Avocado-ijs met basilicum (4 p)
- 2 grote ovocado's - 3 dl natuuryoghurt - 2 el citroensap - 1 bosje basilicum - peper en zout
De avocado's schillen, de pit verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. dit vruchtvlees samen met het citroensap en peper en zout tot een fijne puree mixen.
Twaalf blaadjes basilicum opzij houden ter garnering. De rest van het basilicum fijnhakken en onder de avocadopuree mengen.
Deze avocadopuree in een diepvriesbakje gieten en in de diepvriezer zetten. Gedurende het eerste uur in de diepvies de puree om de tien minuten met een garde opkloppen. Daarna nog twee uur verder in de diepvriezer laten.
Bolletjes ijs in een glas scheppen en versieren met de opzij gehouden blaadjes basilicum.
Bemerk : er wordt bij de bereiding geen suiker gebruikt. Daardoor is dit gerecht een prima tussendoortje (trou normand) of een lijnvriendelijk dessert.
Bemerk : een scheutje rood (bijvoorbeeld ongezoete frambozencoulis) zorgt voor een mooi kleurencontrast.
(Plus Magazine, januari 2007)
|