Archief
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort
  • In wijn gestoofde peertjes met karamelparfait
  • Risotto in de oven met pompoen en pancetta
  • Gekarameliseerde zoete aardappel en herstgroenten
  • Konijn met gedroogde vruchten en Marokkaanse kruiden
  • Rundstoofpot met bier en bosvruchten
  • Stoofpot van kip met boschampignons en notenpistou
  • Kastanjesoep met gebakken spekjes en boschampignons
  • Claressefilets met roquefortsaus
  • Kalfsragout met champignons
  • Chili con carne
  • Stoofschotel van pastinaak
  • Goulash
  • Kangoeroefilet met tagliatelle en cognacsaus
  • Kangoeroefilet en aardappelsalade met verse kruiden
  • Winterstoofpotje met kip
  • Tapenade van kabeljauw
  • Tortillalasagne
  • De vervuilde mens
  • Gevogelte met rode kerrie - saus
  • Sinaasappel - honingsaus
  • Aardappelviskoekjes
  • Konijn op jagerswijze
  • Hertenstoofvlees met bietjes
  • Rode paprika gevuld met quinoa
  • Kaastaart
  • Uiensoep
  • Broccolisoep met appel
  • Paprikasoep met kruidenkaas
  • Ricotta met chocolade en rode vruchten
  • Wafels
  • Varkensgebraad met witbier
  • Mousse van frambozen en mascarpone
  • Haringhapje
  • Sjalotten-wijnsaus
  • Runderwang met worteltjes
  • Américain
  • Knolseldersoep met gerookte paling
  • Coquilles met schorseneren en sherrysaus
  • Perentaartje
  • Kokossoep met kip
  • Warm citrusvruchtensap met zachte kruiden
  • Bruschetta met mozzarella en pesto
  • Umami
  • Aperitiefhapje : rundstartaar in een glaasje
  • Meest beluisterde (Belgische) songs op YouTube
  • Planeten
  • Tapenade met groene olijven en gekonfijte tomaten
  • Tapenade met zwarte olijven en ansjovis
  • Auberginekaviaar
  • Salsa van kerstomaat
  • Guacamole
  • Anchoiade
  • Gekonfijte paprika
  • Citroentaartje met limoensorbet
  • Knolseldersoep met scheermesjes en kruidenolie
  • Kaas-mosterdsoep
  • Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool
  • Petit-beurretaart
  • Biefstuk (runderreepjes) uit de wok
  • Aardperencrèmesoep
  • Wortelsoep met linzen
  • Coquilles met pompoen, kastanje en cantharellen
  • Gemarineerde zalm met salade van spitskool
  • Pesto
  • Pasta met verse vis en rode pesto
  • Crostini met rode pesto
  • Maaltijdsoep met rundvlees
  • Salade van culatello di zibello en lichte wasabimayonaise
  • Slaatje van champignons en dille
  • Minichampignons in sherrysaus
  • Bruschetta met enoki
  • Aardpeercrème, kastanje en gerookte paling : hapje
  • Escabeche van makreel met rode kool : hapje
  • Kreeft in egen nat met mosselen en saffraan
  • Aardappelinfo
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tartaar van zalm en groene appel
  • Gazpacho van tomaten en vijgen, crostini met Parmaham
  • Gebakken coquilles (Sint-Jakobs) met kruiden en parmezaan
  • Gestoofde kalfsschenkel (Osso buco in bianco)
  • Lasagne van Sardijns brood
  • Saffraanrisotto
  • Zoetzure broodsalade
  • Gebakken zeeduivel met walnoot en rookspek
  • Pens - scampi hapje : aperitiefhapje
  • Bresaolahapje : aperitiefhapje
  • Tartaar van langoestines : aperitiefhapje
  • Tiramisu
  • Sint-Jakobsnoten met fijne witloof- en preireepjes
  • Lamskoteletjes, chutney van kerstomaatjes
  • Carpaccio van gerookte zalm, aioli van avocado en koriander
  • Vismousse met paprikacoulis
  • Griekse koteletten
  • Taartjes van abrikozen met rozemarijn
  • Rosbief in notenkorst
  • Chutney van verse en gedroogde vijgen
  • Koolrabisoep met gorgonzola
  • Stoofpotje van varkenswangetjes met Affligembier
  • Sint-Jakobsnootjes met kreeftenjus
  • Salade van avocado met garnaaltjes
  • Ossobucco : lekker van bij ons
  • Geglaceerde raap
  • Gebakken schorseneren
  • Crème butternut
  • Kalfskotelet "cross & blackwell"
  • Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes
  • Gekonfijt witloof
  • Geroosterde knolselderfondant
  • Geglaceerde peterseliewortel
  • Spruitenblaadjes
  • Gebakken aardpeer met vanille
  • Wok met paarse ridderzwammen
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Paddenstoelen - champignons
  • Kastanjechampignons en kerstomaat
  • Aardappelen uit de Périgord
  • Knolselder-aardappelgratin
  • Kruidenkoek
  • Instant chocolademelk
  • Chocolademelk om te bewaren
  • Kipfilet op grootmoeders wijze
  • Pompoen-aardappelterrine
  • Spruitjes met spek en walnoten
  • Gegrilde wintergroenten met honing
  • Gratin van bloemkool en rundsgehakt met basilicum
  • Kook-TV
  • Luchtkwaliteit
  • Websites
  • TV-erfenis
  • Zure room
  • Kippenkruiden
  • Vis met mosterd-peterseliekruim
  • Kippenstoofvlees met Indonesische groenten
  • Perziken met tonijn
  • Zucotto
  • Limoncello (2)
  • Specerijenroom
  • Gemarineerde hertenfilet met kruidensalade
  • Frisse tartaar van zalm en groene appel
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tarte tatin
  • Krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers
  • Citroenkonfijt
  • 3 maal appeltaart
  • Banketbakkersroom
  • Pastinaakchips
  • Soepje van schorseneren met champignons
  • Gevulde tomaat met gehakt
  • Eenvoudige schorseneren
  • Eend met koffie, kaneel en sinaas, puree van pastinaak
  • Perentaart met frangipane en pistachenoten
  • Amuse van witte bonen
  • Curryvelouté
  • Rode wijn weekend Ardennen
  • Limoncello
  • Chef op Kanaal Z
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Spaghetti met trompettes en beukenzwam
  • Chocolademousse
  • Panna cotta van geitenmelk
  • Mini crème brûlée
  • Groentechips met yoghurtdipsaus
  • Gemarineerde venkel
  • Krabsalade
  • Venkelgelei
  • Spicy tomaat
  • Champignons à la grecque
  • Frisse boterham met rauwe ham
  • Oude graansoorten
  • Graanmosterdpasta op de boterham
  • Tzatziki
  • Tapenade van zongedroogde tomaten
  • Meatloafballetjes
  • Cheeseburger
  • Gegrilde tofusandwich
  • Curryketchup
  • Crostini bij stoofvlees
  • Stoofvlees met Grand Cru Rodenbach
  • Crème van pijnboompitten
  • Hartige mediterrane cake
  • Pastasalade met surimi
  • Tomatensaus
  • Het maakbare brein
  • Courgetteschotel
  • Tomatentaartjes met olijven
  • Saltimbocca
  • Landkaarten
  • Couscoussalade met gerookte forel, avocado en mangodressing
  • Maatjes met aardappelen en boontjes
  • Salade met watermeloen en Turkse kaas
  • Pastasalade met gerookte vis
  • Wokken
  • Koud soepje van parmezaan en Orval
  • Erogene zones
  • Naked scientists
  • Ceviche van witte vis en Hoegaarden
  • Kiwi's
  • Schelvis met tomatenpesto en kerstomaatjes
  • Pasta met geroosterde tomaten en ansjovis
  • Houmous van tomaat
  • Pastei van gevogeltelever
  • Laagjeshapje met zalm
  • Water op aarde
  • Gestoofd kalfsvlees (ossobuco) met jonge wortelen
  • Kalfsgoulash met fettucine
  • Aardappelsalade met rosbiefplakjes
  • Zeeduivel met kreeft, asperges en Duvel
  • FoodTube
  • Salade van krieltjes met mozarella, gerookt spek en broccoli
  • Raw food
  • Geologie
  • Gepaneerde zwezerik met komkommersaus
  • Atletiek
  • Salade van konijn en Leffe
  • Koude tomatensoep met saltimbocca van vis
  • Pittige linzenburgers
  • Barbecuechutney
  • Vruchtenspiesjes met honing
  • Orzoslaatje met zwaardvis, gegrilde courgette en rode ui
  • Rundvlees met gele paprika's en zwarte-sojabonensaus
  • Mosselen met prei en mosterdsaus
  • Witte asperges met zeebaars en truffelaardappelcrème
  • Minestrone met asperges en zalm
  • Het ontstaan van de wereld
  • Sciencehack
  • Geroosterde krieltjes met gepocheerd eitje
  • Lamsfilet met erwtjespuree en balsamicosaus
  • Weersite Ruben Weytjens
  • Olijven-tomatenboter
  • Sinaasappel-vanilleboter
  • Avocadocrème
  • Kwark-dilledressing
  • Paprika-tomatensalsa
  • Rouille
  • Aardappeltjes uit de pan met saffraan en groene olijven
  • Kippenbouten met pompelmoessalade en vanilledressing
  • Banketbakkersroom
  • Limoen-chiliboter
  • Kippenvleugels en spareribs op de barbecue
  • Deboosere en het weer
  • Gevulde varkenskoteletjes
  • Tuinkruidenboter
  • Wortelvleesballetjes
  • Buienradar
  • Groententajine
  • Groententajine met staartvis
  • Tajine van lamsvlees met lentegroenten volgens Larousse Gastronomique
  • Gezouten citroenen
  • Ossobuco alla Milanese
  • Larousse Gastronomique en Ossobuco
  • Gebakken aardappelen met rozemarijn en look
  • Kruidensausje met rode ui en aalbessen
  • Kruidensausje met tomaat en azijn
  • Voedselinfecties
  • Probiotica
  • Gekke lijstjes
  • Daube Provençale
  • 'Nuttige' feestdagen berekenen
  • Wikimapia
  • Evolutieleer
  • Gambaspiesjes
  • Optische illusies
  • Zeeduivel op spiesjes van citroengras
  • Mango-looksaus
  • Garnalenspiesen
  • Porteur de la bonheur
  • Goden van de drank
  • Pretparken
  • Kamperen
  • Het weer, waar dan ook
  • Scampi Saganaki
  • Mosterdpeertjes met geitenkaas en honing
  • Scampi met pastis
  • Wortelpuree met gebakken roodbaars
  • Citroentaartjes met maanzaad
  • Olijvenmuffins met tonijndip
  • Het Zwitserse breinproject
  • Wiskunde
  • Anatomie
  • Antieke landkaarten
  • Scitopia.org
  • Scilogs
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Ravioli met bospaddenstoelen
  • Spaghetti met gember, tomaat en gezouten ricotta
  • Champignonsoep met salieboter
  • Waitrose
  • Soep met Sint-Jakobsvruchten
  • Hertenragoût met bospaddenstoelen en knolselderpuree
  • Tijdschrift Ambiance
  • Gemarineerde paddenstoelen
  • Aardappel-forelcrème met zeewolf en garnaaltjes
  • Garnituur bij witloofsoep
  • Oxfam-recepten
  • Taarten van de patissier
  • Gourmetgerechten
  • Thuis bij Jamie Oliver
  • De tabel van Mendeljev
  • Online conversie
  • Rode poon met boontjes in chili-sesamsaus
  • Weetjes over kookboeken
  • De allerbeste kookboeken
  • Gerechten met noten
  • Taart met brie en tomaten
  • Varkensrollade en uien en aardappelen uit de oven
  • Hartige, zuiderse cake
  • Blinde vinken van konijn
  • Bananencake met chocolade
  • Geert Hoste
  • Het werkhuis van de gezondheid
  • Danny Horseele, chef van 't Molentje, Zeebrugge
  • Pieter Loridon
  • Gadgets
  • Witloofsoep met grijze garnalen
  • Garnalentruffels
  • Gegratineerde mosselen met kruidige sabayon
  • Gepelde garnalen
  • Toerisme
  • Wokken
  • Stoofpotje van konijn met tomaat en dragon
  • Brochettes van mosselen met pastissaus
  • Koekskesgateau
  • Taarten van de patissier
  • Stoofpot van hert
  • Tapas van Jakobsvruchten met Manzanilla
  • Crostini van kippenlever en marsala
  • Timbaaltje van ossenstaart
  • Vertalen
  • Grondwitloof
  • Ossenstaartsoep
  • Noordzeegarnalen
  • Veldrijder Lars Boom
  • Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons
  • Ambiance Magazine
  • Stoofpotje van konijn met chorizo
  • Solo
  • Nederlands-Limburgse streekgerechten
  • Kokend water
  • Beef Wellington
  • Kook-blog van Albert
  • Gevulde tomaat met tartaar van tonijn
  • Nage van Sint-Jakobsvruchten met zomergroenten
  • Judith Beck
  • Vijgen met cabrales en Pedro-Ximenez siroop
  • Aardappelbrood
  • Gevulde pijlstaartinktvis met Fino-sherry
  • Vinos de Jerez
  • Gebakken Sint-Jakobsnoten met mosseltapenade
  • Worst-aardappelpureetaartjes
  • Olijfolietaartjes Caprese
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Gemarineerd kalfsgebraad
  • Mierikswortelsaus
  • Salsa rossa
  • Peterseliemousse
  • Gemarineerde zalm met peterseliemousse
  • Chinese kippenpasteitjes
  • Puree van primeuraardappelen met karnemelk en morieljes
  • Zoete pompoenbroodjes met rozijnen
  • De Vlaming en aardappelen
  • Diabetes
  • Maïsbrood met courgette en chili
  • Finettes
  • Alain Bloeykens, wijnjournalist
  • Rozemarijn-olijvenbroodjes
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Crème van pastinaak met Sint-Jakobsvruchten
  • Kruidig stoofpotje van rundvlees en pompoen
  • Puree van eekhoorntjesbrood met Sint-Jakobsvruchten
  • Knoflook is gezond
  • Geroosterde tomatenbroodjes
  • Paul Van den Bosch
  • Kaasrisotto met champignons
  • Lauwe salade met biefstuk en gedroogde tomaten
  • Hazenpeper
  • Ovenschotel met kabeljauw
  • Rick De Leeuw
  • Zeevruchten met kerrie in de wok
  • Robin Williams
  • Kalfslapjes met kappertjes
  • Microscoop-fotografie
  • Citruskip met kiwi
  • Schnitzels
  • Fibreclub
  • Stroke It
  • Live Science
  • Weekend koken
  • Zweedse hedendaagse misdaadauteurs
  • Chef-kok Anthony Bourdain
  • Belgisch Instituut voor Tropische Geneeskunde
  • Oostends garnaalkroketten
  • Healthy and choise
  • Pastanestjes
  • Kalfsmedaillons in een notenjasje
  • Ragù van konijn en pasta
  • Maïs van de barbecue
  • Zoetzure bietjes en uien
  • Boschampignons
  • Uienconfituur
  • Beer diet
  • Glumbert
  • Snel wijn koelen
  • Geroosterde portobello's met mozzarella en citroen
  • Reclame camel
  • De Voyager en zijn foto's
  • Converteren
  • Spelletjes
  • Het heelal
  • Symbaloo
  • Stonehenge
  • Spaanse speciaalzaak in Hasselt
  • Melanzane sott'olio
  • Halal-skieën
  • Electronische huishoudschriftjes
  • Mindfulness
  • Slaatje van tomaat, avocado, asperges en pata negra
  • Filiosoof Jean-Michel Longneaux
  • 'Andere' vakantiebestemmingen
  • Bakharing
  • Valère Billen, ex-trainer van STVV
  • Tartaar van tomaten
  • Wielrenners en doping
  • Zwarte pasta met venkel en coquilles
  • Eten en drinken bij MSN
  • WO II in Kwaadmechelen
  • Ovenfrietjes en aïoli-chili
  • Wikitravel
  • Opwarming van de aarde
  • Croquetas de jamon
  • Tomaten uit de oven met lamsvlees
  • Gegrilde inktvis met gazpacho
  • Grappige reclame
  • Tonijn met lamsoor
  • Rog met gemarineerde groenten
  • Pasta alla putenesca
  • Ossenstaartsoep
  • Polderaardappelen gevuld met garnalen
  • Middelgrote steden in Frankrijk
  • Plastic
  • Reclame voor Dove
  • Mango-pimentchutney
  • Mimosa van ei
  • Paprikacoulis
  • Kaaskroketten
  • Gesmolten tomaat
  • Guacamole
  • Basilicumolie
  • Google Map / Earth - Links
  • Culinaire problemen
  • Mosselmisverstanden
  • Mosselen met saffraan en citroen
  • Bieren en hun houdbaarheid
  • Een Petit Gervais frisco
  • Mosselen met ham
  • Barbecue
  • Thrillers
  • Ontdekkingswandelingen in Brussel
  • Amandel-citroencake met rode zomervruchten
  • Overstromingsvoorspeller
  • Sexy videoclips
  • Gekonfijte look
  • Basilicummayonaise
  • Lissabon
  • Satire
  • Hubble
  • Pretty Good Privacy
  • Perziken met kriekenbiersabayon
  • Panna Cotta
  • Spaghetti Carbonara
  • Spaghetti Carbonara
  • Wielrennen en voeding
  • Mosselen
  • Website Frank Deboosere
  • Op reis
  • Biefstuk met erwtjes en sla
  • Gepaneerde rogreepjes
  • Coctails
  • Paprikarolletjes met kappertjes en ansjovis
  • Zeven nieuwe wereldwonderen
  • Kip met citrusvruchten
  • Gemarineerde octopus
  • Mars-express
  • ESA
  • Voedingssupplementen en agressie
  • Gehaktbrood met artisjok
  • Broodje vitello tonnato
  • Broodje vitello tonnato
  • Gravad lax met kruidensalade
  • Komkommersoep met grijze garnaaltjes
  • Filodeegdriehoekjes met kruiden en kaas
  • Risotto met gepaneerde pladijs
  • Geeuwen
  • Broccolisla met spekjes
  • Gebakken pladijs met mosselen en tomaten
  • Snelle chocoladeflan
  • Mooi-weer-desserts
  • Abrikozentips
  • Coctails
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Siegfried Bracke en opiniepeilingen
  • Recepten met verse kaas
  • Paasdiner
  • Teken een varken
  • Rome herboren
  • Stamboomonderzoek
  • Bulgaarse keuken
  • Gratis software
  • Gids voor de echte Ardennen
  • Zeeland
  • Mattentaarten
  • Kinderpsychiater Peter Adriaanssens
  • Room en yoghurt
  • Te veel restaurants ?
  • Gremolata
  • Orechiette met romanesco
  • Roken en belastingen
  • Stoverij
  • Diepvries tuinbonen
  • Medisch woordenboek
  • Dierproeven
  • Dick Swaab en onze hersenen
  • Het maakbare brein
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Mysterieuze plaatsen
  • Carnivoren
  • Migraine
  • Soep-weetjes
  • Schorseneren-weetjes
  • Officinale
  • Klimaatopwarming
  • Zongedroogde tomaten
  • Aspe en roken
  • Exceptionele groenten
  • Migraine
  • Ijskoud tussendoortje
  • Witloofsoep
  • Ideetjes voor ijs
  • Pompensoep
  • Vleesetende planten
  • Geneesmiddelen en drugs
  • San Fransisco
  • Boussouffa
  • That's embarrassing
  • Blini's met avocado en verse kaas
  • Mini-ansjoviscroissants
  • Yoghurt met romige aardbeien
  • Pastagerecht met spek en room
  • Penne met broccoli
  • Perzische citrussalade
  • Lamscarré met tuinbonencoulis
  • Eurovisiesongfestival
  • Bioscoopfilms
  • Eiertaartjes met asperges en gerookte forel
  • Bosvruchtentaartjes
  • Auto-delen
  • Recepten met nieuwe aardappelen
  • Sociaal-culturele organisaties
  • Verse kaastaart met selderij
  • Avocado-ijs met basilicum
  • Huysentruyt
  • Verse tomatensaus
  • Succes-gerechten
  • Libelle en BBQ-recepten
  • Boris Jeltsin
  • Wijnsaus
  • Pittige gehaktballetjes
  • Knoflookboter
  • Asperges met tonijn
  • Schuimwijn
  • Vom Fass
  • Varkensgebraad met jonge wortelen
  • Geuze en kriek
  • Frisse citroenroom
  • Aardappelen koken 'en papillot'
  • Rijbewijs
  • Zoetzure saus
  • Opgeklopte room
  • Vis zoals elk kind 'm lust
  • Lamsvlees met citroen en bieslookboter
  • Wijngaardslakken in mergpijp met knoflook en grof zeezout
  • Crème van bloemkool met morieljes
  • Yves Desmet over het VB
  • Koken in geuren en kleuren
  • Vitello
  • Kardemom
  • Ras el hanout
  • Pistachenoten, amandelen malen
  • Saltimboca van vis
  • Crostini met peterseliepesto : tapas
  • Ricotta-spinazietaartjes met dille : tapas
  • Courgeteflan : tapas
  • Kokosballetjes : tapas
  • Koude soep van meloen : tapas
  • Gevulde pastarolletjes : Tapas
  • Michael Muller en nutrigenomics
  • Agar agar
  • Citroenverbena
  • Crêpe met gorgonzola
  • Paella
  • De aarde : vogelperspectief
  • Aardpeer of topinamboer
  • Loïc Wacquant en de sociale zekerheid
  • Runderribstuk met gekonfijte paprika's
  • Groentencompote met ansjovis uit Cantabrië
  • Gevulde Breydelham
  • Jong vlees
  • Ham pekelen
  • Gestoofd konijn met aardappelen
  • Recepten met kip
  • Pittige soep met tortelloni
  • Wild feest
  • Stoofschotel met honing en komijn
  • Zintuigtesten
  • Heel mooi gezegd
  • Ciabatta met pesto en mozzarella
  • Varkensgebraad in een jasje
  • Vegetarische pasta
  • Lieven Scheire
  • Magda De Meyer
  • Bloemkool
  • Start to eat
  • Kunst bij Dexia
  • Keukenontwerp
  • De wetenschap van het koken
  • Foelie
  • Geschiedenis: de oudheid
  • Biodiversiteit
  • Roos Van Acker
  • Een ideetje
  • De zon
  • Wat zou Carlos doen
  • Geweerde commercials
  • Robotica
  • Actuapedia
  • Vanille-ijs met balsamicoazijn
  • Gebakken kip met kappertjes en olijven
  • Driegangenmenu
  • Zalm met yoghurt en komkommer
  • Geneesmiddelenindustrie
  • Oosterse kippensoep
  • Stoofpotjes
  • Groene asperges met kip
  • Groentesoep met pistou
  • Victorian Web
  • Freud
  • Italiaanse vleesklassiekers
  • Planet diary
  • Oesters met champagnesaus
  • Een romantische avond
  • Racisme
  • Leif Hoste
  • Tieners en seksualiteit
  • Peter Goossens, Hof van Cleve, over smaak
  • Mouclade
  • Vleermuizen
  • Piccata verde
  • De ruimtetelescoop Chandra
  • Optische illusies
  • Arno als kok
  • Visfumet
  • Baktijd voor vis in de oven
  • Gutten
  • Gratin met gehakt, kool en worteltjes
  • Relish of chutney
  • Stokvis of klipvis
  • Gratin met prei en pasta
  • Hatelijke geluiden
  • Toiletpapier
  • Daniel Zitka
  • Ricotta met kastanjes
  • Pickles-dip
  • Karameliseren
  • Een beetje morbide
  • Luctor et emergo
  • Historische atlas
  • Alles over datum en tijd
  • Air France
  • Nellie Kroes
  • Erwin Vervecken
  • Lamskoteletjes met Provençaalse groenten
  • Graf-opzoekingen
  • Wetenschappelijk persbureau
  • Medisch antiek
  • Naval Observatory
  • Erik De Vlaeminck
  • Science Odyssey
  • Vrouwen aan de top
  • Levende cellen
  • Expert gezocht
  • Frimout
  • Tartaar van verse en gerookte Schotse zalm
  • Menselijke anatomie
  • Varkenskotelet Piccalilly
  • Hersenstichting
  • Sexwoordenboek
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Frank Van Erum
  • Dode media
  • Baardgroei
  • Tips en weetjes
  • Op reis in Amerika
  • Back-up
  • Mogelijkheden met Google
  • De Belgische visvangst
  • Stadsplannen
  • Virtuele musea
  • Mysteries
  • Zonne-energie
  • Microscopische kunst
  • MP dowloaden
  • Shit
  • Bier
  • Verboden toegang
  • Nationale dierentuinen
  • Strandjutters
  • Weird - rare verhalen
  • Pittige Mexicaanse rijst
  • Muziekclips opzoeken
  • Runderfilet 'en croûte'
  • Sjalottenazijn
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Pasta met mosselen
  • Gestoomde griet met ansjovis en kappertjes
  • De aarde vanuit de ruimte
  • De gekste recepten
  • Millenniumdoelstellingen
  • Wansmakelijke foto's
  • Vreemde soorten : exoten
  • Bedreigde diersoorten
  • 09/11
  • Champagne
  • Zonnestraling en de ozonlaag
  • Migraine
  • Medisch internetwoordenboek
  • Microfotografie
  • Duurzame ontwikkeling
  • Biologische diversiteit
  • Musea
  • Erwten in de Engelse keuken
  • Vragen over internet ?
  • UFO's
  • Maradona
  • Spamfilter
  • Foto's van onze planeet
  • Bush en de wetenschap
  • Ginkgo Biloba
  • Architectuur en neurosciences
  • Zomeruur
  • Geluk
  • Flightsimulator
  • Trivials
  • Einstein
  • Epilepsie
  • Luizen
  • Leerstoornissen
  • Wereldatlas
  • Virussen
  • Kernenergie
  • Het menselijk genoom
  • Wetenschap onder water
  • Ooievaars
  • Aardrijkskunde
  • Spam
  • Op onze aarde neerkijken
  • Virussen
  • Onze groene planeet
  • Kunst
  • VPRO
  • Wiskunde-woordenboek
  • Implosies alom
  • Het Tate Museum
  • Etiquette
  • Mars global Surveyor
  • Landkaarten, inzoomen maar
  • Kannibalen
  • Wiskunde en de dingen des levens
  • Bureau Belgrado
  • Botsende werelddelen
  • Geheime codes
  • Plastic bubbeltjes
  • Robots etc.
  • Zes-stappen theorie
  • Gordon Ramsay
  • Onno Kleyn
  • Koken.blogspot
  • Les volgen op Berkeley
  • Elementaire muziek
  • Figuurtjes met ballonnen
  • Een nieuw liefje ?
  • Snelle filmpjes
  • TV cartoons
  • Oude geschriften
  • Verkeerd gezongen
  • Microscopisch gezien
  • De menselijke klok
  • Ode aan de techniek
  • Anatomie
  • Astronomie per dag
  • Interieurinrichting
  • Knutselhandleiding
  • Insecten in Europa
  • Rauw eten
  • Vergeten sites
  • De sterrenhemel
  • Anagrammen generator
  • Prosper Montagné
  • Witloofsalade met grijze garnalen
  • The science network
  • Experimenteer thuis
  • Geluiden van insecten
  • Sint-Jakobsvruchten met laurier, citroen en rozemarijn
  • Sint-Jakobsvruchten met appel-kerrie-compote
  • Oliebollen
  • Wetenschappelijke bibliotheek
  • Paddestoelenmousse met zachtgekookt ei
  • Yahoo Food
  • Rookverbod in de horeca
  • Lijnvriendelijk
  • Recensies
  • Grafisch design
  • Multimedia-artieste
  • ASCII-art
  • Alzheimer
  • Tabakswereld in het offensief
  • Michel Verschueren over Johan Vermeersch
  • Integratie
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Peperkoek
  • Chococapuccino
  • Muntjes stapelen
  • Mary Mallon
  • De Belgen en hun eetgedrag
  • Natuurwetten
  • Fauna van de diepzee
  • Zebravisjes
  • De reis van je e-mail
  • Kristallen
  • Weerkunde en Klimatologie
  • Chemisch weekblad
  • Planespotting
  • Bruggen kijken
  • Een andere aarde
  • Toetanchamon
  • Einstein
  • Vliegensvlug
  • NASA
  • Elementaire deeltjes
  • Hersenimplantaten
  • Catherine Verfaillie
  • Espressogranita
  • Koffiecoctail Viva Luca
  • Jeudhuis Kaddish en roken
  • Reuzel
  • Schuim van aardappel
  • Pasta volgens Jamie
  • Caldeirada
  • Cocido Madrileno
  • Rik Torfs
  • Journalist Mark Delire
  • Wetenschappeleuk
  • Ambachten
  • Langzaam gegaarde lamsnek
  • Banale werkdag
  • Toetanchamon
  • Zonsondergang
  • Het Verre Oosten
  • Guido Belcanto
  • Mark Paesbrugghe
  • Biotech-gewassen
  • Diversitijd
  • Optische microscopie
  • Ecuador
  • Labs van Google
  • Darwin in Polen
  • Zoenen
  • Opiniepeilingen
  • Wetenschappelijke feitjes
  • Lang webadres
  • Wetenschapsblog
  • Pc op afstand
  • Correa en België
  • Correa
  • Alles gratis
  • De cardiologische liga
  • De Belgische voedingsmiddelentabel
  • Literatuur ontdekken
  • Blits
  • Het internet in werking
  • Bad song
  • Experimentjes
  • Cartoons Zazart
  • Camera's
  • Fietsroutes
  • Reekotelet met spruitjespuree
  • Persoonlijk kunstwerk
  • Naakte websites
  • UFO's etc.
  • Broncodes dankzij Google
  • Textuur
  • Halte-là
  • Felix Alen
  • Pompoengratin
  • Bacalhao
  • Kwartels volgens Dirk L.
  • Culinair Namen
  • Rochefort
  • Bart Goor
  • Patrick Janssens
  • Patrick Janssens
  • Mbark Boussouffa nav. 0110
  • Axelle Red nav. 0110
  • Arno nav. 0110
  • Paling in het groen volgens Dirk L.
  • Hollandse aspergesalade
  • Chefkok Stefaan Coutteyne
  • Jos Ghysen
  • Op het vel geroosterde zalmfilet
  • Axelle Red nav. 0110
  • Westvleteren
  • Zacht gebak met chocolade en gember
  • Louis Tobback vs. de studenten
  • Loko over Leuven
  • Barbie
  • Louis Tobback over veplichte kinderzitjes in de auto
  • Diepgevroren groenten
  • Levercirrose
  • Leve de sossen
  • De Britten en seks
  • Zoek de zeven verschillen
  • Fotografie
  • De jaren '80
  • Columnisten
  • Kaneelsuiker
  • Traag leven
  • Wielrenner Robbie McEwen
  • Mamma Roma
  • BBC-Chefs
  • Kokosnoot
  • Feestmaterialen
  • Kikkerbillensoep
  • Thierry Marichal
  • De paus en de Islam
  • Carlo Bomans over het WK wielrennen
  • Bouillon met pompoen en portobello
  • Djintan en consorten
  • Leif Hoste en het WK tijdrijden
  • Wijnen
  • Sven Nys over zijn mountainbike-seizoen
  • Leugenaars
  • Ezelsbruggetjes
  • Hoeveel zit er in een kopje ?
  • Raketsla
  • Andropauze
  • Wandelende haai
  • Barcelona
  • Corticosteroïden
  • Cortisones hebben Epo vervangen
  • Voedingssupplementen en doping
  • Maanzaad en doping
  • Wielrenster Jeannie Longo
  • Lierse coach René Trost
  • Dagelijkse lectuur
  • Ariël Jacobs over de voetbalbond
  • iPod
  • Stevaert over zijn leesgedrag
  • Franky Vercauteren
  • Najaarssalade met gegrilde geitenkaas
  • Aardstralen
  • Vlees laten rusten
  • Röner
  • Braiseren
  • Games
  • Stemplicht
  • Virusdodende zakdoek
  • Dromen
  • Longschade
  • Tevreden in uw gemeente
  • Elpo
  • Coma
  • Tobring.com
  • Librivox
  • Griet bakken
  • Lardo
  • Vis : meunière
  • Sterren
  • Snack jezelf gezond : Zoete amandelhavermuffins
  • Gekweekte vis
  • Genetisch gemanipuleerde organismen GGO's
  • Gevulde kalkoenlapjes met selderijpuree
  • Het woordje kalkoen
  • Snack jezelf gezond : Mozzarellaspiesje met verse vijgen en ham
  • Anorexia
  • Puberende meisjes
  • Stefan Everts
  • Snack jezelf gezond : Olijfbroodstokjes
  • John McEnroe
  • Gert Steegmans
  • Roger Vanden Stock
  • UEFA / FIFA
  • Het leven is als ...
  • Snack jezelf gezond : Wraps met avocado en paprika
  • Stadswandeling in Gent
  • Couchsurfing
  • Snack jezelf gezond : Roggebroodjes met makreelmousse
  • Ricotta al forno
  • Snack jezelf gezond : Knoflook-uienbrood
  • De menselijke klok
  • Nutradia
  • Verkeersinformatie
  • Chimpansees en cultuur
  • Dubai
  • Winkelkeuze
  • Liverpool
  • Snack jezelf gezond : Komkommer met gerookte zalm
  • Melk
  • Kwade mannen
  • Jobhobbing
  • Veiligheid op de werkvloer
  • Wandelen en vee
  • God in de hersenen
  • Snack jezelf gezond : Gevulde kerstomaatjes
  • Smaken van september
  • Literatuurklassiekers
  • Spitskool
  • Croissanttaart met chocolade
  • Hop en oestrogeen
  • Een schuimende pint bier
  • Astronomie
  • Tomatenweetjes
  • Groenten en fruit
  • Voorakkoorden gemeenteraadsverkiezingen
  • Laguiole-messen
  • Oersuiker
  • Het geslacht van de lesgever
  • Koffie
  • Horeca en religie
  • Miele en stoomkoken
  • Sardines in blik
  • Sardines, haring, en sprot
  • De sardina pilchardus
  • Pasta puttanesca van Amy
  • Vis bakken
  • Borlotti of bruine bonen uit blik
  • Visbar Noordzee
  • Steven Tuyls
  • Commercials
  • Films etcetera
  • Tucows.com
  • Cooking (R)evolution
  • Lardo di collonato
  • Gutenberg en e-books
  • Slaatjes met vis
  • Aluminiumfolie
  • Sojabonen
  • Boek Accidental Foodie
  • Frisk tabletjes
  • Voetbalverhalen
  • Bier-onjuistheid
  • Basmati rijst
  • Bomba
  • Belgen en brood
  • Txapela
  • Seitangehakt
  • Versheid van eieren
  • Zwitsers
  • Tomaten
  • Radijzen
  • Waterkoker
  • Een slaapmiddeltje
  • Beroepsverenigingen psychologen
  • Kakkerlak
  • Smoothies - Sappen
  • Smoothies
  • Spaans pepertje
  • Spa
  • Barbecue
  • Sangria
  • Chlorofyl
  • Jan Leyers
  • Domestica
  • Brussels Intenational
  • Slovenië
  • Psychologie
  • Mensen herkennen
  • De NFL en hersenschuddingen
  • Orzo
  • Vlaanderen is een stad
  • Boerentoren
  • Franky Vercauteren
  • De Belg en zijn brood
  • Saignant
  • OHL-trainer Guido Brepoels
  • Vliegangst
  • Soep
  • Baanbrekende websites
  • VRIND
  • Centrumsteden
  • Geneesmiddelenonderzoek
  • Een 'wilde' stam op de Fiji
  • Phonak
  • Bolkestein
  • Food Info
  • Twee borrelhapjes
  • Stijn Stijnen
  • Te dik of te dun ?
  • Dirk De Prins
  • Oil & Vinegar
  • Donald Spoto
  • Marktrock
  • Schorpioenengif
  • NTI hogeschool
  • Sportpsycholoog bij Anderlecht
  • Sacha Distel
  • Paprika's schillen
  • Baga
  • Literatuurlijstjes
  • Muggen
  • Simon Vroemen
  • Zevenkamp bij de vrouwen, atletiek
  • Tienkamp bij de mannen, atletiek
  • Spanje en mosselen
  • Mosselen
  • Grijze garnaal
  • Stoomzakjes
  • Alleenstaanden
  • Vrouwenbasket
  • Nadine Meersman over doping
  • Colorante
  • HACCP
  • Vol-au-vent van Gaia
  • Warmoes of snijbiet
  • Tattoo
  • Extravert
  • Frietgeheimen
  • Friet en geen patat
  • French fries
  • Deaver
  • Patrick Janssens
  • Jean-Luc Dehaene
  • Spinazie en zijn voedingswaarde
  • Kreukels
  • Rosticceria
  • Rosticceria
  • Gesuikerde verse kruiden
  • Oliebolletjes
  • Roland Renson en lokale identiteit
  • Roland Renson en pakken of niet pakken
  • Werner Helsen
  • Panem et circenses
  • Limoenen
  • Basilicum
  • Wijn van Stijn
  • Spaans leren
  • Overgewicht en extreem dieet gevaarlijker dan voedselvergiftiging
  • Fruit in een flesje
  • Aceitunas almadas
  • Caffé frappé
  • Chiperones
  • Salade Mechouia
  • Pa amb oli (pamboli)
  • Geroosterde kippenboutjes
  • Aardbeien en frambozen
  • Boek
  • Kookboek voor de boekenliefhebber
  • Zalm
  • dezaakdna.be
  • Dilbeek
  • Primus inter pares
  • Emilio Ferrara
  • Tene quod bene
  • Inspanningsfysiologie
  • Oneliners
  • Vis in Noorwegen
  • Ichtyofaag
  • Linzensoep
  • Frank Raes over Tihinen
  • Weet wie je eet
  • Rijstballetjes
  • Zeste
  • Dieetgoeroe
  • Culinaire wandelingen
  • Wolkenskrabbers
  • Gebakken camembert
  • Leekens
  • Camembert, geroosterd in zijn doosje
  • Amerikanen over Europa
  • Asperges
  • Tenenkrullend
  • Burrata
  • Kwark - zure room
  • Aromastoffen
  • Sinaasappelsap
  • Boontjes allerhande
  • Stoomoventje met snoekbaars voor de barbecue
  • Oplichting
  • Man of vrouw ?
  • What about Bush
  • Het virtuele computermuseum
  • Animaties dankzij supercomputers
  • kerstliedjes
  • Songs
  • Pintxos
    In de media

    31-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peperkoek
    Peperkoek

    - 500 gr. patisseriebloem
    - 500 gr. vloeibare honing
    - 1 zakje bakpoeder
    - 5 el melk
    - kaneelpoeder en gemalen anijszaadjes naar smaak of  kant en klare peperkoekkruiden
    - 1 el suikerparels

    De patisseriebloem, de honing, het bakpoeder en de melk zeer goed mengen tot een homogeen beslag. De kruiden toevoegen en nogmaals goed mengen. Vijftien minuten laten rusten.
    Het mengsel in een rechthoekige bakvorm scheppen en er de suikerparels overheen strooien.
    De peperkoek gedurende minstens twee uur op 160°C bakken

    (Libelle 28/09/06)

    31-10-2006 om 16:50 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chococapuccino
    Chococapuccino (vier glazen)

    Dit is een koud dessert.

    - 200 gr. bittere chocolade
    - 50 cl. melk
    - 1 dl. room
    - 4 el bruine rietsuiker
    - 50 gr. cacaopoeder
    - mespunt kardemompoeder
    - 10 gr. suiker
    - 4 cl. sterke koffie
    - 1 dl. melk
    - 1 dl. slagroom
    - 4 bolletjes notenijs
    - 4 sneetjes geroosterde peperkoek

    De chocolade laten smelten in de microgolfoven of in een warmwaterbad.
    De melk, de room, het rietsuiker, het cacaopoeder en het kardemompoeder opwarmen.
    De gesmolten chocolade erdoor roeren.
    Over hoge glazen verdelen, laten afkoelen en in de koelkast door en door koud laten worden.

    De suiker in de sterke koffie oplossen. De melk en de slagroom erbij gieten. Op hoge snelheid mixen tot het mengsel mooi schuimt. Deze slagroom over de glazen verdelen.  

    Afwerken met een bolletje notenijs en serveren met een sneetjeje peperkoek (zie blog peperkoek).


    (Libelle, 28/09/06)

    31-10-2006 om 16:44 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muntjes stapelen
    Wanneer je eens veel tijd hebt, zorg er dan voor dat je veel muntjes ter beschikking hebt, en bouw eens iets :

    http://www.fincher.org/Misc/Pennies/index.shtml

    31-10-2006 om 16:35 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    30-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mary Mallon

    In 1906 brak in New York een tyfusepidemie uit en minutieus epidemiologisch onderzoek wees uit dat Mary Mallon, een kokkin, zelf kerngezond, de bron van de epidemie was. Bij elke familie waar ze ging koken liet ze een spoor na van zieken en zelfs doden. Mary was drager van de bacterie 'Samonella typhi' en infecteerde via besmette voedingswaren haar omgeving.

    Het verhaal van de lijdensweg van Typhoid Mary :

    http://www.pbs.org/wgbh/nova/typhoid/mary.html

    (Eos, 10/06)

    30-10-2006 om 15:59 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Belgen en hun eetgedrag
    De Belgen en hun eetgedrag :

    - 44 % kampt met overgewicht
    - 18 % ontbijt niet
    - 19 % eet niet elke dag groenten
    - 24 % gebruikt geen melkproducten
    - 39 % eet niet elke dag fruit
    - 35 % eet niet gezond wegens onregelmatige werkuren
    - 34 % eet niet genoeg groenten en fruit door een te drukke levensstijl

    (volgens de Belgische Gezondheidsenquête 2001)

    30-10-2006 om 15:58 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurwetten
    Ons leven wordt bepaald door de wetten van de natuur. Voor een lijstje van deze wetten :

    http://www.alcyone.com/max/physics/laws/

    Een meer beknopte maar ook meer toegankelijke lijst vind je terug op :

    http://en.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_natuurwetten

    30-10-2006 om 15:48 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fauna van de diepzee
    Beeldmateriaal van de fauna van de diepzee :

    http://www.serpentproject.com/imagecompentries.php

    30-10-2006 om 15:41 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    28-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zebravisjes
    Zebravisjes zijn straffe beestjes: ze bezitten bijna alle genen van de mens. Dat maakt de diertjes natuurlijk van een onschatbare waarde voor wetenschappelijk onderzoek naar allerhande humane kwalen. Bovendien is een zebravis-embryootje volledig transparant, zodat het gemakkelijk onder de microscoop kan onderzocht worden. Op volgende site neem je een kijkje door die microscoop:

    http://www.exploratorium.edu/imaging_station/gallery.php?Asset=zebdev&Category=zebrafish&Type=image

    Ga bijvoorbeeld eens kijken naar het verschil tussen een normale en een afwijkende hartfunctie. Fascinerend.

    28-10-2006 om 15:57 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De reis van je e-mail
    Volg de reis van je e-mails :

    http://www.warriorsofthe.net/movie.html 


    28-10-2006 om 15:51 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kristallen
    Info, foto's, literatuur etc. over de allergrootste kristallen ter wereld :

    http://giantcrystals.strahlen.org/indexneu.htm 

    28-10-2006 om 15:45 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weerkunde en Klimatologie
    Een interessante website van de Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie om de materie wat populair-wetenschappelijk voor te stellen :

    http://www.vwkweb.nl/cms/

    (Ga zeker ook eens een kijkje nemen bij Merkwaardige Waarnemingen, klikken op Achtergrond)

    28-10-2006 om 15:42 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chemisch weekblad
    De Koninklijke Nederlands Chemische Vereniging geeft een tweewekelijks tijdschrift uit. Volgens henzelf om 'in tijden dat chemie wordt gelijkgesteld aan 'stank' en 'slecht', dat het de tegenpool van 'natuurlijk' is, de scheikunde toch de eer te geven die het toekomt. De website :

    http://www.chemischweekblad.nl/

    28-10-2006 om 15:33 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planespotting
    Voor de liefhebbers van planespotting is er deze prachtige site :

    http://www.flightlevel350.com/


    Een gelijkaardige site, wel veel beperkter :

    http://www.flightlevel350.com/

    28-10-2006 om 15:28 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    27-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruggen kijken
    Als je eens wat bruggen verspreid over de hele wereld wilt bekijken :

    http://www.bridgepix.com/

    27-10-2006 om 17:43 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een andere aarde
    Als je de zoektocht naar een nieuwe aarde op de voet wilt volgen :

    http://planetquest.jpl.nasa.gov/index.cfm

    27-10-2006 om 17:38 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toetanchamon
    Zou je wel eens willen weten hoe Toetanchamon er onder de scanner uitziet :

    http://guardians.net/hawass/press_release_tutankhamun_ct_scan_results.htm


    27-10-2006 om 17:34 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    26-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einstein
    Wie meer wil weten over Einstein en zijn theorieën, en dit op korte tijd : Einstein light :

    http://www.phys.unsw.edu.au/einsteinlight 

     

    26-10-2006 om 15:58 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegensvlug
    Tientallen filmpjes van vliegensvlugge processen die je met het blote oog moeilijk kan volgen :

    http://www.engr.colostate.edu/~dga/high_speed_video/

    26-10-2006 om 15:43 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NASA
    Wil je graag meer te weten komen over de NASA, en alles wat ook maar iets met ruimtevaart en veel meer dan dat te maken heeft, : link één. De tweede (Nasa-gerelateerde) link gaat over nanotechnologie. Redelijk moeilijk, maar indrukwekkend knappe plaatjes. 

    http://www.nasa.gov/home/index.html?skipIntro=1


    http://www.ipt.arc.nasa.gov

    26-10-2006 om 15:38 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elementaire deeltjes
    Hoe zit het nu eigenlijk met de elementaire deeltjes want dat meterie meer behelst dan atomen die zijn samengesteld uit electronen, protonen en neutronen wisten we al :

    http://www.particleadventure.com



    Een gelijkaardige site, in het Nederlands, maar niet zo uitgebreid :

    http://www.xs4all.nl/~adcs/Deeltjes/adventure.html

    26-10-2006 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hersenimplantaten
    Hersenimplantaten : volgens BLTC (wie of wat dit is, is niet erg duidelijk) één van dé methoden om pijn en verdriet van de aardbodem te bannen. Op de site 'Wirehead hedonism' bespreken ze meerdere methoden tot het verkrijgen van het ultieme geluk :

    http://www.wireheading.com/



    Mind Justice daarentegen heeft een site ontwikkeld waarop je aalerhande documenten kan terugvinden die moeten bewijzen dat al sinds de jaren (19)40 geheime diensten en andere overheden stelselmatig werken aan methoden om onderdanen geestelijk te beïnvloeden en te controleren :

    http://www.mindjustice.org

    26-10-2006 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    25-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Catherine Verfaillie
    Catherine Verfaillie, onderzoekster stamceltechnologie KUL :

    "Vrouwen zijn biologisch benadeeld. Het is niet zo dat ze minder kunnen of dat ze minder willen. Maar gedurende tien jaar in hun leven verliezen ze de competitie met de mannelijke helft van de wereld."

    25-10-2006 om 15:57 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Espressogranita
    Espressogranita (6 - 8 p)

    - 100 gr. fijne griessuiker
    - 1,5 dl. water
    - 2 kardemompeulen
    - 1 of 2 dunne reepjes sinaasappelschil
    - 5 dl. sterke, versgezette koffie, afgekoeld.

    In een pannetje de suiker met het water op een laag vuurtje verwarmen tot de suiker opgelost is. De kardemompeulen en de reepjes sinaasappelschil toevoegen en laten afkoelen.
    De peulen en de schilletjes eruit zeven.
    De siroop door de koffie scheppen.
    Het koffiemengsel overgiete in een ondiepe diepvriesdood. De doos twee tot drie uur in de diepvries zetten tot het mengsel begint te bevriezen. Met een vork de ijskristallen omscheppen en opnieuw in de diepvries zetten. Tijdens het opstijven het ijs nog tweemaal luchtig omscheppen zodat het een korrelige structuur krijgt.
    Met een lepel krullen van het ijs scheppen en deze in hoge glazen scheppen. Het ijs direct serveren.

    Uit 'Cool sweets', Gordon Ramsay, Tirion.

    25-10-2006 om 15:54 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffiecoctail Viva Luca
    Koffiecoctail Viva Luca

    - 2 cl. speculoossiroop
    - 4 cl. volle melk
    - 4 cl. expresso (zeer sterke espresso)
    - 2 ijsblokjes
    - vers gemalen speculoos
    - 2 koffiebonen
    - chocoladetopping

    De ijsblokjes, melk, speculoossiroop en de espressoshot in een blender tot een luchtige massa mixen. De wanden van een coctailglas met chocoladetopping decoreren. de coctail zorgvuldig in het glas schenken en afwerken met gemalen speculoos. Garneren met twee koffiebonen.

    Steps, 23/10/06

    25-10-2006 om 15:45 geschreven door Luc  


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeudhuis Kaddish en roken

    Een verantwoordelijke van jeugdhuis Kaddish :

    "Liever een vol kot waar er gerookt mag worden, daan een rookverbod en maar vijf man aan de toog."

    25-10-2006 om 15:40 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reuzel
    Reuzel (sain doux) is een voedingsvet dat ontstaat door rug- of ander varkensvet uit te smelten. Het is een fijn, wit vet daat voornamelijk gebruikt wordt voor gerechten met een langere bereidingstijd. Het wordt ook als frituurvet gebruikt. Het verdraagt een temperatuur van 210°C.

    25-10-2006 om 15:36 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schuim van aardappel
    Schuim van aardappel (4p)

    Vijfhonderd gram aardappelen (bijvoorbeeld belle de fontenay) gaar koken in water met een teentje knoflook, een takje rozemarijn en twee blaadjes laurier. Pureren met 200 cl. kkokvocht, 250 gr. room, 100 cl. olijfolie en een teentje knoflook. Met de staafmixer tot een gladde puree mixen en deze in een sifonspuit doen.

    Knack Weekend, 17/10/06

    25-10-2006 om 15:33 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta volgens Jamie
    Pasta voor de zaterdagmiddag
    Jools` favoriete pasta voor de zaterdagmiddag
    Voorbereiding:  25 minuten
    Bereidingstijd:  25 minuten
    Aantal porties:  4

    INTROIMAGE1

    Meer lekkere recepten vind je in het kookboek `Kook met Jamie` van Jamie Oliver, ISBN 90-215-8059-4, Kosmos Z&K Uitgevers.

    Benodigdheden

  • olijfolie
  • 1 rode ui, gepeld en fijngehakt
  • 1 tot 2 verse rode Spaanse pepers, ontdaan van de zaadjes en fijngehakt
  • 1 afgestreken lepel kaneel
  • een bosje verse basilicum, de blaadjes apart, de steeltjes gehakt
  • 2 blikken van 400 g gepelde tomaten van goede kwaliteit
  • 2 blikken van 300 g tonijn in olijfolie, van goede kwaliteit, uitgelekt en gevlokt
  • zeezout en zwarte peper uit de molen
  • 500 g rigatoni of penne van goede kwaliteit
  • de geraspte schil en het sap van 1 tot 2 citroenen
  • een handjevol vers van het stuk geraspte Parmezaanse kaas
     
  • Bereidingswijze

     Verhit een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de uitjes, Spaanse peper, kaneel en de steeltjes van het basilicum 5 minuten op matig vuur tot de uitjes zacht en lichtbruin zijn. Zet het vuur hoog en doe de tomaten en tonijn er bij met een flinke snuf zout. Druk de tomaten kapot met de bolle kant van een lepel, laat het mengsel aan de kook komen en houd het 20 minuten tegen de kook aan. Proef of er nog wat zout en peper bij moet.
    Kook intussen de rigatoni in een pan kokend water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta als deze al dente is uitlekken in een vergiet en bewaar een beetje van het kookvocht. Hussel de pasta met de grof gesnipperde basilicumblaadjes, een scheut olijfolie, de citroenschil, het citroensap en de Parmezaanse kaas door de tonijn en tomatensaus en meng alles goed. Maak de pasta zonodig smeuïg met een klein scheutje van het kookvocht. Proef of er nog zout of peper bij moet en serveer de pasta direct.
     

    25-10-2006 om 15:23 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    24-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caldeirada
    Caldeirada (4p).

    Een  Portgees gerecht, receptuur volgens Dirk L.

    - 1 kg. stevige vis zoals zeeduivel, zeewolf, rog (liefst gemengd)
    - 4 verse schoongemaakte sardines
    - 1/2 kg. mosselen
    - 5 el olijfolie
    - 2 gesneden uien
    - 3 gesneden tomaten
    - 1 gesneden groene paprika
    - 4 teentjes gesnipperde knoflook
    - 5 grote aardappelen in blokjes
    - 1 peperoncini, van zaden ontdaan
    - laurier
    - peper en zout
    - 3 dl. visbouillon
    - 1/2 fles witte wijn
    - 1 bosje zeer fijngesneden koriander

    De ui in de olijfolie fruiten. De tomaten, look, paprika, laurie en peperoncini toevoegen. Na enkele minuten soven de visbouillon en de witte wijn toevoegen.
    Een half uur zacht laten pruttelen, dan de aardappelen toevoegen. Na nog eens tien minuten pruttelen de vis toevoegen. Vijf minuten later de venusschelpen, de mosselen en de sardines toevoegen. op smaak brengen met peper en zout.
    Nog enkele minuten laten koken onder deksel.
    Bij het opdienen de koriander over de caldeirade strooien.

    24-10-2006 om 15:55 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocido Madrileno
    Cocido Madrileno (8p).

    Een Spaans gerecht, receptuur volgens Dirk L.

    - 500 gr. kikkererwten
    - 1 kg. mergpijpen
    - 500 gr. rundvlees in blokjes
    - 250 gr. gerookt spek in blokjes
    - 2 varkenspoten
    - 1 varkensoor, in stukjes gesneden
    - 2 morcilla's (Spaanse bloedworst), in schijfjes
    - 4 chorizo's, in schijfjes
    - 2 grote uien
    - 2 winterwortelen
    - 3 rapen
    - 1 groene kool
    - 2 preien
    - 8 teentjes knoflook
    - laurier
    - peper en zout
    - 300 gr tomatenpuree
    - 6 dikke aardappelen
    - 5 liter water

    De kikkererwten een nacht laten weken.
    Mergpijpen, rundvlees, gerookt spek, varkenspoten en -oor samen met de kikkererwten, de laurier, en de knoflook in vijf liter water zachtjes laten koken. Afschuimen. Na een uur de mergpijpen uit de bouillon halen, de varkenspoten ontbenen en het vlees samen met het merg apart bewaren.
    Alle gesneden groenten, behalve de aardappelen, aan de bouillon toevoegen.
    Na dertig minuten koken de tomatenpuree, de morcilla's, de chorizo, het vlees van de varkenspoten, het merg en de aardappelen eraan toevoegen. Nog veertig minuten zachtjes laten koken en opdienen.
    Traditioneel wordt dit gerecht in drie gangen geserveerd. Eerst de bouillon, dan de groenten en uiteindelijk het vlees.

    24-10-2006 om 15:45 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    23-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rik Torfs
    Rik Torfs over zijn geloof :

    "Of ik zelf nog gelovig ben ? Wat is dat eigenlijk ? Het enige wat ik geloof of laat ons liever zeggen hoop, is dat de mens in zijn diepste dromen na zijn dood niet zal worden ontgoocheld. Whatever it may be, want ik kan me daar niks concreets bij voorstellen."

    (DS 21/10/06)

    23-10-2006 om 12:59 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Journalist Mark Delire
    Journalist Mark Delire, bekend van de Laatste show :

    "Vlamingen zijn directer. De titels in jullie kranten zijn veel minder omfloerst dan bij ons. Wij hebben vaak meer wworden nodig om iets te zeggen. En er wordt inderdaad veel gepraat nij ons op de radio."

    "Al die zogenaamde tegenstellingen tussen Vlamingen en Walen zijn op niets gebaseerd. De politici maken er gebruik van om zich te profileren op de kap van het andere landsgedeelte."

    (DM, 20/10/06)

    23-10-2006 om 12:48 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappeleuk
    www.wetenschapsweek.be 

    www.dezaakdna.be  Gent St-Pietersabdij

    www.marinecocenter.be  Mechelen

    www.technopolis.be  Mechelen

    23-10-2006 om 12:42 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambachten
    Op de site www.dagvandeambachten.be vind je de adressen van meer dan 400 ambactslui, die je trouwens kunt groeperen per thema. 

     

    23-10-2006 om 12:39 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langzaam gegaarde lamsnek

    Langzaam gegaarde lamsnek (4p)

    Achthonderd gram lamsnek met been door de beenhouwer vacuum laten trekken.
    Het vlees in de vacuumzak in een warmwaterbad op 70°C gedurende 24 uur laten garen.
    In ijswater laten afkoelen.
    Het been verwijderen en het vlees in vier gelijke stukken snijden. Gedurende 10 minuten krokant bakken in een pan met olijfolie.

    Knack Weekend, 16/10/06

     

    23-10-2006 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    20-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banale werkdag
    Beleef eens een banale, doodgewone werkdag op een virtuele manier :

    www.conceptlab.com/simulator/morning/clock800.html?

    20-10-2006 om 15:58 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toetanchamon
    Ontdek zelf het graf van Toetanchamon :

    www.ashmolean.museum/gri/carter

    20-10-2006 om 15:56 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonsondergang
    Voor diegenen die verslaafd zijn aan de zonsondergang :

    www.eternalsunset.net

    20-10-2006 om 15:51 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Verre Oosten
    Voor een dieper inzicht in de excentrieke uitspattingen van het Verre Oosten :

    www.weirdasianews.com

    20-10-2006 om 15:49 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guido Belcanto
    Guido Belcanto :

    "Op restaurant gaan vind ik iets sociaals. Dat doe je niet om eens goed te gaan eten. Het allerbelangrijkst is de persoon met wie je aan tafel zit, op de tweede plaats komt het interieur, de sfeer, en de muziek, en pas op de derde plaats staat het eten."

    (NB, 14/10/06)

    20-10-2006 om 15:47 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mark Paesbrugghe

    Mark Paesbrugghe, chef van Sir Anthony Van Dijck :

    "Koken is een hobby met een lage drempel. Elk doet het op zijn eigen niveau en eigenlijk hoef je niets te kennen."

    (NB, 14/10/06)

     

     

    20-10-2006 om 15:44 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biotech-gewassen
    Milieuactivisten vrezen dat biotech-gewassen met ingebouwde pesticiden niet alleen de schadelijke insecten de das omdoen maar ook 'onschuldige' en 'nuttige' dieren schade berokkenen. Onderzoekers bestudeerden daarom regenwormen die gevoederd werden met deze gewijzigde plantensoorten. In de meeste gemallen worden weinig of geen tekenen van vergiftiging vastgesteld. Uit tests in het vrije veld blijkt dat het voorkomen en de soortenrijkdom van de regenwormen veel meer bepaald wordt door plaatsgebonden factoren zoals de grondbewerking en de grondkwaliteit, dan wel door de aard van het voedsel dat op betreffende grond verbouwd wordt.

    (DS, 19/10/06)

    20-10-2006 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    19-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diversitijd
    Een nieuw initiatief in Leuven tegen discriminatie van welke orde dan ook :

    http://www.diversitijd.blogspot.com/ 

    19-10-2006 om 15:55 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Optische microscopie
    De wondere wereld van de optische microscopie :

    www.micro.magnet.fsu.edu/

    19-10-2006 om 15:32 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ecuador
    In Ecuador is een tweede stemronde op 26/11/06 nodig. Rafael Correa behaalde 25% van de stemmen, zijn rivaal Alvaro Noboa 27%. Ecuador is politiek gezien nogal een eigenaardig land. De afgelopen tien jaar zijn er acht presidenten de revue gepasseerd en sinds 1979 hebben er amper drie hun ambtstermijn volgemaakt.

    Alvaro Noboa is een 55-jarige liberaal die een bananenimperium van z'n vader geërfd heeft. Hij ligt vooral goed bij de elite van het land maar tracht de vele armen (76% van de bevolking) te paaien met het argument dat hij ze met zijn ondernemerstalent zal verheffen tot de middenklasse. Tijdens de campagne strooide hij gul in het rond met computers, medicijnen en geld. De 34-jarige Rafael Correa ontkent de beschuldigingen van Noboa dat hij een dictatuur naar Cubaans model wil installeren. "Ik ben geen communist en de mensen kennen mij. Wat ze ook weten is dat de anderen een bende slavendrijvers zijn die kinderen voor zich laten werken en die hun belastingen niet betalen."

    (HLN, 18/10/06)

    19-10-2006 om 15:30 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Labs van Google
    Het is aangewezen om regelmatig eens naar Labs van Google te surfen. Je vind daar een overzicht van alle mogelijke diensten en software van Google :

    http://labs.google.com





    19-10-2006 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    18-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Darwin in Polen
    Volgens de extreem-rechtse vice-minister van onderwijs van Polen, Miroslaw Orzechowski, moet de theorie van Darwin niet langer onderwezen worden op school. Hij vindt de evolutietheorie een 'laffe mening van een oude, niet-gelovige man'.

    18-10-2006 om 19:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoenen
    Uit onderzoek aan de Stairnmillis universiteit in Belfast blijkt dat 80% van zoenenede proefpersonen, zowel mannen als vrouwen, zowel rechts- als linkshandigen, hun hoofd naar rechts draaien wanneer ze hun 'doelwit om te kussen' benaderen. De 20% die dat andersom doet zou minder emotioneel van aard zijn. Je linkerwang wordt namelijk gecontroleerd door je rechterhersenhelft, waar ook de emoties gelocaliseerd zijn. Je biedt dus op die manier een emotioneel meer geladen contact aan.
    Duitse onderzoekers ontdekten in een ander onderzoek dan weer dat zoenen gezond is. mekaar dagelijks zoenende partners leven vijf jaar langer, hebben minder verkeersongevallen, zijn minder vaak ziek en verdienen 20 tot 30% meer.

    (Metro 16/10)

    18-10-2006 om 18:56 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opiniepeilingen

    Karel de Gucht over opiniepeilingen :

    "De waarschuwing van Disraeli gaat nog steeds op. 'There are three kinds of lies : lies, damned lies and statistics.' opiniepeilingen worden in de regel misbegrepen, regelmatig misbruikt, enzelfs waar dat niet het geval is, zijn ze veelal misplaatst."

    "Zoals de meeste verslavingen zijn de nadelen van overmatig gebruik groter dan de baten."

    (DS, 14/10)

     

    18-10-2006 om 18:43 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    17-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappelijke feitjes
    Wetenschappelijke feitjes, wetenschappelijke artikelen : één adres :

    www.firstscience.com/site/factfile/factfile.asp

    17-10-2006 om 20:46 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lang webadres
    Indien je vaak een erg lang webadres moet intikken, is het mogelijk een verkorte versie met het programmatje Tinyurl te krijgen. Je tikt het lange adres in, en je krijgt onmiddellijk een kort in de plaats :

    www.tinyurl.com


    17-10-2006 om 20:44 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschapsblog
    Eén van de meest populaire wetenschapsblogs van het moment:

    www.scienceblogs.com/pharyngula

    17-10-2006 om 20:41 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pc op afstand
    Soms is het wel eens gemakkelijk iemand zien PC letterlijk 'over te nemen' :

    www.logmein.com

    17-10-2006 om 20:40 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Correa en België
    Rafael Correa, de favoriet voor de preidentsverkiezingen in Ecuador, is getrouwd met een Belgische, Anne Malherbe. De twee leerden elkaar kennen toen ze beiden in Louvain-la-Neuve economie studeerden. Ze hebben drie kinderen van 12, 9 en 4 jaar. Anne Malherbe geeft Franse les aan het lyceum van Quito, en blijkbaar zal daar geen verandering in komen mocht haar man president worden. Ze vindt als buitenlandse dat het niet haar taak is zich te moeien met de Ecuadoriaanse politiek.

    (HLN, 16/10)

    17-10-2006 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    15-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Correa
    De linkse presidentskandidaat in Ecuador, Rafael Correa, is beste maatjes met de president van Venezuela, Hugo Chavez. Ook hun retoriek lijkt wat op mekaar. Correa bijvoorbeeld over een uitspraak van Chavez : "Bush met de duivel vergelijken ? Dat is een belediging voor de duivel. Die is ook wel slecht, maar tenminste slim."

    (DS 14/10)

    15-10-2006 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    12-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles gratis
    Een website waar je eens kan gaan rondkijken om wat gratis zaken te bestellen :

    http://www.allesgratis.net/ 

    12-10-2006 om 15:43 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De cardiologische liga

    Website van de Belgische Cardiologische Liga :

    http://www.liguecardiologique.be/nl/index.cfm 

     

     

    12-10-2006 om 15:42 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Belgische voedingsmiddelentabel
    De Belgische voedingsmiddelentabel is terug te vinden op de website Nutritiënten België:

    www.nubel.com 

    12-10-2006 om 15:29 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Literatuur ontdekken
    Literatuur ontdekken op basis van de mening van duizenden andere lezers :

    www.literature-map.com

    12-10-2006 om 15:27 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blits
    De website van het Brussels Labo voor Inspanningen en Topsport aan de VUB :

    www.blits.org

    12-10-2006 om 15:19 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    11-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het internet in werking
    Een grafische momentopname van het internet in werking : welke websites worden op dit moment zoal bezocht.

    www.swarmthe.com

    11-10-2006 om 19:44 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bad song
    De vijftig slechtste liedjes ooit voor U verzameld :

    www.blender.com/guide/articles.aspx?id=786

    11-10-2006 om 19:42 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Experimentjes
    Thuis experimentjes doen, ook te vinden op :

    www.technopolis.be (doorklikken naar experimenteer)

    11-10-2006 om 19:41 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cartoons Zazart
    Cartoons :

    www.zazart.be

    11-10-2006 om 19:37 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camera's
    Om U een idee te geven van de manier waarop de camera's in Gent en Leuven U bekijken :

    www.infometeo.be/index.php (dan doorklikken naar webcams)

    11-10-2006 om 19:31 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsroutes
    Een website voor als je wil gaan fietsen. Geen excuses meer : trajecten van over de hele wereld, mooi in kaart gebracht voor U :

    www.bikely.com

    11-10-2006 om 19:29 geschreven door Luc  


    >> Reageer (1)
    10-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reekotelet met spruitjespuree
    Reekotelet met spruitjespuree (4 p.)

    - 1 kg. aardappelen
    - 750 gr. spruiten
    - 1 geitenkaasje
    - 2 dl. wildfond
    - 1 el zure room
    - 4 takjes peterselie
    - peper en zout
    - nootmuskaat
    - 8 reekoteletjes
    - 1 eiwit
    - 2 el sesamzaad
    - boter

    De aardappelen en de spruitjes samen gaar koken in een pan met gezouten water.

    Vijftien spruitjes samen met de zure room, de wildfond, enkele takjes peterselie en peper en zout schuimig mixen.

    De geitenkaas bij de gare aardappelen en spruiten voegen en met een vork tot puree pletten, kruiden met peper en (eventueel) zout en nootmuskaat.

    De koteletjes in de boter bakken, één minuut ongeveer aan elke zijde. Kruiden met peper en zout. In een vuurvaste schotel leggen. Het eiwit loskloppen en er de koteletjes mee bestrijken. Met sesamzaadjes bestrooien en nog een tweetal minuten in een voorverwarmde oven van 220°C zetten.

    De gemixte spruitencoulis ook even doorverwarmen.

    De spruitjespuree over de borden verdelen en de reekoteletjes er tegenaan schikken. Serveren met de warme spruitencoulis.


    Bron : Feeling oct. 2006

    10-10-2006 om 15:15 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persoonlijk kunstwerk
    Het enige wat je moet doen op deze website is je naam of een willekeurige zin in te tikken en de wiskundige formule van Andrej Bauer genereert een uniek kunstwerk speciaal voor en over jou :

    www.random-art.org

    10-10-2006 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakte websites
    Een website waarbij je andere websites kunt ontdoen van hun tekst waardoor ze louter visueel worden weergegeven :

    www.mazamedia.com/isp/google.htm



    10-10-2006 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UFO's etc.
    Een uitgebreide website over het 'wetenschappelijk' onderzoek naar UFO's, aliens, geesten, spoken etc.

    www.skeptiseum.org

    10-10-2006 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broncodes dankzij Google
    Eeen opzoekdienst voor broncodes van software die publiek beschikbaar zijn, aangeboden door Google :

    www.google.com/codesearch

    10-10-2006 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    09-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Textuur
    In feite heb ik het altijd al moeilijk gehad met het woordje textuur als het over voeding gaat. Eigenlijk wist ik gewoon niet goed wat het wilde zeggen. Dus heb ik het vandaag maar eens opgezocht, en dat kan helpen.
    Volgens Van Dale : textuur is de wijze waarop iets uit vezels is samengesteld; kijk ook bij structuur. En bij structuur : de inwendige bouw van een stof of van een organisch geheel.

    09-10-2006 om 15:37 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halte-là
    De kop op de voorpagina van de krant Le soir, de dag na de gemeenteraadsverkiezingen :

    Halte-là

    Klinkt schitterend, toch ?

    09-10-2006 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    07-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Felix Alen
    Beter barbecuen. Alen, Felix. Lannoo.

    Alles over BBQ, BBQ-recepten voor de vier seizoenen.

    07-10-2006 om 16:45 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoengratin

    Pompoengratin



    De pompoen in plakken snijden, ongeveer de grootte van een halve hand. De plakken aan beide zijden door de bloem halen. In een pan met olie bakken, zonder bruin te laten worden en zonder dat ze op mekaar komen te liggen.

    De uien in dunne plakken snijden en in olie gaar fruiten. Idem met in vier gesneden en ontpitte tomaten. Uien en tomaten mengen.

    Apwisselend lagen pompoenplakken en lage uien-tomaten mengsel in een gratinschaal leggen. Bestrooien met wat peper en zout. Bestrooien met paneermeel en laten gratineren

     

    DS, 07/10/06

    07-10-2006 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    04-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bacalhao
    Bacalhao is gezouten, gedroogde vis. De verse wis die hiervoor gebruikt wordt is de heek of mooie meid. Hier wordt hij zelden verkocht maar in Spanje en Portugal is het een topper. In Spanje bijvoorbeeld is Merluza a la plancha of op de plaat gebakken heek een delicatesse. Ook in Frankrijk wordt de 'merlu' zeer gewaardeerd.

    04-10-2006 om 16:53 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwartels volgens Dirk L.
    Cailles à la Liégoise. Kwartels op z'n Luiks. (4p)

    - 200 gr. boter
    - 4 kwartels
    - 100 gr. spekjes
    - peper en zout
    - 10 cl. jenever
    - 10 gekneusde jeneverbessen

    De kwartels inwrijven met peper en zout. Samen met de spekblokjes in boter aanbakken. Flamberen met jenever.
    De jeneverbessen toevoegen en met het deksel op de pan in ongeveer dertig minuten laten gaar worden.

    04-10-2006 om 16:49 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    03-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinair Namen
    De prvincie Namen en haar culinair vakmanschap :

    www.ftpn.be

    03-10-2006 om 16:57 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rochefort

    Rochefort is één van de zes trappistenbieren in ons land. Vaak wordt gedacht dat de monniken ook kaas maken, maar de gelijknamige kaas komt echter uit een naburig zuivelbedrijf.

    www.valdelesse.be

    03-10-2006 om 16:55 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Goor

    Bart Goor, over zijn vastende ploegmaats bij Anderlecht:

    "De kracht die ze misschien verliezen door niet te eten, putten ze uit hun geloof. Daar kan je alleen maar respect voor hebben."

    (HLN, 30/09)

     

    03-10-2006 om 16:53 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patrick Janssens
    "Buitenlandse journalisten komen naar Antwerpen als meeuwen naar een stort."

    Het is niet slecht dat Antwerpen door een brede coalitie wordt bestuurd. Een stad is per definitie een compromis tussen alle mensen die er wonen."

    (HLN 30/09)

    03-10-2006 om 16:51 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patrick Janssens
    "Ik vind beleid veel belangrijker dan politiek in Antwerpen. De laatste drie jaar zijn de gemeenteraden hier héél saai geworden, en dat betreur ik niet. Het woordje 'politiek' heeft hiet de voorbije twintig jaar een heel negatieve bijklank gekregen. Tussen '94 en '03 is er echt niet fantastisch bestuurd - op den duur vonden alleen de media het nog leuk."

    "Mijn grootste verwijt aan Dewinter is : hij heeft de stad als samenlevingsvorm tot één groot probleem herleid. Dat op zich is al misdadig. Het VB is de antistadspartij bij uitstek : de stad is voor hen een oord van verderf waar het niet goed leven is. Eigenlijk zegt Dewinter maar één ding : vroeger was het beter. Ja jongens, ga dan in Bokrijk wonen hé."

    "Het verhaal van het VB is zo eenvoudig dat je er niet tegenop kan. Bij de SP.A organiseren we als voorbereiding op debatten af en toe rollenspelen. Wel, wie tijdens zo'n debat Dewinter mag spelen, wint altijd. Dan hoef je je nergens iets van aan te trekken en kan je voluit liegen."

    Ik mag hopen dat je niet alleen schepen of minister wordt omdat je veel stemmen haalt, maar soms ook omdat je gewoon deskundig bent. In het verleden hebben we al een paar keer gezien dat populaire politici niet noodzakelijk goede bestuurders zijn."

    (Humo, 03/10/06)

    03-10-2006 om 16:43 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    02-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mbark Boussouffa nav. 0110
    "Elf september heeft veel veranderd. Sindsdien staan alle conflicten veel meer in het teken van het geloof. Voor 11 september werd ik bekeken als een Marokkan, nu als een moslim."

    "Als de jongere buitenlanders bi Anderlecht bij elkaar zitten, zeggen de Belgische jongens wel eens : 'hé, dit is hier geen metro-halte'. En omgekeerd, als de Belgen bij elkaar staan, noemen wij ze wel eens het Vlaams Blok. Maar serieuze discussies niet, neen."

    DM 30/09/06

    02-10-2006 om 16:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axelle Red nav. 0110
    "Mijn oproep voor 0110 is : zorg ervoor dat de moslims geen reden hebben om zich tot extrmisten aangetrokken te voelen. Want vandaag ervaren ze in België heel veel wantrouwen."

    DM 30/09/06

    02-10-2006 om 15:37 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arno nav. 0110
    "Ik durf wedden dat als Philippe l'Hiver een schone Afrikaanse kont zou zien, hij er zijn muts ook niet zou opleggen."

    DM, 30/09/06

    02-10-2006 om 15:36 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paling in het groen volgens Dirk L.
    Paling in het groen volgens Dirk L. (4p)

    - 800 gr. paling
    - 100 gr. zuring
    - 50 gr. spinazie
    - 2 el peterselie
    - 1 tl dragon
    - 1 tl pimpernel (facultatief)
    - 1 el citroenkruid
    - 1 tl salie
    - 1 tl tijm
    - 1 el kruizemunt
    - 5 el kervel
    - 100 gr. sjalotten
    - 1 fles witte wijn
    -  3 eierdooiers
    - sap van 1 citroen
    - 100 gr. boter
    -  peper, zout

    De sjalotten, zuring, spinazie en de kruiden zeer fijn hakke. De paling in moten van 4 centimeter snijden. De boter smelten en de hiervoor genoemde ingrediënten in de pan doen. Hierop de palingmoten leggen en het geheel begieten met witte wijn. Op hoog vuur aan de kook brengen en daarna nog vijftien minuten zacht laten stoven. De saus binden met drie eierdooiers. Desaus niet meer laten koken om schiften te voorkomen. Op smaak brengen met citroensap, peper en zout.

    Dit gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden.

    02-10-2006 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)



    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Een interessant adres?

    Archief per maand
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 01-2014
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 12-2005
  • 09-2005

    Inhoud blog
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    {TITEL_VRIJE_ZONE}



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs