Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    07-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creativiteit heeft spijtig genoeg ook een keerzijde !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Heel erg teleurgesteld ben ik om te moeten vaststellen dat mijn idee van enkele dagen geleden i.v.m. ecoflessen is overgenomen door consulenten van een andere concessie en het idee misbruiken. 
    Ik ben 1.5 jaar geleden gestart met mijn blogje met de bedoeling m'n recepten te delen aan al mijn gasten en eventuele bezoekers die de passie delen om ook graag nieuwe receptjes uit te proberen. Heb daar helemaal geen probleem mee dat die gecopieerd worden anders had ik ze nooit online geplaatst. De bedoeling was oorspronkelijk ook om papier uit te sparen door minder te moeten uitprinten en dat enkel geinteresseerde mensen nog een recept uitprinten. 
    Zelf doe ik heel veel moeite om al mijn geplaatste recepten zelf eerst uit te proberen en er stap voor stap foto's bij te plaatsen. Graag breng ik ook nieuwe ideeën aan met altijd de beste bedoelingen. Namelijk om het koken of bakken te stimuleren en natuurlijk ook graag met Tupperware produkten te werken. Dat mijn blog wordt meegelezen door andere consulenten is helemaal niet erg, kan het alleen maar toejuichen. Voor mij een teken dat ik blijkbaar goed bezig ben. Maar wat ik heel erg vind is dat mijn eigen idee nu is misbruikt door consulenten uit mijn eigen streek, door niet te verkoop ervan te stimuleren maar door ze gevuld uit te delen om voor u zelf een extra party te kunnen versieren. Dat was niet de bedoeling. 

    Vandaar :

    Wees zelf creatief en origineel ! 


    En misbruik niet iemand anders idee op de verkeerde manier. Ik heb altijd getracht met de beste bedoelingen recepten te plaatsen. Om mensen de goesting te geven zelf aan de slag te gaan. Nu begin ik eraan te twijfelen of mijn blogje nog openbaar zal blijven of anders dat ik met een paswoord ga werken voor enkel nog mijn eigen gasten. Moet er nog goed over nadenken. Ben er nog niet uit.

    Trouwens : de inhoud van de ecofles was mijn eigen samenstelling met een eigen smaak en niet een kant en klare mix uit een bakwinkel zoals de gecopieerde consulenten hebben gedaan. Kan alleen maar zeggen dat ik enorm teleurgesteld ben !  Vandaar dat ik de foto's van de ecofles van enkele dagen terug verwijderd heb. Voortaan zullen mijn creatieve ideetjes enkel nog bij mijn gasten te zien zijn. 


    07-10-2012 om 21:21 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    Tags:ecofles
    >> Reageer (1)
    06-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pralinétaart in de microgolfoven : Onweerstaanbaar.
    Wat is er lekkerder dan huisgemaakt gebak. Dat liefst niet te moeilijk te maken is en ook in een wip klaar is. Dan zit je met dit recept helemaal goed en dat  in de nieuwe Microcook Tupperware potten.  Een geheel nieuw gamma in een mooie blauwe kleur waar bij aankoop een receptenfiche is bijgleverd met allerlei heerlijke recepten op.  Onderstaand receptje is er ééntje van.

    Nodig :

    - 200 gr pralinéchocolade
    - 75 gr boter
    - 3 eieren
    - 25 gr suiker
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - 125 ml kastanjecrème (komt overeen met 140 gr)
    - 10 gr hazelnootpoeder
    - 50 gr bloem
    - 5 ml bakpoeder (gemakkelijk af te wegen in het meetlepeltje)

    Werkwijze :

    Laat de chocolade samen met de boter smelten gedurende 1 min. 30 sec. op 600 Watt in de MicroPlus Schenkkan van 1 liter.
    Doe de eieren, de suiker en de vanillesuiker in een deegkom of zoals ik in de 4 in 1 kan en meng met de klopper.
    Voeg de andere ingrediënten toe en meng goed tot u een glad deeg hebt.
    Doe de bereiding in de ingevette Microcook van 1.5 liter en laat met deksel erop 7 min. 30 sec. koken op 600 Watt. Laat 5 minuten rusten.
    Controleer de bereiding en zet indien nodig nog 1 minuutje terug in de microgolf.
    Ontvorm terwijl de taart nog warm is met de siliconen spatel.

    Ik had hier vandaag 4 testpersonen op bezoek en ze is unaniem goedgekeurd en voor herhaling vatbaar ;)



















    06-10-2012 om 11:43 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:microcook
    >> Reageer (0)
    05-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Desperate Housewife snack ! !
    De naam alleen al ! Kwam dit poepsimpel receptje tegen op een Nederlandse kooksite van Tupperware uitgelegd door een man...kon niet anders ;)
    Maar enfin ...'t is resultaat dat telt. En ik geef toe het is best lekker en zo snel klaar. De grootste moeite is waarschijnlijk de aankoop doen van de benodigdheden.

    Nodig :

    - Ovalen toastjes van Haust
    - 10 champignons
    - 1 rode paprika
    - beetje gemalen kaas
    - beetje salami (mijn voorkeur gaat voor dit receptje uit naar chorizo)
    - de Tupperware ultra pro grilschaal

    Werkwijze :

    Neem de quickchef. Doe hierin de gekuiste paprika en de champignons. Hak ze fijn en leg dit mengsel met behulp van de spatel op de toastjes en vervolgens op de  grilschaal. Overstrooi met gemalen kaas en leg bovenop enkele reepjes salami.
    Zet 1 minuut op 750 Watt in de microgolfoven.

    Klaar en proeven maar !
    Hier nog een glaasje wijn bij.








    05-10-2012 om 08:58 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:ultra pro gril schaal
    >> Reageer (1)
    03-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk idee om iemand mee te verrassen
    Jammer maar heb mijn idee verwijderd, blijkbaar zijn er consulenten die mijn idee misbruiken. Wees origineel en copieer niet zomaar andermans ideeën aub.

    Even ter info : Wist u dat er 1.3 miljard petroleum gebruikt wordt voor het vervaardigen van plastieken flessen. Water reist gemiddeld 193 km vooraleer het gedronken wordt. Fost + zegt 87 % te recycleren, de Belgische overheid zegt 40 %. De waarheid zal ergens in het midden liggen.
    D.w.z. dat de helft van de flessen ongerecycleerd blijft. Vermijd als het kan ook zoveel mogelijk het kopen van blikjes want het vervaardigen van blikjes heeft een hele grote inpact op het Co 2. 

    Liever dus aankoop van een grote fles en zelf in herbruikbare flessen meegeven met de kinderen naar school.








    03-10-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (2)
    02-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladesalami
    Deze chocolade lekkernij had ik al verschillende keren zien passeren op franse blogs en toen ik enkele dagen terug dit 
    ook nog eens zag staan in het nieuwe Sparboekje was er geen ontkomen meer aan. Ik moest en zou dit zelf ook maken ;)

    Nodig :

    - 50 gr pure chocolade
    - 37 gr boter
    - 37 gr bloemsuiker
    - 1 ei
    - 1/2 pakje petit beurre koekjes

    Voor de afwerking ook nog wat bloemsuiker.

    Werkwijze :

    Doe de chocolade samen met de boter in de microplus schenkkan en smelt 2 minuten op 360 Watt. Roer goed onder elkaar.
     Meng er de bloemsuiker en het ei onder. Breek de koekjes in stukjes en roer ze bij onder het chocolademengsel..
    Leg een plasticfolie op je werkblad en doe hierop het chocolademengsel. Goed zien dat je het in het midden van de folie
     doet zodat je deze strak kan oprollen. Aan beide kanten goed afsluiten zodat het mengsel er niet kan uitlopen. 
    En in de koelkast bewaren om te laten opstijven.
    Eenmaal opgesteven, uit de koelkast halen, de plasticfolie verwijderen en de salami door de bloemsuiker wentelen.

    Weer een leuk ideetje tegen de feestdagen !   

    En er volgen er nog....................














    02-10-2012 om 13:54 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs