Ons aperitiefhapje van afgelopen middag. Niks om uren voor in de keuken te staan want daar is het weer veel te mooi voor. Gewoon iets heel simpel maar wel smaakvol.
Nodig : ( ik heb maar 3 glaasjes gemaakt) maar voor meer personen gebruik je meerdere snede hesp
- 1 cavaillon meloen
- 1 snede gekookte ham (hesp)
- beetje rode porto
- 1 soeplepel balsamicoazijn
- peper
- als decoratie basilicum maar dat had ik zelf niet en heb dan peterselie genomen
Werkwijze :
Ontpit de cavaillon en snij in fijne stukjes of werk met het parisiennelepel om bolletjes uit te halen van het vruchtvlees. Doe in een ruimtekom en snij dan de ham in fijne stukjes en voeg bij de meloen. Doe hier wat rode porto bij en 1 soeplepel balsamicoazijn. Alles dooréén mengen en in mooie glaasje serveren. Afwerken met wat peper van de molen en een plukje basilicum of peterselie.





|