Opdienen met rijst of pasta.

                                    


    Categorie:Hoofdgerechten - Vis
    24-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldsla met bieslook en zongedroogde tomaatjes.

    Een simpel fris slaatje, lekker bij een stukje vlees of kip.

    Ingrediënten:voor 4 personen

    200 gr veldsla
    6 zongedroogde tomaatjes
    3 eetlepels olijfolie
    1 eetlepel balsamicoazijn
    peper en zout
    bieslook en bieslookbloemetjes
    een handvol walnoten

    Was de veldsla. Snij de tomaatjes in fijne reepjes. Snipper de bieslook fijn.
    Maak een vinaigrette met de olie en azijn en kruid met peper van de molen en zout.
    Meng nu al de ingrediënten door elkaar en werk af met een paar bieslookbloemetjes.

                                         


    Categorie:Aardappels&groenten
    21-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coq au vin

    Een typisch Frans gerecht dat hier dus ook regelmatig op tafel komt.

    Ingrediënten voor 4 personen :

    2 haantjes 
    250 gr champignons
    250 gr spekblokjes
    1 teentje look
    200 gr kleine uitjes
    3 dl rode wijn
    1 bosje tuinkruiden (laurier, tijm)
    peper & zout
    olijfolie
    margarine


    Verdeel de haantjes in stukken en verwijder het vel.

    Verwarm een beetje olijfolie en margarine en bak hierin de stukken haan mooi aan langs alle kanten. Kruid met peper en zout.
    Giet er de wijn over en doe er de tuinkruiden bij. Laat zo'n 25 min. rustig stoven.

    Kuis ondertussen de uitjes en de champignons. Neem een pan en doe er weer wat vetstof in en bak er de uitjes en de fijngesneden look in aan. Haal de uitjes eruit en bak dan de spekblokjes. Als laatste bak je de champignons ook even op, je blust met een glas water en dan voeg je de uitjes, spek, champignons en water bij de haan.

    Laat alles nu nog even stoven tot de haan gaar is en voeg eventueel nog wat water toe. De saus kan je eventueel nog een beetje binden met bruine sauceline.

                                    


    Categorie:Hoofdgerechten - Gevogelte
    08-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gele vijgenconfituur

    Zelf hebben we alleen zwarte vijgenbomen in onze tuin staan, maar de gele vijgen zijn hier ook in overvloed te vinden.
    De gele vijgen zijn zoeter dan de zwarte en de confituur is erg lekker.

    Ingrediënten:

    3 kg gele vijgen
    3 kg kristalsuiker

    Was de vijgen en snij het steeltje eraf. Snij de vruchten in 8 stukken.
    Zet de vijgen samen met de suiker op het vuur en breng aan de kook. Roer regelmatig en laat de confituur koken tot hij begint te dikken.
    Giet de confituur in glazen bokalen en sluit ze dadelijk af.

                                        


    Categorie:Confituur en gelei
    04-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsfricassee

    Ik maak mijn kalfsfricassee nog steeds klaar zoals mijn moeder het me leerde. Je kan ook makkelijk een dubbele portie klaarmaken en de overschot invriezen.

    Ingrdiënten:

    Voor 8 personen

    1,5 kg kalfsvlees
    300 gr gehaktballetjes
    300 gr champions
    peper & zout
    sap van 1 citroen
    margarine

    Braad het vlees aan alle kanten aan in de hete margarine. Werk met kleine porties tot al het vlees mooi dicht geschroeid is.
    Voeg dan water toe tot het vlees net onder staat, en laat op een zacht vuur sudderen tot het vlees bijna gaar is.
    Braad ondertussen de gehaktballetjes ook aan en voeg ze bij het vlees.

    Reinig de champions, snij ze in schijfjes en stoof ze even aan in een beetje margarine. Voeg ze bij het vlees en breng op smaak met peper en zout en het citroensap.
    Bind de saus met sauceline.

    Dien de kalfsfricasee op met rijst, puree of frietjes.

                                         


    Categorie:Hoofdgerechten - Vlees
    30-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kweeperengelei


    Een gelei waar wel wat werk aan is maar met een heerlijk resultaat.

    Ingrediënten:

    kweeperen
    kristalsuiker
    citroen

    Eerst moet je het donzige laagje van de kweeperen afwassen, dat gaat makkelijk met een schuursponsje.
    Daarna snij je de vruchten in stukken. Verwijder enkel de rotte of aangestoken plekken, al de rest mag mee in de pot.
    Overgiet de kweeperen met water tot ze net onder staan en voeg het citroensap toe (neem 1 citroen per 2 kg kweeperen)
    Breng aan de kook en laat koken tot de vruchten zacht zijn. Laat alles nu een paar uur of een nacht trekken.

    Giet de kweeperen door een linnen doek en vang het sap op.
    Per liter sap neem je 800gr suiker. Breng dit sap nu terug aan de kook met de suiker en laat koken tot de gelei begint op te stijven. Je kan dit contoleren door een druppel gelei op een koud bord te gieten. Stijft deze direct op dan is de gelei klaar.

                                      

                                    


    Categorie:Confituur en gelei
    20-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viscrumble

    Een heerlijke visschotel die je volledig op voorhand kan klaarmaken en dan enkel een half uurtje voor het opdienen in de oven moet zetten.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    400 gr kabeljauw
    400 gr zalm
    120 gr harde kaas (ik gebruik een Templais fleuron of een oude Comté)
    80 gr bloem
    80 gr boter
    sap van 1 citroen
    flink wat bieslook

    Maak eerst de crumble.
    Snij de kaas in stukken en mix hem samen met de bloem in de Magimix (er mogen nog wat brokjes in zitten). Doe de boter erbij en mix nog even tot je "crumbles" krijgt. 

    Snij de stukken kabeljauw en zalm in gelijke stukken. Leg een laag kabeljauw in een ovenschotel. De bieslook fijn snijden en de helft over de vis strooien. Giet er dan de helft van het citroensap over.
    Leg nu de zalm er bovenop en strooi er weer bieslook over en de rest van het citroensap.

    Bedek de vis met de kaascrumble.

    Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 200° en laat hem zo'n 25 minuten bakken. Eventueel zet je de schotel nog een 5-tal minuutjes onder de grill zodat het korstje knapperig wordt.

    Natuurlijk kan je ook andere vis gebruiken, maar neem wel stevige vissoorten.

                                    


    Categorie:Hoofdgerechten - Vis
    17-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pruimenconfituur

    Een paar weken geleden was het weer tijd om pruimencofituur te maken.
    Zoals jullie al wel weten wonen wij hier in de "pruimenstreek". De "Pruneaux d'Agen" worden geteeld om te drogen maar je kan er natuurlijk ook confituur van maken!

    Ingrediënten:

    Per kilo pruimen neem je 1 kilo cristalsuiker

    Was de pruimen en ontpit ze. Snij ze in 4.

    Neem bij voorkeur een koperen ketel en doe de pruimen en de suiker erin. (zeker géén water bijdoen!!!)
    Breng aan de kook en roer regelmatig. Zet ondertussen een testbordje in de frigo.
    De confituur moet een tijdje koken, afhankelijk van de hoeveelheid. Als je ziet dat hij begint te dikken neem je het bordje uit de frigo en doe je er een paar druppels op. Als die opstijven is de confituur klaar.

    Neem propere potten met een schroefdeksel en doe de gloeiend hete confituur direkt in de potten. Sluit ze goed af.
    Laten afkoelen en dan is de confituur klaar!

                                    


    Categorie:Confituur en gelei
    12-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeuf bourguignon

    Een klassieker op de wijze van "Au cercle des chênes" !

    Ingrediënten:

    voor 6 personen

    1 kg mager rundsstoofvlees
    200 gr spekblokjes
    300 gr kleine stoofajuintjes
    300 gr champions
    3 dl rode wijn (ik gebruik een Cahorswijn)
    1 bosje tuinkruiden
    peper & zout
    3 el bloem
    margarine & olijfolie

    Bak het vlees, in margarine, op een hoog vuur langs alle kanten mooi aan in een pan.

    Haal de stukken vlees uit de pan en doe ze in een kookpot. Verwarm de wijn en giet die bij het vlees. Voeg het bosje tuinkruiden toe (laurier, tijm, enz... )
    Zet de pot op het vuur en laat het vlees stoven.

    Ondertussen bak je het spek knapperig in de pan waar je het vlees in aanbakte. Strooi er de bloem over en roer goed. Blus met een beetje water en giet dit na een uurtje bij het vlees. Kruid met peper en zout.

    Giet eventueel nog wat water bij het vlees als het te droog wordt.

    Kuis de champions en de uitjes. Bak de uitjes in een beetje olijfolie tot ze wat kleur hebben. Hou ze apart. Bak nu de champions ook even aan in een beetje olijfolie en voeg ze bij de uitjes.

    Als het vlees bijna gaar is doe je de uitjes en de champions erbij en je laat dit zo nog even stoven tot het vlees echt gaar is. Haal het kruidentuiltje eruit en kruid eventueel nog bij met peper en zout. Als de sus nog niet genoeg gebonden is kan je dit makkelijk doen met wat "Sauceline ".

    Laat het vlees op een zacht vuurtje stoven en reken op zeker dik 2 uur!

                                       


    Categorie:Hoofdgerechten - Vlees
    08-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisutaart

    Een "machtig" dessert, dus een klein stukje is zeker voldoende na een uitgebreide maaltijd!

    Ingrediënten:

    200 gr boudoirs
    60 ml boter
    40 ml sterke koffie
    40 ml Amaretto
    230 gr volle platte kaas
    230 gr mascarpone
    210 gr cristalsuiker
    2 eieren
    35 gr vloeiende bloem
    een springvorm van 20cm

    Verkruimel de boudoirs en meng met de koffie en de gesmolten boter.
    Leg een bakpapier in de springvorm en doe het boudoirmengsel erin, druk het goed aan. Zet in de koelkast.

    Klop de platte kaas samen met de mascarpone, de suiker en de Amaretto, tot een luchtige massa. Voeg er de eieren en als laatste de bloem aan toe, en roer mooi glad.

    Neem de boudoirbodem uit de ijskast en schep de kaascrème erop.

    Bak de taart 40 tot 45 min. in een voorverwarmde oven op 175°.
    Laat de taart afkoelen en zet hem dan een paar uur in de ijskast.

    Haal een uurtje voor het opdienen uit de ijskast, dan is de taart het lekkerst!

     
                                    


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    07-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatentaart met mozarella

    Hier zijn we eindelijk terug met nieuwe receptjes. Tijdens het hoogseizoen ontbreekt het mij echt aan tijd om me met onze kookblog bezig te houden, maar nu het weer wat rustiger wordt gaan we er weer invliegen!



    Een klassieker in "Au cercle des chênes" is deze tomatentaart met mozarella. Ik maak tomatentaart op heel veel verschillende manieren, maar deze is toch wel een erg lekkere variatie op de gewone tomatentaart.

    Ingrediënten:

    1 taart is goed voor zo'n 8 personen

    1 plak kruimeldeeg
    6 tot 8 tomaten
    250 gr mozarella
    60 gr geraspte gruyère
    2 soeplepels mosterd
    2 soeplepels olijfolie
    basilicum

    Snij de tomaten en de mozarella in schijven en laat de tomaten een paar uur uitdruppen voordat je ze gebruikt.

    Leg het kruimeldeeg in een taartvorm en bak het 10 minuten "blind" in een voorverwarmde oven op 180°.
    Haal uit de oven en laat even afkoelen.

    Smeer de mosterd uit op de bodem van de taart. Verdeel de gruyère erover. Leg er nu de tomatenschijfjes en de mozarella op.
    Snipper de basilicum fijn en strooi over de taart. Druppel er nu de olijfolie op.

