Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
24-02-2013
Zebracakejes
Gisteren een nieuwe siliconen bakvorm uitgetest en hopelijk komt die binnenkort ook in de verkoop, dat zou geweldig zijn. Ik heb er gisteren lekkere zebracakejes in klaar gemaakt naar een recept van Wim Ballieu. Heel gemakkelijk en echt lekker !
Nodig voor 9 cakejes :
- 125 gr suiker
- 125 gr boter
- 130 gr zelfrijzende bloem
- 2 eieren
- 30 gr platte kaas
Voor het glazuur :
- 100 gr bloemsuiker
- paar druppels water
- klein beetje melkchocolade ( ong. 75 gr)
Werkwijze :
De boter die op kamertemperatuur is mixen samen met de suiker. Dat het ei één voor één toevoegen en meemixen. Doe dan de plattekaas erbij samen met de bloem. En weer mixen. Bakvormpapiertjes in de siliconenvorm zetten en het deeg hierin doen. Bakken ong. 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.
Normaal gesproken moet men geen papiertjes zetten in de siliconenvorm maar voor dit receptje deed ik dit wel omdat ik er een een glaçage op aan bracht en dat zorgt ervoor dat dit niet uitloopt naar de zijkanten.
Als de cakejes afgekoeld zijn met een broodmes de bovenste topjes eraf snijden zodat je een mooi horizontaal vlak bekomt. Een suikerglazuur maken van de 100 gr bloemsuiker met een heel klein beetje water. Zeker niet teveel ineens bijdoen... Beter een paar druppels en nadien nog bij voegen. Wanneer de glazuur hard is dan een beetje melkchocolade smelten in de microgolf en er in een fijn straaltje overheen laten gaan.
De multi crousti party is een supernieuw produkt vanaf heden in vast assortiment bij Tupperware. De mogelijkheden zijn enorm wat de vullingen betreft. Ik heb me momenteel beperkt tot de zoete kant maar heb nog een heel lijstje in mijn hoofd voor de hartige vullingen. Ik heb het geluk dat ik dit produkt al kende van vorig jaar in Frankrijk waar ik mij toen al een receptjeboekje heb aangeschaft wat me toch weer andere ideeën geeft dan het meest voor de hand liggende.
Nodig voor 12 mini hapjes :
- 1 kant en klare bladerdeeg of het kan ook met kruimeldeeg natuurlijk
- de nieuwe multi croustiparty = prijs is 10.95
- 1 losgeklopt eigeel om de bovenkant mee te bestrijken
Vulling 1 :
- 1 appel
- beetje bruine suiker
- oranjebloesemessence
- beetje lopende honing
- beetje amandelschilfers
Vulling 2 :
- chocoladespeculoospasta
Vulling 3:
- 60 gr amandelpoeder
- 30 gr suiker
- 30 gr boter
- 1 ei
Alles goed mengen en je hebt een amandelpasta
Vulling 4 :
- 8 gedroogde zachte abrikozen
- 10 gr gemengde noten
- beetje rhum of notenlikeur
De abrikozen in de turbomax of turbochef fijn cutteren, vervolgens de noten cutteren en mengen met de drank om het smeuiig te krijgen.
Werkwijze :
Rol het bladerdeeg open en leg er de croustiparty op. Je kan er 3 keer de vorm uithalen met de onderkant van het toestel. Voor de 4 de keer moet je het restdeeg terug wat aan elkaar plakken met behulp van een beetje water. Je kan dus 12 hapjes halen uit 1 taartdeeg.
Dan het deeg op de bovenkant leggen van het toestel en de gewenste vulling erin doen. Toestel dichtklappen en bovenkant bestrijken met een losgeklopt eigeel. Eventueel bestrooien met amandelschilfers naar keuze.
Bakken op 180° gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven.