Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
05-07-2012
Gegrilde sardienen op de BBQ
Gisteren een BBQ gedaan en wanneer we in het zuiden zijn mogen er zeker geen verse sardienen aan ontbreken. Heel eenvoudig om te maken, maar die smaken van eenvoud blijven bekoren !
Nodig :
- Sardienen naargelang uw bezoekers ( wij hadden er 10 genomen) - 1 citroen - 2 teentjes knoflook - verse peterselie fijngehakt - peper en zout
Werkwijze :
Was de verse sardienen zorgvuldig en ontdoe ze van de ingewanden. Snij de citroen in fijne schijfjes en nog eens middendoor. Kruid de sardienen met peper en zout. Steek in de holte van de sardien schijfjes citroen, pers met de tupperware knoflookpers de teentjes knoflook en doe in elke sardien ook wat geperste knoflook. Was de peterselie en hak hem fijn in de turbomax of turbochef. Doe een beetje gehakte peterselie ook in elke holte van de sardien en knijp de sardienen tenslotte vast tussen een BBQ vistang. Meer is er niet nodig om een heerlijkheid toe te voegen aan uw BBQ. Die geur.............en smaak...........zalig.......
Les petits délices du Sud. Abrikozen alom op de zuiderse markten. Waarom zouden we er geen gebruik van maken dan. Vanavond als dessert een heerlijke crumble van gemaakt nadat we eerst een heerlijke BBQ hadden gedaan.
Hoe begin je eraan.
Nodig :
- een 15 tal verse abrikozen - 150 gr verse boter - 150 gr suiker ( waarvan 100 gr ruwe rietsuiker en 50 gr witte suiker) - 150 gr bloem - 75 gr amandelpoeder en 75 gr amandelschilfers - de ovale ultra pro van 2 liter
Werkwijze :
Was de abrikozen en ontpit ze. Snij ze in vieren. Leg ze onderaan in de ovalen ultra pro. Maak dan het crumbledeeg door de boter, suiker, bloem en amandelpoeder samen te mixen tot een korrelig deeg. Doe dit over de abrikozen. En zet de ultra pro zonder deksel in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 30 minuten.
Serveer op een dessertbordje samen met een bolletje ijscrème. Een heerlijke zoete, zurige combinatie. Onze gasten vonden het alleszins heel geslaagd.
Schil de komkommer en halveer hem in de lengte, verwijder de zaadlijsten met de lepel en rasp de rest heel fijn. Meng de griekse yoghurt samen met de geraspte komkommer en doe er de kruiden bij. Pers de knoflook en meng dit ook goed. Zet de tzatziki in een afgesloten tupperware potje nog ongeveer 2 uren in de koelkast zodat de smaken zich goed hebben kunnen vermengen.