Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    14-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Napolitain huisgemaakt !
    Dit gebak bestaat uit 2 lagen cake, tussenin een chocolade ganache met bovenop een laagje krakend glazuur voorzien van hagelslag. Je kan het kant en klaar kopen in de winkel maar niks leuker om het zelf te maken. Zeker nu het  weer buiten guur is en op tv niks anders dan verkiezingsuitslagen aan de gang zijn. Dan trek ik mij liever terug in de keuken.


    Nodig voor de cake :

    - 200 gr zelfrijzende bloem
    - 5 eieren
    - 170 gr suiker
    - 120 gr boter
    (een beetje gesmolten chocolade voor 1/3 deel donkere cake)

    Nodig voor de ganache :

    - 150 gr pure chocolade
    - 1 dl room

    Nodig  voor het glazuur :

    - 100 gr poedersuiker
    - 2 soeplepels water of een beetje cocoslikeur kan ook
    - hagelslag

    Werkwijze :

    Maak de cake door de eieren samen met de suiker goed te mixen. (Moet lichtgeel zien en verdubbeld in massa). Voeg dan de zelfrijzende bloem geleidelijk toe en uiteindelijk de gesmolten boter. Alles nog een keer goed door spatelen. 2/3 deel hou je naturel en 1/3 deel daar voeg je een klein beetje gesmolten chocolade aan toe.
    Neem je bakplaat en beleg die met bakpapier. Heb zelf met behulp van het nietjesmachine een soort bakvorm gecreëerd omdat mijn bakplaat te groot was. Een kleine en een iets grotere. In de iets grotere doe je de vanillecake en in de kleine de chocoladecake. Bak de cake dan 12 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven. 

    Snij hem nadien in rechtige stukjes die allemaal even groot zijn zodat ze mooi op elkaar passen. 
    Ondertussen de chocoladeganache bereiden door chocolade in het microplus schenkkannetje te doen samen met de room. Laten smelten in de microgolf op lage wattage gedurende 1 minuutje. Dan goed door elkaar mengen.

    De chocolade ganache eerst wat laten opstijven alvorens hem op de cake te strijken.

    In laagjes werken : eerst een laagje vanillecake, laagje ganache, laagje chocoladecake, laagje ganache, laagje vanillecake, dan glazuur erover strijken en onmiddellijk met hagelslag bestrooien.

    Glazuur maken door poedersuiker te mengen met water of zoals ik deed met cocoslikeur.

    't is weer eens wat anders !

    In bijlage zie je een fotootje van de gekochte Napolitain.
















    Bijlagen:
    napolitain.jpg (39.4 KB)   

    14-10-2012 om 17:49 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    13-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekjes met caramelvulling en chocolade
    Dit gemakkelijke ideetje zat al zolang in mijn hoofd maar om één of andere reden is het pas gisteren dat ik het in uitvoering heb gebracht. 
    Ik had nog een beetje deeg over van eerder gemaakte aardbeientaartjes. En dat laat ik dan ook niet zo graag verloren gaan. Dus was het nu de ideale moment om er iets mee te doen. 

    Nodig :

    - siliconen mini tartelettevormvorm
    - kruimeldeeg (kan kant en klaar gekocht worden of zelf maken zie bij aardbeientaartjes in mijn blog)
    - enkele lepels melkconfituur (kan gekocht worden bij carrefour, of ook in alle Nederlandse supermarkten of zelf maken door een blik gecondenseerde gesuikerde melk) in een kookpot gevuld met water te doen en ongeveer 2 koken tegen het kookpunt aan te laten borrelen)
    - 100 gr pure chocolade + een beetje room

    Werkwijze:

    Rol het kruimeldeeg uit met de deegroller. Steek er 15 rondjes uit met de mini tartelettesnijder. En leg ze in de siliconen vorm. Bak ze af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 12 à 15 minuten.

    Als de koekjes zijn afgekoeld vullen met de melkconfituur met behulp van een koffielepeltje.
    In het microplus schenkkannetje de chocolade doen en laten smelten op een lage wattage ong. 300 Watt ong. 1 minuutje. De room toevoegen en goed mengen. Indien de chocolade nog niet voldoende gesmolten is nog even terug zetten in de microgolfoven ong. 30 sec. op 300 Watt.
    De bovenkant van het koekjes instrijken met chocolade en laten hard worden.

    De kinderen zullen er gek op zijn ! 












    13-10-2012 om 11:36 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mini tartelettevorm
    >> Reageer (0)
    12-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe microcook !
    Nog tot 20 oktober gratis voor de gastvrouw deze veelzijdige mooie pot van 2.25l.  Maar ook de gasten kunnen hem aankopen maar enkel in het formaat van 1.5 l.  
     

    12-10-2012 om 22:34 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    11-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe frigodozen : Vent smart
    Deze periode nog in de promotie en tevens verkrijgbaar tot en met 20/10/2012. De geheel nieuwe frigodozen. Uw groenten en fruit blijft er dubbel zo lang vers in. De aankoopprijs van de doos heb je in een mum van tijd  terugverdient daar je geen versleten  groenten meer moet weggooien. Wortelen blijven hierin tot 2 weken zo vers als de dag van aankoop. Champignons kleuren normaal gesproken snel bruin, niet in deze potten en paprika's gaan ook snel plat worden. Bewaar ze maar eens in deze dozen. Eenmaal zulke doos uitgeprobeerd, ga je gegarandeerd de volgende keer er nog ééntje bijnemen. Bij aankoop van een set (3 stuks) nu zelfs één gratis. 
     
     
     

    11-10-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Microgourmet : een gezonde en smakelijk manier van koken.
      De microgourmet nog eens onder de aandacht brengen. Hier kook ik bijna dagelijks mee en wil hem voor geen geld meer missen.
     

    11-10-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    >> Reageer (0)
    10-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel-abrikozentaartjes in de tartelettevorm
    Vorig week bij het bekijken van het programma 'Uit de keuken van Sofie' kwam er een receptje voorbij van reepjestaart met pruimen. Omdat het deeg wat ze er voor gebruikte mij wel aanstond kreeg ik afgelopen weekend zin om er mijn eigen draai aan te geven. En mag ik toch wel zeggen met succes.
    De taartjes zullen  hier in de toekomst vaker op tafel worden gezet.

    Het deeg op zich vraagt een beetje werk (bij mij is het de Kenwood) maar toch blijft het gemakkelijk. En zo moet dat zijn.  Voor de vulling kan u natuurlijk gaan werken met pruimen, abrikozen of ander seizoenfruit maar zelf koos ik voor appelen.

    Nodig voor het deeg welk 'kortdeeg' werd genaamd :

    - 250 gr bloem
    - 140 gr boter
    - 1 eidooier
    - 10 gr suiker maar ik gebruik volgende keer liever 30 gr
    - 125 ml water
    - snuf zout


    - Tevens abrikozenconfituur voor op de bodem
    - paar soeplepels amandelpoeder
    - halve liter pudding indien gewenst
    - 3 appels in schijfjes of blokjes


    Werkwijze :

    Hak de boter in kleine stukjes en meng ze onder de bloem met suiker en zout.  Meng of kruimel met de handen tot een kruimelige zandachtige massa.  Giet het water er nu bij en voeg ook de eidooier toe.  Kneed alles tot een samenhangende massa.
    Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten opstijven in de koelkast.

    Neem ondertussen uw tartelettevorm al klaar (waar straks 6 kleine taartjes uitkunnen).

    Je kan eventueel ook nog een halve liter pudding maken in uw microplusschenkkannetje. Werkwijze is al meerdere keren beschreven. Ik heb 35 gr puddingpoeder gebruikt hiervoor en een paar soeplepels suiker.

    Als het deeg voldoende is opgesteven. Uitrollen op een met bloem bestrooide tafel en met de tartelettesnijder 6 rondjes uitsnijden. In de siliconen tartelettevorm leggen. Dan een soeplepel abrikozenconfituur op de bodem van het taartje doen. Hierover strooit u wat amandelpoeder en dan een laagje pudding. Daarover legt u appelschijfjes. 

    Ik heb 3 taartjes gemaakt met pudding en appelschijfjes en 3 taartjes zonder pudding en enkel abrikozenconfituur, amandelpoeder en daarover appelblokjes. Bovenop de blokjes heb ik dan reepjes deeg gelegd van de overschot van mijn bodemdeeg.

    De taartjes waar ik reepjes heb opgedaan die heb ik ingestreken met water  met behulp van het patisserieborstel.
    Afbakken op 180°C in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 minuten.

    Zeg nu nog maar eens dat mooie resultaten veel moeite kosten !
















    10-10-2012 om 21:53 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:tartelettevorm
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs