VOLGENDE TGV AVOND 5 september 2024 om 19u Jos en iedereen zijn de koks van dienst
Foto

Dagen Tgv 24-25

5 september om 19u
Iedereen &Jos Mosselen 
3 okt.
Koks Sven &Erik

24 oktober 
Koks Dirk & Nicolas 

7 november 
Koks Rik & Jos 

19 december Kerstmenu
Koks Jef &Loe 

16 januari 25 nieuwjaarsmenu 
Koks Kevin & Mark

13 februari 25
Koks Jef &Erik

13 maart 25
Koks Sven &Loe

3april 25

koks Mark&Kevin

8 mei 25

Koks   Dirk & Nicolas

zaterdag 17 mei 25

damesavond 
Woensdag 21 mei 25

Koks Jos & Rik


5 juni 25
koks Steven & Bart BBQ 🍗 
19 juni 
  Koks Steven &Bart

Maandagavond voor de tgv avond de koks verwittigen  als je niet kan komen

We beginnen om 19u te RELST

KLIK MET DE MUIS OP DE KLEINE FOTO
DAN VERSCHIJNT DE FOTO OP WARE GROTE

RECEPT ZOEKEN IN BLOG
EEN WOORD VAN HET RECEPT INVULLEN BIJ ZOEKEN IN BLOG

Zoeken in blog

LEDEN TGV

1. JEF PYPEN
2. LUDO MEEUS
3. STEVEN SERVRANKX
4. JOS ARTOIS
5. RIK HOMBLE
6. NICOLAS MALICHEFF
7. DIRK PELGRIMS
8. BART NACKAERTS
9. SVEN STERCKX
10. ERIK THORA
11.MARC VAN STEENBEECK
12.KEVIN SOETAERT



ERE LEDEN
Van Bedts  Frans 1987-2016
DEN BOLLE +
DE FONZ 1987-2011
Yves poffe 
Luc Kiesekoms
Luc Sunt
Dirk Janssens
de mannen van de lipsestraat eddy &francis 
fabian aps 
Andre Gille
Laurent Snijers
Mon Fillet 
Paul Troch 
Peter gillis
enz.

Inhoud blog
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
  • HEERLIJKE PITTIG-ROMIGE AZIATISCHE RUNDERCURRYSCHOTEL
  • TOM YUM - SOEP MET KOKOS EN SCAMPI’S
  • AZIATISCHE SCAMPI SATÉ
  • JG34 DAG 6 koks SVEN & STEVEN HITSIGE AZIATISCHE MAKREELSALADE OP TOAST
  • MOELLEUX MET SINAASAPPEL
  • Dessert aardbei
  • VOL EN VENT MET WIJTING STEENBOCK KABELJAUW
  • CRAZY POPCORN MET CHORIZO ,INKTVIS,ZWARTE MAYONAISE & BRUGSE ZOT
  • JG34 DAG 5 koks Nicolas&Dirk Roquefort met bleekselder
    Inhoud blog
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
  • HEERLIJKE PITTIG-ROMIGE AZIATISCHE RUNDERCURRYSCHOTEL
  • TOM YUM - SOEP MET KOKOS EN SCAMPI’S
  • AZIATISCHE SCAMPI SATÉ
  • JG34 DAG 6 koks SVEN & STEVEN HITSIGE AZIATISCHE MAKREELSALADE OP TOAST
  • MOELLEUX MET SINAASAPPEL
  • Dessert aardbei
  • VOL EN VENT MET WIJTING STEENBOCK KABELJAUW
  • CRAZY POPCORN MET CHORIZO ,INKTVIS,ZWARTE MAYONAISE & BRUGSE ZOT
  • JG34 DAG 5 koks Nicolas&Dirk Roquefort met bleekselder
    Archief per maand
  • 04-2025
  • 03-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 06-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 06-2021
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 06-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 09-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Tildonkcity
    Tildonks Gastronomisch Vennootschap
    38 STE JAARGANG
    Opgericht oktober 1987
    WELKOM BIJ DE TILDONKSE GASTRONOMISCHE VENNOOTSCHAP CULINAIRE DONDERDAGEN VOOR 12 VRIENDEN
    28-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEZOCHT 2 NIEUWE ñ€˜LEDEN ñ€˜
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wegens andere werkomstandigheden zijn er 2 leden gestopt .

     Er is plaats voor 2 nieuwe Leden interesse 

    stuur een mailtje naar loemeeus@telenet.be

    28-02-2022 om 15:48 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geflambeerd flensje met ijs

    Geflambeerd flensje met ijs

    Voor het pannenkoekenbeslag:

     

    750 gr melk

    275 gr bloem

    1 vanillestokje, het merg

    5 eieren

    10 gr puddingpoeder

    75 gr suiker

    80 gr gesmolten boter

    1 snuifje zout

    1 el arachideolie

     

    Bereiding van de pannenkoeken:

    Zeef de bloem. Snijd het vanillestokje open en haal het merg er uit. Smelt de boter. Klop de eieren los in een kom. Voeg melk, roompoeder, bloem, suiker en het vanillemerg toe. Meng tot een gladde massa. Voeg het zout, de olie en de boter toe. Mix het beslag glad.

    Verhit de pannenkoekenpan met een scheutje olie en een klein klontje boter op het vuur. Bak hierin de pannenkoeken.

    Serveren:

    Leg een pannenkoek op het bord en strooi er wat witte suiker over. Verwarm de cognac in een pannetje en steek de cognac in brand. Giet op elke pannenkoek wat brandende  cognac en leg er een bolletje ijs bij. Serveer de pannenkoek 'brandend'.

     







    28-02-2022 om 15:37 geschreven door de loe  


    26-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coq au Vin

    Coq au vin

    IngrediĂ«nten voor 4 personen

    1 kip

    150 g gerookt spek in blokjes

    150 g paddenstoelen in kwartjes

    150 g zilveruitjes

    2 el bloem

    2 el boter

    1 l rode wijn

    3 dl gevogeltefond

    1 bouquet garni (tijm, laurier, ...)

    1 el fijngehakte peterselie

    bereiden:

    Verdeel de kip in 8 stukken. Kruid met peper en zout en wentel door de bloem. Kleur het vlees rondom in een nootje boter. Voeg er spek, paddenstoelen en zilveruitjes aan toe en bak kort mee. Doe er de rode wijn en het bouquet garnibij en laat 35 tot 40 minuten op een zacht vuur garen met het deksel op de pan.

    Neem de gare kip uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat het kookvocht inkoken tot 1/3. Voeg er fond aan toe en laat inkoken tot sausdikte. Breng verder op smaak met peper en zout en werk af met een klontje boter.

    werk af:

    Doe het vlees weer in de pan en bestrooi rijkelijk met gehakte peterselie.






    26-02-2022 om 00:00 geschreven door de loe  


    25-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde wijting met witloof in ham

     

     

    Gegratineerde wijting met witloof in ham

     

    IngrediĂ«nten 4 personen

    4 kleine stronkjes witloof

    1 klontje boter

    0,5 citroen, het sap

    4 plakken magere, gekookte ham

    4 lange repen wijtinfilet zonder vel van +- 100 gr elk

    2 dl room

    0,5 dl melk

    100 gr geraspte kaas

    1 eierdooier

    peper - zout - nootmuskaat

     

    Bereiden:

    Maak het witloof schoon. Stoof het onder een deksel in zowat 8 minuten gaar in het klontje boter en het sap van de œ citroen. Laat het witloof daarna goed uitlekken in een vergiet.

    Vouw de ham dubbel en rol in elke plak een wijtingfilet en een stronk witloof. Schik de stronken in een lichtjes beboterde ovenschaal.

    Kook de room en de melk samen kort even op, meng er de helft van de kaas door en klop -van het vuur- er de eierdooier door. Kruid af met peper, zout en een klein beetje nootmuskaat. Lepel de saus over het witloof en strooi er de andere helft van de kaas over.

    Serveren:

    Zet de oven op grillstand. Schuif de schaal in de warme oven en laat de ingrediĂ«nten zo’n 10 minuten kleuren







    25-02-2022 om 00:00 geschreven door de loe  


    24-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JG34 dag 4 koks Rik&Dirk Bruschetta met tomatensalsa

    Bruchetta met tomatensalsa

    IngrediĂ«nten voor 4 personen 

    1 ciabatta

    300 gr kerstomaatjes in verschillende kleuren

    2 teentjes look

    enkele takjes munt

    enkele takjes korianderzaadjes

    0,5 limoen, het sap

    Bereiden: 

    Snijd een ciabatta in sneetjes en bestrijk ze aan één kant met olijfolie.

    Grill aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.

    Snijd de kerstomaatjes in blokjes, pers er de look bij en doe er het sap van een halve limoen over. Hak de munt fijn en vijzel de korianderzaadjes; doe bij de tomaatjes. Kruid af met peper en zout en besprenkel met olijfolie met knoflook en rode balsamicoazijn. Zet koel weg.

    Serveren:  Lepel de tomatensalsa op de krokante sneetjes ciabatta. Serveer onmiddellijk.

    Toast met lompvis- en zalmeitjes.

    Ontkorst het toastbrood en snijd elk sneetje in 4

    Gril ze goudbruin. Laat afkoelen.

    Smeer wat zure room over elk toastje en beleg elk toastje met ofwel een lepeltje lompvis -of zalmeitjes.

    Rasp er wat zestes van citroen over. Schik ze in mooi kleurverband.

     

    Grissini met gerookte zalm en Philadelphia - dip

    ingrediĂ«nten: Grissini, gerookte zalm, Philadelphia met kruiden en wat licht opgeklopte room.

    Bereiding:

    meng de Philadelphia met kruiden met wat licht opgeklopte room.

    Omwikkel elke Grissini met wat gerookte zalm.

    Dip in het Philadelphia met kruiden -mengsel

     








    24-02-2022 om 00:00 geschreven door de loe  


    08-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TGVñ€™ERS aan het werk








    08-11-2021 om 00:00 geschreven door de loe  


    07-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WARME BANAAN MET CHOCOLADE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten

    4 personen

    2

    bananen

    4 el

    hagelslag puur

    1 mespunt

    kaneelpoeder

    125 ml

    verse slagroom

    1 el

    kristalsuiker

    Dit heb je nodig

    • aluminiumfolie

    Aan de slag

    1

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bananen eerst in de breedte en dan in de lengte doormidden. Vouw grote vellen aluminiumfolie dubbel, leg in het midden van elk vel 2 stukken banaan en strooi er 1 el hagelslag en kaneel over.

    2

    Vouw de foliepakketjes goed dicht en zet ze 15-20 min. in de hete oven. Klop de slagroom stijf met de suiker. Neem de pakketjes uit de oven, maak ze open en schep de banaan voorzichtig in schaaltjes.

    3

    Verdeel de achtergebleven chocolade en het eventuele kookvocht erover. Serveer met de slagroom en bestrooi met wat extra kaneel.

    VariatietipSchenk voor volwassenen een klein scheutje jenever over de banaan voor hij de oven in gaat.

    07-11-2021 om 00:00 geschreven door de loe  


    06-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOOFPOTJE MET EVERZWIJN EN WINTERSE GROENTEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stoofpotje met everzwijn en winterse groenten

    4 personen

    Ingrediënten

    • everzwijnragout (beenhouwerij)1 kg
    • spekblokjes gerookt100 g
    • pastinaken
    • raapjes geel1 bussels
    • kastanjechampignons250 g
    • oosterse champignonmengeling200 g
    • rozemarijn (vers)2 takjes
    • uien
    • boter2 eetl.
    • ontpitte dadels
    • peperkoek2 sneetjes
    • mosterd op traditionele wijze2 eetl.
    • ahornsiroop2 eetl.
    • Maredsous Bruin (abdijbier) abdijbier, op kamertemperatuur33 cl
    • wildfond (bokaal)4 dl
    • vleesbouillon 1 blokje opgelost in 3 dl heet water3 dl
    • jeneverbessen
    • kruidnagels
    • peper en zout
    • Voorbereiding
    • Voedingswaarden
    Voorbereiding (minder dan 30 min.)
    1. (10 min.)
    2. - Dep de everzwijnenragout droog met keukenpapier.
    3. - Snij de dadels in fi jne plakjes.
    4. - Plet de jeneverbessen lichtjes met de bolle kant van een lepel.
    5. - Snij de uien in ringen.
    Bereiding (15 min. + 1 u. 10 min. sudderen)
    1. 1 Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak de spekblokjes samen met de uiringen 5 min. Haal uit de kookpot.
    2. 2 Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de everzwijnenragout aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en voeg de spekreepjes en de uiringen opnieuw toe.
    3. 3 Overgiet met de vleesbouillon. Giet er het bier en de wildfond langs de rand van de kookpot bij.
    4. 4 Smeer de mosterd op de sneetjes peperkoek en leg ze op het vlees. Voeg de geplette jeneverbessen, de kruidnagels en de takjes rozemarijn toe.
    5. 5 Meng met de stukjes dadel, dek af en laat 45 min. sudderen.
    6. 6 Schil ondertussen de rapen en de pastinaken en snij in hapklare stukken. Snij de kastanjechampignons in 4. Snij
    7. de oosterse champignonmengeling in kleinere stukken.
    8. 7 Voeg de groenten toe aan het vlees. Roer er de ahornsiroop onder en laat nog 20 Ă  25 min. sudderen.
    Afwerking

    Verdeel het wildstoofpotje over de borden en serveer met kroketten en een groen slaatje.

    06-11-2021 om 00:00 geschreven door de loe  


    05-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOEP VAN PETERSELIEWORTEL EN AARDPEER MET DUXELLES VAN CHAPIGNON

    Soep van peterseliewortel en aardpeer met duxelles van champignon


    Wat heb je nodig?
    1 uur
    4
    • Spar Parijse champignons100 g
    • kippenbouillon1 l
    • look2 teentjes
    • verse peterselie0.25 potje
    • aardpeerknollen100 g
    • Boni Selection gedroogde tijm1 kl
    • Spar boter3 el
    • peterseliewortel250 g
    • verse bieslook0.25 potje
    • ui
    • sjalot
    • kruidenboeket
    • virgine olijfolie
    Allergenen

    lactose en melk. Kan andere allergenen bevatten.

    Kook dit gerecht in deze stappen

    1. Schil de peterseliewortel en aardpeer. Snij in grove blokjes.

    2. Pel de ui en sjalot en snipper alles fijn.

    3. Pel de look en pers fijn met een lookpers.

    4. Verhit 2 el boter in een kookpot en bak de ui en œ van de look glazig.

    5. Roer de peterseliewortel en aardpeer erdoor.

    6. Bevochtig met de kippenbouillon en 200 ml water. Breng aan de kook.

    7. Voeg het kruidentuiltje toe en laat op een zacht vuur 25 min koken.

    8. Snij de champignons in hele fijne blokjes (= brunoise).

    9. Snipper de bieslook en peterselie fijn.

    10. Verhit 1 el boter en 1 el olijfolie in een bakpan.

    11. Bak de champignonblokjes al roerend krokant op een heet vuur.

    12. Laat de gedroogde tijm, sjalot en overige look 1 min meebakken.

    13. Haal van het vuur en roer de peterselie en bieslook eronder. Kruid met zwarte peper en zout.

    14. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep fijn. Kruid met zwarte peper en zout.

    15. Verdeel over 4 soepkommen en werk af met de champignonduxelles en enkele druppels olijfolie.






    05-11-2021 om 00:00 geschreven door de loe  


    04-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JG34 DAG 3 ERIK. & JEF. AMUSE HAPJE MET APPEL EN BRIE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    AMUSE HAPJE MET APPEL EN BRIE

    Met dit hapje maak je gegarandeerd een goeie indruk, het is lekker en vooral ook gezond!

    Vermijd chips, tuc koekjes en kant- en klare borrelhapjes als aperitief hapje. Ze zijn een bron van zout, verzadigde vetten en enkelvoudige koolhydraten (snelle suikers) die weinig tot geen verzadigingsgevoel geven, in tegendeel de combinatie van zout en snelle suikers stimuleert de eetlust. Het gevolg is dat je dan met meer honger aan tafel gaat.

    Voorzie aperitiefhapjes op basis van groenten en/of fruit. Deze zorgen voor extra vezels wat goed is voor je verzadigingsgevoel.

    AMUSE HAPJE MET APPEL EN BRIE
     
    VOORBEREIDING
    BEREIDINGSTIJD
    TOTALE TIJD
     
    Het weekend starten met een aperitief en een hapje is leuk en nog leuker als je het gezond kunt doen!
    Auteur: 
    Type recept: Aperitiefhapjes
    Porties: 12-14 stuks
    INGREDIËNTEN
    • 1 appel
    • 60-70g brie
    • 3-4 sneden gandaham
    • Rucola sla
    BEREIDINGSWIJZE
    1. Snij een snede ham door de lengte in 2 gelijke delen.
    2. Snij de appel in 12-14 schijfjes.
    3. Leg er een schijfje brie op.
    4. Bedek met enkele blaadjes rucola en rol op in sneetje gandaham.
    OPMERKINGEN
    I.p.v. gandaham kun je ook een andere gerookte ham nemen, zoals parmaham, proscuitto, …
    VOEDINGSWAARDE
    Portie grootte: 1 stuk calorieĂ«n: 45kcal Vet: 2,5g Verzadigde vet: 1,4gKoolhydraten: 1,5g Suikers: 1,3g Vezels: 0,4g Eiwitten: 3,9g Cholesterol: 12mg

    04-11-2021 om 00:00 geschreven door de loe  


    10-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APPEL-PERENCHUTNEY ñ€˜en verschillende kazen

    Appel-perenchutney

     Bijgerecht minder dan 30 min.4 personen
    4 personen

    Ingrediënten

    • appelen van de jef
    • peren van de jef
    • gember2 cm
    • uien
    • rozijnen2 eetl.
    • fijne suiker100 g
    • sherryazijn1dl


    • Voorbereiding
    • Voedingswaarden
    Voorbereiding
    1. (10 min.)
    2. - Snipper de ui fijn en rasp de gember.
    3. - Snij de ongeschilde appel en peer in gelijke blokjes.
    Bereiding ((10min))
    1. 1 Doe de ui, de rozijnen, de gember en de suiker in een kookpot. Meng goed onder elkaar.
    2. 2 Voeg de blokjes appel en peer toe en overgiet met de sherryazijn.
    3. 3 Laat 20 min. stoven op een zacht vuur tot een compote.

    10-10-2021 om 00:00 geschreven door de loe  


    09-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAMSBOUT MET RODEBIETENJUS EN WAAIER VAN GEROOSTERDE GROENTEN

    Lamsbout met rodebietenjus en waaier van geroosterde groenten

     Hoofdgerecht minder dan 30 min.4 personen
    10 personen

    Ingrediënten

    • lamsbouten (beenhouwerij)2.5 
    • gekleurde wortelen1500 g
    • Prei500 g
    • courgettes2.5 
    • kerstomaatjes in tros750 g
    • rozemarijn2.5 plantjes
    • takjes verse tijm -paneelmeel-mosterd-peterselie 
    • krielaardappelen1500 g
    • Grondwitloof 1000 g
    • rode uien
    • knoflook7.5 teentjes
    • boter + 1 koffiel.7.5 eetl.
    • instantsausbinder voor bruine sauzen2.5 eetl.
    • wildfond (bokaal)1000 ml
    • rodebietensap5 dl
    • olijfolie10 eetl.
    • grof zeezout (molen)
    • peper en zout
    Voorbereiding (minder dan 30 min.)
    1. (20 min.)
    2. - Wrijf de ongeschilde krieltjes en gekleurde wortelen goed schoon onder koud water. Snij de krieltjes in 2 of 4. Verwijder het groen van de wortelen en snij in de lengte in 2. Snij ze daarna in 2.
    3. #- Schil de zoete aardappelen en snij in stukken van 2 Ă  3 cm. Snij de courgette in even grote stukken.
    4. #- Schil de rapen samen met de rode uien en snij in halvemaantjes.
    5. - Kneus het ongepelde knoflook met de platte kant van een mes.
    6. - Knip de kerstomaatjes in kleinere trosjes.
    7. - Trek de blaadjes van de takjes rozemarijn (laat kleine takjes heel).
    8. - Besmeer een ovenschaal met 1 eetl. boter.
    9. - Verwarm de oven voor op 190 °C
    10. ##Wij hebben de raapjes  en de zoete aardappel vervangen door grondwitloof en prei##
    Bereiding (20 min. + 1 u. in de oven)
    1. 1 Smelt 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de lamsbout aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zeezout. Leg de lamsbout in de beboterde ovenschaal en zet 50 min. in de voorverwarmde oven.##wij hebben de lamsbout met een mengeling van peterselie look,boter en mosterd bekleed###
    2. 2 Giet intussen de vetstof uit de pan en smelt opnieuw 1 koffiel. boter. Blus de pan met de wildfond en het rodebietensap. Laat voor de helft inkoken en voeg de instantsausbinder toe. Roer met een klopper en voeg intussen 1 eetl. boter toe. Roer tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.
    3. 3 Schik alle groenten (behalve de kerstomaten), het knoflook, de uien, de zoete aardappelen en de krieltjes op een bakplaat met bakpapier. Overgiet met 3 eetl. olijfolie en kruid met peper en zeezout. Voeg ook de rozemarijnblaadjes, de klaine takjes rozemarijn en enkele takjes tijm toe. Zet 30 Ă  35 min. mee in de oven.##witloof apart in de pan gebakken##
    4. 4 Haal het lam uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
    5. 5 Schik de trosjes kerstomaten tussen de groenten en laat 10 min. mee garen in de oven. Warm de rodebietenjus nog even op.







    09-10-2021 om 00:00 geschreven door de loe  


    08-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROMIG POMPOENSOEPJE MET SPEKJES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Romig pompoensoepje met garnaaltjes

     Aperitiefhapje minder dan 30 min.10 glazenPottenkijken (p. 11)
    10 
    • Spekjes                                                                     150 g
    • vruchtvlees van pompoen of pompoenblokjes (diepvries)300 g
    • wortelen
    • preiwitten groot
    • uien
    • knoflook2 tenen
    • kruidenkaas175 g
    • lichte room1.5 dl
    • boter1 eetl.
    • vetarme kippenbouillon 2 blokjes opgelost in 1 L heet water1 L
    • laurier2 blaadjes
    • kerriepoeder1 mespunten
    • cayennepeper
    • zout

    • Voorbereiding
    • Voedingswaarden
    • Tip
    Voorbereiding (minder dan 30 min.)
    1. (5 min.)
    2. - Snij verse pompoen in blokjes.
    3. - Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn.
    4. - Snij het preiwit en de wortelen in grove stukken.
    Bereiding (30 min.)
    1. Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
    2. Voeg de stukken prei, wortel en de blokjes (diepgevroren) pompoen toe, roer goed en laat even stoven.
    3. Kruid met de blaadjes laurier en de cayennepeper. Giet er de kippenbouillon bij en laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur.spekjes licht opbakken 
    4. Verwijder de blaadjes laurier. Voeg de lichte room toe en mix de soep heel fijn.
    5. Roer er de verse kaas onder en mix tot een ‘schuimige’ soep. Kruid met het kerriepoeder, zout en eventueel nog wat cayennepeper.
    Afwerking

    Verdeel de spekjes over 10 glaasjes en giet er de soep over. Serveer met grissini (soepstengels).

    08-10-2021 om 00:00 geschreven door de loe  


    07-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JG34 Dag2 koks Bart & Loe Pittig gevulde mini tomaten eigen Kweek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pittig gevulde minitomaten

     Aperitiefhapje minder dan 30 min.24 hapjesPottenkijken (p. 17)
    24 hapjes

    Ingrediënten

    • minitrostomaatjes12 
    • blauwgeaderde kaas roquefort, blue stilton ...100 g
    • olijfolie1 eetl.
    • komijnzaadjes1 koffiel.

    powered by 

    • Voorbereiding
    • Voedingswaarden
    Bereiding (15 min.)
    1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
    2. Snij de minitrostomaten in 2 en hol uit met een koffielepel.
    3. Snij de kaas in blokjes.
    4. Vul elke halve minitomaat met een blokje kaas en verdeel er de komijn over. Besprenkel met de olijfolie en zet 7 min. in de voorverwarmde oven.

    07-10-2021 om 00:00 geschreven door de loe  


    18-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JG 34 Dag 1 mosselen Jos
    Mosselen op verschillende wijze 



    18-09-2021 om 00:00 geschreven door de loe  


    26-06-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ bij de Steven
    Eindelijk nog eens bij elkaar na 1,5 jaar 





    26-06-2021 om 00:00 geschreven door de loe  


    13-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laatste bijeenkomst voor de corona stop
    tgv'ers aan het werk





    13-03-2020 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHOCOLADETAART
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Luchtige chocoladetaart

    Chocoladetaart op basis Alpro Drink Choco


    Ingrediënten

    4 eiwitten

    4 eigelen

    300 g suiker

    150 g Alpro soya Bakken en Braden, op kamertemperatuur

    150 g cacaopoeder

    300 g bloem

    400 ml Alpro soya Drink Choco

    Een pakje bakpoeder

    Poedersuiker


    Bereiding

    1. Klop de eiwitten stijf en meng de eigelen met de suiker. Voeg eerst de Alpro soya Bakken en Braden toe aan het mengsel, dan pas het cacaopoeder en de bloem.
    2. Voeg de Alpro soya Drink Choco, het bakpoeder en het stijfgeklopte eiwit toe.
    3. Vet een bakvorm in met wat Alpro soya Bakken en Braden en strooi wat bloem op de bodem en tegen de zijkanten. Giet het taartbeslag in de bakvorm (diameter: 30 cm) en bak de taart 50 minuten op 170 °C.
    4. Versier de taart met poedersuiker!


    13-03-2020 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAMKROON MET KRUIDENKORSTJE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 personen

    60 minuten

    Benodigdheden

    een blender, een zeef

    Ingrediënten

    • 150 gr boter50 g
    • 1,5 bussel peterselieœ bussel
    • 1,5 bussel kervel1,5 busselœ bussel
    • 1,5 bussel bieslook1,5œ bussel
    • enkele takjes dragonenkele takjes
    • 3 eetl mosterd1 eetlepel
    • 3 teentjes look3 teentjes1 teentje
    • peper
    • zout
    • 150gr paneermeel50 g
    • 3 lamskronen1
    • boterKlonten
    • 4,5 ajuin

    • een paar blaadjes salie
    • enkele takjes rozemarijnenkele takjes
    • een scheut portoeen scheut
    • 1,5 l runderfondœ liter
    • 24 shiitake paddenstoelen8
    • 3 bussels lente-uitje1 bussel
    • 6 aardappelen2
    • een klontje

    DE KRUIDENKORST

     50 g boter
    Smelt de boter in een pannetje.

    1⁄2 bussel peterselie, 1⁄2 bussel kervel, 1⁄2 bussel bieslook, enkele takjes dragon, 1 eetlepel mosterd, 1 teentje look

    Snij de peterselie, kervel, dragon en bieslook grof en doe ze in de blender. Voeg het teentje look een lepel mosterd toe.

    peper, zout
    Kruid af met peper en zout. Giet de gesmolten boter bij in de

    blender en mix Cjn.

    50 g paneermeel
    Voeg paneermeel toe aan de kruidenmix. Blender opnieuw tot

    je een kruidenpapje hebt.
    Laat de kruidenboter opstijven in de koelkast.

    De lamskroon

    1 lamskroon
    Snij de lamskroon proper en ontvlies. Kruid met peper en

    zout.

    Klonten boter
    Smelt de boter en schroei de lamskroon dicht aan beide zijden.

    Leg de lamskroon in een ovenschotel en wrijf de bovenzijde in met de kruidenboter.

    Bak de lamskroon in een oven van 180°C gedurende 8 à 10 min. Check regelmatig.

    De portosaus

                10 klontjes boter, 1 ajuin

                Snij de ui Fijn. Smelt een klontje boter in een pannetje, bak de ui en eventuele vleesrestjes van de lamskroon.

    1. 11  een paar blaadjes salie, enkele takjes rozemar"n, een scheut portoVoeg de salie en rozemarijn toe. Blus met een Minke scheut

      porto en laat even inkoken.

    2. 12  1⁄2 liter runderfond
      Voeg de rundsfond toe en laat verder inkoken.

    De groentjes

    1. 13  1⁄2 ajuin, 8 shiitake paddenstoelen
      Versnipper de halve ui en scheur de shitake in stukken.

    2. 14  1 bussel lente-uitje, 2 aardappelen
      Snij het groen van de lenteuitjes in kleine stukjes. Schil de

      aardappelen en snij in kleine blokjes.

    3. 15  een klontje boter, peper, zout

      Smelt de boter en bak de ui aan. Voeg de aardappelblokjes toe. Laat even bakken en voeg dan de paddenstoelen toe.

      Kruid af met peper en zout.

    4. 16  Laat even bakken en voeg dan de lentuitjes toe. Laat verder bakken tot de aardappelblokjes klaar zijn.

    Werk af en serveer

    1. 17  Haal de lamskroon uit de oven en hou warm onder een aluminiumfolie.

    2. 18  een klontje boter
      Zeef de saus en roer er een klontje boter onder.

    3. 19  Zet de lamskroon nog even onder de grill, vlak voor het serveren.

    4. 20  Leg een beetje groenten op het bord, snij het vlees tussen 2 kroontjes door en leg op de groenten. Werk af met een beetje portosaus en serveer.

    page1image30512page1image30672

    13-03-2020 om 00:00 geschreven door de loe  


    12-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PASTA ALLE VONGOLE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pasta alle vongole

    Een onvervalste pasta alle vongole maak je Ă  la minute klaar. In geen tijd staat er een geurige pot genot op de tafel. Gebruik wel verse venusschelpjes!

    Pasta alle vongole

    page1image3040page1image3968page1image4136

    4 personen

    25 minuten

    Ingrediënten

    3 sjalotten ,2 teentjes look ,1 bussel (platte) peterselie ,1 kg venusschelpen ,zout ,500 gr spaghetti ,ol!folie ,pepers van de molen ,parmasan en rode pepertjes 

    Bereiding :

    Zet een ruime pot water op het vuur, om straks de pasta te koken.

    3 sjalotten, 2 teentjes look

    Snipper de sjalotten in Ajne stukjes en plet de look. Verzamel alles in een kommetje, en zet opzij.

    1 bussel (platte) peterselie

    Hak de peterselie Ajn, en zet ze ook aan de kant.

    1 kg venusschelpen, zout

    Spoel de venusschelpen drie tot vier keer in gezouten water. In de schelpjes mag geen zand meer achterblijven!

    500 g spaghetti

    Kook de pasta al dente in licht gezouten water (volgens de aangegeven kooktijd). De venusschelpjes smaken van nature al wat zout.

    ol!folie

    Verhit een Anke bodem olijfolie in een ruime kookpot. Stoof de stukjes sjalot en de geplette look heel even in de olie. Giet de venusschelpen in de pot, plaats er het deksel op en laat deze enkele minuten garen. Controleer af en toe even.

    pepers van de molen

    Giet de spaghetti af en meng de pasta onder de zeevruchten. Kruid naar smaak met peper van de molen. Strooi er de gesnipperde peterselie over.

    12-03-2020 om 00:00 geschreven door de loe  





    Mijn favorieten
  • Bloggen.be
  • de brousse
  • weer vandaag
  • tilloenk
  • haacht
  • ALGEMEEN EXPERTISE CENTRUM

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


    Foto

    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs