Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    15-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hemelse plattekaastaart met speculoos en ananas
    Lang geleden dat ik ze nog gemaakt had...deze heerlijke frisse taart.

    Nodig :

    - 200 gr speculoos (of andere zandkoekjes naar smaak kan ook)
    - 70 gr boter voor de bodem

    - 200 gr philadephiakaas (ik gebruikte hier St. Môret omdat ik de andere niet vond, ben niet in België)
    - 1 dl water
    - 1 citroen
    - 8 soeplepels suiker
    - 2 pakjes vanillesuiker
    - 250 ml room
    - 5 blaadjes gelatine van 2 gr elk
    - 8 schijven ananas

    Werkwijze :

    Verkruimel de speculoos en smelt de boter in het microplus schenkkannetje gedurende 1 minuut op 800 W. Meng de koekkruimels samen met de boter en doe die alles op de bodem van een springvorm.

    Week de gelatineblaadjes in 1 dl water. En laat ze nadien smelten hierin op het vuur. Water mag niet koken !  Voeg dan de suiker erbij.  Laten afkoelen.  Ondertussen de kaas opkloppen met het sap van de citroen plus de vanillesuiker. Dit gaat gemakkelijk met de menglepel. De afgekoelde gelatine nu bij het kaasmengsel voegen en goed roeren. De room stijfkloppen en onder de kaasmassa doen samen met de in stukjes gesneden ananas.   Het mengsel nu storten op de  koek bodem. Enkele uurtjes in de koelkast zetten om te laten opstijven.  Nadien garneren met ananas + toefjes slagroom en/of chocolade.
















    15-02-2013 om 18:42 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    14-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortellini met ricotta, spinazie en gerookte zalm
    Een heerlijk licht gerecht wat makkelijk op voorhand kan klaargemaakt geworden.  Helaas ben ik mijn ultra pro vergeten nu ik op vakantie ben en heb ik mij beholpen met deze terracotta ovenschaal.

    Nodig :

    - 300 gr tortellini (ricotta en spinazie) uit de koeling
    - 250 gr gerookte zalm
    - 500 gr witloof
    - 70 gr gemalen gruyère
    - 2 dl room
    - 1 blokje groentebouillon
    - verse dille of bij gebrek hieraan de gevriesdroogde versie
    - peper en zout
    - sap van 1 citroen

    Werkwijze :

    Witloof in stukjes snijden en 2 x 3 minuten met een beetje water op 700 Watt in de microgolf gaar koken met gesloten deksel. Omroeren en laten uitlekken.  1/3 hiervan opzij zetten en de rest mixen samen met de room, dille, het verbrokkelde bouillonblokje + citroensap en kruiden met peper en zout. De saus 2.5 minuten in de microgolf plaatsen op 750 W.   Pasta gaar koken volgens de minuten op de verpakking.... Bij mij was dit 4 minuten. 
    In de ultrapro ovenschaal (of in mijn geval nu de terracottaschaal) de pasta leggen. Hierover de witloofstukjes doen, de zalmstukjes en dan overgieten met de witloofroomsaus.  Bestrooi met gruyère en nog 15 minuten in de de oven plaatsen op 200°C.

    Heerlijk !   Met dank aan mijn collega Betty.....
















    14-02-2013 om 14:02 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Pastagerecht
    Tags:ultra pro, microschenkkan
    >> Reageer (2)
    13-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade cookies met fleur de sel
    Dit receptje komt uit de laatste nieuwe Libelle Lekker...het zal er lekker uit en wilde ze onmiddellijk uitproberen. Met geslaagd resultaat.

    Nodig : (voor een 20 tal koeken)

    - 100 gr pure chocolade (of bakvaste parels)
    - fleur de sel
    - 40 gr ongezoete cacao
    - 170 gr roomboter op kamertemperatuur
    - 1 ei 
    - 1 kl vanille-essence
    - 140 gr bloem
    - 1/2 koffielepel bakpoeder
    - 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat
    - 85 gr donkerbruine suiker

    Werkwijze :

    Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de bloem met de cacao, bakpoeder en bicarbonaat.  Klop de boter met de suiker tot een licht, luchtig mengsel.  Voeg het ei en de vanille-essence toe.  Schep er de gehakte chocolade door en meng het geheel goed.  Laat het koekjesdeeg 10 minuten rusten in de koelkast.  Steek rondjes uit van het deeg (6 tot 8 cm) en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier, bestrooi met fleur de sel en bak de koekjes 14 minuten in een voorverwarmde oven.


    Bewaar in de clickplus van Tupperware.










    13-02-2013 om 22:47 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    12-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mokka roomijs
    Zelf een ijsje maken is met dit receptje echt kinderspel. Vlug klaar, gemakkelijk en lekker.....dat wil iedereen.

    Nodig :

    - 2 dl room
    - 2 dl melk
    - 50 gr eidooiers ( voor mij waren dat er 2.5 )
    - 50 gr suiker
    - 4 gr oploskoffie of mokka essence


    Werkwijze :

    Kook de melk, koffie, room op.  Mix ondertussen de eidooiers samen met de suiker en giet het warme mengsel ervoer. Goed mengen ondertussen.  Laat indikken op een middelmatig vuur, koel af en laat nog wat rusten. Draai tot ijs in de ijsmachine. (bij mij was dit een half uurtje). Afhankelijk van je apparaat.
















    12-02-2013 om 22:01 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tôt-fait aux pommes : snel klaar gebak met appels
    Toen ik dit receptje vanmorgen zal passeren op een frans blogje wist ik onmiddellijk wat bakken vandaag. En het resultaat mag er wezen. Gebak zonder vetstof.....ook mooi genomen.


    Nodig : 

    - 150 gr bloem
    - 150 gr suiker
    - 2 soeplepels maïzena
    - 1 soeplepel melk
    - 1 koffielepel bakpoeder
    - 2 eieren
    - 3 appels

    - 2 soeplepels rietsuiker
    - 2 soeplepels amandelschilfers (heb ik zelf niet gebruikt omdat ik geen in huis had)

    Werkwijze :

    Oven voorverwarmen op 220°C. De eieren met suiker goed mixen totdat het verbleekt. De rest van de benodigdheden toevoegen en verder mengen met de platte klopper. Een bakvorm nemen van ong. 20 cm doorsnede. Hierin bakpapier leggen zodat het gebak nadien gemakkelijk uit de vorm is te halen. De helft van het deeg hierin gieten. Appels schillen en in schijfjes snijden, over het deeg verdelen en de rest van het deeg nu erover gieten. Bestrooien met rietsuiker en amandelschilfers indien u dat graag heeft. Bakken in een oven van 180°C gedurende 25 minuten..


    Na afkoelen bestrooien met bloemsuiker...... Zeer luchtig gebak en smaakvol !
















    12-02-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    11-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode kool in de microgourmet
    Al eens gestoomde rode kool geproefd ?    Heel lekker en klaar in 20 minuten.

    Nodig :

    - 1/4 de rode kool
    - 3 à 4 appels
    - witte suiker naar smaak
    - microgourmet

    Werkwijze :

    De rode kool fijnsnijden met de groentensnijder plus van tupperware. Wassen en in de diepe mand van de microgourmet leggen samen met de in dobbelsteentjes versneden appel. Water in de reservoir gieten (400 ml) en 20 minuten stomen op 800 Watt. Nadien goed mengen en suiker naar smaak toevoegen. Deksel er even terug op plaatsen zodat de suiker nog kan smelten. Kruiden met peper en zout en opdienen.
    Zo gemakkelijk en heerlijk.








    11-02-2013 om 16:06 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    >> Reageer (2)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs