bloggen.be
Archief
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort
  • In wijn gestoofde peertjes met karamelparfait
  • Risotto in de oven met pompoen en pancetta
  • Gekarameliseerde zoete aardappel en herstgroenten
  • Konijn met gedroogde vruchten en Marokkaanse kruiden
  • Rundstoofpot met bier en bosvruchten
  • Stoofpot van kip met boschampignons en notenpistou
  • Kastanjesoep met gebakken spekjes en boschampignons
  • Claressefilets met roquefortsaus
  • Kalfsragout met champignons
  • Chili con carne
  • Stoofschotel van pastinaak
  • Goulash
  • Kangoeroefilet met tagliatelle en cognacsaus
  • Kangoeroefilet en aardappelsalade met verse kruiden
  • Winterstoofpotje met kip
  • Tapenade van kabeljauw
  • Tortillalasagne
  • De vervuilde mens
  • Gevogelte met rode kerrie - saus
  • Sinaasappel - honingsaus
  • Aardappelviskoekjes
  • Konijn op jagerswijze
  • Hertenstoofvlees met bietjes
  • Rode paprika gevuld met quinoa
  • Kaastaart
  • Uiensoep
  • Broccolisoep met appel
  • Paprikasoep met kruidenkaas
  • Ricotta met chocolade en rode vruchten
  • Wafels
  • Varkensgebraad met witbier
  • Mousse van frambozen en mascarpone
  • Haringhapje
  • Sjalotten-wijnsaus
  • Runderwang met worteltjes
  • Américain
  • Knolseldersoep met gerookte paling
  • Coquilles met schorseneren en sherrysaus
  • Perentaartje
  • Kokossoep met kip
  • Warm citrusvruchtensap met zachte kruiden
  • Bruschetta met mozzarella en pesto
  • Umami
  • Aperitiefhapje : rundstartaar in een glaasje
  • Meest beluisterde (Belgische) songs op YouTube
  • Planeten
  • Tapenade met groene olijven en gekonfijte tomaten
  • Tapenade met zwarte olijven en ansjovis
  • Auberginekaviaar
  • Salsa van kerstomaat
  • Guacamole
  • Anchoiade
  • Gekonfijte paprika
  • Citroentaartje met limoensorbet
  • Knolseldersoep met scheermesjes en kruidenolie
  • Kaas-mosterdsoep
  • Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool
  • Petit-beurretaart
  • Biefstuk (runderreepjes) uit de wok
  • Aardperencrèmesoep
  • Wortelsoep met linzen
  • Coquilles met pompoen, kastanje en cantharellen
  • Gemarineerde zalm met salade van spitskool
  • Pesto
  • Pasta met verse vis en rode pesto
  • Crostini met rode pesto
  • Maaltijdsoep met rundvlees
  • Salade van culatello di zibello en lichte wasabimayonaise
  • Slaatje van champignons en dille
  • Minichampignons in sherrysaus
  • Bruschetta met enoki
  • Aardpeercrème, kastanje en gerookte paling : hapje
  • Escabeche van makreel met rode kool : hapje
  • Kreeft in egen nat met mosselen en saffraan
  • Aardappelinfo
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tartaar van zalm en groene appel
  • Gazpacho van tomaten en vijgen, crostini met Parmaham
  • Gebakken coquilles (Sint-Jakobs) met kruiden en parmezaan
  • Gestoofde kalfsschenkel (Osso buco in bianco)
  • Lasagne van Sardijns brood
  • Saffraanrisotto
  • Zoetzure broodsalade
  • Gebakken zeeduivel met walnoot en rookspek
  • Pens - scampi hapje : aperitiefhapje
  • Bresaolahapje : aperitiefhapje
  • Tartaar van langoestines : aperitiefhapje
  • Tiramisu
  • Sint-Jakobsnoten met fijne witloof- en preireepjes
  • Lamskoteletjes, chutney van kerstomaatjes
  • Carpaccio van gerookte zalm, aioli van avocado en koriander
  • Vismousse met paprikacoulis
  • Griekse koteletten
  • Taartjes van abrikozen met rozemarijn
  • Rosbief in notenkorst
  • Chutney van verse en gedroogde vijgen
  • Koolrabisoep met gorgonzola
  • Stoofpotje van varkenswangetjes met Affligembier
  • Sint-Jakobsnootjes met kreeftenjus
  • Salade van avocado met garnaaltjes
  • Ossobucco : lekker van bij ons
  • Geglaceerde raap
  • Gebakken schorseneren
  • Crème butternut
  • Kalfskotelet "cross & blackwell"
  • Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes
  • Gekonfijt witloof
  • Geroosterde knolselderfondant
  • Geglaceerde peterseliewortel
  • Spruitenblaadjes
  • Gebakken aardpeer met vanille
  • Wok met paarse ridderzwammen
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Paddenstoelen - champignons
  • Kastanjechampignons en kerstomaat
  • Aardappelen uit de Périgord
  • Knolselder-aardappelgratin
  • Kruidenkoek
  • Instant chocolademelk
  • Chocolademelk om te bewaren
  • Kipfilet op grootmoeders wijze
  • Pompoen-aardappelterrine
  • Spruitjes met spek en walnoten
  • Gegrilde wintergroenten met honing
  • Gratin van bloemkool en rundsgehakt met basilicum
  • Kook-TV
  • Luchtkwaliteit
  • Websites
  • TV-erfenis
  • Zure room
  • Kippenkruiden
  • Vis met mosterd-peterseliekruim
  • Kippenstoofvlees met Indonesische groenten
  • Perziken met tonijn
  • Zucotto
  • Limoncello (2)
  • Specerijenroom
  • Gemarineerde hertenfilet met kruidensalade
  • Frisse tartaar van zalm en groene appel
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tarte tatin
  • Krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers
  • Citroenkonfijt
  • 3 maal appeltaart
  • Banketbakkersroom
  • Pastinaakchips
  • Soepje van schorseneren met champignons
  • Gevulde tomaat met gehakt
  • Eenvoudige schorseneren
  • Eend met koffie, kaneel en sinaas, puree van pastinaak
  • Perentaart met frangipane en pistachenoten
  • Amuse van witte bonen
  • Curryvelouté
  • Rode wijn weekend Ardennen
  • Limoncello
  • Chef op Kanaal Z
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Spaghetti met trompettes en beukenzwam
  • Chocolademousse
  • Panna cotta van geitenmelk
  • Mini crème brûlée
  • Groentechips met yoghurtdipsaus
  • Gemarineerde venkel
  • Krabsalade
  • Venkelgelei
  • Spicy tomaat
  • Champignons à la grecque
  • Frisse boterham met rauwe ham
  • Oude graansoorten
  • Graanmosterdpasta op de boterham
  • Tzatziki
  • Tapenade van zongedroogde tomaten
  • Meatloafballetjes
  • Cheeseburger
  • Gegrilde tofusandwich
  • Curryketchup
  • Crostini bij stoofvlees
  • Stoofvlees met Grand Cru Rodenbach
  • Crème van pijnboompitten
  • Hartige mediterrane cake
  • Pastasalade met surimi
  • Tomatensaus
  • Het maakbare brein
  • Courgetteschotel
  • Tomatentaartjes met olijven
  • Saltimbocca
  • Landkaarten
  • Couscoussalade met gerookte forel, avocado en mangodressing
  • Maatjes met aardappelen en boontjes
  • Salade met watermeloen en Turkse kaas
  • Pastasalade met gerookte vis
  • Wokken
  • Koud soepje van parmezaan en Orval
  • Erogene zones
  • Naked scientists
  • Ceviche van witte vis en Hoegaarden
  • Kiwi's
  • Schelvis met tomatenpesto en kerstomaatjes
  • Pasta met geroosterde tomaten en ansjovis
  • Houmous van tomaat
  • Pastei van gevogeltelever
  • Laagjeshapje met zalm
  • Water op aarde
  • Gestoofd kalfsvlees (ossobuco) met jonge wortelen
  • Kalfsgoulash met fettucine
  • Aardappelsalade met rosbiefplakjes
  • Zeeduivel met kreeft, asperges en Duvel
  • FoodTube
  • Salade van krieltjes met mozarella, gerookt spek en broccoli
  • Raw food
  • Geologie
  • Gepaneerde zwezerik met komkommersaus
  • Atletiek
  • Salade van konijn en Leffe
  • Koude tomatensoep met saltimbocca van vis
  • Pittige linzenburgers
  • Barbecuechutney
  • Vruchtenspiesjes met honing
  • Orzoslaatje met zwaardvis, gegrilde courgette en rode ui
  • Rundvlees met gele paprika's en zwarte-sojabonensaus
  • Mosselen met prei en mosterdsaus
  • Witte asperges met zeebaars en truffelaardappelcrème
  • Minestrone met asperges en zalm
  • Het ontstaan van de wereld
  • Sciencehack
  • Geroosterde krieltjes met gepocheerd eitje
  • Lamsfilet met erwtjespuree en balsamicosaus
  • Weersite Ruben Weytjens
  • Olijven-tomatenboter
  • Sinaasappel-vanilleboter
  • Avocadocrème
  • Kwark-dilledressing
  • Paprika-tomatensalsa
  • Rouille
  • Aardappeltjes uit de pan met saffraan en groene olijven
  • Kippenbouten met pompelmoessalade en vanilledressing
  • Banketbakkersroom
  • Limoen-chiliboter
  • Kippenvleugels en spareribs op de barbecue
  • Deboosere en het weer
  • Gevulde varkenskoteletjes
  • Tuinkruidenboter
  • Wortelvleesballetjes
  • Buienradar
  • Groententajine
  • Groententajine met staartvis
  • Tajine van lamsvlees met lentegroenten volgens Larousse Gastronomique
  • Gezouten citroenen
  • Ossobuco alla Milanese
  • Larousse Gastronomique en Ossobuco
  • Gebakken aardappelen met rozemarijn en look
  • Kruidensausje met rode ui en aalbessen
  • Kruidensausje met tomaat en azijn
  • Voedselinfecties
  • Probiotica
  • Gekke lijstjes
  • Daube Provençale
  • 'Nuttige' feestdagen berekenen
  • Wikimapia
  • Evolutieleer
  • Gambaspiesjes
  • Optische illusies
  • Zeeduivel op spiesjes van citroengras
  • Mango-looksaus
  • Garnalenspiesen
  • Porteur de la bonheur
  • Goden van de drank
  • Pretparken
  • Kamperen
  • Het weer, waar dan ook
  • Scampi Saganaki
  • Mosterdpeertjes met geitenkaas en honing
  • Scampi met pastis
  • Wortelpuree met gebakken roodbaars
  • Citroentaartjes met maanzaad
  • Olijvenmuffins met tonijndip
  • Het Zwitserse breinproject
  • Wiskunde
  • Anatomie
  • Antieke landkaarten
  • Scitopia.org
  • Scilogs
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Ravioli met bospaddenstoelen
  • Spaghetti met gember, tomaat en gezouten ricotta
  • Champignonsoep met salieboter
  • Waitrose
  • Soep met Sint-Jakobsvruchten
  • Hertenragoût met bospaddenstoelen en knolselderpuree
  • Tijdschrift Ambiance
  • Gemarineerde paddenstoelen
  • Aardappel-forelcrème met zeewolf en garnaaltjes
  • Garnituur bij witloofsoep
  • Oxfam-recepten
  • Taarten van de patissier
  • Gourmetgerechten
  • Thuis bij Jamie Oliver
  • De tabel van Mendeljev
  • Online conversie
  • Rode poon met boontjes in chili-sesamsaus
  • Weetjes over kookboeken
  • De allerbeste kookboeken
  • Gerechten met noten
  • Taart met brie en tomaten
  • Varkensrollade en uien en aardappelen uit de oven
  • Hartige, zuiderse cake
  • Blinde vinken van konijn
  • Bananencake met chocolade
  • Geert Hoste
  • Het werkhuis van de gezondheid
  • Danny Horseele, chef van 't Molentje, Zeebrugge
  • Pieter Loridon
  • Gadgets
  • Witloofsoep met grijze garnalen
  • Garnalentruffels
  • Gegratineerde mosselen met kruidige sabayon
  • Gepelde garnalen
  • Toerisme
  • Wokken
  • Stoofpotje van konijn met tomaat en dragon
  • Brochettes van mosselen met pastissaus
  • Koekskesgateau
  • Taarten van de patissier
  • Stoofpot van hert
  • Tapas van Jakobsvruchten met Manzanilla
  • Crostini van kippenlever en marsala
  • Timbaaltje van ossenstaart
  • Vertalen
  • Grondwitloof
  • Ossenstaartsoep
  • Noordzeegarnalen
  • Veldrijder Lars Boom
  • Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons
  • Ambiance Magazine
  • Stoofpotje van konijn met chorizo
  • Solo
  • Nederlands-Limburgse streekgerechten
  • Kokend water
  • Beef Wellington
  • Kook-blog van Albert
  • Gevulde tomaat met tartaar van tonijn
  • Nage van Sint-Jakobsvruchten met zomergroenten
  • Judith Beck
  • Vijgen met cabrales en Pedro-Ximenez siroop
  • Aardappelbrood
  • Gevulde pijlstaartinktvis met Fino-sherry
  • Vinos de Jerez
  • Gebakken Sint-Jakobsnoten met mosseltapenade
  • Worst-aardappelpureetaartjes
  • Olijfolietaartjes Caprese
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Gemarineerd kalfsgebraad
  • Mierikswortelsaus
  • Salsa rossa
  • Peterseliemousse
  • Gemarineerde zalm met peterseliemousse
  • Chinese kippenpasteitjes
  • Puree van primeuraardappelen met karnemelk en morieljes
  • Zoete pompoenbroodjes met rozijnen
  • De Vlaming en aardappelen
  • Diabetes
  • Maïsbrood met courgette en chili
  • Finettes
  • Alain Bloeykens, wijnjournalist
  • Rozemarijn-olijvenbroodjes
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Crème van pastinaak met Sint-Jakobsvruchten
  • Kruidig stoofpotje van rundvlees en pompoen
  • Puree van eekhoorntjesbrood met Sint-Jakobsvruchten
  • Knoflook is gezond
  • Geroosterde tomatenbroodjes
  • Paul Van den Bosch
  • Kaasrisotto met champignons
  • Lauwe salade met biefstuk en gedroogde tomaten
  • Hazenpeper
  • Ovenschotel met kabeljauw
  • Rick De Leeuw
  • Zeevruchten met kerrie in de wok
  • Robin Williams
  • Kalfslapjes met kappertjes
  • Microscoop-fotografie
  • Citruskip met kiwi
  • Schnitzels
  • Fibreclub
  • Stroke It
  • Live Science
  • Weekend koken
  • Zweedse hedendaagse misdaadauteurs
  • Chef-kok Anthony Bourdain
  • Belgisch Instituut voor Tropische Geneeskunde
  • Oostends garnaalkroketten
  • Healthy and choise
  • Pastanestjes
  • Kalfsmedaillons in een notenjasje
  • Ragù van konijn en pasta
  • Maïs van de barbecue
  • Zoetzure bietjes en uien
  • Boschampignons
  • Uienconfituur
  • Beer diet
  • Glumbert
  • Snel wijn koelen
  • Geroosterde portobello's met mozzarella en citroen
  • Reclame camel
  • De Voyager en zijn foto's
  • Converteren
  • Spelletjes
  • Het heelal
  • Symbaloo
  • Stonehenge
  • Spaanse speciaalzaak in Hasselt
  • Melanzane sott'olio
  • Halal-skieën
  • Electronische huishoudschriftjes
  • Mindfulness
  • Slaatje van tomaat, avocado, asperges en pata negra
  • Filiosoof Jean-Michel Longneaux
  • 'Andere' vakantiebestemmingen
  • Bakharing
  • Valère Billen, ex-trainer van STVV
  • Tartaar van tomaten
  • Wielrenners en doping
  • Zwarte pasta met venkel en coquilles
  • Eten en drinken bij MSN
  • WO II in Kwaadmechelen
  • Ovenfrietjes en aïoli-chili
  • Wikitravel
  • Opwarming van de aarde
  • Croquetas de jamon
  • Tomaten uit de oven met lamsvlees
  • Gegrilde inktvis met gazpacho
  • Grappige reclame
  • Tonijn met lamsoor
  • Rog met gemarineerde groenten
  • Pasta alla putenesca
  • Ossenstaartsoep
  • Polderaardappelen gevuld met garnalen
  • Middelgrote steden in Frankrijk
  • Plastic
  • Reclame voor Dove
  • Mango-pimentchutney
  • Mimosa van ei
  • Paprikacoulis
  • Kaaskroketten
  • Gesmolten tomaat
  • Guacamole
  • Basilicumolie
  • Google Map / Earth - Links
  • Culinaire problemen
  • Mosselmisverstanden
  • Mosselen met saffraan en citroen
  • Bieren en hun houdbaarheid
  • Een Petit Gervais frisco
  • Mosselen met ham
  • Barbecue
  • Thrillers
  • Ontdekkingswandelingen in Brussel
  • Amandel-citroencake met rode zomervruchten
  • Overstromingsvoorspeller
  • Sexy videoclips
  • Gekonfijte look
  • Basilicummayonaise
  • Lissabon
  • Satire
  • Hubble
  • Pretty Good Privacy
  • Perziken met kriekenbiersabayon
  • Panna Cotta
  • Spaghetti Carbonara
  • Spaghetti Carbonara
  • Wielrennen en voeding
  • Mosselen
  • Website Frank Deboosere
  • Op reis
  • Biefstuk met erwtjes en sla
  • Gepaneerde rogreepjes
  • Coctails
  • Paprikarolletjes met kappertjes en ansjovis
  • Zeven nieuwe wereldwonderen
  • Kip met citrusvruchten
  • Gemarineerde octopus
  • Mars-express
  • ESA
  • Voedingssupplementen en agressie
  • Gehaktbrood met artisjok
  • Broodje vitello tonnato
  • Broodje vitello tonnato
  • Gravad lax met kruidensalade
  • Komkommersoep met grijze garnaaltjes
  • Filodeegdriehoekjes met kruiden en kaas
  • Risotto met gepaneerde pladijs
  • Geeuwen
  • Broccolisla met spekjes
  • Gebakken pladijs met mosselen en tomaten
  • Snelle chocoladeflan
  • Mooi-weer-desserts
  • Abrikozentips
  • Coctails
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Siegfried Bracke en opiniepeilingen
  • Recepten met verse kaas
  • Paasdiner
  • Teken een varken
  • Rome herboren
  • Stamboomonderzoek
  • Bulgaarse keuken
  • Gratis software
  • Gids voor de echte Ardennen
  • Zeeland
  • Mattentaarten
  • Kinderpsychiater Peter Adriaanssens
  • Room en yoghurt
  • Te veel restaurants ?
  • Gremolata
  • Orechiette met romanesco
  • Roken en belastingen
  • Stoverij
  • Diepvries tuinbonen
  • Medisch woordenboek
  • Dierproeven
  • Dick Swaab en onze hersenen
  • Het maakbare brein
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Mysterieuze plaatsen
  • Carnivoren
  • Migraine
  • Soep-weetjes
  • Schorseneren-weetjes
  • Officinale
  • Klimaatopwarming
  • Zongedroogde tomaten
  • Aspe en roken
  • Exceptionele groenten
  • Migraine
  • Ijskoud tussendoortje
  • Witloofsoep
  • Ideetjes voor ijs
  • Pompensoep
  • Vleesetende planten
  • Geneesmiddelen en drugs
  • San Fransisco
  • Boussouffa
  • That's embarrassing
  • Blini's met avocado en verse kaas
  • Mini-ansjoviscroissants
  • Yoghurt met romige aardbeien
  • Pastagerecht met spek en room
  • Penne met broccoli
  • Perzische citrussalade
  • Lamscarré met tuinbonencoulis
  • Eurovisiesongfestival
  • Bioscoopfilms
  • Eiertaartjes met asperges en gerookte forel
  • Bosvruchtentaartjes
  • Auto-delen
  • Recepten met nieuwe aardappelen
  • Sociaal-culturele organisaties
  • Verse kaastaart met selderij
  • Avocado-ijs met basilicum
  • Huysentruyt
  • Verse tomatensaus
  • Succes-gerechten
  • Libelle en BBQ-recepten
  • Boris Jeltsin
  • Wijnsaus
  • Pittige gehaktballetjes
  • Knoflookboter
  • Asperges met tonijn
  • Schuimwijn
  • Vom Fass
  • Varkensgebraad met jonge wortelen
  • Geuze en kriek
  • Frisse citroenroom
  • Aardappelen koken 'en papillot'
  • Rijbewijs
  • Zoetzure saus
  • Opgeklopte room
  • Vis zoals elk kind 'm lust
  • Lamsvlees met citroen en bieslookboter
  • Wijngaardslakken in mergpijp met knoflook en grof zeezout
  • Crème van bloemkool met morieljes
  • Yves Desmet over het VB
  • Koken in geuren en kleuren
  • Vitello
  • Kardemom
  • Ras el hanout
  • Pistachenoten, amandelen malen
  • Saltimboca van vis
  • Crostini met peterseliepesto : tapas
  • Ricotta-spinazietaartjes met dille : tapas
  • Courgeteflan : tapas
  • Kokosballetjes : tapas
  • Koude soep van meloen : tapas
  • Gevulde pastarolletjes : Tapas
  • Michael Muller en nutrigenomics
  • Agar agar
  • Citroenverbena
  • Crêpe met gorgonzola
  • Paella
  • De aarde : vogelperspectief
  • Aardpeer of topinamboer
  • Loïc Wacquant en de sociale zekerheid
  • Runderribstuk met gekonfijte paprika's
  • Groentencompote met ansjovis uit Cantabrië
  • Gevulde Breydelham
  • Jong vlees
  • Ham pekelen
  • Gestoofd konijn met aardappelen
  • Recepten met kip
  • Pittige soep met tortelloni
  • Wild feest
  • Stoofschotel met honing en komijn
  • Zintuigtesten
  • Heel mooi gezegd
  • Ciabatta met pesto en mozzarella
  • Varkensgebraad in een jasje
  • Vegetarische pasta
  • Lieven Scheire
  • Magda De Meyer
  • Bloemkool
  • Start to eat
  • Kunst bij Dexia
  • Keukenontwerp
  • De wetenschap van het koken
  • Foelie
  • Geschiedenis: de oudheid
  • Biodiversiteit
  • Roos Van Acker
  • Een ideetje
  • De zon
  • Wat zou Carlos doen
  • Geweerde commercials
  • Robotica
  • Actuapedia
  • Vanille-ijs met balsamicoazijn
  • Gebakken kip met kappertjes en olijven
  • Driegangenmenu
  • Zalm met yoghurt en komkommer
  • Geneesmiddelenindustrie
  • Oosterse kippensoep
  • Stoofpotjes
  • Groene asperges met kip
  • Groentesoep met pistou
  • Victorian Web
  • Freud
  • Italiaanse vleesklassiekers
  • Planet diary
  • Oesters met champagnesaus
  • Een romantische avond
  • Racisme
  • Leif Hoste
  • Tieners en seksualiteit
  • Peter Goossens, Hof van Cleve, over smaak
  • Mouclade
  • Vleermuizen
  • Piccata verde
  • De ruimtetelescoop Chandra
  • Optische illusies
  • Arno als kok
  • Visfumet
  • Baktijd voor vis in de oven
  • Gutten
  • Gratin met gehakt, kool en worteltjes
  • Relish of chutney
  • Stokvis of klipvis
  • Gratin met prei en pasta
  • Hatelijke geluiden
  • Toiletpapier
  • Daniel Zitka
  • Ricotta met kastanjes
  • Pickles-dip
  • Karameliseren
  • Een beetje morbide
  • Luctor et emergo
  • Historische atlas
  • Alles over datum en tijd
  • Air France
  • Nellie Kroes
  • Erwin Vervecken
  • Lamskoteletjes met Provençaalse groenten
  • Graf-opzoekingen
  • Wetenschappelijk persbureau
  • Medisch antiek
  • Naval Observatory
  • Erik De Vlaeminck
  • Science Odyssey
  • Vrouwen aan de top
  • Levende cellen
  • Expert gezocht
  • Frimout
  • Tartaar van verse en gerookte Schotse zalm
  • Menselijke anatomie
  • Varkenskotelet Piccalilly
  • Hersenstichting
  • Sexwoordenboek
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Frank Van Erum
  • Dode media
  • Baardgroei
  • Tips en weetjes
  • Op reis in Amerika
  • Back-up
  • Mogelijkheden met Google
  • De Belgische visvangst
  • Stadsplannen
  • Virtuele musea
  • Mysteries
  • Zonne-energie
  • Microscopische kunst
  • MP dowloaden
  • Shit
  • Bier
  • Verboden toegang
  • Nationale dierentuinen
  • Strandjutters
  • Weird - rare verhalen
  • Pittige Mexicaanse rijst
  • Muziekclips opzoeken
  • Runderfilet 'en croûte'
  • Sjalottenazijn
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Pasta met mosselen
  • Gestoomde griet met ansjovis en kappertjes
  • De aarde vanuit de ruimte
  • De gekste recepten
  • Millenniumdoelstellingen
  • Wansmakelijke foto's
  • Vreemde soorten : exoten
  • Bedreigde diersoorten
  • 09/11
  • Champagne
  • Zonnestraling en de ozonlaag
  • Migraine
  • Medisch internetwoordenboek
  • Microfotografie
  • Duurzame ontwikkeling
  • Biologische diversiteit
  • Musea
  • Erwten in de Engelse keuken
  • Vragen over internet ?
  • UFO's
  • Maradona
  • Spamfilter
  • Foto's van onze planeet
  • Bush en de wetenschap
  • Ginkgo Biloba
  • Architectuur en neurosciences
  • Zomeruur
  • Geluk
  • Flightsimulator
  • Trivials
  • Einstein
  • Epilepsie
  • Luizen
  • Leerstoornissen
  • Wereldatlas
  • Virussen
  • Kernenergie
  • Het menselijk genoom
  • Wetenschap onder water
  • Ooievaars
  • Aardrijkskunde
  • Spam
  • Op onze aarde neerkijken
  • Virussen
  • Onze groene planeet
  • Kunst
  • VPRO
  • Wiskunde-woordenboek
  • Implosies alom
  • Het Tate Museum
  • Etiquette
  • Mars global Surveyor
  • Landkaarten, inzoomen maar
  • Kannibalen
  • Wiskunde en de dingen des levens
  • Bureau Belgrado
  • Botsende werelddelen
  • Geheime codes
  • Plastic bubbeltjes
  • Robots etc.
  • Zes-stappen theorie
  • Gordon Ramsay
  • Onno Kleyn
  • Koken.blogspot
  • Les volgen op Berkeley
  • Elementaire muziek
  • Figuurtjes met ballonnen
  • Een nieuw liefje ?
  • Snelle filmpjes
  • TV cartoons
  • Oude geschriften
  • Verkeerd gezongen
  • Microscopisch gezien
  • De menselijke klok
  • Ode aan de techniek
  • Anatomie
  • Astronomie per dag
  • Interieurinrichting
  • Knutselhandleiding
  • Insecten in Europa
  • Rauw eten
  • Vergeten sites
  • De sterrenhemel
  • Anagrammen generator
  • Prosper Montagné
  • Witloofsalade met grijze garnalen
  • The science network
  • Experimenteer thuis
  • Geluiden van insecten
  • Sint-Jakobsvruchten met laurier, citroen en rozemarijn
  • Sint-Jakobsvruchten met appel-kerrie-compote
  • Oliebollen
  • Wetenschappelijke bibliotheek
  • Paddestoelenmousse met zachtgekookt ei
  • Yahoo Food
  • Rookverbod in de horeca
  • Lijnvriendelijk
  • Recensies
  • Grafisch design
  • Multimedia-artieste
  • ASCII-art
  • Alzheimer
  • Tabakswereld in het offensief
  • Michel Verschueren over Johan Vermeersch
  • Integratie
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Peperkoek
  • Chococapuccino
  • Muntjes stapelen
  • Mary Mallon
  • De Belgen en hun eetgedrag
  • Natuurwetten
  • Fauna van de diepzee
  • Zebravisjes
  • De reis van je e-mail
  • Kristallen
  • Weerkunde en Klimatologie
  • Chemisch weekblad
  • Planespotting
  • Bruggen kijken
  • Een andere aarde
  • Toetanchamon
  • Einstein
  • Vliegensvlug
  • NASA
  • Elementaire deeltjes
  • Hersenimplantaten
  • Catherine Verfaillie
  • Espressogranita
  • Koffiecoctail Viva Luca
  • Jeudhuis Kaddish en roken
  • Reuzel
  • Schuim van aardappel
  • Pasta volgens Jamie
  • Caldeirada
  • Cocido Madrileno
  • Rik Torfs
  • Journalist Mark Delire
  • Wetenschappeleuk
  • Ambachten
  • Langzaam gegaarde lamsnek
  • Banale werkdag
  • Toetanchamon
  • Zonsondergang
  • Het Verre Oosten
  • Guido Belcanto
  • Mark Paesbrugghe
  • Biotech-gewassen
  • Diversitijd
  • Optische microscopie
  • Ecuador
  • Labs van Google
  • Darwin in Polen
  • Zoenen
  • Opiniepeilingen
  • Wetenschappelijke feitjes
  • Lang webadres
  • Wetenschapsblog
  • Pc op afstand
  • Correa en België
  • Correa
  • Alles gratis
  • De cardiologische liga
  • De Belgische voedingsmiddelentabel
  • Literatuur ontdekken
  • Blits
  • Het internet in werking
  • Bad song
  • Experimentjes
  • Cartoons Zazart
  • Camera's
  • Fietsroutes
  • Reekotelet met spruitjespuree
  • Persoonlijk kunstwerk
  • Naakte websites
  • UFO's etc.
  • Broncodes dankzij Google
  • Textuur
  • Halte-là
  • Felix Alen
  • Pompoengratin
  • Bacalhao
  • Kwartels volgens Dirk L.
  • Culinair Namen
  • Rochefort
  • Bart Goor
  • Patrick Janssens
  • Patrick Janssens
  • Mbark Boussouffa nav. 0110
  • Axelle Red nav. 0110
  • Arno nav. 0110
  • Paling in het groen volgens Dirk L.
  • Hollandse aspergesalade
  • Chefkok Stefaan Coutteyne
  • Jos Ghysen
  • Op het vel geroosterde zalmfilet
  • Axelle Red nav. 0110
  • Westvleteren
  • Zacht gebak met chocolade en gember
  • Louis Tobback vs. de studenten
  • Loko over Leuven
  • Barbie
  • Louis Tobback over veplichte kinderzitjes in de auto
  • Diepgevroren groenten
  • Levercirrose
  • Leve de sossen
  • De Britten en seks
  • Zoek de zeven verschillen
  • Fotografie
  • De jaren '80
  • Columnisten
  • Kaneelsuiker
  • Traag leven
  • Wielrenner Robbie McEwen
  • Mamma Roma
  • BBC-Chefs
  • Kokosnoot
  • Feestmaterialen
  • Kikkerbillensoep
  • Thierry Marichal
  • De paus en de Islam
  • Carlo Bomans over het WK wielrennen
  • Bouillon met pompoen en portobello
  • Djintan en consorten
  • Leif Hoste en het WK tijdrijden
  • Wijnen
  • Sven Nys over zijn mountainbike-seizoen
  • Leugenaars
  • Ezelsbruggetjes
  • Hoeveel zit er in een kopje ?
  • Raketsla
  • Andropauze
  • Wandelende haai
  • Barcelona
  • Corticosteroïden
  • Cortisones hebben Epo vervangen
  • Voedingssupplementen en doping
  • Maanzaad en doping
  • Wielrenster Jeannie Longo
  • Lierse coach René Trost
  • Dagelijkse lectuur
  • Ariël Jacobs over de voetbalbond
  • iPod
  • Stevaert over zijn leesgedrag
  • Franky Vercauteren
  • Najaarssalade met gegrilde geitenkaas
  • Aardstralen
  • Vlees laten rusten
  • Röner
  • Braiseren
  • Games
  • Stemplicht
  • Virusdodende zakdoek
  • Dromen
  • Longschade
  • Tevreden in uw gemeente
  • Elpo
  • Coma
  • Tobring.com
  • Librivox
  • Griet bakken
  • Lardo
  • Vis : meunière
  • Sterren
  • Snack jezelf gezond : Zoete amandelhavermuffins
  • Gekweekte vis
  • Genetisch gemanipuleerde organismen GGO's
  • Gevulde kalkoenlapjes met selderijpuree
  • Het woordje kalkoen
  • Snack jezelf gezond : Mozzarellaspiesje met verse vijgen en ham
  • Anorexia
  • Puberende meisjes
  • Stefan Everts
  • Snack jezelf gezond : Olijfbroodstokjes
  • John McEnroe
  • Gert Steegmans
  • Roger Vanden Stock
  • UEFA / FIFA
  • Het leven is als ...
  • Snack jezelf gezond : Wraps met avocado en paprika
  • Stadswandeling in Gent
  • Couchsurfing
  • Snack jezelf gezond : Roggebroodjes met makreelmousse
  • Ricotta al forno
  • Snack jezelf gezond : Knoflook-uienbrood
  • De menselijke klok
  • Nutradia
  • Verkeersinformatie
  • Chimpansees en cultuur
  • Dubai
  • Winkelkeuze
  • Liverpool
  • Snack jezelf gezond : Komkommer met gerookte zalm
  • Melk
  • Kwade mannen
  • Jobhobbing
  • Veiligheid op de werkvloer
  • Wandelen en vee
  • God in de hersenen
  • Snack jezelf gezond : Gevulde kerstomaatjes
  • Smaken van september
  • Literatuurklassiekers
  • Spitskool
  • Croissanttaart met chocolade
  • Hop en oestrogeen
  • Een schuimende pint bier
  • Astronomie
  • Tomatenweetjes
  • Groenten en fruit
  • Voorakkoorden gemeenteraadsverkiezingen
  • Laguiole-messen
  • Oersuiker
  • Het geslacht van de lesgever
  • Koffie
  • Horeca en religie
  • Miele en stoomkoken
  • Sardines in blik
  • Sardines, haring, en sprot
  • De sardina pilchardus
  • Pasta puttanesca van Amy
  • Vis bakken
  • Borlotti of bruine bonen uit blik
  • Visbar Noordzee
  • Steven Tuyls
  • Commercials
  • Films etcetera
  • Tucows.com
  • Cooking (R)evolution
  • Lardo di collonato
  • Gutenberg en e-books
  • Slaatjes met vis
  • Aluminiumfolie
  • Sojabonen
  • Boek Accidental Foodie
  • Frisk tabletjes
  • Voetbalverhalen
  • Bier-onjuistheid
  • Basmati rijst
  • Bomba
  • Belgen en brood
  • Txapela
  • Seitangehakt
  • Versheid van eieren
  • Zwitsers
  • Tomaten
  • Radijzen
  • Waterkoker
  • Een slaapmiddeltje
  • Beroepsverenigingen psychologen
  • Kakkerlak
  • Smoothies - Sappen
  • Smoothies
  • Spaans pepertje
  • Spa
  • Barbecue
  • Sangria
  • Chlorofyl
  • Jan Leyers
  • Domestica
  • Brussels Intenational
  • Slovenië
  • Psychologie
  • Mensen herkennen
  • De NFL en hersenschuddingen
  • Orzo
  • Vlaanderen is een stad
  • Boerentoren
  • Franky Vercauteren
  • De Belg en zijn brood
  • Saignant
  • OHL-trainer Guido Brepoels
  • Vliegangst
  • Soep
  • Baanbrekende websites
  • VRIND
  • Centrumsteden
  • Geneesmiddelenonderzoek
  • Een 'wilde' stam op de Fiji
  • Phonak
  • Bolkestein
  • Food Info
  • Twee borrelhapjes
  • Stijn Stijnen
  • Te dik of te dun ?
  • Dirk De Prins
  • Oil & Vinegar
  • Donald Spoto
  • Marktrock
  • Schorpioenengif
  • NTI hogeschool
  • Sportpsycholoog bij Anderlecht
  • Sacha Distel
  • Paprika's schillen
  • Baga
  • Literatuurlijstjes
  • Muggen
  • Simon Vroemen
  • Zevenkamp bij de vrouwen, atletiek
  • Tienkamp bij de mannen, atletiek
  • Spanje en mosselen
  • Mosselen
  • Grijze garnaal
  • Stoomzakjes
  • Alleenstaanden
  • Vrouwenbasket
  • Nadine Meersman over doping
  • Colorante
  • HACCP
  • Vol-au-vent van Gaia
  • Warmoes of snijbiet
  • Tattoo
  • Extravert
  • Frietgeheimen
  • Friet en geen patat
  • French fries
  • Deaver
  • Patrick Janssens
  • Jean-Luc Dehaene
  • Spinazie en zijn voedingswaarde
  • Kreukels
  • Rosticceria
  • Rosticceria
  • Gesuikerde verse kruiden
  • Oliebolletjes
  • Roland Renson en lokale identiteit
  • Roland Renson en pakken of niet pakken
  • Werner Helsen
  • Panem et circenses
  • Limoenen
  • Basilicum
  • Wijn van Stijn
  • Spaans leren
  • Overgewicht en extreem dieet gevaarlijker dan voedselvergiftiging
  • Fruit in een flesje
  • Aceitunas almadas
  • Caffé frappé
  • Chiperones
  • Salade Mechouia
  • Pa amb oli (pamboli)
  • Geroosterde kippenboutjes
  • Aardbeien en frambozen
  • Boek
  • Kookboek voor de boekenliefhebber
  • Zalm
  • dezaakdna.be
  • Dilbeek
  • Primus inter pares
  • Emilio Ferrara
  • Tene quod bene
  • Inspanningsfysiologie
  • Oneliners
  • Vis in Noorwegen
  • Ichtyofaag
  • Linzensoep
  • Frank Raes over Tihinen
  • Weet wie je eet
  • Rijstballetjes
  • Zeste
  • Dieetgoeroe
  • Culinaire wandelingen
  • Wolkenskrabbers
  • Gebakken camembert
  • Leekens
  • Camembert, geroosterd in zijn doosje
  • Amerikanen over Europa
  • Asperges
  • Tenenkrullend
  • Burrata
  • Kwark - zure room
  • Aromastoffen
  • Sinaasappelsap
  • Boontjes allerhande
  • Stoomoventje met snoekbaars voor de barbecue
  • Oplichting
  • Man of vrouw ?
  • What about Bush
  • Het virtuele computermuseum
  • Animaties dankzij supercomputers
  • kerstliedjes
  • Songs
  • Pintxos
    In de media

    30-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderpsychiater Peter Adriaanssens
    "Ik ben tegen de uitdrukking ADHD'er. Alsof ADHD de volledige identiteit van het kind uitmaakt. Je bent een kind met toevallig óók ADHD. Bij een deel van de kinderen met ADHD is er zelfs geen reden om bijzondere dingen te ondernemen. Ouders moeten leren genieten van het temperament van hun kinderen. Huiskamers die keurig aan kant staan vind je alleen in de boekskes. Kindren zijn gemaakt om door de living te crossen, niet om hun jas netjes aan de kapstok te hangen. Ik ben zelf zo hyperkinetisch dat ik bijvoorbeeld gek wordt in de natuur. Ik functioneer alleen in de stad, waar het druk is. Ik zeg vaak tegen ouders : we mogen blij zijn dat wij vroeger niet getest werden."

    30-05-2007 om 17:52 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Room en yoghurt
    Room en yoghurt kan je in principe met mekaar inwisselen. De smaak van de gerechten zal verschillen, maar niet minder lekker zijn.

    Er is wel één beperking : room met een vetgehalte van 30% of meer mag koken (het vet houdt de eiwitten vast zodat de room niet gaat schiften). Yoghurt die te lang en te hoog wordt verhit zal wel schiften. De oplossing dan is de yoghurt tot dik vloeibaar op te kloppen. Dan voeg je er een eiwit aan toe en verwarm je al roerend op een zacht vuurtje tot het geheel zich bindt.

    30-05-2007 om 17:45 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te veel restaurants ?
    Pierre Gagnaire, Franse topchef :

    "Er zijn te veel dure restaurants waar iedereen topproducten wil, waardoor sommige diersoorten zeldzaam worden en zelfs met uitsterven bedreigd."

    Binnen vijf à tien jaar zullen we bijna geen wilde vis meer kunnen vinden, het zal allemaal kweekvis zijn. Niet alleen kan dat een grote invloed hebben op onze kooktechnieken, maar ook op smaken en op de gerechten die we bereiden."

    Reactie van Peter Goossens, Hof van Cleve :

    " Het grote probleem zit in de reglementering van de visserij. De wetten op quota, dat is je reinste bullshit. Het zou toch verstandiger zijn om met seizoenen te werken. Bijvoorbeeld, drie maanden mag er op tong gevist worden, dan drie maanden op kabeljauw, enzovoort. We moeten toch niet het hele jaar, alle dagen, tong kunnen eten ?"

    Johan Segers, Het Fornuis, Antwerpen :

    "Als er morgen een restaurant in Hong Kong grijze garnalen wil, dan belt die en even later vliegt DHL een partij ongepelde garnalen over, die daar ongeveer even snel zijn als bij mij in Antwerpen. Er moet een mentaliteitsverandering komen."

    Maar Segers kadert de uitspraken van Gagnaire ook :

    "Vroeger zaten ze in Frankrijk natuurlijk alleen op een hele hoge troon. Ze moeten durven aanvaarden dat de wereld veranderd is."

    (DM, 26/05/07)

    30-05-2007 om 17:39 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gremolata
    Gremolata

    Een teentje knoflook uitpersen, mengen met zeste van één citroen en van één sinaasappel en met twee eetlepels fijngehakte peterselie.

    Dit is een prima fraicheur, leuk als afwerking bij eerder zwaardere stoofgerechten (osso bucco, stoverij).

    In dat geval ofwel apart erbij te serveren in een potje ofwel per bord enkele spatjes gremolata over de bereiding spatten.

    30-05-2007 om 17:27 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orechiette met romanesco
    Orechiette met romanesco (4 p)

    - 300 gr. romanesco (dit is groene torentjesbloemkool) in roosjes
    - 400 gr. orechiette
    - 1/2 rood pepertje, fijngesneden
    - 1 teentje knoflook, fijngesneden
    - 4 el peterselie
    - 2 ansjovisfolets
    - 4 el olijfolie

    De roosjes romanesco in vijf minuten beetgaar koken.

    De pasta beetgaar koken.

    De knoflook en het pepertje in de olijfolie fruiten. Ansjovis en peterselie toevoegen en omroeren tot de ansjovis is opgenemen in de olie. De romanesco toevoegen en even roerbakken. De pasta toevoegen, nog even roerbakken en onmiddellijk serveren.

    Lenteprimeurs

    (Feeling 04/07)

    30-05-2007 om 17:16 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    29-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roken en belastingen
    Een roker betaalde in 2002 voor een pakje marlboro (twintig sigaretten) 3.3 Euro. Van die 3.3 Euro vloeide er 2.39 Euro naar de staat. In 2007 betaal je voor een pakje Marlboro (nog maar negentien sigaretten) 4.3 Euro. Hiervan gaat 3.3 Euro naar de staat.

    Voor wie elke dag twintig sigaretten rookt is dat jaarlijks een EXTRA belasting van 350 Euro.

    29-05-2007 om 16:21 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoverij
    Plaatselijke gebruiken spelen een grote rol bij de bereiding van stoverij. Elke huisvrouw of -man heeft een eigen recept dat dikwijls over generaties is overgeleverd. Het vlees kan van een rund, kalf of paard, zelfs van een os zijn. Er zijn recepten met of zonder bier, met of zonder mosterd, met of zonder suiker, met of zonder orgaanvlees.

    Ideaal stoofvlees is taai vlees dat lang moet stoven om zacht te worden. Het vlees van de hals en de schouder en ook van de wangen van het rund is het meest geschikt voor een stoverij. De betere vleesstukken zijn dat niet, want die zullen tijdens het lange stoofproces te vlug garen, daardoor in draden uiteenvallen en te taai worden.

    Ingrediënten voor een doorsnee bereidingswijze voor vier personen :
    - 1 kg. stoofvlees
    - 2 fijngsnipperde uien
    - 2 el bloem
    - 33 cl. bier (liefst donker ongezoet bier zoals trappist, abdiebier of gueuze)
    - tijm
    - laurier
    - peper en zout
    - 2 el alcoholazijn
    - eventueel 2 klontjes suiker
    - een sneetje witbrood besmeerd met mosterd

    Het vlees in een braadpan aan alle kanten laten aanbakken. Door het vlees apart te bakken vermijd je verbrande vetstoffen in de stoverij. In een stoofpot met dikke bodem de uien bakken tot ze een lichtbruine kleur hebben. Dit onderstreept later de bruine kleur van de stoverij. Het gekorste vlees toevoegen en de bloem erover strooien. De bloem zal voor een mooie fluwelige binding zorgen. Eventjes verder laten bakken. Het bier toevoegen. Dit bier even op voorhand verwarmen, bijvoorbeeld in de microgolfoven, zodat het sudderen niet stopt. Kruiden met tijm, laurier, peper en zout. De alcoholazijn toevoegen. De spitse, zure smaak van de azijn zorgt voor een fris effect. De azijn heeft nog een andere functie. Het gebruikte vlees bevat veel bindweefsel. Door de toevoeging van een zuur (daarom ook wordt vaak wijn in plaats van bier in de recepten gebruikt) en de lange stooftijd breekt het bindweefsel af en wordt het vlees zeer mals. Eventueel suiker toevoegen om een zoetzuur effect te krijgen. De boterham met mosterd toevoegen. De mosterd versterkt de smaak, het brood zal de saus binden. Het deksel op de pot zetten en deze in een op 150 °C voorverwarmde oven plaatsen. Stoven in de oven is een typisch Franse bereidingswijze. Het voordeel is dat de warmte langs alle kanten komt en dat hetvlees gelijkmatig gaart. Gedurende 2,5 uur laten stoven. De stoverij uit de oven halen en de boterham verkruimelen om de saus te binden.

    Wil je zoals in een echte Gentse stoverij niertjes en levertjes toevoegen moet je rekenen op 750 gr. stoofvlees, 125 gr. niertjes en 125 gr. levertjes. De levertjes en de niertjes net als het vlees in blokjes snijden en ze samen bakken om de bereiding te starten.

    Een stoverij eet je pas de dag na de bereiding. Let wel, het verblijf in de koelkast droogt een stoofpot uit. Daarom dien je voor het opwarmen wat water toe te voegen.

    Serveren met bloemige aardappelen of om het helemaal compleet te maken in ossenwit gebakken frieten.

    (DS, 31/03/07)

    29-05-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diepvries tuinbonen
    Kook siepvries tuinbonen in een bodempje water gedurende ongeveer twee minuten. Afgiet en met koud water spoelen. De buitenste grijze velletjes verwijderen. Daarna kunnen ze in een bereiding gebruikt worden.

    29-05-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (1)
    26-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medisch woordenboek
    http://www.spreekuurthuis.nl/trefwoorden.html 

    http://www.gezondheidsplein.nl/gp/gp.php?type=woordenboek 

    26-05-2007 om 15:37 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierproeven
    Volgende website tracht een objectief beeld te geven over dierproeven. Wat is het, waartoe draagt het bij, welke belangen zijn er mee gemoeid. Voor- en tegenstanders komen aan het woord.

    http://www.informatiedierproeven.nl/ 

    26-05-2007 om 15:32 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dick Swaab en onze hersenen
    Onze hersenen (1.5 kg.) bevatten :

    - 100 miljard neuronen (dit is twintig maal het aantal mensen op aarde),
    - twee maal zoveel gliacellen (zij geven de zenuwcellen steun en voeding),
    - ten minste duizend maal zoveel synapsen (de contactpunten tussen de zenuwcellen),
    - 100.000 km zenuwvezels

    "Deze duizelingwekkende aantallen cellen en contacten werken zo efficiënt dat onze hersenen slechts een energieverbruik hebben van een 15 W-lamp. Dit betekent dat de totale energiekosten voor de hersenen van één persoon tijdens het gehele leven niet meer dan duizend Euro bedragen bij het huidige prijspeil. Voor dat gels is er geen behoorlijke PC te verkrijgen."

    Dit zijn de woorden van Dick Swaab, neurobioloog. Een andere uitspraak van hem :

    "Niks vrije wil, alle beslissingen worden gewoon door onze hersenen genomen."

    26-05-2007 om 15:29 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het maakbare brein
    Margriet Sitskoorn, Het maakbare brein.

    http://www.demaakbaremens.org/download/RecensieMaakbaarBrein.pdf
     

    26-05-2007 om 15:20 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    25-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sorbet van tomaten met basilicum
    Sorbet van tomaten met basilicum (4 p)

    - 1 kg. tomaten
    - 30 gr.suiker
    - 4 el water
    - sap van 1/2 citroen
    - 2 eiwitten
    - 1 bosje basilicum
    - worcestersaus
    - cayennepeper
    - zou
    - enkele takjes rode basilicum

    De tomaten ontvellen en ontpitten en het vruchtvlees in blokjes snijden.

    De suiker samen met het water aan de kook brengen. Eén minuut laten koken, de gesnipperde basilicul erdoor roeren en laten afkoelen.

    De siroop met de tomatnblokjes mixen en op smaak brengen met citroensap, worcestersaus, zout en cayennepeper.

    De eiwitten stijkloppenmet een snuifje zout. Voorzichtig door de tomatenpuree scheppen.

    Het geheel tot een sorbet laten draaien in een ijsmachine. (Zonder ijsmachine schep je het mengsel in een kom die je in de diepvriezer zet. Om het kwartier losroeren met een vork)

    De sorbet garneren met rode basilicum.

    (Buffetrecepten, Feeling, 05/07)

    25-05-2007 om 15:50 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieuze plaatsen
    Meerdere beschavingen kwamen doorheen de eeuwen even snel op als dat ze weer verwenen. Soms bleven er een aantal Mysterieuze sporen achter. Prachtige foto's te vinden op deze site.

    http://www.mysteriousplaces.com/index2.html 

    25-05-2007 om 15:42 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnivoren
    Uit een onderzoek van het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO) blijkt dat de Belgen in Europa tot de grootste vleeseters behoren. We (dus alle Belgen, kinderen en ouderen meegeteld) eten gemiddeld 102 kg. vlees per jaar, dat is 227 gram per dag. Alleen de Spanjaarden, de Denen en de Fransen eten gemiddeld meer vlees. En nochtans: "100 gram vlees per dag, charcuterie inbegrepen, is ruimschoots voldoende" zegt dietiste Isabelle Heyens van het Gentse UZ. Teveel vlees leidt tot een teveel aan 1) eiwitten (slecht voor de nieren), 2) verzadigde vetten (en daardoor teveel cholesterol en daardoor hart- en vaatziekten) en 3) caloriën (overgewicht). Bovendien, maar hier kunnen ook andere oorzaken meespelen, leidt overdaad aan vleeseten tot darmkanker en jicht.

    Geen vlees eten is echter ook niet altijd gezond, er ontstaat dan snel een tekort aan ijzer.

    In 1919 at de Belg gemiddeld 30 kg. vlees, in 1929 45 kg. en in 1959 al 59 kg. En nu dus 102 kg.

    Wereldwijd werd in 2006 265 miljoen ton vlees geproduceerd. Dit is het dubbele van in 1970 en het vijfvoudige van in 1950. Oorzaak van de stijging is de industrialisereng van de productie .

    Hoe welvarender een land wordt, hoe meer vlees er gegeten wordt. In de westerse wereld is de consumptie al een jaar of 15 ongeveer constant, net onder de 90 kg. In de ontwikkelingslanden is er een stijging van 10 kg. in 1964 naar 26 kg. in 1999. Enkele landen in ontwikkeling zitten reeds aan 46 kg.

    Volgens een studie van de Wereld Voedsel en Arbeidsorganisatie (FAO) is de dierenteelt goed voor 18 % van de broeikasgassen. Dat is meer dan de transportsector. Eén van de oorzaken is het vele methaangas dat herkauwers uitstoten, plus de ammoniak uit ontlasting. Daarbij verdringt landbouwgebied, nodig voor de productie van dierenvoeder, het regenwoud, en verontreinigt de mest de bodem en het water.

    (DS, 22/05/07)

    25-05-2007 om 15:37 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    24-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Migraine
    Migraine, de beste aanpak is nog steeds preventie. Dar wordt aangetoond op deze website van de Belgian Headache Society :

    www.ontsnapaanmigraine.be

    24-05-2007 om 16:37 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep-weetjes
    Vooraleer je soep mixt moet je ervoor zorgen dat de groenten zeer gaar zijn.

    Soep die gemixed moet worden krijg je altijd gladder met een blender dan met een gewone mixer.

    In soep moet altijd een bindmiddel zitten : bij gemixte groentesoep een aardappel, bij en velouté een lepel bloem,...

    24-05-2007 om 16:36 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schorseneren-weetjes

    Schorseneren schil je in zijn geheel met een dunschiller. Daarna vewijder je met een scherp mesje alle oogjes.

    Na het schillen onmiddellijk insmeren met citroensap en dan in water met wat citroensap leggen.

    Schorseneren best steeds in een blanc koken. Dit is water waaraan je wat citoensap en wat bloem toevoegt.

    Ze zijn lekker in een bechamelsaus gemaakt met de helft melk en de helft kookvocht van de blanc.

    Schorseneren zijn ook heerlijk als je ze met een dunschiller in lange slierten trekt en dan frituurt.

     

    24-05-2007 om 16:32 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    21-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Officinale
    Wanneer je OFFICINALE in de Latijnse benaming van een groente of een kruid ziet staan dan verwijst dit naar het (oorspronkelijke) geneeskundige gebruik van de plant.

    21-05-2007 om 15:54 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    19-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klimaatopwarming
    Nederlandse websites in verband met de opwarming van de aarde:

    www.knmi.nl

    www.waarneming.nl
    het virtuele mekka voor de vogelaar, dit is een vogelobservator

    www.natuurkalender.nl
    site voor faunaspotters, vooral gericht op waarnemingen van ecologische verandering

    www.hier.nu
    actiesite van greanpeace

    19-05-2007 om 14:53 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zongedroogde tomaten
    Tomaten van categorie A of B gebruiken (zie verpakking). In partjes snijden en op een ovenschaal leggen. Gedurende 2.5 à 3 uur in een oven aan 80°C leggen. De tomaten zullen beetje bij beetje verschrompelen tot ze de geur en de vorm krijgen van zongedroogde tomaten. Laten afkoelen en marineren met wat olijfolie, provencaalse kruiden en een fijngesnipperd teentje knoflook.

    19-05-2007 om 14:49 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspe en roken
    "In Nederland hebben ze nagegaan hoeveel de kwetsuren van skiërs aan de gemeenschap kosten, en dat blijkt evenveel te zijn als de zorg voor rokers. Gaan we het skiën dan nu verbieden ?"  (Pieter Aspe)

    19-05-2007 om 14:46 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exceptionele groenten

    Een roze tomaat, rood witloof, paarse aardappelen : Flandria heeft deze aparte groenten ondergebracht op een nieuwe website :

    www.specialitystreet.be

    Ook de mini- en de microgroenten vonden hier een plaatsje.

    19-05-2007 om 14:43 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    12-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Migraine
    De beste aanpak wanneer je lijdt aan migraine is nog altijd preventie. Dat wordt aangetoond op deze website van de Belgian Headache Society :

    www.ontsnapaanmigraine.be

    12-05-2007 om 16:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijskoud tussendoortje
    Een ijskoud tussendoortje ? Plaats een potje yoghurt waarin je een houten stokje rechtop gestoken hebt in de diepvriezer.

    12-05-2007 om 15:57 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofsoep
    Witloofsoep (4 p)

    - 1 wit van prei
    - 1 aardappel
    - 1 ui
    - 4 witloofstronkjes
    - 1 el groentebouillonpoeder
    - 2 l. water
    - boter
    - 2 dl. room
    - 2 sneetjes gekookte ham
    - 2 el graanmosterd
    - platte peterselie

    De groenten schoonmaken en grofsnijden. Aanstoven in wat boter tot ze glazig zijn.

    Bevochtigen met het water en de bouillon toevoegen.

    Vijfenveertig minuten laten koken.

    Het geheel gladmixen en de room toevoegen.

    De ham insmeren met de mosterd en oprollen. de hamrolletjes in vier stukken snijden en bij de soep serveren.

    Versieren met platte peterselie.

    (TV-Familie, 14/03/07, recept Piet Huysentruyt)

    12-05-2007 om 15:55 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ideetjes voor ijs
    Op volgende site krijg je ideetjes toebedeeld met ijs in de hoofdrol. Niet alleen als desert, maar ook als voor- of zelfs hoofdgerecht:

    http://www.plaisirscartedor.be/
     

    12-05-2007 om 15:49 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompensoep

    Pompoensoep (4 p)

    - 1 pompoen
    - 1 aardappel
    - 1 prei
    - 1 wortel
    - 1 ui
    - 2 l. water
    - 1 el groentebouillonpoeder
    - 2 plakjes Gandaham
    - 4 el verse geitenkaas
    - platte peterselie
    - 2 dl. room
    - boter

    De groenten schoonmaken en in stukken snijden. Aanstoven in wat boter tot ze mooi glazig zijn.

    Bevochtigen met water en de bouillon toevoegen.

    Vijvenveertig minuten laten koken en het geheel glad mixen.

    De room toevoegen.

    De plakjes ham naast elkaar op het aanrecht leggen en beleggen met wat geitenkaas. Het gehhel oprollen en telkens in vier verdelen.

    Serveren samen met de soep en versieren met platte peterselie.

    (Het is niet altijd eenvoudig een pompoen te schillen. Als je de te schillen stukken enkele minuten in zeer heet water onderdompelt, gaat de schil er veel gemakkelijker af.)

    (TV-Familie, 14/03/07, recept Piet Huysentruyt)

    12-05-2007 om 15:44 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    11-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleesetende planten
    Een verzameling foto's van vleesetende planten :

    http://honda-e.com/

    11-05-2007 om 17:41 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    10-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geneesmiddelen en drugs
    Eind 19de en begin 20ste eeuw kwamen er massa's nieuwe geneesmiddelen op de markt, en vaak bevatten ze (toen pas ontdekte) chemische drugs zoals cocaïne en heroïne. Ziehier een verzameling reclamecampagnes uit die tijd, allemaal voor producten met een harddrug als ingrediënt :

    http://wings.buffalo.edu/aru/preprohibition.htm 

    10-05-2007 om 16:59 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    09-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.San Fransisco
    Flower Power in 1967. Met 'San Fransisco' van Scott McKenzie. In de videoclip van toen zie je dat deze (op de eerste minuut na) is opgenomen in Antwerpen. Komen onder andere in beeld : het Rubensstandbeeld op de Groenplaats, het Steen, Lange Wapper, een frietkot op het Steenplein.

    http://www.youtube.com/watch?v=RKWiwfOhI6U

    09-05-2007 om 18:45 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boussouffa
    In volgende videoclip speelt Mark Boussaffa een figurantenrol, maar het is wel zeer goed opletten wil je hem herkennen :

    http://www.youtube.com/watch?v=Tg8NfGhxGsQ
     

    09-05-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.That's embarrassing
    True Life Embarrassing Stories :

    www.thatsembarrassing.com

    09-05-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    08-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blini's met avocado en verse kaas
    Blini's met avocado en verse kaas ( 4 porties)

    - 1 rijpe avocado
    - 100 gr. verse kaas

    voor de blini's
    - 75 gr. bloem
    - 75 gr. boekweitmeel
    - 10 gr. gist
    - snuifje zout
    - 20 gr. gesmolten boter
    - 2 eieren
    - 4 dl. melk
    - olijfolie
    - peper en zout

    Twee deciliter melk, de gist en vijftig gram bloem vermengen. Dit 'voordeeg' twee uur laten rijzen op kamertemperatuur. De eieren splitsen en de dooiers mengen met de resterende ingrediënten. De eiwitten tot sneeuw kloppen. Het gerezen deeg en de eiwitten door het beslag spatelen. Nogmaals een half uur laten rijzen. De blini's in olijfolie in een pan aan beide kanten goudbruin bakken.

    De avocado doormidden snijden, ontpitten en schillen. Het vruchtvlees in dunne plakjes snijden.

    De verse kaas met peper en zout kruiden.

    Afwisselend blini's met plakjes avocado met daarop een schep aan spiesjes rijgen.

    Een ideetje voor een Lentebrunch

    (Proeven, 03/07)

    08-05-2007 om 17:51 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini-ansjoviscroissants
    Mini-ansjoviscroissants (8 stuks)

    - 2 bladerdeegvierkanten, uitgerold
    - 8 gemarineerde ansjovisfilets (niet gepekeld)
    - 1 eierdooier

    De oven voorverwarmen op 180 °C.

    Het bladerdeeg in vier gelijke driehoeken verdelen.

    Een ansjovisfilet op ieder driehoekje leggen en het driehoekje oprollen van de brede basis naar de punt toe.

    De croissantjes bestrijken met losgeklopte eierdooier. Goudbruin bakken.

    Een ideetje voor een Lentebrunch

    (Proeven, 03/07)

    08-05-2007 om 17:39 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurt met romige aardbeien
    Yoghurt met romige aardbeien (4 à 6 glazen)

    - 250 gr. aardbeien
    - 500 gr. magere yoghurt
    - 1 dl. verse room
    - 2 limoenen
    - 50 gr. poedersuiker
    - muntblaadjes

    De aardbeien een dag op voorhand klaarmaken. Spoelen, drogen, en kroontjes verwijderen. In vieren verdelen. De muntblaadjes fijn snipperen en de limoen persen.

    De aardbeien overgieten met de room en het limoensap. Voorzichtig het poedersuiker en de muntsnippers erdoor roeren. Afgedekt minstens twaalf uur laten trekken (het zuur van de limoen zorgt voor een mooie binding van de room).

    Glazen drie kwart vullen met yoghurt en de gemarineerde aardbeien erover verdelen.

    Garneren met poedersuiker.

    Een ideetje voor een lentebrunch.

    (Proeven, 03/07)

    08-05-2007 om 17:34 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    07-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastagerecht met spek en room
    Pastagerecht met spek en room (4p)


    - 500gr. vlinderpasta (strikjes)
    - 350gr. verse room
    - 500gr. spekblokjes (natuur)
    - 2 tomaten
    - 4 uienpijpjes
    - verse basilicum


    Was en snij de tomaten in kleine blokjes en snij de uienpijpjes in kleine partjes. Versnipper de basilicum. Laat water (zout toevoegen) koken en doe de pasta erin gedurende ongeveer acht minuten (beetgaar).

    Bak het spek op in een pan met wat bakboter of olijfolie, voeg daarna de room toe. Goed doorroeren en zachtjes laten pruttelen. Daarna voeg je de basilicum en uienpijpjes toe. Pas als allerlaatste de tomaat. Kruid nog bij met enkel wat basilicum.

    Dit gerecht kan ook met eiernoedels gemaakt worden.
    Voorgesteld door Silvia Wehenkel , op de website Metrotime.be

    07-05-2007 om 17:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne met broccoli
    Penne met broccoli

    - penne 500 gr.
    - 1 broccoli
    - enkele teentjes look naar smaak
    - 1 blikje ansjovis op olie
    - kerstomaten 1 doosje
    - zout
    - olijfolie

    De broccoli grondig schoonmaken en de hardere schil met een aardappelmesje verwijderen. Verdelen in roosjes en de stengel in kleine stukjes. Kerstomaatjes wassen en halveren. Look fijnsnipperen.

    Water laten koken met hieraan toegevoegd wat zout. Als het water kookt de penne toevoegen. Halverwege de kooktijd van de penne de broccoli aan het kookwater toevoegen en samen gaar laten worden gedurende ongeveer vier minuten.

    Ondertussen in een wokpan (of grote pan) wat olijfolie gieten en de ansjovis erbij doen, vuur niet te hard openzetten. De ansjovis laten smelten, de fijngesnipperde look toevoegen en de gehalveerde kerstomaatjes.  

    Penne en broccoli afgieten en bij het mengsel in de pan voegen. Alles even laten opbakken en goed mengen .

    Opdienen met kaas en brood naar wens.
    Voorgesteld door Andrea sommer , op de website Metrotime.be

    07-05-2007 om 16:53 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perzische citrussalade
    Perzische citrussalade (6 à 8 kleine porties)

    - 1 witte pompelmoes
    - 1 roze pompelmoes
    - 1 pomelo
    - 1 limoen
    - klein blik mandarijntjes

    voor de suikerstroop :
    - 200 gr. suiker
    - 2 dl. water
    - 1 kaneelstok
    - 5 jeneverbesseb
    - 1 kruidnagel
    - stukje limoenschil
    - 8 zwarte peperkorrels
    - 10 komijnzaadjes
    - 10 venkelzaadjes
    - 1 steranijs
    - 1 laurierblad

    Voor de suikerstroop het water samen met de suiker verhitten tot deze is opgelost. de overige ingrediënten toevoegen en even laten opkoken. Laten afkoelen.

    De vruchten schoonmaken en in partjes verdelen (zoveel mogelijk de witte velletjes verwijderen). Samen met de mandarijntjes (en het sap ervan) in een schaal doen en er de (gezeefde) suikerstroop overgieten.

    Minstens vierentwintig uur in de koelkast zetten.

    Een idee voor een lente brunch.

    (Proeven, Lentebrunch, 03/07)

    07-05-2007 om 16:41 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamscarré met tuinbonencoulis
    Lamscarré met tuinbonencoulis (4p)

    - 3 carrés van melklam (samen 16 tot 20 koteletjes)
    - 50 gr. boter
    - 400 gr. tuinbonen, gedopt
    - 2.5 dl. kippenbouillon
    - 1 dl. room
    - peper en zout

    De oven voorverwarmen op 200°C.

    Het vlees in een ovenschaal leggen, bedekken met botervlokjes en kruiden met peper en zout. In ongeveer dertig minuten gaar braden.

    Intussen de coulis maken. De tuinbonen drie minuten blancheren in kokend water met wat zout. Laten uitlekken en dan nog vijf minuten koken in de bouillon. De groenten samen met de bouillon mixen. Zeven en eventueel nog wat bouillon toevoegen. De room door de coulis mengen en op smaak brengen met peper en zout. Warm houden.

    Koteletten van de lamscarrés snijden en opdienen met de warme coulis.

    Lekker met spinaziepuree.

    (Proeven, Primeurs, 03/07)

    07-05-2007 om 16:39 geschreven door Luc  


    >> Reageer (1)
    05-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurovisiesongfestival

    Een Belgische website waar je ALLES over het Eurovisiesongfestival -de vroegere, dat van dit jaar, en zelfs de volgende - kan vinden :

    www.12points.tv

    05-05-2007 om 13:54 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    04-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bioscoopfilms
    Enkele websites waar je bioscoopfilms gratis kan streamen, oftewel rechtstreeks kan bekijken zonder downloaden:

    www.veoh.com

    www.stage6.com

    www.dailymotion.com

    04-05-2007 om 17:46 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiertaartjes met asperges en gerookte forel
    Eiertaartjes met asperges en gerookte forel (6 stuks)

    - 6 groene asperges
    - 6 eieren
    - 30 cl melk
    - 30 cl room
    - peper en zout
    - snuifje nootmuskaat
    - 3 gerookte forelfilets

    De asperges in stukjes snijden en beetgaar stomen.

    De eieren loskloppen met de melk en de room. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

    De forelfilets in stukjes verdelen.

    De vis en de asperges verdelen over zes lichtjes ingevette bakvormpjes. Het ei-roommengsel toevoegen. Gedurende twintig minuten bakken in het midden van een oven op 180 °C.

    Na enkele minuten afkoelen de taartjes ontvormen en bij voorkeur lauw serveren.

    (Libelle, 05/04/07)

    04-05-2007 om 17:42 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    03-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosvruchtentaartjes

    Bosvruchtentaartjes (12 stuks)

    • 3 eetlepels gemalen amandelen
    • 100 g bloem
    • 1 eetlepel fijne tafelsuiker
    • 50 g roomboter, koud, in blokjes
    • 2 eetlepels water
    • 5 eetlepels crème fraîche
    • 1 1/2 -2 eetlepels lemoncurd (pot)
    • 200 g bosvruchten zoals blauwe bessen en aalbessen, rood fruit zoals aardbeien, frambozen
    • poedersuiker, voor het bestuiven (desgewenst)
    Extra nodig:
    • een koekjessteker van 6,5 cm doorsnee
    • een taartblik voor 12 taartjes ingevet
     

    Bereiding:

    Draai de amandelen, bloem en tafelsuiker kort met de pulseerknop in een keukenmachine. Voeg de boter toe en pulseer tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Giet er bij de draaiende moter geleidelijk het water bij tot het mengsel een deeg vormt. Giet er zo nodig iets extra water bij. Druk het deeg samen tot een bal. Verpak in plasticfolie en leg minstens 30 minuten in de koelkast. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad dun uit. Steek er met de koekjessteker cirkels uit en gebruik de afsnijdsels om meer cirkels uit te steken. Druk de cirkels in het ingevette taartblik en prik de bodems in met een vork. Bak ongeveer 12 minuten in een op 190 °C voorverwarmde oven tot het deeg goudgeel en gerezen is. Laat afkoelen op een metalen rooster.

    Spatel in een kleine kom de crème fraîche en lemoncurd door elkaar. Schep lepels van het mengsel in elk deegbakje. Verdeel er de bosvruchten over en bestrooi desgewenst met poedersuiker.


    Uit :
  • High tea
  • Susannah Blake
  • Uitgeverij Becht
  • ISBN 9789023012016
  • Prijs € 11,00

    Verschenen op de website vrouwonline.nl
  • 03-05-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    02-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auto-delen
    Het autodelen in Leuven zit duidelijk in de lift. Naast standplaatsen aan het station, de Naamsepoort en het Sint-Jacobsplein is er nu ook eentje op het De Becker-Remyplei in Kessel-lo.

    www.cambio.be

    02-05-2007 om 17:54 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten met nieuwe aardappelen

    Recepten met nieuwe aardappelen (Libelle, 19/04/07)

    Aardappeltaart met groenten en ham
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2501

    Gevulde aardappelen (aardappelen als bijgerecht; gevuld met slagroom en gegarneerd met zalmeitjes)
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2500 

    Aardappel-spinazie omelet
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2506 

    Aardappel-raapjeskoek (bijgerecht)
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2504 

    Aardappelen met spek en ei

    Aardappelen met spekjes en bieslook (bijgerecht)
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2505

    Aardappelen met sjalot (bijgerecht)
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2502

    02-05-2007 om 17:51 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sociaal-culturele organisaties
    De nieuwe website www.wie-is-wie.be geeft een overzicht van alle sociaal-culturele organisaties in de provincie Vlaams-Brabant en geeft aan op welke manier ze samenwerken.

    02-05-2007 om 17:35 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse kaastaart met selderij
    Verse kaastaart met selderij (1 ronde taart van 26 cm. doorsnede)

    - 1 groene selderij
    - 6 velletjes gelatine
    - 500 gr. crackers of harde kaaskoekjes
    - 250 gr. zachte boter
    - 1 dl. room
    - peper en zout
    - 1 kl venkelzaadjes
    - 500 gr. verse kaas
    - enkele takjes bieslook

    Een handvol mooie, lichtgroene blaadjes van de selderij snijden en ze in een glas water voor de versiering bewaren.

    De rest van de selderij schoonmaken en zeer fijn hakken.

    De gelatinevelletjes laten weken in water.

    De crackers mixen met de boter. Een springvorm van 26 cm. bekleden met boterpapier. De bodem vullen met een drie-centimeter-dikke laag van het boter-cracker mengsel. De bodem gladstrijken en in de koelkast zetten.

    De room samen met de venkelzaadjes opwarmen. De pan van het vuur nemen zodra de room begint te borrelen. De gelatne blaadjes uitknijpen en laten oplossen in de warme room.

    De kaas mengen met de fijngehakte selderij en de room met gelatine. Kruiden met peper en zout. De mengeling over de taartbodem gieten en twee uur laten afkoelen en opstijven in de koelkast.

    De kaascake uit de vorm halen. Versieren met de apart gehouden selderijblaadjes en het fijngesneden bieslook. De taart in punten verdelen en serveren met raketsla of krulandijvie.

    (Plus Magazine, februari 2007)

    02-05-2007 om 17:32 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocado-ijs met basilicum

    Avocado-ijs met basilicum (4 p)

    - 2 grote ovocado's
    - 3 dl natuuryoghurt
    - 2 el citroensap
    - 1 bosje basilicum
    - peper en zout

    De avocado's schillen, de pit verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. dit vruchtvlees samen met het citroensap en peper en zout tot een fijne puree mixen.

    Twaalf blaadjes basilicum opzij houden ter garnering. De rest van het basilicum fijnhakken en onder de avocadopuree mengen.

    Deze avocadopuree in een diepvriesbakje gieten en in de diepvriezer zetten. Gedurende het eerste uur in de diepvies de puree om de tien minuten met een garde opkloppen. Daarna nog twee uur verder in de diepvriezer laten.

    Bolletjes ijs in een glas scheppen en versieren met de opzij gehouden blaadjes basilicum.

    Bemerk : er wordt bij de bereiding geen suiker gebruikt. Daardoor is dit gerecht een prima tussendoortje (trou normand) of een lijnvriendelijk dessert.

    Bemerk : een scheutje rood (bijvoorbeeld ongezoete frambozencoulis) zorgt voor een mooi kleurencontrast.

     

    (Plus Magazine, januari 2007)

     

    02-05-2007 om 17:20 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)



    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Een interessant adres?

    Archief per maand
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 01-2014
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 12-2005
  • 09-2005

    Inhoud blog
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    {TITEL_VRIJE_ZONE}



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs