Maak eerst de chocoladecake en na afkoeling snij je hem in 2 gelijke delen overlangs.
Maak dan een rolbiscuit. Ook dat recept heb ik eerder al op deze blog uitgelegd. Versnij de rolbiscuit in 3 gelijke repen van telkens ongeveer 7 cm hoogte. En strijk elke strook in met braambessenconfiuur.
Smeer een laag stijfgeklopte slagroom op de eerste helft van de chocoladecake en zet dan de rolbiscuit hier bovenop. Vul de stroken aan tot dat het helemaal rond is gekomen en dezelfde grootte heeft dan de chocoladecake.Smeer de bovenkant van de rolbiscuit dan weer in met slagroom.
En leg hier bovenop het tweede deel van de chocoladecake. Strijk ook de bovenkant in met slagroom. Bezet de zijkanten van je taart met chocoladestokjes of ander garnituur naar keuze. En werk de bovenkant af met verse braambessen en toefjes slagroom.
Een super luchtige en zeer smakelijke cake. Een echte aanrader.
Nodig :
- 4 eieren
- 200 gr courgetten
- 200 gr zwarte chocolade
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 pakje bakpoeder
- 100 gr bloem
- 120 gr suiker
Werkwijze:
De courget wassen en raspen. De chocolade in het microgolf schenkkannetje doen en smelten in de microgolfoven. 2 x op 400 W en telkens doorroeren. De eieren scheiden en het eigeel samen met de suiker kloppen tot het mengsel verbleekt. De eiwitten stijfkloppen samen met een snufje zout. Wanneer het eigeel met de suiker is geklopt, voeg dan de geraspte courget toe en ook de bloem met bakpoeder.Voeg de gesmolten chocolade erbij en als laatste het eiwit. Alles goed door elkaar mengen en in een met boter en met bloem bestrooide bakvorm doen. Afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 minuten.