Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
03-04-2014
Spaans kalkoen stoofpotje met de micro minuutpot
Smakelijk gerechtje met zuiderse toets...en dankzij mijn pas verworven nieuwe micro minuutpot zo snel klaar.....
Nodig voor 6 personen :
- 2 lookteentjes
- 1 groen en 1 rode paprika
- 1 grote ui
- 50 ml witte wijn
- 100 ml water
- 25 ml maïzena
- 1 vetarm groentebouillonblokje
- 800 gr kalkoenstoofvlees
- 100 gr gerookte spekblokjes
- 1 blik gepelde tomaten in blokjes van 400 gr
- 1 takje thym
- zout en peper
- Piment d'Espelette
- 1 klein potje safraanpoeder
Werkwijze :
Was de paprika, verwijder de zaadjes en snij in reepjes. Doe dit ook met de ajuin. De lookteentjes pellen en ook fijn hakken.
In de quickshaker meng je de witte wijn, maïzena, het verkruimelde bouillonblokje.
Doe dan in de pot de uit en look, de kalkoenblokjes, de paprikareepjes, het spek, de inhoud van het blik tomaten, de thym, al de kruiden en het mengsel uit de quickshaker. Sluit de pot en zet hem in de microgolf op 900 Watt gedurende 30 minuten. Laat hem dan nog 20 minuten nagaren met het deksel eruit. Alles dooréén mengen met de serveerlepel en serveren met rijst uit de rijstkoker...
Een lekkere taart met appels en frangipane....geweldig op een dag als deze !
En helemaal niet moeilijk te maken als je onderstaand receptje volgt.
Nodig :
- 2 rollen bladerdeeg
- 2 eieren
- 100 gr gemalen amandelpoeder
- 100 gr suiker
- 100 gr gesmolten boter
- 3 appels
- enkele druppels amandelessence (ik heb vandaag ahornsiroop gebruikt omdat de andere essence op was)
Werkwijze :
Rol 1 bladerdeeg open en snij hem in een vis figuur. Meng in een mengkom 1 ei samen met de suiker, amandelpoeder en de gesmolten boter. Doe dit mengsel op het bladerdeeg maar blijf een 1 cm van de kant verwijderd. Schil de appels en snij in dunnen schijfjes en beleg er het frangipanebeslag mee. Snij met de mini tartelettesnijder rondjes uit de tweede rol bladerdeeg en beleg er het lichaam van de vis mee. Voorzie voor de staart en het hoofd een groter stukje bladerdeeg. Ook voor het oog maak je 2 op elkaar liggende stukjes bladerdeeg met een iets kleinere uitsteker bv. een likeurglaasje. Eventueel voor het oog wat bakvaste chocolade gebruiken.
Met het tweede ei dat je even door elkaar roert strijk je de bovenkant van het bladerdeeg in met behulp van de patisserieborstel.
Bak af in een voorverwarmde oven van 180 ° gedurende 25 minuten.
Nota : in heb mijn vis gebakken op de siliconen bakmat en die op een rooster in de oven gestoken. Deze bakmat is toch steviger dan bakpapier en omdat de vis nogal groot van oppervlakte is kan het maar beter sterker zijn.
En dan ......laat ze maar lachen ;-) !!! Mij hebben ze niet gevangen........