Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
17-03-2012
Tonijntaartjes in de mini tartelette als aperitiefhapje
Bij bezoek een heerlijk hartig hapje.
Nodig :
- 1 blikje tonijn natuur in eigen nat of in olie (uitlekgewicht 155 gr) - 1 ei - 100 gr zure room - 1 soeplepel mosterd - 1 rol bladerdeeg - zout, peper en peterselie
Werkwijze :
Doe in een kom de tonijn waarvan je het nat hebt weggedaan, voeg het ei, de mosterd en de kruiden toe en meng goed onder elkaar. Steek met behulp van de mini tartelettesnijder rondjes uit het bladerdeeg en leg ze in de mini tartelettevorm. Prik met een vork in de bodem van het bladerdeeg. Doe dan met een lepel in elke holte een beetje van het tonijnmengsel. Bak de taartjes ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
P.s. : Je kan de taartjes ook op voorhand maken en maar 15 minuten laten bakken. Zo heb ik het deze keer ook gedaan. Vandaar dat ik nog geen fotootje heb van het afbakresultaat. Leg ze wanneer ze afgekoeld zijn in een diepvriesdoos met tussen elke laag een vetvrij papiertje en bewaar ze in de diepvries. Bij bezoek haal je ze een tijdje van tevoren uit de diepvries en bak ze af nog 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.