Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
27-10-2013
Dog cakes : heerlijk om te maken tijdens de herfstvakantie met de kids
Beschik je al over de mini tartelettevorm van Tupperware...dan ben je klaar om eraan te beginnen. Deze leuke hondencakes/koekjes zullen gretig worden aangenomen door de kinderen maar ook de grote vinden deze wel leuk om naar binnen te spelen in het gezelschap van een tasje koffie.
Nodig :
- mini siliconen tartelettevorm
- 200 gr boter
- 200 gr suiker
- 4 eieren
- 200 gr zelfrijzende bloem
- enkele druppels vanille essence
- een handvol XXL chocoladehagelslag
- een handvol bakvaste chocoladeparels
- een handvol Chocos van Kellogs
Werkwijze :
Mix de boter zacht en voeg de suiker toe, mix verder en voeg dan één na één de eitjes toe. Verder blijven mixen dan de gezeefde zelfrijzende bloem onderspatelen en de vanille essence. De siliconen tartelettevorm omspoelen met water en niet afdrogen. vullen voor 3/4 met het deeg. En volgens foto de decoratie aanbrengen. Bakken in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 12 minuten.
Schil de courgette en snij in dobbelsteentjes. Doe hem in het onderste vergiet van de microgourmet en stoom gedurende 15 minuten op 800 Watt. Doe ondertussen een kleine ui in de extrachef of turbomax en mix fijn. Voeg hierbij de gestoomde courgetteblokjes en mix ook. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een antikleefpan. Voeg ook deze toe aan het mengsel en mix weer. Als laatste de geitenkaas eronder mengen en de kruiden. Alles goed onder elkaar mengen en serveren in de kleinste kom van het allegra gamma. Zet dit kommetje in het midden van de 1.5 l allegra kom en leg rondom tortilla chips om te dippen.
Vanaf deze week verkrijgbaar : de Hello Kitty tupperware bakvorm...ideaal als kerstgeschenk, verjaardagsgeschenk of gewoon voor je eigen dochter, zusje.
Hij is wel maar tijdelijk te verkrijgen. Dus niet twijfelen ;-)
Nodig voor een 4/4 de cake met een vulling van Nutella choco:
- 200 gr boter
- 200 gr suiker
- 200 gr zelfrijzende bloem
- 4 eieren
- een beetje vanillearoma
- enkele soeplepels Nutella Choco
Werkwijze :
Mix de boter glad en doe er geleidelijke de suiker bij. Voeg de eitjes één na één toe en mix verder. Doe met behulp van de menglepel de gezeefde zelfrijzende bloem eronder en voeg tenslotte het vanillearoma toe. Alles mooi tot een egaal beslag roeren.
Spoel de Hello Kittyvorm om met water en klop hem uit maar zeker niet afdrogen. Doe de helft van het deeg in de vorm, voeg enkele soeplepels choco toe en doe tenslotte de rest van het beslag erover heen. Normaal heb je nog deeg over voor nog 2 cupcakejes mee te vullen.
Bak de cake in een voorverwarmde oven van 175°C af gedurende ong. 35 à 40 minuten naargelang uw oven.
De kinderen gaan er niet kunnen afblijven !
Bewaren kan in de nieuwe scharnierdozen of in een andere goede tupperwaredoos !
Gestoomde zalm met spinazie,mozzarella en citroensausje
Heerlijk eten ! Verse zalm gestoomd met groenten van het seizoen.
Nodig voor 4 personen :
- 4 zalmfilets
- 450 gr verse spinazie
- 1 bol mozzarella
- peper, zout, curry
Nodig voor de citroensaus :
- 1 citroen
- 250 ml room
- 1 blokje kippenbouillon
- peper, zout
- 1 dl melk
- 2 afgestreken soeplepels maïzena
Werkwijze :
De verse spinazie wassen en steeltjes eraf halen. In de hoogste vergiet van de microgourmet plaatsen, en onderaan maar 300 ml water doen ipv 400 ml. De spinazie 8 minuten stomen op 800 Watt.
De zalmfilets overlangs doorsnijden en opvullen met de gestoomde en uitgelekte spinazie. De mozzarella in schijfjes snijden en bovenop de spinazie leggen. Afkruiden met peper, zout en currypoeder, de bovenste helft van de zalmfilet er opleggen. De stukken opgevulde vis nu terug in de microgourmet leggen en nog 15 minuten stomen.
Voor het citroensausje doe je de room samen met het verbrokkelde kippenbouillonblokje en een uitgeperste citroen in het micro schenkkannetje en zet het 2 minuten op 800 Watt. Ondertussen doe je in de shaker de melk samen met de 2 soeplepels maïzena en peper en zout. Goed schudden en bij de opgewarmde room voegen. Goed roeren en nog eens 2 minuten terug in de microgolf plaatsen. De saus is nu goed gebonden en kan bij de vis gepresenteerd worden.
Wij hebben er gestoomde aardappelen bij gegeten maar kan even goed met puree, pasta of kroketjes.
Vanaf nu geef ik ook heerlijke kerstmenu's culinaire workshops......recepten enkel tijdens de workshops te bekomen, dus niet mailen...enkel voor mijn gasten ;-)
Vooral de nieuwe rijstkoker in een wat apart kleurtje aan een leuke prijs is toch wel mijn favoriet. De set van 3 ruimtekommen hoeven zeker geen uitleg meer en zijn echte klassiekers.