Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
01-08-2014
Moelleux van kokos met een hartje van chocolade
Gemaakt in de Tupperware Tupcakevorm....ideaal voor bij de koffie en net weer wat anders dan het gewone vanillecakeje.
Nodig :
- 2 eieren
- 100 gr rietsuiker
- 50 ml room
- 75 gr gesmolten boter
- 100 gr geraspte kokos
- 75 gr zelfrijzende bloem
- 12 stukjes zwarte chocolade
Werkwijze :
Eieren + suiker mixen tot dat het mengsel verbleekt. Dit kan je in de speedychef of in een gewone mixerkom. Dan de room toevoegen en de gesmolten boter. Boter smelten in microschenkkan in de microgolfoven. Ook de geraspte kokos erbij doen. Dan bloem toevoegen en met de siliconen spatel eronder mengen.
De tupcakevorm omspoelen en het deeg voor de helft erin doen. 2 blokjes chocolade erin steken en verder met deeg aanvullen.
Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 minuten
Dit deeg is juist goed voor 6 mooie TupCakes te bekomen.
Bewaren kan in de ronde clickplus of een andere goeie Tupperware doos.
Mijn voorgerechtje deze middag met fruit van het seizoen.
Nodig :
- Toastbrood
- Abrikozen
- Vloeibare honing
- Balsamicosiroop
- enkele blaadjes basilicum
- Blokje foie gras
- Tupperware mini tartelette uitsnijder
Werkwijze :
Snij met behulp van de mini tartelette uitsnijder 3 rondjes per persoon uit met de grootste snijkant. Toast ze lichtbruin en schik ze op een bordje.
Was en halveer de abrikozen en ontpit ze. Doe er een beetje vloeibare honing over (in de holte kan dit gemakkelijk) en zet ze even onder de gril van je oven. (5 min) Leg de abrikozenhelften op de rondjes getoast brood en doe op elk stuk fruit nu een beetje foie gras. Leg wat basilicum op de middelste abrikoos. En spuit wat druppels balsamicosiroop aan de rand van je bordje.