Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    10-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag lekkernij
    Een heerlijkheid en super gemakkelijk om te maken en je moeder of jezelf mee te verrassen.


    Nodig :

    - middelgrote aardbeien
    - 1 appel
    - 1 uitsteekmesje voor ronde bolletjes
    - water
    - beetje suiker
    - kleine snoepjes
    - schrijfstift of chocolade


    Werkwijze :

    Met het uitsteekmesje haal je vooraan een bolletje aardbeivlees uit de aardbei. De appel schil je en daar haal je net zoveel bolletjes uit als de hoeveelheid aardbeien die je hebt. De appelbolletjes leg je in het microcook schenkkannetje samen met wat water een een beetje suiker. Zet het 3 minuten op 800 watt. Giet het suikerwater weg, dep de appelbolletjes droog en laat afkoelen. Maak met de eetbare schrijfstift oogjes op het appelbolletje, de mond vorm je door een 3 hoekige stukje snoep (muntje) in de appel te duwen. De bolletjes duw je nu in de aardbei. Zet ze mooi rechtop op een schaaltje en je verrassing is klaar !



    Fijne Moederdag aan iedere vrouw !








    10-05-2015 om 11:02 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    Tags:schenkkan
    >> Reageer (0)
    07-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perengebakjes
    Afgelopen zondag een vlug perengebakje gemaakt met een bladerdeeg dat nog in de koelkast lag. Zo simpel, maar wel een heerlijk en leuk resultaat.

    Nodig : 

    - 1 bladerdeeg
    - 3 peren
    - wat abrikozengelei
    - 75 gr amandelpoeder
    - 75 gr suiker
    - 75 gr boter
    - 1 ei
    - 1 soeplepel bloem

    Werkwijze :

    Snij uit het bladerdeeg 6 perenfiguren. Met overschot van het bladerdeeg snij je strookjes van 1 cm en die leg je aan de buitenkanten als extra dikte ( zie foto)  verder leg je bovenaan elk bladerdeeglapje nog 2 blaadjes van deeg. Schil de peren en halveer ze overlangs en haal er de pitten en stengel af. Leg ze even in het microcook schenkkannetje samen met wat water en steek ze 3 minuten op 800 watt in de microgolf. Giet het water weg. 
    Maak de franigpane door de amandelpoeder, bloem,suiker, boter en 1 eitje goed te mengen. Smeer op elk lapje bladerdeeg wat van het frangipanemengsel en leg hierop een halve peer. Leg alle gebakjes op bakpapier op een bakplaat. En bak af in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 20 minuten.

    Bestrijk met wat opgewarmde abrikozengelei de bovenkant van de peren. Zo gaan ze niet zo vlug verkleuren en geven ze nog een lekker extra smaakje.









    07-05-2015 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    06-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paardenbloemgelei
    De weien staat er momenteel vol van : paardenbloemen ! en nee ze zijn niet alleen decoratief maar kunnen zelfs worden gebruikt om een lekkernij van te maken die nog geneeskrachtig is op de koop toe. Vandaar dat ik dit receptje met plezier met jullie wil delen.  De geneeskrachtige werking van de paardenbloem is goed voor lever, gal en nieren.


    Nodig :

    - 75 gr paardenbloemkoppen  (geen steeltjes en geen groene onderstukjes. Enkel het gele
    - 750 ml water
    - 1 citroen
    - 1 appelsien
    - 3 gr agar agar
    - 150 gr suiker

    Werkwijze :

    Doe in een kookpot de paardenbloemkopjes samen met het water en de uitgeperste citroen en uitgeperste sinaasappel. Breng het aan de kook en laat een 10 tal minuten koken en dan de massa laten afkoelen met het deksel op de pot.  Doe de massa dan door een zeef zodat je enkel het gefilterde deel gaat gebruiken. De bloemetjes mogen dan weggegooid worden. Voeg dan 150 gr suiker + 3 gr agar agar toe en breng de massa aan de kook. Laat 4 minuten doorkoken en giet het meteen in met heet water omgespoelde confituurpotjes. Draai meteen het deksel erop en zet ze omgekeerd weg.








    06-05-2015 om 22:57 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marsmallow of Spekkies
    Gisteren zag ik zo'n leuke foto passeren van een bordje met spekkies op, dat het mij meteen zin gaf om zelf aan de slag te gaan.
    Vandaar zelf de proef op de som genomen en een heerlijke allegra kom vol met spekkies als resultaat.

    Nodig :

    - 4 eiwitten 
    - 1 theelepel vanille essence
    - 190 gr suiker
    - 3 blaadjes gelatine
    - rode kleurstof 
    - 150 ml water

    Werkwijze :

    Breng het water samen met 150 gr suiker en de vanille essence aan de kook en laat dan tot de helft inkoken. Haal de kookpot van het vuur en laat afkoelen. Leg de gelatineblaadjes in een ruimtekommetje met koud water om te laten weken en knijp ze nadien uit en voeg bij het nog lauwe mengsel van hierboven. De eiwitten mix je goed stijf samen met de resterende suiker. Straalsgewijs laat je de afgekoelde vloeistof nu met de eiwitten lopen die je nog aan het stijfkloppen bent. Bij de helft voeg je dan uiteindelijk de rode kleurstof. De hoeveelheid bepaal je zelf, begin met enkele druppeltjes en indien nodig doe je wat meer.

    Leg in een lage platte schaal een plastiekfolie en daar strijk je het witte gedeelte in glad. Hierboven doe je het roze gedeelte en strijk je met behulp van de siliconen spatel ook mooi glad. 

    Zet dan de schaal enkele uurtjes in de koelkast om te laten uitharden. 
    Snij in mooie stroken, blokjes of ruiten met behulp van het koksmes.

    Bestrooi met bloemsuiker zo gaan ze niet plakken. 

    En dan...laten smelten in je mond en terug even ons kind voelen ;-)

    Nota : kan tevens gebruikt worden in warme chocomelk, op de BBQ aan een spies of zelfs in een chocolade/marsmallowcake












    06-05-2015 om 22:28 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs