Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
08-04-2016
Moelleux citroen
Luchtiger dan een cake maar net is sappiger dan een biscuit dan bent u met dit receptje goed af.
Nodig :
- 4 eieren
- 130 gr suiker
- 80 gr boter
- 120 gr bloem
- 1 zakje bakpoeder
- sap en zeste van 2 citroenen
Werkwijze :
Eieren scheiden met behulp van koksmaatje. De eigelen samen met de suiker mixen tot het volume verdubbelt, het sap van de citroen dan toevoegen als ook de gesmolten boter en bloem met bakpoeder. Als laatste voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten er voorzichtig onderspatelen met behulp van de siliconen spatel.
Een vorm gebruiken van 20 x 20 cm. Ik gebruikte hiervoor de vierkante ultra pro. Heb hem ingevet en lichtjes bebloemd. De moelleux bakken in een voorverwarmde oven van 180 ° gedurende 20 minuten.
Enige tijd terug trok volgend receptje mijn aandacht in het foldertje van de Lidl. Kon het niet laten ze uit te proberen en ik kan je vertellen dat het de moeite is deze te maken. Ze was super lekker en bovendien heel snel gemaakt en tevens klaar.
Nodig :
- 1 vel bladerdeeg
- 2 blikken rijstpap
- 85 gr suiker
- 75 gr bloem
- 4 eieren
Werkwijze :
De eidooiers samen met de suiker mixen, de rijstpap en bloem toevoegen. De eiwitten stijfkloppen in speedychef of met mixer en als laatste er voorzichtig onder spatelen.
Het bladerdeeg in een taartvorm leggen met het bakpapier eronder. Het rijstpap mengsel over het bladerdeeg uitgieten en dan de taart afbakken in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 20 à 25 minuten.
Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn om lekker te zijn ;-)