    Bak de taart 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.

    Smakelijk!

                                    


    Categorie:Voorgerechten
    05-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade brownies

    Dit heerlijke recept van chocolade brownies is er eentje van Jamie Oliver. Eens je ze geproefd heb kan je er niet meer afblijven!

    Ingrediënten:

    250 gr boter
    200 gr pure chocolade
    100 gr walnoten
    80 gr gezeefde cacaopoeder
    65 gr gezeefde bloem
    1 koffielepel bakpoeder
    360 gr suiker
    4 eieren

    Verwarm de oven voor op 180°. Bekleed een rechthoekig bakblik van 30 cm met bakpapier.
    Smelt de in stukjes gebroken chocolade en de boter. Roer mooi glad en meng er de noten door.
    Meng in een andere kom de bloem, cacao, bakpoeder en de suiker en meng dit dan door het chocolademengsel.
    Klop de eieren los en meng ze door het beslag.
    Giet het mengsel in de bakvorm en zet dit ongeveer 25 min. in de oven.
    De brownies mogen binnenin  nog wat kleverig zijn, test dit met een satéstokje.
    Laat de brownies in de vorm afkoelen en snij ze pas daarna.


                                             

                        



    Categorie:Taarten, cake en gebak
    30-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitekaasbolletjes met pruimen van Agen en bieslook.

    Dit is een variatie op de geitenkaasbolletjes met abrikozen en sesamzaad waarvan het recept ook bij de categorie "hapjes" staat.

    Ingrediënten:

    Voor 8 personen

    100 gr zachte jonge geitenkaas
    2 gedroogde pruimen van Agen
    bieslook

    Snij de pruimen in fijne dobbelsteentjes.
    Neem een beetjes geitenkaas en doe er wat van de stukjes pruim bij. Maak er mooie bolletjes van.

    Snij de bieslook fijn en rol de geitenkaasbolletjes door de bieslook. Laat nog even opstijven in de ijskast.

                                                               


    Categorie:Hapjes
    22-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meloen met Bayonneham.

    Een klassiek voorgerechtje maar het blijft lekker, zeker bij zonnig en warm weer smaakt het fris en fruitig.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    1 Charentais meloen
    6 sneetjes Bayonneham (andere mag natuurlijk ook)
    bieslook
    munt
    6 el olijfolie
    2 el balsamicoazijn
    1 koffielepel vloeibare honing
    zout & peper van de molen

    Snij de meloen in 2 en verwijder de pitten. Snij elke helft in 6 parten en schil ze.
    Snij de ham in de lengte in 2 en rol rond elk partje meloen een stuk ham.
    Snipper wat bieslook en een paar takjes munt fijn.
    Maak een vinaigrette met de olie, azijn, honing, peper, zout en de kruiden.
    Verdeel de meloen over de borden en giet er een beetje vinaigrette over of naast. Garneer met een muntblaadje.


                                    

     


    Categorie:Voorgerechten
    18-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje met spekjes, appel, walnoten en rozijntjes

    Ingrediënten voor 4 personen:

    gemengde sla
    1 "Pink Lady" appel
    300 gr spekjes
    2 eetlepels walnoten
    2 eetlepels blonde rozijntjes
    een paar geschaafde parmesaankrullen
    12 kerstomaatjes

    Voor de vinaigrette:

    6 el notenolie
    2 el rode wijnazijn
    2 el ahorsiroop
    peper van de molen
    zout

    Verdeel de sla, de walnoten, de rozijntjes en de in 2 gesneden kerstomaatjes over de borden.
    Snij de appel in 4, haal het klokhuis eruit en snij hem in fijne reepjes, verdeel over de sla.
    Bak de spekjes knapperig in een beetje olijfolie, laat ze een beetje afkoelen en verdeel dan over de sla. Versier met de parmesaankrullen.

    Meng al de ingrediënten voor de vinaigrette en verdeel over de slaatjes.

                             


    Categorie:Voorgerechten

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs