Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
03-11-2013
De Bakmatch op Libelle TV
Het enige juiste recept want heb gemerkt dat ze de verhoudingen hebben aangepast op de libelle site wat ik betreur...de opgegeven hoeveelheden in het document in bijlage zijn voor 8 tot 10 personen.
Chocolade/koffiebavarois op een krokante pralinébodem. Het receptje staat ook online op de www.libelle-lekker.be site. Tevens zal er rond half december ook een kookboek volgen met de recepten in van alle 36 deelnemers van de 12 afleveringen.
Deelnemen en een ervaring rijker was mijn motto en was dan ook belangrijker dan winnen . Nog heel deze week te zien op Libelle TV.
Ik vond het heel fijn dat ik deze ervaring heb mogen beleven !
De gebakjes zijn ook ideaal te maken in de ronde en de nieuwe verticale decotorens van Tupperware.
Onderstaande foto was mijn eerste probeersels thuis.
Wou eerst met een vijgje te decoreren...maar vond het toch wat riskant ....vandaar mijn keuze voor een framboos.
Met een bladerdeeg in huis maak je in een handomdraai deze heerlijke koffiekoekjes in de vorm van een taart, die makkelijk afbreekbaar zijn.
Nodig :
- 1 bladerdeeg
- bak vaste chocoladeparels
- vaste pudding
Werkwijze :
Rol het bladerdeeg uit en bestrijk het met de koude pudding, strooi hierover de chocoladeparels en snij vervolgens het geheel in stroken van 2 cm ongeveer....Rol deze belegde stroken op en zet ze op zijn kant op bakpapier in een taartvorm.
Strijk de bovenkant in met losgeklopt ei.
Bak af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40 °C.
Ook graag aan de slag met en voor de kids vandaag...zeker het volgende eens proberen.
Nodig :
- 1 doos weense worstjes
- ketchup
- tupperware groentenmesje
Werkwijze :
Snij de weense worsten in 2 met het groentenmesje op de snijplank en maak 2 inkepingen volgens foto ongeveer 1.5 cm van de bovenkant om rimpels te maken. Doe aan de bovenkant een beetje tomatenketchup en leg hier een amandelschilfer op om de nagels te maken.
Heerlijke Marokkaanse gebakjes, eenvoudig zelf te maken...en zo lekker !
Nodig voor het deeg :
Nota : 1 maat = een tas of een glas naar keuze wel dezelfde maten aanhouden voor al je benodigdheden
- 3 maten bloem
- 1 maat gesmolten boter
- 1 maat oranjebloesemessence
- 1 mespunt zout
Nodig voor de vulling :
- 3 maten gemalen amandelen
- 1 maat poedersuiker
- 1 mespuntje kaneel
- zeste van een citroen of appelsien naar keuze
- oranjebloesemessence
Afwerking :
- honing
- marsepein
- rice krispies parels of zilverparels
Werkwijze :
Voor het deeg alles onder elkaar mengen en tot een bol vormen en 15 minuten in de ijskast laten rusten. Na die tijd uitrollen met de Tupperware deegroller en uitsteken met de kleinste ring van de decoringen of anders met een glas.
Voor de vulling alle ingrediënten mengen en de hoeveel oranjebloesemessence aanpassen zodat je een smeuiig geheel bekomt dat niet te lopend is.
Leg dan 1 plakje deeg op het aanrecht, doe er een koffielepel vulling op en sluit af met terug een lapje deeg. prik met een tandenstoker rondom de vulling aan de bovenkant van het deeg. Neem dan een suikerklontjes tangetje en vorm rondom inknepingen zoals op de foto. Leg de koekjes in wording op bakpapier en bedek met een plastiekfolie zodat de koekjes een nacht kunnen drogen....dit is belangrijk dat je deze stap doet...bij direkt bakken gaan ze anders te fel opblazen.
De volgende dag bak je de koekjes af op 180°C gedurende ongeveer 30 minuten.
Bij het verlaten van de oven, de koekjes instrijken met verwarmde honing om ze te laten blinken maar tevens ook extra smaak te geven.
Met marsepein vorm je klein slangetjes en versier je de hoedjes volgens foto. Maak ter decoratie ook nog wat bloemetjes en beleg ze met een pareltje.