Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    09-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Light cake
    Het bestaat ......een cake waar de caloriewaarde veel lager van ligt dan normaal....en even lekker is.  Het gemak zit hem bovendien in de afweeg methode. Je gebruikt gewoon je lege potje yoghurt hiervoor. En op de foto met benodigdheden had ik de eitjes vergeten te fotograferen.

    Nodig :

    - 1 potje magere yoghurt van 125 ml
    - 1/2 potje tagatessesuiker = 1 potje witte suiker
    - 1/2 potje olie
    - 2 potjes bloem
    - 1 zakje bakpoeder
    - 1 mespuntje zout
    - 1 ei en 1 eiwit
    - een beetje oranjebloesemessence (facultatief) kan vervangen worden door vanille essence of zeste van citroen.
    - amandelschilfers (facultatief)

    Werkwijze :


    Doe de inhoud van het yoghurtpotje in een groter kom. Voeg er de tagatessesuiker aan toe. Ook de olie, bloem, bakpoeder, snufje zout en het gehele ei en het eiwt. Alles goed mengen met de klopper. 
    De siliconen bakvorm uitspoelen en niet afdrogen. Het deeg erin doen, overstrooien met amandelschilfers en bakken in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 40 minuten. Het is normaal dat de cake donkerder kleurt vanwege de tagatessesuiker.

    Ook in een dieet.....mag men nu als tussendoortje een sneetje cake nemen zonder zich schuldig te voelen.
















    09-02-2014 om 15:59 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (2)
    07-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn ideetje als ontbijt !
    Via een vriendin uit Spanje ( dank je Jeanine ) kreeg ik gisteren een youtube filmpje door gemaild met een leuk ideetje....
    Graag laat ik jullie meegenieten van dit super eenvoudige gerechtje....hier kan je vast en zeker je geliefde mee verrassen !

    Nodig :

    - 1 cervelatworst
    - 1 ei
    - 1 tandenstoker
    - peper en zout

    Werkwijze :

    Ontdoe de cervelatworst van zijn velletje en snij eer een klein stukje overlangs af zodat hij plat op het werkblad komt te liggen. Snij dan vanaf 2 cm van bovenaan te beginnen en inkeping in de worst zoals op de foto. Doe de opengesneden kanten nu naar boven zodat het een hartje vormt. Steek de uiteinden vast met een tandstoker. 
    Verwarm dan de pan en doe een heel klein beetje boter in de pan. Bak de cervelatworst langs één kant en draai hem dan om op zijn andere kant. Breek een ei in een tas en giet die vervolgens in hartje van de worst op het vuur. Kruid met peper en zout en laat bakken tot je ei goed is.

    Je kan als garnituur zelf je eigen fantasie aan het werk zetten. 

    Tof ideetje toch ;-)


















    07-02-2014 om 13:46 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Eigerecht
    Tags:ei in hartvorm, valentijn, ontbijt met een hartje
    >> Reageer (0)
    05-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supersnel Italiaans visstoofpotje
    Zag een leuke foto staan in een tijdschriftje van supersnelle visstoof....natuurlijk heb ik het aangepast en klaargemaakt in de ovale ultra pro.

    Nodig :

    - 3 teentjes knoflook
    - 1 courgette
    - 3 wortelen
    - 1 ajuin en 1 sjalot
    - 2 kleine tomaten
    - 6 champignons
    - 1 brikje Tomato Frito van 350 gr (Heinz)
    - 1 dl witte wijn
    - provençaalse kruiden
    - 1 kruidenbouillonblokje
    - peper en zout
    - beetje peterselie
    - 1/2 kg kabeljauw

    Werkwijze :

    Snij de ui fijn, de courgette in fijne rondellen en halveer ze nog eens, de champignons in vierendelen, de wortelen fijn versnijden, de knoflookteentjes fijn hakken. De tomaten in kleine stukjes versnijden.  Doe alle groenten samen plus 1 dl witte wijn in de lage ovale ultra pro en sluit af met het deksel. Zet in de microgolfoven voor 7 minuten op 800 of 1000 Watt. Roer de groenten eens door en voeg de tomato fritto toe, ook bouillonblokje en al de kruiden. Voeg de kabeljauw in stukken verdeeld nu ook toe aan de groentemengeling en meng het nog eens onder elkaar met de lepel. Dek af met het deksel en zet weer 7 minuten terug op 800 of 1000 Watt. Roer nog eens door en zet een laatste keer terug voor 7 minuten op 800 Watt.  Werk af met peterselie en serveer met rijst, pasta of gestoomde aardappel.

    Wij aten er vandaag gestoomde aardappelen bij en ook nog gestoomde en in een sjalotje opgebakken snijbonen.

    Het was overheerlijk ! Ga ik vast en zeker nog herhalen.














    05-02-2014 om 18:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Visgerechten
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    04-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananassmoothie
    Lekker als tussendoortje !  

    Nodig :

    - 3 schijven verse ananas
    - 125 ml babeure
    - stevia zoetmiddel indien nodig ( heb het zelf niet gebruikt)


    Werkwijze :

    Doe de ananas in grove stukken in de turbomax en mix fijn. Voeg de babeurre toe en mix nog een keer door...en de smoothie is klaar.

    Heerlijk licht.








    04-02-2014 om 22:07 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    Tags:turbomax
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde havermoutkoekjes
    Zweedse havermoutkoekjes zoals je ze ook wel bij Ikea kan kopen....Vandaag hier een receptje van op mijn blogje. Heb ze eergisteren gebakken maar de kinderen hebben ze al allemaal op.

    Nodig :

    - 100 gr havermout
    - 150 gr suiker
    - 90 gr solo
    - 35 gr bloem
    - 30 gr ei (1/2)
    - 1 koffielepel vanillearoma
    - 1 koffielepel bakpoeder
    - mespunt zout
    - 125 gr chocolade (om de 2 koekjes tegen elkaar te kleven)

    Werkwijze :

    De havermout mixen in de extrachef of turbomax. Dan suiker toevoegen, bloem en zout. De boter laten smelten in het schenkkannetje in de microgolfoven ( 2 minuten op 600 watt)  en toevoegen aan het voorafgaande beslagje. Ei toevoegen en vanillearoma. Tevens bakpoeder en mengen. Het deeg nu afgedekt laten rusten ongeveer een uurtje in de ijskast. De smaken zullen er alleen maar beter van worden.

    Bolletjes vormen van het deeg en op de siliconen bakmat leggen maar wel uit elkaar. Door te bakken loopt het deeg uit tot platte koekjes en anders gaan ze aan elkaar kleven. Gedurende 7 minuten bakken op 200°C in een voorverwarmde oven. 

    Laten afkoelen op een rooster en dan de chocolade smelten in de microgolfoven. De koekjes dompelen in de chocolade en aan elkaar kleven.

    Bewaren in de clickplus van Tupperware geeft het beste resultaat.


















    04-02-2014 om 09:53 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs