Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    27-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dog cakes : heerlijk om te maken tijdens de herfstvakantie met de kids
    Beschik je al over de mini tartelettevorm van Tupperware...dan ben je klaar om eraan te beginnen.  Deze leuke hondencakes/koekjes zullen gretig worden aangenomen door de kinderen maar ook de grote vinden deze wel leuk om naar binnen te spelen in het gezelschap van een tasje koffie.

    Nodig :

    - mini siliconen tartelettevorm
    - 200 gr boter
    - 200 gr suiker
    - 4 eieren
    - 200 gr zelfrijzende bloem
    - enkele druppels vanille essence
    - een handvol XXL chocoladehagelslag
    - een handvol bakvaste chocoladeparels
    - een handvol Chocos van Kellogs

    Werkwijze :

    Mix de boter zacht en voeg de suiker toe, mix verder en voeg dan één na één de eitjes toe. Verder blijven mixen dan de gezeefde zelfrijzende bloem onderspatelen en de vanille essence. De siliconen tartelettevorm omspoelen met water en niet afdrogen. vullen voor 3/4 met het deeg. En volgens foto de decoratie aanbrengen. Bakken in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 12 minuten.

    Laat het smaken !








    27-10-2013 om 19:16 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mini tartelettevorm
    >> Reageer (0)
    25-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guacamole van courgettes
    Weer eens iets anders dan de traditionele !

    Nodig :

    - 300 gr courgettes
    - 1 kleine ui
    - 30 gr pijnboompitten
    - 75 gr geitenkaas
    - 1 koffielepel cayennepeper
    - zout

    Werkwijze :

    Schil de courgette en snij in dobbelsteentjes. Doe hem in het onderste vergiet van de microgourmet en stoom gedurende 15 minuten op 800 Watt. Doe ondertussen een kleine ui in de extrachef of turbomax en mix fijn. Voeg hierbij de gestoomde courgetteblokjes en mix ook. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een antikleefpan. Voeg ook deze toe aan het mengsel en mix weer. Als laatste de geitenkaas eronder mengen en de kruiden. Alles goed onder elkaar mengen en serveren in de kleinste kom van het allegra gamma. Zet dit kommetje in het midden van de 1.5 l allegra kom en leg rondom tortilla chips om te dippen.

    Laat het bezoek nu maar aanrukken ;-)












    25-10-2013 om 16:54 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:turbomax, extrachef, microgourmet, siliconen spatel
    >> Reageer (0)
    24-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4/4 de cake in de nieuwe Hello Kitty vorm
    Vanaf deze week verkrijgbaar : de Hello Kitty tupperware bakvorm...ideaal als kerstgeschenk, verjaardagsgeschenk of gewoon voor je eigen dochter, zusje.

    Hij is wel maar tijdelijk te verkrijgen. Dus niet twijfelen ;-)

    Nodig voor een 4/4 de cake met een vulling van Nutella choco:

    - 200 gr boter
    - 200 gr suiker
    - 200 gr zelfrijzende bloem
    - 4 eieren
    - een beetje vanillearoma
    - enkele soeplepels Nutella Choco

    Werkwijze :

    Mix de boter glad en doe er geleidelijke de suiker bij. Voeg de eitjes één na één toe en mix verder. Doe met behulp van de menglepel de gezeefde zelfrijzende bloem eronder en voeg tenslotte het vanillearoma toe. Alles mooi tot een egaal beslag roeren.
    Spoel de Hello Kittyvorm om met water en klop hem uit maar zeker niet afdrogen. Doe de helft van het deeg in de vorm, voeg enkele soeplepels choco toe en doe tenslotte de rest van het beslag erover heen. Normaal heb je nog deeg over voor nog 2 cupcakejes mee te vullen.

    Bak de cake in een voorverwarmde oven van 175°C af gedurende ong. 35 à 40 minuten naargelang uw oven.

    De kinderen gaan er niet kunnen afblijven !

    Bewaren kan in de nieuwe scharnierdozen of in een andere goede tupperwaredoos !




    24-10-2013 om 22:31 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:siliconen hello Kitty bakvorm
    >> Reageer (0)
    22-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoomde zalm met spinazie,mozzarella en citroensausje
    Heerlijk eten ! Verse zalm gestoomd met groenten van het seizoen.

    Nodig voor 4 personen :

    - 4 zalmfilets
    - 450 gr verse spinazie
    - 1 bol mozzarella
    - peper, zout, curry

    Nodig voor de citroensaus :

    - 1 citroen
    - 250 ml room
    - 1 blokje kippenbouillon
    - peper, zout
    - 1 dl melk
    - 2 afgestreken soeplepels maïzena

    Werkwijze :

    De verse spinazie wassen en steeltjes eraf halen. In de hoogste vergiet van de microgourmet plaatsen, en onderaan maar 300 ml water doen ipv 400 ml. De spinazie 8 minuten stomen op 800 Watt. 
    De zalmfilets overlangs doorsnijden en opvullen met de gestoomde en uitgelekte spinazie. De mozzarella in schijfjes snijden en bovenop de spinazie leggen. Afkruiden met peper, zout en currypoeder, de bovenste helft van de zalmfilet er opleggen. De stukken opgevulde vis nu terug in de microgourmet leggen en nog 15 minuten stomen. 

    Voor het citroensausje doe je de room samen met het verbrokkelde kippenbouillonblokje en een uitgeperste citroen  in het micro schenkkannetje en zet het 2 minuten op 800 Watt. Ondertussen doe je in de shaker de melk samen met de 2 soeplepels maïzena en peper en zout. Goed schudden en bij de opgewarmde room voegen. Goed roeren en nog eens 2 minuten terug in de microgolf plaatsen. De saus is nu goed gebonden en kan bij de vis gepresenteerd worden.

    Wij hebben er gestoomde aardappelen bij gegeten maar kan even goed met puree, pasta of kroketjes.

    Smakelijk !












    22-10-2013 om 18:56 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    >> Reageer (2)
    21-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstfolder vanaf 21/10 tot 29/12/2013
    Vanaf nu geef ik ook heerlijke kerstmenu's culinaire workshops......recepten enkel tijdens de workshops te bekomen, dus niet mailen...enkel voor mijn gasten ;-)



    21-10-2013 om 12:42 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe folder van 21/10 t/m 24/11/2013
    Vooral de nieuwe rijstkoker in een wat apart kleurtje aan een leuke prijs is toch wel mijn favoriet. De set van 3 ruimtekommen hoeven zeker geen uitleg meer en zijn echte klassiekers. 





    21-10-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs