Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
21-02-2014
nieuwe folder van 24/2/2014 tot en met 23/3/2014
Super leuke ecoflesjes in de vorm van een kikker of pinguin...zelfs een tof kadootje om te vullen met snoepjes of paaseitjes tegen Pasen...en nadien milieuvriendelijk waterflesje om altijd bij de hand te hebben voor de kleinste onder ons.....hier is over nagedacht ;-)
En voor het eerst het raspaardje in de verkoop......hier gaan er vast en zeker vele gelukkig mee zijn !
Ook de kleurtjes van de super promo's zijn zo leuk om je voedingsmiddelen mee in de diepvries te bewaren. En dan heb ik het nog niet over de mini squeeze-it gehad...handig hulpmiddeltje om je cupcakes te voorzien van een mooie decoratie....verkrijgbaar voor een klein prijsje bij aankoop van een siliconen bakvorm.
Ananascarpaccio met ananas,zelfgemaakte yoghurt, aardbeien, granaatappelpitten en munt.
Gisterenavond al carpaccio gesneden van ananas met behulp van de Mandochef....diegene die zoiets niet hebben kunnen dit ongetwijfeld ook met de groentesnijder als het maar heel dunne sneetjes zijn. Heb ze in een goed afgesloten ruimtekommetje in de koelkast bewaard tot vanmorgen. De dunne sneetjes zorgen ervoor dat hij heel sappig is...wat je niet verkrijgt met grove stukken. Ananas is tevens vochtafdrijvend en past heel goed dus in een licht en smaakvol eetpatroon. Hoe ga je te werk.
Nodig :
- 1/4 ananas per persoon
- yoghurt....liefst de huisgemaakte versie met behulp van het serveerwonder
- pitjes van de granaatappel
- een 6 tal aardbeien
- enkele blaadjes munt
- als optie kan je nog Special K rood fruit ontbijtgranen toevoegen.
- Mandochef
Werkwijze :
De ananas ontdoen van zijn bovenste en zijn kontje. Daarna de schil van boven naar onder afsnijden met behulp van het koksmes. Ook de harde kern eruit snijden. Ben er helaas foto's van vergeten te nemen. Dan 1/4 nemen en ermee over de mandochef gaan op stand 3. Schillen in het rond op een mooi bordje...Hierover giet je de zelfgemaakte yoghurt en verdeel daarover wat aardbeien die je in vieren hebt gesneden. Strooi er ook wat granaatappelpitten overheen en steek in het midden wat blaadjes munt.
Eventueel kan je er ook nog wat Special K ontbijtgranen overstrooien.
Ik heb er geen Stevia, Tagatesse of gewone suiker overgedaan...want dat is echt niet nodig...Ananas is zoet genoeg van zichzelf.
Zelf eens hamburgers maken....omdat het lekker moet zijn....en met mijn Tupperware hamburger pers gaat dit als een fluitje van een cent ;-)
Ik wil geen kant en klare uit de winkel omdat deze te vettig zijn....nee het moet 'light' zijn maar wel smaakvol. Bovendien is het echt geen werkje....enkel naar de winkel je benodigdheden halen vraagt het meeste tijd. Hoe begin je eraan.
Nodig voor 8 hamburger van elk 130 gram :
- 800 gr gemalen biefstuk 'amercain natuur'
- 1 ei
- 1 sjalot
- 2 soeplepels tomatenketchup (mijn flesje al gezien ;-) )
- 1 kleine afgestreken soeplepel mosterd
- 1 teentje knoflook geperst
- een beetje paneermeel
- peper en zout
- een beetje loubia kruiden (als je dit niet hebt...neem dan gewoon nog wat paprikapoeder)
- gehakte peterselie ( 2 soeplepels ongeveer)
- de Tupperware hamburger Pers
Werkwijze :
De de gemalen biefstuk in een mengkom. Voeg het ei eraan toe, kruid met peper en zout en loubiakruiden ( een mengeling van gedroogde peterselie,knoflook, zout, komijn, zachte en sterke peper en laurier = een provençaalse mengeling die ik vanuit het zuiden meebreng).Doe er de ketchup en mosterd bij als ook het paneermeel. Hak de sjalot fijn in de turbomax en voeg toe aan de vleesmengeling....hak ook de peterselie fijn en voeg bij. Meng alles nog eens goed onder elkaar. Neem een vleesplank en neem wat vlees en leg het in de ronde vorm van je hamburgerpers en druk dan aan met de drukpers. Ik heb per hamburger 130 gram vlees gebruikt.
Leg ze dan nog even op een bord tot dat je ze gaat bakken.
De smaak zat echt goed....enkel de peper moet je zelf kruiden naar je eigen goesting....Gebruik zeker niet te weinig.
Mijn jongste zoon van 15 jaar vond dit al de beste hamburgers die hij had gegeten....dus....'me happy !'
Natuurlijk kan je ook kippenburgers maken of hamburgers van gemengd gehakt....of van vis.....je fantasie en goesting van dat moment bepaald mee.
Ik heb vandaag mijn hamburgers geserveerd met een gestoomde aardappel uit de micro gourmet en verse jonge worteltjes met erwtjes erbij. Maar rijst of pasta met een bijpassende groentesaus had even goed gekund.
De lekkerste yoghurt maak je gewoon zelf. Zo simpel om te doen. Je kiest je eigen smaakje of laat hem natuur. Vermits het serveerwonder tijdelijk terug te verkrijgen is...wou ik dit receptje zeker nog eens in de spotlights zetten. En je gezin zal je hier dankbaar voor zijn ;-) ..daar twijfel ik niet aan. Niks zo lekker om de dag te starten met een glaasje zelfgemaakte yoghurt die zo zacht van smaak is en bovendien zonder bewaarmiddelen erin. Ondertussen heb ik al vele kunnen overtuigen om deze yoghurt zelf eens te maken...éénmaal je de smaak te pakken hebt, ga je hem wellicht niet meer kopen. Gewoon uitproberen en proeven. Die het serveerwonder nog niet kennen....het is een prachtig gebruiksvoorwerp...waar je zoveel toepassingen mee hebt dat het zonde zou zijn hem onbenut te laten. Niet alleen je sla blijft er dagen aan een stuk vers is, of je frietjes blijven er langer warm in... ook mijn diepvries vlees leg ik er in om te ontdooien zodat het geleidelijk aan ontdooit zonder al te veel sappen te verliezen en zonder dat er iets op mijn vlees valt. Ik heb er een lijstje van met wel een 20 tal toepassingen. Benieuwd............?
Maar nu mijn yoghurtreceptje
Nodig :
- 1 liter halfvolle melk
- 1 potje Griekse yoghurt van 125 gr
- 3 soeplepels melkpoeder
- het serveerwonder
- ruimtekom van 2 liter (de knapper vers onderkom is dezelfde)
Werkwijze :
Zet de waterkoker op gevuld met water. Doe ondertussen de inhoud van je yoghurt in de ruimtekom samen met de 3 soeplepels melkpoeder. Voeg de liter koude halfvolle melk toe en roer alles goed door elkaar.
Zet de ruimtekom van 2 l zonder deksel in de buitenkom van het serveerwonder (het binnenste vergiet van het serveerwonder heb je nu niet nodig).
Giet het kokende water nu in het serveerwonder waar je kom in staat. Maar zorg dat er geen water in je melkmassa komt. Doe het deksel van het serveerwonder op de kom en sluit onmiddellijk af. Ik doe er steeds nog een keukenhanddoek rond zodat er niemand van mijn gezin per toeval een kijkje gaat in nemen.
Laat je pot nu afgesloten 5 uren rusten op een plaats in je keuken. En niet gaan gluren ondertussen (dan verlies je warmte) Na de verstreken tijd...heb je iets meer dan één liter de lekkerste yoghurt ooit in huis. Is hij bijna op....dan schep je er de 125 gr terug uit en kan je weer opnieuw beginnen om verse yoghurt te maken. Dus je moet maar 1 malig een potje yoghurt aankopen. En niet starten met een yoghurt waar reeds fruit of smaak aan toegevoegd is want dat werkt niet !
Smakelijk en gezond lekker tussendoortje....................