Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    29-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruchetta met camenbert, verse vijgen
    Heerlijk aperitiefhapje of gewoon als snack.....

    Nodig :

    - stokbrood
    - verse vijgen
    - enkele topjes citroenthym
    - 2 à 3 soeplepels honing
    - 1 camenbert
    - zwarte peper
    - olijfolie
    - 2 soeplepelbalsamicoazijn

    Werkwijze :

    Snij met het Tupperware broodmes een stokbrood in sneetjes. Besprenkel met enkele drupjes olijfolie. Snij dunne reepjes van de camenbert en leg die op de sneetjes. Hierboven leg je 2 kwartjes van verse vijgen. Draai met de pepermolen wat peper overheen. Ondertussen verwarm je in een pannetje wat honing met olijfolie, balsamicoazijn en een lekje water. Laat dit even inkoken. En druppel wat van dit mengsel over de vijgen,camenbertbroodjes. Leg op elke bruchetta tenslotte een takje citroenthym.


    Lekker zuiders !






    29-08-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:broodmes
    >> Reageer (1)
    27-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemenboeketje van kerstomaatjes en kruidenkaas !
    Origineel en snel klaar aperitiefhapje met kerstomaatje, bieslook en kruidenkaas!  Inkepingen maken gaat het beste met het tomatenmes van Tupperware...

    Nodig :

    - enkele kerstomaatjes
    - potje kruidenkaas
    - bieslook
    - tandenstokers
    - tupperware tomatenmes


    Werkwijze :

    Was de kerstomaatjes en maak er 4 sneetjes bovenaan in. Vul op met kruidenkaas of roomkaas naar keuze. Prik een tandenstoker in de onderkant van het tomaatje en schuif er een bieslook stengel overheen. Schik het op een bordje en bind onderaan je boeket bij elkaar met een losse bieslookstengel. Uw gasten zullen verwonderd zijn        ^-^             ^-^  










    27-08-2013 om 12:37 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (19 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (1)
    10-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefhapje van boursinkaas en kerstomaat
    Verwacht je gasten en sta je niet graag lang in de keuken dan zijn deze hapjes ideaal. Eenvoudig en gemakkelijk op voorhand klaar te maken met de mini tartelettevorm van Tupperware

    Nodig :

    - 1 bladerdeeg
    - geitenkaas
    - vijgenconfituur
    - herbes de Provence

    Nodig:

    - boursinkaas
    - kerstomaatjes
    - fleur de sel
    - enkele drupjes olijfolie

    Werkwijze :

    Steek met de mini tartelettesnijder 30 rondjes uit een bladerdeeg. Leg ze in de siliconen mini tartelettevorm en doe in 15 rondjes wat boursinkaas en leg daarin een halve kerstomaat...wat fleur de sel er overheen en wat drupjes olijfollie.

    In de overige 15 rondjes leg je een sneetje geitenkaas en wat vijgenconfituur met daarop wat herbes de Provence.

    Bakken in de oven ong. 20 minuten op 180°C.

    En dan.........................je gasten verwennen ;-)




    10-08-2013 om 22:30 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:mini tartelettevorm
    >> Reageer (0)
    06-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatentaart met geitenkaas
    Heerlijk aperitieven in het gezelschap van een lekker hapje. Dan is deze tomatentaar zeker een goeie keuze. Zo gemakkelijk te maken en bovendien geurt ze naar het zuiden !

    Nodig :

    - 1 bladerdeeg
    - 5 tomaten
    - 1 rol geitenkaas
    - zout en peper
    - graan mosterd of gewone mosterd
    - geraspte kaas
    - olijfolie
    - provence kruiden en/of sel du soleil
    - siliconen taartvorm tupperware
    - tomatenmes van tupperware

    Werkwijze :

    Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier en plaats het in de taartvorm. Strijk met een spatel mosterd uit over de bodem van het deeg. Bestrooi het dan met de geraspte kaas. Snij met behulp van het tomatenmes de tomaten in gelijke schijfjes en leg deze dakpansgewijs over de geraspte kaas. Steek hier en daar een schijfje geitenkaas tussen. Strooi tenslotte wat provence kruiden over de tomaten als ook peper en zout. En druppel wat olijflolie over de taart. Bak af in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 30 minuten.

    Lekker als aperiftiefhapje maar ook als voorgerechtje met wat sla erbij en als drankje een heerlijk frisse rosé !  Laat het smaken

    P.s :  deze taart is heerlijk zowel warm, lauw en zeker ook koud.











    06-08-2013 om 10:49 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:siliconen taartvorm tupperware
    >> Reageer (2)
    26-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rillettes van sardientjes
    Een heerlijk aperitiefhapje bij deze zomerse temperaturen. Bovendien in een wip klaar. 

    Nodig :

    - 1 blikje sardientjes
    - 60 gr platte kaas
    - 1 koffielepeltje mosterd
    - fleur de sel
    - wat kappertjes (facultatief) 
    - een plukje peterselie of dille (facultatief)

    Werkwijze :

    Haal de sardientjes uit het blikje en laat de olijfolie of nat eraf lopen. Doe ze in een tupperware ruimtekommetje en prak met een vork plat, roer hier de rest van de ingrediënten onder en klaar is de rilette. Voor een mooie prestatie kan je het mengsel terug in het blikje doen en het deksel half open zetten. Lekker op toastjes, stokbrood, tussen de boterham op bij broodstengels.

    Hier vond men het heerlijk verfrissend, een beetje zoutige toets eraan wat bij deze temperaturen enorm goed af smaakt !




    26-07-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    10-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefglaasje met cavaillon en ham
    Ons aperitiefhapje van afgelopen middag. Niks om uren voor in de keuken te staan want daar is het weer veel te mooi voor. Gewoon iets heel simpel maar wel smaakvol.

    Nodig : ( ik heb maar 3 glaasjes gemaakt) maar voor meer personen gebruik je meerdere snede hesp

    -  1  cavaillon meloen
    -  1 snede gekookte ham (hesp)
    -  beetje rode porto
    - 1 soeplepel balsamicoazijn
    - peper
    - als decoratie basilicum maar dat had ik zelf niet en heb dan peterselie genomen

    Werkwijze :

    Ontpit de cavaillon en snij in fijne stukjes of werk met het parisiennelepel om bolletjes uit te halen van het vruchtvlees. Doe in een ruimtekom en snij dan de ham in fijne stukjes en voeg bij de meloen. Doe hier wat rode porto bij en 1 soeplepel balsamicoazijn. Alles dooréén mengen en in mooie glaasje serveren. Afwerken met wat peper van de molen en een plukje basilicum of peterselie. 













    10-04-2013 om 21:04 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    06-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roosjes als apertiefhapje
    Eigenlijk veel te eenvoudig om op de blog te zetten, maar niet iedereen heeft dit ideetje misschien in zijn gedachten vandaar dat ik het toch maar even meedeel. Super gemakkelijk te maken met behulp van de mini tartelettevorm.

    Nodig :

    - 1 bladerdeeg
    - baksaucisse of cervelat

    Werkwijze :

    Snij repen van het bladerdeeg die ongeveer 2 cm breed zijn. Ontdoe de cervelat van zijn rode velletje en snij er schijfjes vanaf en nog eens doormidden zoals op de foto. Beleg de repen bladerdeeg met de schijfjes saucisse en rol op. Zet ze in de mini tartelettevorm en bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten.

    Het aperitiefhapje is klaar om te degusteren. 














    06-04-2013 om 14:40 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:mini tartelettevorm
    >> Reageer (0)
    02-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse quinoasalade als apertiefhapje
    Gisterenavond had ik wat vrienden uitgenodigd voor een gezellig etentje. Als aperitiefhapje had ik deze keer gekozen voor een griekse quinoasalade. Heel interessant voor mensen die geen gluten mogen eten. Heel makkelijk op voorhand te maken met behulp van de tupperware rijstkoker.
    Quinoa is een graangewas uit Zuid-Amerika welk al 5000 jaar geleden werd verbouwd op extreme hoogtes van het Andes gebergte. Het supergraan behoort tot het selecte groepje van 'superfoods' vanwege de uitzonderlijke hoge voedingswaarden en is 100 % biologisch. Tegenwoordig hebben vele topkoks quinoa ook ontdekt om er de heerlijkste gerechten mee te bereiden. 

    Door vele nog een onbekend ingrediënt vandaar dat ik het hier ook een keertje wou gebruiken op mijn blogje.

    Nodig :

    - 1,5 tas quinoa
    - 3 tassen water
    - 1/2 theelepel zeezout
    - 100 gr kerstomaatjes
    - 55 gr gemengde olijven (ontpit)
    - 125 gr fetakaas
    - 3 eetlepels geroosterde pijnboompitten
    - 1 eetlepel fijn gehakte sjalot of ter vervanging een rode ui
    - 2 à 3 eetlepels fijn gehakte peterselie (turbochef)
    - tupperware rijstkoker

    Voor de dressing :

    - tzaziki of dressing van 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels citroensap, 1 theelepel mosterd van dijon, 1 theelepels fijngeperste knoflook, 1/4 theelepel zeezout, 1/4 theelepel zwarte peper

    Werkwijze :

    Spoel de quinoa goed af en doe hem in de tupperware rijstkoker samen met het zeezout :  1.5 tas graan en 3 tassen water. Sluit de rijstkoker af en zet hem in de microgolf voor 13 minuten op 800 Watt, laat nog een 5 tal minuutjes nagaren. Al het water is dan verdwenen en de quinoa gaar. Zet hem koel weg in de ijskast. Snij ondertussen de olijven in kleine schijfjes. De fetakaas in kleine blokjes, halveer de kerstomaatjes en hak de peterselie fijn alsook de sjalot. De pijnboompitten roosteren in een antikleefpan. En meng tenslotte alles onder de afgekoelde quinoa. Serveer in kleine glaasjes en zet koel weg tot het moment dat je gasten arriveren. Serveer met een sausje van tzaziki of een dressing zoals beschreven bij de benodigdheden.

    Men kan dit ook eten bij de BBQ als bijgerecht, bij gegrild vlees of als slaatje.

    Laat het smaken en zeker een keer proberen.








    02-03-2013 om 23:05 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (1)
    05-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefhapje van kip en spek
    Lekker kippenhapje met spek omwikkeld in 5 minuutjes klaar en ideaal wanneer vrienden op bezoek komen zoals bij ons gisterenavond.
    De ultra pro grillschaal is hier ideaal voor.

    Nodig :

    - 1 kippefilet in reepjes gesneden
    - kippenkruiden
    - dun ontbijtspek

    Werkwijze :

    De kippenreepjes van ong. 6 cm lang en 1.5 cm dikte bestrooien met kippenkruiden en hier een dun stukje ontbijtspek rollen. Op de grill ultra proschaal leggen naast elkaar en het deksel erop doen. 5 minuten in de microgolf zetten op 800 Watt. Controleer of ze gaar zijn en anders nog 2 minuutjes bijzetten. Nooit  teveel minuten ineens instellen.

    Een lekker sausje hierbij is een potje kruidenkaas mengen met het sap van peertjes uit blik, in het schenkkannetje doen en 2 minuten opwarmen in de microgolfoven op 800 watt.

    Moet ik u nog vertellen dat de gehele schaal op een mum van tijd leeg was !








    05-01-2013 om 19:27 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:ultra pro grillschaal
    >> Reageer (0)
    25-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefhapje van bladerdeeg
    Zeer snel klaar, geen werk aan en toch lekker.  
    Gisteren had ik nog een overschotje van bladerdeeg en dan zijn deze aperitiefstengels ideaal om te maken !

    Nodig :

    - Bladerdeeg
    - Fleur de sel (zeezout)
    - geraspte kaas
    - kruiden naar keuze ( ik heb bruchettakruiden genomen)

    Werkwijze :

    Bladerdeeg in reepjes snijden. Overstrooien met fleur de sel en kruiden naar keuze. Eveneens de geraspte kaas overheen strooien en de reepjes een beetje draaien zoals een slinger. Op bakpapier in de oven steken gedurende 10 à 15 minuten. En klaar ! Lekker bij het aperitiefje.






    25-12-2012 om 23:03 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    05-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Desperate Housewife snack ! !
    De naam alleen al ! Kwam dit poepsimpel receptje tegen op een Nederlandse kooksite van Tupperware uitgelegd door een man...kon niet anders ;)
    Maar enfin ...'t is resultaat dat telt. En ik geef toe het is best lekker en zo snel klaar. De grootste moeite is waarschijnlijk de aankoop doen van de benodigdheden.

    Nodig :

    - Ovalen toastjes van Haust
    - 10 champignons
    - 1 rode paprika
    - beetje gemalen kaas
    - beetje salami (mijn voorkeur gaat voor dit receptje uit naar chorizo)
    - de Tupperware ultra pro grilschaal

    Werkwijze :

    Neem de quickchef. Doe hierin de gekuiste paprika en de champignons. Hak ze fijn en leg dit mengsel met behulp van de spatel op de toastjes en vervolgens op de  grilschaal. Overstrooi met gemalen kaas en leg bovenop enkele reepjes salami.
    Zet 1 minuut op 750 Watt in de microgolfoven.

    Klaar en proeven maar !
    Hier nog een glaasje wijn bij.








    05-10-2012 om 08:58 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:ultra pro gril schaal
    >> Reageer (1)
    19-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapenade van zongedroogde tomaatjes
    Al enkele dagen geen receptjes meer gepost maar neem het me niet kwalijk. Hier in het zuiden leven we in een ander ritme en daarbij ook nog veel bezoek. Kom er soms gewoon niet aan toe om iets te posten.  Maar momenteel is het zo warm dat ik even de verfrissing zoek van de living meer bepaald de pc om jullie toch een receptje mee te delen van een tapenade die ik gemaakt heb om vanavond onze bezoekers mee te verwelkomen.

    Nodig :


    - 100 gr zongedroogde tomaatjes op olie   ( de mijne zijn huisgemaakt en werkelijk gedroogd in de zon van het zuiden)
    -  bosje basilicum
    - 1 theelepels harissa
    - soeplepel kappers
    - olijfolie
    - peper en zout

    Werkwijze :

    Doe alle ingrediënten in de quickchef of turbomax en mix alles heel fijn tot je een homogene massa bekomt, peper en zout toevoegen naar smaak.
    Snij sneetjes van een stokbrood of neem toastjes en besmeer deze met de heerlijke tapenade.  Een lekkere glaasje rosé is hier zeker bij op zijn plaats  ;)


    Simpele dingen maken het leven soms zo eenvoudig en aangenaam !






    19-07-2012 om 15:09 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:turbomax, turbochef, quickchef
    >> Reageer (0)
    12-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruschetta
    Heeft u nog wat oud stokbrood over........zeker niet weggooien maar verwerken als heerlijk tapashapje.
    Neem hiervoor het tupperware broodmes en snij fijne sneetjes af van het stokbrood.  Meng in het klein kommetje ondertussen wat bruschettakruiden met wat warm water, laat even zwellen en voeg dan een beetje olijfolie toe. Meng alles goed onder elkaar en smeer dit mengsel op de sneetjes. Strooi hierover geraspte kaas en eventueel wat provençaalse kruiden. Zet de sneetjes even onder de gril gedurende 5 minuten of tot dat de kaas gesmolten is. 

    Lekker aperitiefhapje bij een heerlijk fris gekoeld roséetje.






    12-07-2012 om 22:08 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:broodmes
    >> Reageer (0)
    23-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Millefeuille van zalm met dille
    Nog een lekker aperitiefhapje wat je gemakkelijk kan maken met de mini tartelettesnijder.

    Nodig voor 6 glaasjes


    - 30 gr boter
    - 4 vellen brickdeeg
    - 300 gr gerookte zalm
    - sap van een 1/2 citroen
    - 1 eetlepel fijngehakte dille
    - 200 gr ricotta
    - 90 gr tarama
    - 6 plukjes dille

    Werkwijze :

    Verwarm de oven voor op 180°C.  Laat de boter smelten.  Bekleed een bakplaat met bakpapier.  Neem de vellen brickdeeg en steek er met de mini tartelettesnijder cirkels uit.
    Leg de cirkels op de bakplaat en strijk ze bovenop in met wat boter en zet dan 20 min in de oven tot ze goudbruin zijn.
    Snij de zalm in stukjes. En meng de zalm met het citroensap en de fijngehakte (turbomax) dille.
    Meng de ricotta met de tarama.  Leg enkele cirkels brickdeeg in een mooi glaasje ( van ongeveer dezelfde grootte als de cirkels brickdeeg) en schep er wat gemengde ricotta en zalmblokjes op.  Maak laagjes tot het glaasje vol is.  Eindig met zalmblokjes.
    Werk af met een plukje dille en een cirkel brickdeeg en dien op. 

     Tip : Maak alles op voorhand klaar, maak vul de glaasjes vlak voor het opdienen zodat het brickdeeg lekker knapperig blijft.




    23-04-2012 om 22:47 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:mini tartelettesnijder
    >> Reageer (0)
    17-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefhapje: Panna cotta van pesto met kerstomaatjes en pijnboompitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Ben een tijdje geleden gedurende 3 avonden een workshop "lepelhapjes en verrines" gaan volgen en onderstaand receptje was er daar ééntje van.

    Nodig voor 4 glaasjes :

    - 2,5 dl room
    - 1,5 dl melk
    - 2 koffielepels pesto
    - 2 gelatineblaadjes
    - 1 eetlepel olijfolie
    - 20 kerstomaatjes
    - 1 eetlepel pijnboompitjes

    Werkwijze :

    Verhit de room, de melk en de pesto in het microschenkkannetje.  Voeg de in water en uitgeknepen gelatineblaadjes toe en zet nog even terug in de microgolf tot dat de vloeistof kookt.  Verdeel de massa over de glaasjes en laat afkoelen.  Zet 2 uren in de koelkast.
    Verhit dan de olie in een pan.  Voeg er de kerstomaatjes aan toe en laat 2 minuten zachtjes bakken, zonder dat ze hun vorm verliezen.  Laat afkoelen op keukenpapier.
    Verwarm een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitjes tot ze mooi goudbruin zijn. Als dat het geval is breng ze dan onmiddellijk over in een koel bord of kommetje. Niet in de pan laten staan anders bakken ze nog een beetje verder.
    Leg dan de kerstomaatjes op de panna cotta van pesto. En werk af met de geroosterde pijnboompitjes.
    Lekker hierbij is een stukje stofbrood of ciabatta.

    Smakelijk !

    17-04-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:aperitiefhapje
    >> Reageer (0)
    10-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker aperitiefhapje: Omelet speciale met grijze garnaaltjes
    Heel gemakkelijk te maken met de mini tartelette snijder.

    Nodig voor 8 personen :

    - 125 gr handgepelde garnalen (ca. 400 gr ongepelde)
    - 1 dl room
    - 3 koffielepels sherryazijn
    - 1 sjalot
    - 3 eieren
    - melk
    - 1 bosje fijngehakte bieslook
    - 1 bosje waterkers
    - boter
    - olijfolie
    - peper en zout

    Werkwijze :

    Pel de garnalen. Pel de sjalot en snij hem fijn in de turbomax.  Klop de room bijna stijf ook in de turbomax. Meng er de sherryazijn onder en kruid met peper en zout.  Voeg de garnalen toe.  Houd nog wat garnaaltjes opzij.
    Klop de eieren op met een beetje melk, voeg peper, zout en de bieslook toe. Bak in een pan de helft van de fijngehakte sjalot in boter.  Voeg dan een beetje olijfolie toe en bak de helft van de eieren tot een dunne omelet.  Herhaal dit nog een keer.
    Druk met behulp van de mini tartelettesnijder rondjes uit de omelet. Leg een omelet in een decoreerring en schik er wat van de room met garnaaltjes op. Dek af met een tweede rondje omelet. Verwijder dan de decoreerring voorzichtig.  Herhaal dit 8 keer. 
    Uit één omelet kan je 4 tot 5 rondjes halen.
    Decoreer de hapjes bovenaan met wat waterkers en wat garnaaltjes.


    Variatie : in plaats van garnaaltje kan je ook kiezen voor gerookte zalmsnippers.



    10-04-2012 om 22:30 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:mini tartelettesnijder
    >> Reageer (1)
    27-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cookies met olijven en gedroogde tomaten



    Heerlijke aperitiefhapje wat heel gemakkelijk op voorhand kan gemaakt worden en zelfs nog een hele tijd goed kan bewaard worden.

    Nodig :

    - 75 gr zachte boter
    - 1 ei
    - 30 gr parmesan (kan ook met geraspte gruyère)
    - 2 soeplepels amandelpoeder
    - 150 gr patisseriebloem
    - 1 mespunt zout
    - 3 touren van de pepermolen
    - 1 koffielepel bakpoeder
    - 10 zachte olijven
    - 4 gedroogde in olie opgelegde tomaten

    Werkwijze :

    Verwarm de oven voor op 210°C.  Meng de bloem, bakpoeder, zout, kaas en het amandelpoeder. Voeg het ei en de boter toe.  Meng dan de in stukjes gesneden geconfijte tomaatjes en de in stukjes gesneden en ontpitte olijven onder het mengsel.
    Vorm kleine balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk met een vork de balletjes wat plat. Laat bakken gedurende 10 à 12 minuten.

    Variatie : Je kan ook werken met groene olijven of bacon of chorizo naar keuze.

    Kan een tijdje bewaard worden in  een afgesloten tupperware doos.








    27-03-2012 om 12:16 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:aperitiefhapje
    >> Reageer (0)
    17-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tonijntaartjes in de mini tartelette als aperitiefhapje
    Bij bezoek een heerlijk hartig hapje.

    Nodig :

    - 1 blikje tonijn natuur in eigen nat of in olie (uitlekgewicht 155 gr)
    - 1 ei
    - 100 gr zure room
    - 1 soeplepel mosterd
    - 1 rol bladerdeeg
    - zout, peper en peterselie

    Werkwijze :

    Doe in een kom de tonijn waarvan je het nat hebt weggedaan, voeg het ei, de mosterd en de kruiden toe en meng goed onder elkaar. Steek met behulp van de mini tartelettesnijder  rondjes uit het bladerdeeg en leg ze in de mini tartelettevorm. Prik met een vork in de bodem van het bladerdeeg.  Doe dan met een lepel in elke holte een beetje van het tonijnmengsel.
    Bak de taartjes ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

    P.s. : Je kan de taartjes ook op voorhand maken en maar 15 minuten laten bakken. Zo heb ik het deze keer ook gedaan. Vandaar dat ik nog geen fotootje heb van het afbakresultaat.  Leg ze wanneer ze afgekoeld zijn in een diepvriesdoos met tussen elke laag een vetvrij papiertje en bewaar ze in de diepvries. Bij bezoek haal je ze een tijdje van tevoren uit de diepvries en bak ze af nog 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.






    17-03-2012 om 20:18 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:mini tartelettevorm
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini tartelette met geitenkaas en vijgenconfituur
    Heerlijk hapje voor je gasten te verwennen maar natuurlijk ook voor jezelf. Heb het receptje zien staan in een nieuw magazine van Delhaize en dacht dadelijk dat dit wel lekker moest zijn.  Daar het momenteel niet echt vijgentijd is heb ik dit vlug opgelost door huisgemaakte vijgenconfituur te nemen.

    Nodig :

    - 1 bladerdeeg
    - vijgenconfituur of verse vijgen volgens het seizoen
    - 1 rol geitenkaas
    - honing
    - gehakte rozemarijn of provençaalse kruiden
    - paar druppels olijfolie
    - peper

    - mini tartelettevorm van tupperware + de tartelette uitsteker

    Werkwijze :

    Steek met behulp van de uitsteker ronde vormpjes uit het bladerdeeg. Neem hiervoor de grootste kant van de uitsteker. Leg ze in de siliconen mini tartelettevorm zonder deze eerst uit te spoelen of in te vetten. Snij dunne sneetjes van het rolletje geitenkaas en leg in elke holte van het bladerdeeg een schijfje geitenkaas. Doe hierop een koffielepeltje vijgenconfituur en bestrooi met wat provençaalse kruiden en een paar druppeltjes olijfolie.
    Verwarm de oven voor en bak de mini hartige taartjes ongeveer 20 minuten in een oven van 180°C.

    Heerlijk en een tikkeltje zuiders !




    17-03-2012 om 00:50 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:mini tartelettevorm, aperitiefhapje
    >> Reageer (0)
    15-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige mini cakes met boursin en noten
    Weer eens wat anders en gemakkelijk op voorhand te maken bij visite.

    Nodig  voor 20 mini cakes

    -          100 gr noten

    -          4 eieren

    -          200 gr boursin

    -          1 dl melk

    -          200 gr zelfrijzende bloem

    -          1 dl arachideolie

    -          Zout en peper

    Werkwijze :

     

    Oven voorverwarmen op 180°C.  De eieren kloppen in de 2 l. maatbeker. Bloem toevoegen + olie + melk.  Kruiden met zout en peper. Als laatste de stukjes boursin kaas + de noten toevoegen.  In de siliconen lange mini cakevorm doen. Afwerken met een nootje bovenop het deeg. Bakken op 180°C gedurende 30 minuten.

     

     







    15-02-2012 om 18:17 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs