Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    20-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pralines maken met de siliconen snoepjesvorm







    Het is weekend en dan heeft een mens al eens wat meer tijd om wat nieuws uit te proberen. Bij mij zat er al langer in mijn hoofd om graag eens te experimenteren met de nieuwe siliconen snoepjesvorm, om er pralines mee te maken. Na wat rondgesnuffeld te hebben op het internet ben ik dan zelf aan te slag gegaan. 

    Nodig voor 24 pralines :

    • 250 gr pure chocolade (callets van callebaut - Jacques chocolade)
    • 30 ml room (vetgehalte 30%)
    • smaakmaker ( bij mij was dat Frangelico likeur maar dat kan even goed Amaretti zijn of iets naar eigen goesting)

    Werkwijze :

    Pralines maken bestaat uit 3 delen: namelijk 1 ste laag chocolade dat later de bovenkant vormt, 2 de laag is de vulling en 3 de laag vormt later de onderkant van de praline.

    Micro schenkkan nemen en hierin 100 gr callets (chocolade) doen en smelten op laagste stand. Bij mij is dat 320 Watt gedurende 2 minuten. Roeren en een half minuutje laten rusten. Dan 50 gr verse callets toevoegen en weer roeren tot alles goed gesmolten is. Indien dat niet zou zijn dan nog 30 sec. terug in de microgolf zetten op laagste stand. De siliconen snoepjes vorm opvullen met de gesmolten  chocolade nu. Goed heen en weer bewegen met de vorm zodat de chocolade zich mooi verdeeld. Het teveel aan chocolade terug uit de vorm laten lopen in uw schenkkannetje. De vorm even wegzetten in de koelkast. Ongeveer een kwartier. Ondertussen kan je de vulling maken.
    De gesmolten chocolade die ik overhad van mijn eerste laagje daar heb ik nu de 30 ml room aan toegevoegd en goed gemengd. Indien nodig zet je de inhoud nog terug even in de microgolf gedurende 30 sec. op de laagste wattage (320 watt). Dan voeg je uw likeur naar keuze toe. Bij mij is dit de Frangelico likeur (Italiaanse hazelnootlikeur). Weer goed mengen en de vulling met behulp van een lepeltje in de snoepjesvorm verdelen. Niet helemaal tot aan de bovenkant want daar moet straks onze  afdekchocolade opkomen.
    Zet de vorm met de vulling weer terug in de koelkast zodat deze wat kan opstijven. Ongeveer een half uurtje.
    Als laatste moeten we nu de onderkant van de praline afwerken dit doen we door weer chocolade te smelten op de laagste wattage. Hiervoor gebruik ik 75 gr callets, doe ze in de microschenkkan en zet 2 min. op 320 watt. Roeren en dan de overige 25 gr niet gesmolten callets toevoegen en eronder roeren. Dit doen we om de chocolade te temperen. Dat alles dient ervoor dat onze chocolade zal mooi blinken nadien. Wanneer je direkt 100 gr ineens zou smelten kan het zijn dat je chocolade te heet wordt of  gaat uitslagen nadien bij het afkoelen. Daarom is het belangrijk dat je nooit alles ineens smelt maar altijd maar een gedeelte en dan terug afkoelt door er koude chocolade terug bij te voegen.
    De laatste gesmolten chocolade mag nu over onze vulling worden gegoten, mooi afstrijken met de smalle spatel en we zetten onze vorm terug in de koelkast gedurende een half uurtje. Dan komt het moment waarnaar ik het meeste had uitgekeken. Namelijk dat mijn pralines gelukt waren. Je neemt een bord en duwt langs de onderkant van de siliconen vorm de pralines er nu voorzichtig uit. Wanneer dat het goed lukt mag je terecht fier zijn over je resultaat. En of ..... ik blij was.   Ik was supercontent.  Ik heb onmiddellijk geproefd of ook mijn vulling oké was. En dat zat allemaal goed.  Resultaat is dat mijn avondje geslaagd was.  Het doet mij verlangen om nog meer vullingen te gaan uitproberen in de toekomst. Het zal zeker niet de laatste keer geweest zijn dat ik pralines heb gemaakt.










    20-11-2011 om 10:11 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)
    19-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolselder-wortelsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een echt feestsoepje wat zeker in de smaak zal vallen bij je gasten is volgend receptje :

    Nodig :

    - 1 ui
    - 400 gr knolselder
    - 500 gr wortelen
    - 2 kippenbouillonblokjes
    - peper en zout

    Werkwijze :

    Hak de ui fijn in de quickchef of turbomax. Zelfde voor de wortelen en knolselder. Eventueel kan je de knolselder ook met het koksmes in kleinere stukken snijden.  Neem de ultra pro en doe hierin de ui, sluit met het deksel. Zet hem 2 min. op 800 watt in de microgolf. Voeg dan de knolselder en de wortelen toe en zet terug 7 min. op 800 watt met gesloten deksel steeds. Roer een keer en terug in de microgolf zetten ong. 8 min. dan 1 liter kokend water toevoegen samen met de bouillonblokjes en peper en zout. Nog 3 minuten terugzetten op 800 watt en dan mixen.   Opdienen in een mooi bordje en afwerken met peterseliesnippers. 

    Ook heerlijk hierbij is wat snippers van gerookte heilbot of gerookte zalm. Vooral als het wat feestelijk mag zijn. Een wolkje van room kan ook nog maar is alleen voor de liefhebbers.

    De nieuwe ultra cocottes van 250 of 500 ml die tijdelijk in de verkoop zijn bij tupperware zijn ook ideaal om de soep in op te dienen. Je kan  dan eventueel ook nog een velletje bladerdeeg over de cocotte leggen, bestrijken met eigeel en nog even in de oven zetten. Zo krijg je een mooi opgeblazen krokant laagje boven je soep.

    19-11-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    >> Reageer (0)
    18-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petit-fours in een handomdraai
    Vandaag in in minimum van tijd 24 kleine petit fours gebakken met de nieuwe snoepjes-pralinevorm van tupperware.
    Wie hem nog in zijn bezit wil krijgen heeft nog kans tot 30/12/11 om hem aan te kopen want daarna is de kerstfolder gedaan. Bij aankoop van zulke siliconen vorm zit een blad boordevol receptjes voor de vorm.
    Had al één keer iets van het receptenblad uitgeprobeerd en vond het ook toen heel geslaagd nl. de chococos. Vandaag heb ik de mini- mini cakejes uitgeprobeerd en dat is me heel goed bevallen.


    Nodig voor 24 mini snoepjes hetzij 24 mini  cakes

    - 1 eiwit
    - 30 gr bruine suiker
    - 30 ml bloem ( = 15 gr bloem)
    - 2 ml bitter amandelaroma
    - 5 ml amandelpoeder
    - 30 gr gesmolten boter

    Werkwijze :

    Meng in de Turbomax met behulp van de kloppers het eiwit met de bruine suiker.  Voeg vervolgens de overige ingrediënten in de hierboven opgesomde volgorde toe en meng opnieuw.  Verdeel het deeg over alle vormpjes van de multiflex mini snoepjes.  Laat bakken gedurende 14 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven.  Laat 5 min. rusten alvorens te ontvormen.

    Heerlijk !!!




    18-11-2011 om 19:14 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    16-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelkruimeltaart snel klaar






    Dit recept vond ik laatst terug bij de appelenboer in Oud-Turnhout.  En gisteren vond ik dat het tijd werd om het eens uit te testen.
    Het is inderdaad snel klaar en ideaal te bereiden in de nieuwe siliconen princessevorm van 20 cm doorsnede. Voor diegene die deze nog niet hebben dan kan het ook wel in een springvorm. De smaak is echt wel lekker. En voor herhaling vatbaar.

    Nodig :

    - 250 gr bloem (geen zelfrijzende)
    - 250 gr (riet)suiker
    - 150 gr havermout
    - 200 gr gesmolten boter
    - 4 à 5 appels
    - kaneel

    Werkwijze :

    Schil de appels, snij ze klein en bestrooi met kaneel, meng alle ingrediënten behalve de appels.  Leg een bakpapier in de princessevorm. Dit dient om de taart zonder brokken nadien uit de vorm te krijgen. Idem bij een springvorm. 
    Bekleed met het kruimelbeslag (3/4 de deel) de randen en de bodem van de vorm.  Doe de appels erop en strooi de rest van het kruimelbeslag erover.  Bak de taart in de oven op 180 °C gedurende een uur.
    Ook lekker met een bolletje vanilleroomijs erbij.







    16-11-2011 om 10:13 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    14-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe promofolder voor de periode 28/11 t/m 31/12/2011
    De folder met geschenken is bekend voor de laatste maand van het jaar.  In de verkoop tijdelijk opnieuw het dubbelzeefje. Zelf heb ik dit al heel lang in mijn bezit en ik zelf ben daar heel enthousiast over. Heel gemakkelijk om bloem fijn te zeven maar ook om bloemsuiker over taarten te strooien.  Voor de kleinste is er de Stencil Art. Wie vlug is kan hem nog in huis halen voor de komst van de goede Sint. Ook de junior wok uit de chef series is een mooie aanbieding.




    14-11-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoenconfituur
    Eens wat anders dan de meest voor de hand liggende confituren zoals appels, peren, braambessen, kersen en noem maar op.
    Ik kende het recept eerst niet maar bij tupperware worden er geregeld receptjes meegedeeld en zo ben ik in de ban geraakt van deze heerlijke zachte confituur.  Men kan deze verder gebruiken om bij in brooddeeg te doen. Heerlijk bij een kaasschotel.  Of ook wel in koekjesdeeg smaakt de confituur lekker. Maar ook gewoon zo op de boterham komt hij best tot zijn recht.

    Nodig :

    1 kg pompoen
    600 gr suiker
    2 appelsienen
    4 kaneelstokjes

    Werkwijze:

    Kuis de pompoen door hem te schillen en van zijn pitten te ontdoen. Snij in dobbelsteentjes.  Voeg de suiker, het sap van 1 appelsien en de schillen van 2 appelsien en  de kaneelstokjes bij de pompoen.  Doe alles in de ultra pro.
    Zet het geheel in de microgolf gedurende 10 min. op 800 Watt.  Roer goed en zet het geheel terug tot het goed gaar is.(Bij mij duurde het 25 min.)  Pas de kooktijden aan zodat de pompoen niet overkookt.  Verwijder vervolgens de appelsienschillen en de kaneelstokjes. Draai de confituur door de pass-vite en bewaar in confituurpotjes en draai goed was terwijl de confituur nog goed warm is.







    14-11-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (1)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs