Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
28-08-2013
Omeletjes met spek op een speciale manier
Dankzij de muffin siliconen cakevorm kan je eens een wat apart omeletje met spek serveren aan je huisgenoten. Niet moeilijk en een mooi resultaat op korte tijd zonder vetstof.
Nodig :
- eieren
- ontbijtspek
- peper en zout
- geutje melk of room
- eventueel wat bieslook
- siliconen muffinvorm Tupperware
Werkwijze :
Neem het ontbijtspek of gerookte hesp naar keuze en zet het tegen de wand van de bakvorm aan de binnenkant rechtomhoog. Kluts de eieren samen met het zout en peper en geutje melk of room in de shaker. Giet dit mengsel in de muffinvorm in het midden tussen het spek.
Verwarm de oven voor en bak 12 à 15 minuten op 180°C.
Serveer meteen en neem de complimentjes in ontvangst ;-)
Oven voorverwarmen op 180°. Meng bloem, suiker, amandelpoeder, vanille essence en de eiwitten in een tupperware mengkom. Laat de boter smelten in de microgolf (microschenkkan tupperware). Voeg dan de boter toe aan de rest van het mengsel en meng goed. Doe het deeg in de siliconen multifex mini cakevorm van tupperware en doe de amandelschilfers bovenop. Laat 13 min. Bakken op 180 °C. Na afkoeling eventueel bestrooien met poedersuiker.
Tip : Ideaal om eitwitten op te werken die anders blijven staan nadat u bv. Creme brulée heeft gemaakt. Ook even meegeven dat eiwitten ook steeds in de diepvriezer in een afgesloten potje kunnen worden bewaard.
Lekkere snoepgebakjes die niet moeten worden gebakken
Nodig
200 gr melkchocolade of puur of naar keuze
2 marsrepen
100 gr goei boter
100 gr rice krispies naturel
Werkwijze :
Smelt eerst de chocolade samen met de boter in de microgolfschenkkan op een lage wattage. Roer er de mars in kleine stukjes door en zet even terug in de microgolf om verder te smelten. Roer er dan de rice krispies onder. Vul dan de mini muffinvorm met dit mengsel. Zet een uurtje in de vriezer of enkele uurtjes in de koelkast naar keuze. Ontvorm en bewaar in een luchtledige tupperwaredoos.
250 gr zelfrijzende bloem 4 eieren 1.5 dl olijfolie 1 dl witte wijn enkele ontpitte olijven gekookte hamblokjes of gebakken spekblokjes 150 gr geraspte kaas paprikablokjes
Werkwijze:
Meng bloem in de tupperware mengkom, voeg dan eieren, olijfolie en wijn toe en in dit geval de paprikablokjes, hamblokjes en ontpitte olijven samen met de geraspte kaas. Meng alles goed onder elkaar met de spatel. Doe alles nu in de met koud water omgespoelde siliconen mini muffinvorm en bak ongeveer 20 min op 180° graden. Laat ze nog even afkoelen buiten de oven en draai de muffinvorm om zodat de cakejes er van zichzelf uitvallen.