Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
29-06-2015
Bokkenpootjes
Voor mij een subliem gebakje.... Wel een beetje werk aan maar dat wordt echt wel beloond.
Voor een 50 tal bokkepootjes :
Nodig voor de koekjes :
- 250 gr eiwit
- 50 gr + 125 gr suiker
- 375 gr broyage = 187 gr suiker gemengd met 187 gr amandelpoeder
- 26 gr bloem (geen zelfrijzende)
- bloemsuiker
- amandelschilfers
Nodig voor de ganache :
- 150 gr groom
- 50 gr glucose
- 50 gr boter
- 175 gr pure chocolade fijngehakt
Werkwijze voor de ganache :
Breng de room, de glucose en de suiker samen aan de kook. Neem het mengsel van het vuur en voeg er de chocolade aan toe. Let wel dat je niet teveel roert. Wanneer de chocolade gesmolten is, strooi je de in stukjes gesneden boter toe over de massa en roer je ze er eveneens doorheen. Laat dan de massa goed afkoelen , zet desnoods voor 2 uren in de koelkast.
Werkwijze voor de koekjes :
Klop de eiwitten en de 50 gr suiker stevig op. De overige 125 gr suiker even opwarmen op een bakplaat in de oven 170°C. De suiker mag niet smelten. Klop dan deze suiker geleidelijk onder het opgeklopte eiwit. De bloem en de broyage mengen en daarna kort en voorzichtig onder het eiwit spatelen met de siliconen spatel. Met een effen spuitmondje staafjes van ongeveer 6 cm op bakpapier spuiten. Bestrooien met bloemsuiker en de amandelschilfers.Afbakken in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 10 à 12 minuten. Na het afkoelen per twee vullen met de ganache.
Je kan de koekjes eventueel nog dompelen in gesmolten chocolade.