Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
21-06-2013
Glaasje koffiecrème met chocoladelaagje en crumble van speculoos
Weer eens wat anders dan de gewone vanillepudding.....
Heel lekker en oogt nog mooi ook wanneer je het in kleine glaasjes serveert zoals ik deed. Gemakkelijk te maken en zo klaar.
Nodig voor 4 kleine glaasjes :
- 4 speculoosjes
- 40 gr suiker
- 2 soeplepels maïzena
- 250 ml melk
- 1.5 koffielepeltje oploskoffie
- 30 gr chocolade
- 25 ml room
Werkwijze :
Doe de melk (beetje apart houden) samen met de oploskoffie in het microplus schenkkannetje en zet het 2 minuten in de microgolf op 800Watt. Ondertussen doe je in de shaker de overgehouden melk samen met de suiker en de maïzena en schud je krachtig. Deze oplossing voeg je nu toe aan de warme melk en roer je goed door met de klopper....Zet het schenkkannetje nu terug in de microgolf op 800 Watt voor 1,5 minuut. Doorroeren en klaar.
Ondertussen zet je glaasjes klaar en verkruimel op de bodem ervan wat speculoos, giet de crème erover en zet even in de koelkast om op te stijven. De chocolade samen met de room doe je ook in een microplus schenkkan en smelt je even op lage wattage in de microgolfoven gedurende een half minuut. Doorroeren en wanneer dit gesmolten is over de crème gieten en eventueel met een koffielepeltje glad strijken.
Afwerken met wat verkruimelde speculoos....ik heb mijn speculoos gemalen in het Tupperware kaasmolentje....geeft een hele fijne structuur als resultaat.
En dan zalig genieten met een tasje koffie of thee ! Heerlijk................................;
Vandaag een fijne verrassing binnengekregen via Bpost. Namelijk een boekenpakket van Spar.... en ben er natuurlijk superblij mee.
Dit pakket heb ik gewonnen door deel te nemen aan hun wedstrijd in de maand maart waarin ze vroegen een feestrecept binnen te sturen dat niet meer dan 5 per persoon mocht kosten.
Ik heb zoveel recepten en dacht dat het niet moeilijk kon zijn....uiteindelijk heb ik mijn recept ingediend van 'Spirelli in het groen' met gehakt, spinazie, currysaus.... U kan het terugvinden via de zoekfunctie of bij pastagerechten klikken.
Via mijn gewonnen boeken kan ik me weer verdiepen in nieuwe receptjes om weldra met jullie te delen ;)