Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
02-08-2013
Nectarine in de oven
Het is weer eens iets anders en echt lekker als dessertje bij deze warme dagen.
Nodig :
- 1 nectarine
- 30 gr grof gehakte amandelen
- 1 potje griekse yoghurt
- 1 mespuntje 4 kruidenmengeling of kardemon
- 1 theelepel honing
Werkwijze :
Was de nectarine en halveer ze en ontdoe ze van haar pit. Hak de amandelen grof in de turbomax en strooi ze over de opengesneden kant van de nectarine. Leg de 2 helften op de ultra pro grilschaal en zet ze een 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Bestrooi dan met een beetje 4 kruidenmengeling en doe op iedere helft van griekse yoghurt samen met een beetje honing.
Zin in confituur maar niet in een grote hoeveelheid en op een snelle manier. Dan moet je beslist eens proberen om confituur te maken in de microgolfoven. Gaat heel gemakkelijk.
Nodig :
- 1/2 kg gemengd fruit van perzik, abrikoos en nectarine
- 1 citroen
- 400 gr suiker
Werkwijze :
In de ultra pro doe je de gekuiste en in stukjes gesneden fruit samen met het citroensap en de suiker. Goed mengen afdekken en laten smelten op 200 Watt in je microgolf gedurende 10 minuten. Mengen en dan weer afdekken en 2 minuten laten koken op 800 Watt. Mengen en zonder deksel nog eens 8 minuten op 800 Watt laten koken.
Onmiddellijk in glazen potjes gieten, afsluiten en op zijn kop zetten tot het afgekoeld is.
De confiutuur kan eventueel gemixt worden na het koken indien je niet graag stukjes hebt in je confituur maar dat is ieder zijn smaak...
Van bovenstaande hoeveelheid had ik 3 confituurpotjes waarvan ééntje met stukken, toen gemixt en 2 potjes zonder stukjes.
Een heerlijke zoet dessert met zongerijpt fruit, gemakkelijk en in een oogwenk klaar !
Nodig voor 2 personen :
- 2 perziken
- 2 abrikozen
- 2 soeplepels griekse yoghurt
- 35 gr suiker
- 2 druppels amandel essence
- 1 eigeel
- 20 gr rietsuiker voor de bovenkant
- enkele blaadjes verveine (optie) kan vervangen worden door zeste van limoen
Werkwijze :
Vruchten wassen en in schijfjes snijden en in ovenschaaltjes schikken. Overstrooien met gesnipperde verveine.
Eigeel + 35 gr suiker mixen in de speedychef of mixer, de griekse yoghurt + amandelessence toevoegen bij het eigmengsel en goed onder elkaar mengen. Overgiet de vruchten hiermee en bestrooi met de 20 gr rietsuiker en zet dan 10 minuten onder de grill.
Laten afkoelen en serveren..
Het fruit kan ook vervangen worden door rood fruit zoals aardbeien, frambozen, braambessen.
Hemels genot........................dat vraagt naar nog !
Gisteren nog eens snel wat gebakken in mijn lievelingsvorm : de mini tartelette van Tupperware.
Nodig voor 30 mini tartelettes en 6 mini lange cakejes
- 120 gr suiker
- 3 eieren
- 90 gr boter
- 150 gr amandelpoeder
- 120 gr chocolade
- 50 gr maïzena
Werkwijze :
Eieren + suiker mixen, amandelpoeder + maïzena toevoegen. Chocolade smelten in de microgolfoven samen met de boter en toevoegsel aan het 1 ste mengsel. In de vooraf omgespoelde siliconenvormpjes doen en bakken gedurende 13 minuten in een vooraf voorverwarmde oven van 180°C