Pompoensoep (4 p)
- 1 pompoen - 1 aardappel - 1 prei - 1 wortel - 1 ui - 2 l. water - 1 el groentebouillonpoeder - 2 plakjes Gandaham - 4 el verse geitenkaas - platte peterselie - 2 dl. room - boter
De groenten schoonmaken en in stukken snijden. Aanstoven in wat boter tot ze mooi glazig zijn.
Bevochtigen met water en de bouillon toevoegen.
Vijvenveertig minuten laten koken en het geheel glad mixen.
De room toevoegen.
De plakjes ham naast elkaar op het aanrecht leggen en beleggen met wat geitenkaas. Het gehhel oprollen en telkens in vier verdelen.
Serveren samen met de soep en versieren met platte peterselie.
(Het is niet altijd eenvoudig een pompoen te schillen. Als je de te schillen stukken enkele minuten in zeer heet water onderdompelt, gaat de schil er veel gemakkelijker af.)
(TV-Familie, 14/03/07, recept Piet Huysentruyt)
|