Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
20-03-2011
Appelgebak met amandelen (Plaatgebak)
Benodigdheden:
200 gr boter
100 gr marsepein
250 gr fijne witte suiker
6 eieren
300 gr gewone bloem
1 pakje bakpoeder
1 kg appels
vetstof en bloem om te plaat te bestrooien
bloemsuiker om af te werken
8 soeplepels room
100 gr amandelschilfers
Werkwijze :
Klop de zachte boter op met de fijne witte suiker tot de suiker goed is opgenomen in de boter. Rasp de marsepein grof. Voeg de marsepein en de room aan het boter-suikermengsel toe en roer alles zo glad mogelijk. Doe er één voor één de eieren bij. Strooi er de bloem en het bakpoeder bij en roer weer goed glad. Roer de helf van de amandelschilfers door het deeg. Strijk het deeg uit op een goed ingevet en bebloemd bakblik. Schil de appels, verwijder het klokhuis en de pitten; Doe de appels in vieren en snij op de bolle kant inkepingen zodat u vingerdikke schijfjes krijgt, die nog aan één kant aan elkaar vastzitten. Schik de appels op het deeg. Zet de koek 15 min. in het midden van een voorverwarmde oven van 175 ° C. Strooi er de rest van de amandelschilfers nu overheen. Laat nog 25 minuten verder bakken. Bestuif de afgekoelde koek rijkelijk met gezeefde bloemsuiker.
250 gr zelfrijzende bloem 4 eieren 1.5 dl olijfolie 1 dl witte wijn enkele ontpitte olijven gekookte hamblokjes of gebakken spekblokjes 150 gr geraspte kaas paprikablokjes
Werkwijze:
Meng bloem in de tupperware mengkom, voeg dan eieren, olijfolie en wijn toe en in dit geval de paprikablokjes, hamblokjes en ontpitte olijven samen met de geraspte kaas. Meng alles goed onder elkaar met de spatel. Doe alles nu in de met koud water omgespoelde siliconen mini muffinvorm en bak ongeveer 20 min op 180° graden. Laat ze nog even afkoelen buiten de oven en draai de muffinvorm om zodat de cakejes er van zichzelf uitvallen.
Vanaf heden ga ik proberen regelmatig wat receptjes te posten.
Daar ik graag kook en geregeld nieuwe recepten uitprobeer leek het mij leuk om deze vanaf heden hier ook mee te delen. Tevens ben ik sinds een half jaar tupperwareconsulente en ook met deze spullen maak ik regelmatig nieuwe recepten. De bedoeling is dan ook dat ik geen recepten meer op papier ga uitdelen bij de demo's maar dat iedereen de gemaakte recepten op de demo's hier voortaan kan terugvinden.