Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    04-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cadeau idee : Home made koekjespot



    Deze koekjes pot heb ik al een aantal keer eerder gemaakt om cadeau te geven.  Het is zo simpel maar tegelijkertijd ook heel leuk en origineel.  Bovendien is het helemaal zelf gemaakt en dat maakt het toch nog een beetje specialer.  Het enige wat je nodig hebt is een glazen bokaal van 1 liter inhoud, een lint en natuurlijk de ingrediënten.
    Om het helemaal af te maken, maak je nog een mooie label en klaar is je originele home made cadeau.
    De ontvanger moet enkel nog 1 ei en 125 gr zachte boter toevoegen.
    Er zijn natuurlijk ook varianten op gemaakt. Zo kan je de rozijnen vervangen door cranberries of  chocolade parels of m & m's.
    Om zelf mooie etiketten uit te printen kan je best surfen naar de site van www.leparfait.fr dan klikken bij Produits en dan klikken bij Créez votre etiquette. Je kan dan zelf tekst invullen, kleur en kadertje kiezen. Vervolgens duid je aan hoeveel etiketten je wenst uit te printen. 1 of maximum 8 tegelijk.
    De werkwijze van het recept geef ik u in bijlage zodat je hem meteen kan uitprinten en klaar is voor gebruik.

    P.s. : Deze item heb ik reeds lang geleden op mijn blogje geplaatst maar met de feestdagen en de cadeautjestijd in het vooruitzicht leek het me leuk jullie hier nog eens aan te herinneren. Wat is er leuker dan een cadeautje met zorg uitgezocht en met liefde gemaakt.
    Het recept is juist goed voor 15 grote koeken of een 20 tal kleinere koekjes.












    Bijlagen:
    home made cookies recept.docx (13 KB)   
    Publicatie1.pdf (37.5 KB)   

    04-12-2011 om 11:31 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    Tags:home made cadeau, koekjes pot
    >> Reageer (0)
    02-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestwijn
    Stilletjes aan begint het einde van het jaar in zicht te komen, we beginnen al na te denken wat we op tafel zouden zetten bij de feestdagen. We hebben nog wel even tijd maar wil je uw gasten eens voorzien van een huisgemaakt feestwijntje dan wordt het nu wel tijd om dit te doen.  De mijne staat sinds vanmorgen te trekken en zal dan juist op tijd klaar zijn om weer eens wat anders te presenteren. 








    Het recept komt uit een frans culinair magazine namelijk de Saveurs.

    Nodig :

    - 1 fles Côte du Rhône wijn (overal makkelijk te vinden).
    - 3 gedroogde vijgen
    - 1 kaneelstokje
    - 50 gr rietsuiker
    - 5 zwarte peperkorrels
    - 3 kruidnagels
    - 1 vanillestokje opengespleten
    - 15 gegrilde en gehakte amandelen
    - 15 gegrilde en gehakte hazelnoten (ik heb er uit de tuin, maar vind je gemakkelijk in elk warenhuis)

    Doe alles tesamen in een glazen pot of zoals ik in een tupperware pot waar nadien het zeefje kan omhoog van worden getrokken). De vijgen heb ik nog wel middendoor gesneden.  Laat het 5 dagen marineren en dan alles zeven.  Nog 3 à 4 weken wachten alvorens te serveren en degusteren.






    02-12-2011 om 12:55 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    >> Reageer (0)
    01-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikervlaai + Appelbollen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Dit receptje lag al zo lang te wachten om eens uit te proberen en vandaag is het er eindelijk van gekomen. Resultaat zie je op onderstaande foto en ik had dit veel eerder moeten proberen...  Lekkere zachte bodem. Na het proeven gaf het me onmiddellijk nieuwe ideeën om binnenkort nog meer gebak te gaan maken met dit deeg.

    Nodig voor de vlaai :

    - 250 gr bloem
    - zout
    - 25 gr verse gist
    - 1 dl melk
    - 50 gr boter
    - 50 gr suiker

    Voor de vulling :
    - 1 ei
    - 100 gr bruine suiker
    - 50 gr boter

    Werkwijze :

    Zeef de bloem met het dubbelzeefje (momenteel in de promo) in een mengkom, maak een kuiltje in het midden en strooi er wat zout omheen.  Verbrokkel de gist in de lauw gemaakte melk (in microschenkkan), giet dit mengsel in het kuiltje samen met het ei, de gesmolten boter en de suiker.  Meng al de ingrediënten voorzichtig door elkaar.  Kneed het deeg gedurende 10 min. tot een bol. (Ik heb hier gelukkig mijn Kenwood voor ;)  )  Laat dan 30 minuten rijzen op een warme plek. Ik dek mijn deeg gewoonlijk ook af met plastiekfolie.  Na die tijd even terug doorkneden en laat weer 20 minuten rijzen. Rol het dan uit met de deegrol en leg het in een ronde taartvorm, prik er met een plastieken stokje in (gagets!) en maak zeker geen gaten in de bodem.
    Klop de suiker door het ei en giet over het deeg.  Snij de boter in klontjes en leg op de suiker.  Laat de vlaai gedurende 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200°C.  Doe na het bakken uit de taartvorm en laat afkoelen op een taartrooster.

    Ik had nog een beetje deeg over en heb dan nog 2 appelbollen gemaakt. Gewoon 2 appels schillen en met de appelboor het klokkenhuis eruit halen. Een lapje deeg voorzien van een appel en mooi toedekken. 20 min bakken op 200°C.  Nadat ze gebakken en afgekoeld zijn bestrooien met bloemsuiker.








    Bijlagen:
    DSC_2837.JPG (2.5 MB)   

    01-12-2011 om 21:39 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    30-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe folder van 28/11 t/m 31/12/2011


    De aanbiedingen voor de laatste maand van het jaar.  Prachtige gastvrouwgeschenken. En ook het dubbelzeefje is er tijdelijk weer voor 18.90 €.




    30-11-2011 om 13:36 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanille extract








    Je kan dit natuurlijk kopen in de winkel en is soms vrij duur naargelang het merk.  Maar meestal is dit nogal chemische brol.  Veel beter kan je dit zelf maken.  Het is helemaal niet moeilijk en de smaak is zoveel beter.  Je maakt het gewoon met wodka.  En wees gerust, je hebt maar een koffielepeltje nodig in je bereidingen, je zal de alcohol absoluut niet proeven in je bereidingen.  Bovendien heeft wodka een neutrale smaak wat ideaal is.  Vanille extract op basis van alcohol kan je 10 jaar bewaren.

    Nodig :

    6 vanillestokjes
    wodka
    confituurpotje of ander goed afsluitbaar potje

    Werkwijze :

    Snij de vanillestokjes overlangs door zodat de alcohol goed de smaak van de zaadjes kan opnemen. Doe de stokjes in het confituurpotje en overgiet met wodka zodat de stokjes juist onder staan.  Sluit het potje en schud er eens mee.  Laat het potje 8 weken trekken en wanneer je er nog eens aan denkt mag er altijd nog eens mee geschud worden.

    Je zal merken dat je nooit nog gekochte vanillesuiker of vanille essence zal willen gebruiken.

    Toepassingen : in yoghurt, allerhande gebak en soms ook wel bij desserten.






    30-11-2011 om 12:34 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (1)
    29-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jagerschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Een receptje dat hier al meer dan 20 jaar meegaat en het nog steeds goed doet. Dikwijls op vraag van de kinderen komt het terug op tafel.

    Bovendien gemakkelijk op voorhand te maken en nadien in de oven te plaatsen.

    Wat nodig :

    - 1.200 kg aardappelen
    - 1 kg gemengd gehakt
    - 250 gr gerookte spekblokjes
    - peper, zout, nootmuskaat, selderzout
    - 1 bakje champignons
    - 2 uien
    - beetje peterselie
    - 200 gr gemalen kaas
    - melk

    Werkwijze:

    Maak allereerst een aardappelpuree. Hiervoor doe ik mijn aardappelen in kleine stukjes gesneden in de microgourmet en laat 20 min. stomen. Nadien kruiden met peper,zout, nootmuskaat, stampen met de aardappelstamper. Melk toevoegen en nog eens stampen. Dan de puree even aan de kant zetten.  Doe de fijngehakte ui in de ultra pro samen met een beetje boter en zet op 800 watt gedurende 3 minuten. Indien het nog niet gaar genoeg is dan nog 1 à 2 minuten bijzetten op 800 watt.  Breng de ui even over op een bord zodat ultra pro opnieuw kan worden gebruikt voor de fijngesneden champignons. Zet deze ook 3 à 4 min. op 800 watt. Dan mogen de champignons bij de ui worden gedaan. Doe de spekblokje in de ultrapro en leg het deksel erop. Zet 4 min. op 800 watt in de microgolf. Leg deze blokjes ook even op een bord zodat je nu het gehakt in de ultra pro kan doen. Weer deksel erop en zet 5 min. op 800 watt. Stamp met de tupperwarepureestamper het gehakt wat rul. Zodat je allemaal kleine stukjes krijgt. Zet nog een 3 min. terug of tot die tijd dat het gehakt voldoende gebakken is. Als dat is gebeurt mogen de spekblokjes bij het gehakt. Kruid het vlees nu met selderzout.
    Als alle voorbereiding gebeurt is gaat we onze ultrapro ovenschaal vullen met eerst een laag gehakt-spekblokjes, daarna een laag champignons-uimengsel, dan een laag geraspte kaas dan een laag puree. Nog 1 keer alle dezelfde lagen herhalen en eindigen met puree waar we ook wat kaasmengsel overstrooien. Zet de schaal nu op 180°C gedurende 20 min. zodat de kaas mooi gratineert. Maar nooit onder de gril plaatsen.  Indien je deze ovenschaal maakt op voorhand dan de schaal niet direkt in de oven plaatsen.

    Hier thuis eten wij heel graag fijngesneden rauw witloof gemengd met mayonnaise als extra groente bij deze ovenschotel.

    29-11-2011 om 14:17 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerecht
    >> Reageer (0)
    28-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donuts





    Zelf ben ik niet zo weg van donuts maar onze jongste is hier echt gek van. Het is dan ook op zijn vraag dat ik op zoek ben gegaan hoe volgend recept juist moest gemaakt worden. Uiteindelijk heb ik gekozen om de donuts te maken volgens het recept van de Piet.
    Voor een eerste maal geprobeerd te hebben, voldeed het toch volledig aan de verwachting.

    Nodig voor 7 donuts :

    - 350 gr bloem
    - 25 gr verse gist
    - 35 gr suiker
    - 60 gr bakboter
    - 1 ei
    - 100 ml lauw water
    - kristalsuiker, bloemsuiker of glazuur naar keuze voor de afwerking

    Werkwijze :

    Doe de bloem, suiker, ei en de boter samen in een mengkom.  Ondertussen de gist oplossen in lauw water en bij de bloem voegen.  Meng alles met de kloppers van de mixer tot één geheel.
    Neem het deeg uit de mengkom en kneed nog zeer goed gedurende 8 minuten. Of doe zoals ik en laat de kenwood zijn werk doen.  Draai uiteindelijk tot een bol en dek af met plastiekfolie en laat het deeg rijzen op een warme plaats. (Kort bij de kachel ;) )
    Neem dan het deeg uit de mengkom en sla het kapot en rol het uit met de deegrol.  Steek dan de vormen uit met de decoringen van tupperware of met materiaal binnen handbereik.  Steek er ook een kleiner ringetje uit.  Leg de donuts nog even op de bakplaat om nog verder te laten rijzen gedurende 10 minuten ongeveer.

    Bak uiteindelijk de donuts in frituurolie van 180°C aan beide kanten.  Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er kristalsuiker op terwijl ze nog wat warm zijn.

    Hier thuis werden de donuts goed gesmaakt !






    28-11-2011 om 22:20 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs