Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
07-02-2015
Sweet Chili saus
Houdt u ook van licht pikant ;-) bij een lekkere nasi, bami of kroepoek. Dan moet je zeker en vast deze saus eens proberen te maken. Het is zo gebeurd en goed te bewaren. Een tip: momenteel is het Oosterse week bij Lidl en daar kan je nu gemakkelijk en goedkoop aan rijstazijn geraken.
Wat heb je nodig :
- 2 tot 3 grote rode chilipepers
- 3 tenen knoflook fijngehakt
- 130 gr water
- 100 gr suiker
- 3 eetlepels rijstazijn (kan je eventueel vervangen door witte wijnazijn)
- snufje zout
- 1 eetlepel maïzena
Werkwijze :
Was de chilipeper en haal de zaadjes eruit en snij hem in zeer fijne reepjes. Maak de knoflook schoon, haal de groene kern eruit en hak hem fijn in de turbomax zodat hij zeer fijn is. Niet uitpersen dus.
Doe alles in een steelpannetje behalve de maïzena en breng aan de kook, zet het vuur dan wat lager en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Doe in de shaker de maïzena samen met nog 0.5 dl water en schud krachtig zodat het goed is losgeklopt. Voeg dit mengsel nu toe aan de kokende massa en laat dan nog 1 minuut koken of tot dat de massa is ingedikt.
Giet in een schoongemaakt goed afsluitbaar flesje of potje en bewaar in de koelkast.
Heerlijke kleine gebakjes die zo klaar zijn in de tartelettevorm van Tupperware.
Nodig :
- 1 vel kruimeltaartdeeg
- 180 gr pecannoten
- 90 gr boter
- 90 gr bruine suiker (kinnekessuiker)
- 2 theelepels oploskoffie
- 60 gr pure chocolade
- 3 eieren
- 7.5 eetlepel ahornsiroop
Werkwijze :
Snij met behulp van de tartelettesnijder 6 rondjes uit een vel kruimeltaartdeeg en leg ze in de holtes in de tartelettevorm. Maak de vulling door de boter te smelten in de schenkkan in je microgolfoven. Ik nam 1 minuut op 600 Watt. Voeg dan hierbij de suiker, oploskoffie,chocolade, ahornsiroop en 3 eieren. Meng met je halve klopper. 3/4 van je noten doe je in de turbomax en maal ze fijner, doe ze vervolgens bij je deeg. Goed mengen en in de kruimeldeegtaartjes gieten. 1/4 van je overgehouden noten leg je boven op de taart.
Ik had nog voldoende deeg en beslag over om 6 mini tartelettes mee te maken.
Bak je taartjes af in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 35 minuten.