Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
27-07-2012
Monchoutaart met kersen
Vandaag als traktatie voor mijn gasten in het zuiden deze heerlijke frisse monchoutaart gemaakt.
Nodig :
- 1 pak speculoos - 100 gr boter - 2 pakjes monchoukaas ( kan vervangen worden door philadephiakaas of St.Moretkaas) - 125 gr suiker - 250 ml room - 1 blik kersenvlaaivulling
Werkwijze :
Doe de speculoos in een plastiek zak en ga er met de deegrol overheen zodat de speculoos helemaal fijn is gemaakt. Smelt de boter in het microplus schenkkannetje (in de microgolf) en meng dit met de fijngemaakte speculoos. Nadat dit gemengd is, doe dit dan op de bodem van een springvorm. Doe de 2 pakjes roomkaas (monchou in mijn geval) in een tupperware mengkom en meng dit goed fijn zodat alle brokjes eruit zijn. Klop de room samen met de suiker op in de speedychef en meng deze met de roomkaas. Doe tenslotte het kaas-roommengsel over de speculoosmassa in de springvorm. Laat koelen in de ijskast ongeveer een uur en doe er dan pas het blik kersenvlaaivulling overheen. Zet nog een 2 tal uurtjes terug in de koelkast.
Met warm weer een heerlijk toetje. Mijn gasten hebben er alvast van genoten ! -