Archief
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort
  • In wijn gestoofde peertjes met karamelparfait
  • Risotto in de oven met pompoen en pancetta
  • Gekarameliseerde zoete aardappel en herstgroenten
  • Konijn met gedroogde vruchten en Marokkaanse kruiden
  • Rundstoofpot met bier en bosvruchten
  • Stoofpot van kip met boschampignons en notenpistou
  • Kastanjesoep met gebakken spekjes en boschampignons
  • Claressefilets met roquefortsaus
  • Kalfsragout met champignons
  • Chili con carne
  • Stoofschotel van pastinaak
  • Goulash
  • Kangoeroefilet met tagliatelle en cognacsaus
  • Kangoeroefilet en aardappelsalade met verse kruiden
  • Winterstoofpotje met kip
  • Tapenade van kabeljauw
  • Tortillalasagne
  • De vervuilde mens
  • Gevogelte met rode kerrie - saus
  • Sinaasappel - honingsaus
  • Aardappelviskoekjes
  • Konijn op jagerswijze
  • Hertenstoofvlees met bietjes
  • Rode paprika gevuld met quinoa
  • Kaastaart
  • Uiensoep
  • Broccolisoep met appel
  • Paprikasoep met kruidenkaas
  • Ricotta met chocolade en rode vruchten
  • Wafels
  • Varkensgebraad met witbier
  • Mousse van frambozen en mascarpone
  • Haringhapje
  • Sjalotten-wijnsaus
  • Runderwang met worteltjes
  • Américain
  • Knolseldersoep met gerookte paling
  • Coquilles met schorseneren en sherrysaus
  • Perentaartje
  • Kokossoep met kip
  • Warm citrusvruchtensap met zachte kruiden
  • Bruschetta met mozzarella en pesto
  • Umami
  • Aperitiefhapje : rundstartaar in een glaasje
  • Meest beluisterde (Belgische) songs op YouTube
  • Planeten
  • Tapenade met groene olijven en gekonfijte tomaten
  • Tapenade met zwarte olijven en ansjovis
  • Auberginekaviaar
  • Salsa van kerstomaat
  • Guacamole
  • Anchoiade
  • Gekonfijte paprika
  • Citroentaartje met limoensorbet
  • Knolseldersoep met scheermesjes en kruidenolie
  • Kaas-mosterdsoep
  • Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool
  • Petit-beurretaart
  • Biefstuk (runderreepjes) uit de wok
  • Aardperencrèmesoep
  • Wortelsoep met linzen
  • Coquilles met pompoen, kastanje en cantharellen
  • Gemarineerde zalm met salade van spitskool
  • Pesto
  • Pasta met verse vis en rode pesto
  • Crostini met rode pesto
  • Maaltijdsoep met rundvlees
  • Salade van culatello di zibello en lichte wasabimayonaise
  • Slaatje van champignons en dille
  • Minichampignons in sherrysaus
  • Bruschetta met enoki
  • Aardpeercrème, kastanje en gerookte paling : hapje
  • Escabeche van makreel met rode kool : hapje
  • Kreeft in egen nat met mosselen en saffraan
  • Aardappelinfo
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tartaar van zalm en groene appel
  • Gazpacho van tomaten en vijgen, crostini met Parmaham
  • Gebakken coquilles (Sint-Jakobs) met kruiden en parmezaan
  • Gestoofde kalfsschenkel (Osso buco in bianco)
  • Lasagne van Sardijns brood
  • Saffraanrisotto
  • Zoetzure broodsalade
  • Gebakken zeeduivel met walnoot en rookspek
  • Pens - scampi hapje : aperitiefhapje
  • Bresaolahapje : aperitiefhapje
  • Tartaar van langoestines : aperitiefhapje
  • Tiramisu
  • Sint-Jakobsnoten met fijne witloof- en preireepjes
  • Lamskoteletjes, chutney van kerstomaatjes
  • Carpaccio van gerookte zalm, aioli van avocado en koriander
  • Vismousse met paprikacoulis
  • Griekse koteletten
  • Taartjes van abrikozen met rozemarijn
  • Rosbief in notenkorst
  • Chutney van verse en gedroogde vijgen
  • Koolrabisoep met gorgonzola
  • Stoofpotje van varkenswangetjes met Affligembier
  • Sint-Jakobsnootjes met kreeftenjus
  • Salade van avocado met garnaaltjes
  • Ossobucco : lekker van bij ons
  • Geglaceerde raap
  • Gebakken schorseneren
  • Crème butternut
  • Kalfskotelet "cross & blackwell"
  • Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes
  • Gekonfijt witloof
  • Geroosterde knolselderfondant
  • Geglaceerde peterseliewortel
  • Spruitenblaadjes
  • Gebakken aardpeer met vanille
  • Wok met paarse ridderzwammen
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Paddenstoelen - champignons
  • Kastanjechampignons en kerstomaat
  • Aardappelen uit de Périgord
  • Knolselder-aardappelgratin
  • Kruidenkoek
  • Instant chocolademelk
  • Chocolademelk om te bewaren
  • Kipfilet op grootmoeders wijze
  • Pompoen-aardappelterrine
  • Spruitjes met spek en walnoten
  • Gegrilde wintergroenten met honing
  • Gratin van bloemkool en rundsgehakt met basilicum
  • Kook-TV
  • Luchtkwaliteit
  • Websites
  • TV-erfenis
  • Zure room
  • Kippenkruiden
  • Vis met mosterd-peterseliekruim
  • Kippenstoofvlees met Indonesische groenten
  • Perziken met tonijn
  • Zucotto
  • Limoncello (2)
  • Specerijenroom
  • Gemarineerde hertenfilet met kruidensalade
  • Frisse tartaar van zalm en groene appel
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tarte tatin
  • Krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers
  • Citroenkonfijt
  • 3 maal appeltaart
  • Banketbakkersroom
  • Pastinaakchips
  • Soepje van schorseneren met champignons
  • Gevulde tomaat met gehakt
  • Eenvoudige schorseneren
  • Eend met koffie, kaneel en sinaas, puree van pastinaak
  • Perentaart met frangipane en pistachenoten
  • Amuse van witte bonen
  • Curryvelouté
  • Rode wijn weekend Ardennen
  • Limoncello
  • Chef op Kanaal Z
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Spaghetti met trompettes en beukenzwam
  • Chocolademousse
  • Panna cotta van geitenmelk
  • Mini crème brûlée
  • Groentechips met yoghurtdipsaus
  • Gemarineerde venkel
  • Krabsalade
  • Venkelgelei
  • Spicy tomaat
  • Champignons à la grecque
  • Frisse boterham met rauwe ham
  • Oude graansoorten
  • Graanmosterdpasta op de boterham
  • Tzatziki
  • Tapenade van zongedroogde tomaten
  • Meatloafballetjes
  • Cheeseburger
  • Gegrilde tofusandwich
  • Curryketchup
  • Crostini bij stoofvlees
  • Stoofvlees met Grand Cru Rodenbach
  • Crème van pijnboompitten
  • Hartige mediterrane cake
  • Pastasalade met surimi
  • Tomatensaus
  • Het maakbare brein
  • Courgetteschotel
  • Tomatentaartjes met olijven
  • Saltimbocca
  • Landkaarten
  • Couscoussalade met gerookte forel, avocado en mangodressing
  • Maatjes met aardappelen en boontjes
  • Salade met watermeloen en Turkse kaas
  • Pastasalade met gerookte vis
  • Wokken
  • Koud soepje van parmezaan en Orval
  • Erogene zones
  • Naked scientists
  • Ceviche van witte vis en Hoegaarden
  • Kiwi's
  • Schelvis met tomatenpesto en kerstomaatjes
  • Pasta met geroosterde tomaten en ansjovis
  • Houmous van tomaat
  • Pastei van gevogeltelever
  • Laagjeshapje met zalm
  • Water op aarde
  • Gestoofd kalfsvlees (ossobuco) met jonge wortelen
  • Kalfsgoulash met fettucine
  • Aardappelsalade met rosbiefplakjes
  • Zeeduivel met kreeft, asperges en Duvel
  • FoodTube
  • Salade van krieltjes met mozarella, gerookt spek en broccoli
  • Raw food
  • Geologie
  • Gepaneerde zwezerik met komkommersaus
  • Atletiek
  • Salade van konijn en Leffe
  • Koude tomatensoep met saltimbocca van vis
  • Pittige linzenburgers
  • Barbecuechutney
  • Vruchtenspiesjes met honing
  • Orzoslaatje met zwaardvis, gegrilde courgette en rode ui
  • Rundvlees met gele paprika's en zwarte-sojabonensaus
  • Mosselen met prei en mosterdsaus
  • Witte asperges met zeebaars en truffelaardappelcrème
  • Minestrone met asperges en zalm
  • Het ontstaan van de wereld
  • Sciencehack
  • Geroosterde krieltjes met gepocheerd eitje
  • Lamsfilet met erwtjespuree en balsamicosaus
  • Weersite Ruben Weytjens
  • Olijven-tomatenboter
  • Sinaasappel-vanilleboter
  • Avocadocrème
  • Kwark-dilledressing
  • Paprika-tomatensalsa
  • Rouille
  • Aardappeltjes uit de pan met saffraan en groene olijven
  • Kippenbouten met pompelmoessalade en vanilledressing
  • Banketbakkersroom
  • Limoen-chiliboter
  • Kippenvleugels en spareribs op de barbecue
  • Deboosere en het weer
  • Gevulde varkenskoteletjes
  • Tuinkruidenboter
  • Wortelvleesballetjes
  • Buienradar
  • Groententajine
  • Groententajine met staartvis
  • Tajine van lamsvlees met lentegroenten volgens Larousse Gastronomique
  • Gezouten citroenen
  • Ossobuco alla Milanese
  • Larousse Gastronomique en Ossobuco
  • Gebakken aardappelen met rozemarijn en look
  • Kruidensausje met rode ui en aalbessen
  • Kruidensausje met tomaat en azijn
  • Voedselinfecties
  • Probiotica
  • Gekke lijstjes
  • Daube Provençale
  • 'Nuttige' feestdagen berekenen
  • Wikimapia
  • Evolutieleer
  • Gambaspiesjes
  • Optische illusies
  • Zeeduivel op spiesjes van citroengras
  • Mango-looksaus
  • Garnalenspiesen
  • Porteur de la bonheur
  • Goden van de drank
  • Pretparken
  • Kamperen
  • Het weer, waar dan ook
  • Scampi Saganaki
  • Mosterdpeertjes met geitenkaas en honing
  • Scampi met pastis
  • Wortelpuree met gebakken roodbaars
  • Citroentaartjes met maanzaad
  • Olijvenmuffins met tonijndip
  • Het Zwitserse breinproject
  • Wiskunde
  • Anatomie
  • Antieke landkaarten
  • Scitopia.org
  • Scilogs
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Ravioli met bospaddenstoelen
  • Spaghetti met gember, tomaat en gezouten ricotta
  • Champignonsoep met salieboter
  • Waitrose
  • Soep met Sint-Jakobsvruchten
  • Hertenragoût met bospaddenstoelen en knolselderpuree
  • Tijdschrift Ambiance
  • Gemarineerde paddenstoelen
  • Aardappel-forelcrème met zeewolf en garnaaltjes
  • Garnituur bij witloofsoep
  • Oxfam-recepten
  • Taarten van de patissier
  • Gourmetgerechten
  • Thuis bij Jamie Oliver
  • De tabel van Mendeljev
  • Online conversie
  • Rode poon met boontjes in chili-sesamsaus
  • Weetjes over kookboeken
  • De allerbeste kookboeken
  • Gerechten met noten
  • Taart met brie en tomaten
  • Varkensrollade en uien en aardappelen uit de oven
  • Hartige, zuiderse cake
  • Blinde vinken van konijn
  • Bananencake met chocolade
  • Geert Hoste
  • Het werkhuis van de gezondheid
  • Danny Horseele, chef van 't Molentje, Zeebrugge
  • Pieter Loridon
  • Gadgets
  • Witloofsoep met grijze garnalen
  • Garnalentruffels
  • Gegratineerde mosselen met kruidige sabayon
  • Gepelde garnalen
  • Toerisme
  • Wokken
  • Stoofpotje van konijn met tomaat en dragon
  • Brochettes van mosselen met pastissaus
  • Koekskesgateau
  • Taarten van de patissier
  • Stoofpot van hert
  • Tapas van Jakobsvruchten met Manzanilla
  • Crostini van kippenlever en marsala
  • Timbaaltje van ossenstaart
  • Vertalen
  • Grondwitloof
  • Ossenstaartsoep
  • Noordzeegarnalen
  • Veldrijder Lars Boom
  • Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons
  • Ambiance Magazine
  • Stoofpotje van konijn met chorizo
  • Solo
  • Nederlands-Limburgse streekgerechten
  • Kokend water
  • Beef Wellington
  • Kook-blog van Albert
  • Gevulde tomaat met tartaar van tonijn
  • Nage van Sint-Jakobsvruchten met zomergroenten
  • Judith Beck
  • Vijgen met cabrales en Pedro-Ximenez siroop
  • Aardappelbrood
  • Gevulde pijlstaartinktvis met Fino-sherry
  • Vinos de Jerez
  • Gebakken Sint-Jakobsnoten met mosseltapenade
  • Worst-aardappelpureetaartjes
  • Olijfolietaartjes Caprese
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Gemarineerd kalfsgebraad
  • Mierikswortelsaus
  • Salsa rossa
  • Peterseliemousse
  • Gemarineerde zalm met peterseliemousse
  • Chinese kippenpasteitjes
  • Puree van primeuraardappelen met karnemelk en morieljes
  • Zoete pompoenbroodjes met rozijnen
  • De Vlaming en aardappelen
  • Diabetes
  • Maïsbrood met courgette en chili
  • Finettes
  • Alain Bloeykens, wijnjournalist
  • Rozemarijn-olijvenbroodjes
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Crème van pastinaak met Sint-Jakobsvruchten
  • Kruidig stoofpotje van rundvlees en pompoen
  • Puree van eekhoorntjesbrood met Sint-Jakobsvruchten
  • Knoflook is gezond
  • Geroosterde tomatenbroodjes
  • Paul Van den Bosch
  • Kaasrisotto met champignons
  • Lauwe salade met biefstuk en gedroogde tomaten
  • Hazenpeper
  • Ovenschotel met kabeljauw
  • Rick De Leeuw
  • Zeevruchten met kerrie in de wok
  • Robin Williams
  • Kalfslapjes met kappertjes
  • Microscoop-fotografie
  • Citruskip met kiwi
  • Schnitzels
  • Fibreclub
  • Stroke It
  • Live Science
  • Weekend koken
  • Zweedse hedendaagse misdaadauteurs
  • Chef-kok Anthony Bourdain
  • Belgisch Instituut voor Tropische Geneeskunde
  • Oostends garnaalkroketten
  • Healthy and choise
  • Pastanestjes
  • Kalfsmedaillons in een notenjasje
  • Ragù van konijn en pasta
  • Maïs van de barbecue
  • Zoetzure bietjes en uien
  • Boschampignons
  • Uienconfituur
  • Beer diet
  • Glumbert
  • Snel wijn koelen
  • Geroosterde portobello's met mozzarella en citroen
  • Reclame camel
  • De Voyager en zijn foto's
  • Converteren
  • Spelletjes
  • Het heelal
  • Symbaloo
  • Stonehenge
  • Spaanse speciaalzaak in Hasselt
  • Melanzane sott'olio
  • Halal-skieën
  • Electronische huishoudschriftjes
  • Mindfulness
  • Slaatje van tomaat, avocado, asperges en pata negra
  • Filiosoof Jean-Michel Longneaux
  • 'Andere' vakantiebestemmingen
  • Bakharing
  • Valère Billen, ex-trainer van STVV
  • Tartaar van tomaten
  • Wielrenners en doping
  • Zwarte pasta met venkel en coquilles
  • Eten en drinken bij MSN
  • WO II in Kwaadmechelen
  • Ovenfrietjes en aïoli-chili
  • Wikitravel
  • Opwarming van de aarde
  • Croquetas de jamon
  • Tomaten uit de oven met lamsvlees
  • Gegrilde inktvis met gazpacho
  • Grappige reclame
  • Tonijn met lamsoor
  • Rog met gemarineerde groenten
  • Pasta alla putenesca
  • Ossenstaartsoep
  • Polderaardappelen gevuld met garnalen
  • Middelgrote steden in Frankrijk
  • Plastic
  • Reclame voor Dove
  • Mango-pimentchutney
  • Mimosa van ei
  • Paprikacoulis
  • Kaaskroketten
  • Gesmolten tomaat
  • Guacamole
  • Basilicumolie
  • Google Map / Earth - Links
  • Culinaire problemen
  • Mosselmisverstanden
  • Mosselen met saffraan en citroen
  • Bieren en hun houdbaarheid
  • Een Petit Gervais frisco
  • Mosselen met ham
  • Barbecue
  • Thrillers
  • Ontdekkingswandelingen in Brussel
  • Amandel-citroencake met rode zomervruchten
  • Overstromingsvoorspeller
  • Sexy videoclips
  • Gekonfijte look
  • Basilicummayonaise
  • Lissabon
  • Satire
  • Hubble
  • Pretty Good Privacy
  • Perziken met kriekenbiersabayon
  • Panna Cotta
  • Spaghetti Carbonara
  • Spaghetti Carbonara
  • Wielrennen en voeding
  • Mosselen
  • Website Frank Deboosere
  • Op reis
  • Biefstuk met erwtjes en sla
  • Gepaneerde rogreepjes
  • Coctails
  • Paprikarolletjes met kappertjes en ansjovis
  • Zeven nieuwe wereldwonderen
  • Kip met citrusvruchten
  • Gemarineerde octopus
  • Mars-express
  • ESA
  • Voedingssupplementen en agressie
  • Gehaktbrood met artisjok
  • Broodje vitello tonnato
  • Broodje vitello tonnato
  • Gravad lax met kruidensalade
  • Komkommersoep met grijze garnaaltjes
  • Filodeegdriehoekjes met kruiden en kaas
  • Risotto met gepaneerde pladijs
  • Geeuwen
  • Broccolisla met spekjes
  • Gebakken pladijs met mosselen en tomaten
  • Snelle chocoladeflan
  • Mooi-weer-desserts
  • Abrikozentips
  • Coctails
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Siegfried Bracke en opiniepeilingen
  • Recepten met verse kaas
  • Paasdiner
  • Teken een varken
  • Rome herboren
  • Stamboomonderzoek
  • Bulgaarse keuken
  • Gratis software
  • Gids voor de echte Ardennen
  • Zeeland
  • Mattentaarten
  • Kinderpsychiater Peter Adriaanssens
  • Room en yoghurt
  • Te veel restaurants ?
  • Gremolata
  • Orechiette met romanesco
  • Roken en belastingen
  • Stoverij
  • Diepvries tuinbonen
  • Medisch woordenboek
  • Dierproeven
  • Dick Swaab en onze hersenen
  • Het maakbare brein
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Mysterieuze plaatsen
  • Carnivoren
  • Migraine
  • Soep-weetjes
  • Schorseneren-weetjes
  • Officinale
  • Klimaatopwarming
  • Zongedroogde tomaten
  • Aspe en roken
  • Exceptionele groenten
  • Migraine
  • Ijskoud tussendoortje
  • Witloofsoep
  • Ideetjes voor ijs
  • Pompensoep
  • Vleesetende planten
  • Geneesmiddelen en drugs
  • San Fransisco
  • Boussouffa
  • That's embarrassing
  • Blini's met avocado en verse kaas
  • Mini-ansjoviscroissants
  • Yoghurt met romige aardbeien
  • Pastagerecht met spek en room
  • Penne met broccoli
  • Perzische citrussalade
  • Lamscarré met tuinbonencoulis
  • Eurovisiesongfestival
  • Bioscoopfilms
  • Eiertaartjes met asperges en gerookte forel
  • Bosvruchtentaartjes
  • Auto-delen
  • Recepten met nieuwe aardappelen
  • Sociaal-culturele organisaties
  • Verse kaastaart met selderij
  • Avocado-ijs met basilicum
  • Huysentruyt
  • Verse tomatensaus
  • Succes-gerechten
  • Libelle en BBQ-recepten
  • Boris Jeltsin
  • Wijnsaus
  • Pittige gehaktballetjes
  • Knoflookboter
  • Asperges met tonijn
  • Schuimwijn
  • Vom Fass
  • Varkensgebraad met jonge wortelen
  • Geuze en kriek
  • Frisse citroenroom
  • Aardappelen koken 'en papillot'
  • Rijbewijs
  • Zoetzure saus
  • Opgeklopte room
  • Vis zoals elk kind 'm lust
  • Lamsvlees met citroen en bieslookboter
  • Wijngaardslakken in mergpijp met knoflook en grof zeezout
  • Crème van bloemkool met morieljes
  • Yves Desmet over het VB
  • Koken in geuren en kleuren
  • Vitello
  • Kardemom
  • Ras el hanout
  • Pistachenoten, amandelen malen
  • Saltimboca van vis
  • Crostini met peterseliepesto : tapas
  • Ricotta-spinazietaartjes met dille : tapas
  • Courgeteflan : tapas
  • Kokosballetjes : tapas
  • Koude soep van meloen : tapas
  • Gevulde pastarolletjes : Tapas
  • Michael Muller en nutrigenomics
  • Agar agar
  • Citroenverbena
  • Crêpe met gorgonzola
  • Paella
  • De aarde : vogelperspectief
  • Aardpeer of topinamboer
  • Loïc Wacquant en de sociale zekerheid
  • Runderribstuk met gekonfijte paprika's
  • Groentencompote met ansjovis uit Cantabrië
  • Gevulde Breydelham
  • Jong vlees
  • Ham pekelen
  • Gestoofd konijn met aardappelen
  • Recepten met kip
  • Pittige soep met tortelloni
  • Wild feest
  • Stoofschotel met honing en komijn
  • Zintuigtesten
  • Heel mooi gezegd
  • Ciabatta met pesto en mozzarella
  • Varkensgebraad in een jasje
  • Vegetarische pasta
  • Lieven Scheire
  • Magda De Meyer
  • Bloemkool
  • Start to eat
  • Kunst bij Dexia
  • Keukenontwerp
  • De wetenschap van het koken
  • Foelie
  • Geschiedenis: de oudheid
  • Biodiversiteit
  • Roos Van Acker
  • Een ideetje
  • De zon
  • Wat zou Carlos doen
  • Geweerde commercials
  • Robotica
  • Actuapedia
  • Vanille-ijs met balsamicoazijn
  • Gebakken kip met kappertjes en olijven
  • Driegangenmenu
  • Zalm met yoghurt en komkommer
  • Geneesmiddelenindustrie
  • Oosterse kippensoep
  • Stoofpotjes
  • Groene asperges met kip
  • Groentesoep met pistou
  • Victorian Web
  • Freud
  • Italiaanse vleesklassiekers
  • Planet diary
  • Oesters met champagnesaus
  • Een romantische avond
  • Racisme
  • Leif Hoste
  • Tieners en seksualiteit
  • Peter Goossens, Hof van Cleve, over smaak
  • Mouclade
  • Vleermuizen
  • Piccata verde
  • De ruimtetelescoop Chandra
  • Optische illusies
  • Arno als kok
  • Visfumet
  • Baktijd voor vis in de oven
  • Gutten
  • Gratin met gehakt, kool en worteltjes
  • Relish of chutney
  • Stokvis of klipvis
  • Gratin met prei en pasta
  • Hatelijke geluiden
  • Toiletpapier
  • Daniel Zitka
  • Ricotta met kastanjes
  • Pickles-dip
  • Karameliseren
  • Een beetje morbide
  • Luctor et emergo
  • Historische atlas
  • Alles over datum en tijd
  • Air France
  • Nellie Kroes
  • Erwin Vervecken
  • Lamskoteletjes met Provençaalse groenten
  • Graf-opzoekingen
  • Wetenschappelijk persbureau
  • Medisch antiek
  • Naval Observatory
  • Erik De Vlaeminck
  • Science Odyssey
  • Vrouwen aan de top
  • Levende cellen
  • Expert gezocht
  • Frimout
  • Tartaar van verse en gerookte Schotse zalm
  • Menselijke anatomie
  • Varkenskotelet Piccalilly
  • Hersenstichting
  • Sexwoordenboek
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Frank Van Erum
  • Dode media
  • Baardgroei
  • Tips en weetjes
  • Op reis in Amerika
  • Back-up
  • Mogelijkheden met Google
  • De Belgische visvangst
  • Stadsplannen
  • Virtuele musea
  • Mysteries
  • Zonne-energie
  • Microscopische kunst
  • MP dowloaden
  • Shit
  • Bier
  • Verboden toegang
  • Nationale dierentuinen
  • Strandjutters
  • Weird - rare verhalen
  • Pittige Mexicaanse rijst
  • Muziekclips opzoeken
  • Runderfilet 'en croûte'
  • Sjalottenazijn
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Pasta met mosselen
  • Gestoomde griet met ansjovis en kappertjes
  • De aarde vanuit de ruimte
  • De gekste recepten
  • Millenniumdoelstellingen
  • Wansmakelijke foto's
  • Vreemde soorten : exoten
  • Bedreigde diersoorten
  • 09/11
  • Champagne
  • Zonnestraling en de ozonlaag
  • Migraine
  • Medisch internetwoordenboek
  • Microfotografie
  • Duurzame ontwikkeling
  • Biologische diversiteit
  • Musea
  • Erwten in de Engelse keuken
  • Vragen over internet ?
  • UFO's
  • Maradona
  • Spamfilter
  • Foto's van onze planeet
  • Bush en de wetenschap
  • Ginkgo Biloba
  • Architectuur en neurosciences
  • Zomeruur
  • Geluk
  • Flightsimulator
  • Trivials
  • Einstein
  • Epilepsie
  • Luizen
  • Leerstoornissen
  • Wereldatlas
  • Virussen
  • Kernenergie
  • Het menselijk genoom
  • Wetenschap onder water
  • Ooievaars
  • Aardrijkskunde
  • Spam
  • Op onze aarde neerkijken
  • Virussen
  • Onze groene planeet
  • Kunst
  • VPRO
  • Wiskunde-woordenboek
  • Implosies alom
  • Het Tate Museum
  • Etiquette
  • Mars global Surveyor
  • Landkaarten, inzoomen maar
  • Kannibalen
  • Wiskunde en de dingen des levens
  • Bureau Belgrado
  • Botsende werelddelen
  • Geheime codes
  • Plastic bubbeltjes
  • Robots etc.
  • Zes-stappen theorie
  • Gordon Ramsay
  • Onno Kleyn
  • Koken.blogspot
  • Les volgen op Berkeley
  • Elementaire muziek
  • Figuurtjes met ballonnen
  • Een nieuw liefje ?
  • Snelle filmpjes
  • TV cartoons
  • Oude geschriften
  • Verkeerd gezongen
  • Microscopisch gezien
  • De menselijke klok
  • Ode aan de techniek
  • Anatomie
  • Astronomie per dag
  • Interieurinrichting
  • Knutselhandleiding
  • Insecten in Europa
  • Rauw eten
  • Vergeten sites
  • De sterrenhemel
  • Anagrammen generator
  • Prosper Montagné
  • Witloofsalade met grijze garnalen
  • The science network
  • Experimenteer thuis
  • Geluiden van insecten
  • Sint-Jakobsvruchten met laurier, citroen en rozemarijn
  • Sint-Jakobsvruchten met appel-kerrie-compote
  • Oliebollen
  • Wetenschappelijke bibliotheek
  • Paddestoelenmousse met zachtgekookt ei
  • Yahoo Food
  • Rookverbod in de horeca
  • Lijnvriendelijk
  • Recensies
  • Grafisch design
  • Multimedia-artieste
  • ASCII-art
  • Alzheimer
  • Tabakswereld in het offensief
  • Michel Verschueren over Johan Vermeersch
  • Integratie
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Peperkoek
  • Chococapuccino
  • Muntjes stapelen
  • Mary Mallon
  • De Belgen en hun eetgedrag
  • Natuurwetten
  • Fauna van de diepzee
  • Zebravisjes
  • De reis van je e-mail
  • Kristallen
  • Weerkunde en Klimatologie
  • Chemisch weekblad
  • Planespotting
  • Bruggen kijken
  • Een andere aarde
  • Toetanchamon
  • Einstein
  • Vliegensvlug
  • NASA
  • Elementaire deeltjes
  • Hersenimplantaten
  • Catherine Verfaillie
  • Espressogranita
  • Koffiecoctail Viva Luca
  • Jeudhuis Kaddish en roken
  • Reuzel
  • Schuim van aardappel
  • Pasta volgens Jamie
  • Caldeirada
  • Cocido Madrileno
  • Rik Torfs
  • Journalist Mark Delire
  • Wetenschappeleuk
  • Ambachten
  • Langzaam gegaarde lamsnek
  • Banale werkdag
  • Toetanchamon
  • Zonsondergang
  • Het Verre Oosten
  • Guido Belcanto
  • Mark Paesbrugghe
  • Biotech-gewassen
  • Diversitijd
  • Optische microscopie
  • Ecuador
  • Labs van Google
  • Darwin in Polen
  • Zoenen
  • Opiniepeilingen
  • Wetenschappelijke feitjes
  • Lang webadres
  • Wetenschapsblog
  • Pc op afstand
  • Correa en België
  • Correa
  • Alles gratis
  • De cardiologische liga
  • De Belgische voedingsmiddelentabel
  • Literatuur ontdekken
  • Blits
  • Het internet in werking
  • Bad song
  • Experimentjes
  • Cartoons Zazart
  • Camera's
  • Fietsroutes
  • Reekotelet met spruitjespuree
  • Persoonlijk kunstwerk
  • Naakte websites
  • UFO's etc.
  • Broncodes dankzij Google
  • Textuur
  • Halte-là
  • Felix Alen
  • Pompoengratin
  • Bacalhao
  • Kwartels volgens Dirk L.
  • Culinair Namen
  • Rochefort
  • Bart Goor
  • Patrick Janssens
  • Patrick Janssens
  • Mbark Boussouffa nav. 0110
  • Axelle Red nav. 0110
  • Arno nav. 0110
  • Paling in het groen volgens Dirk L.
  • Hollandse aspergesalade
  • Chefkok Stefaan Coutteyne
  • Jos Ghysen
  • Op het vel geroosterde zalmfilet
  • Axelle Red nav. 0110
  • Westvleteren
  • Zacht gebak met chocolade en gember
  • Louis Tobback vs. de studenten
  • Loko over Leuven
  • Barbie
  • Louis Tobback over veplichte kinderzitjes in de auto
  • Diepgevroren groenten
  • Levercirrose
  • Leve de sossen
  • De Britten en seks
  • Zoek de zeven verschillen
  • Fotografie
  • De jaren '80
  • Columnisten
  • Kaneelsuiker
  • Traag leven
  • Wielrenner Robbie McEwen
  • Mamma Roma
  • BBC-Chefs
  • Kokosnoot
  • Feestmaterialen
  • Kikkerbillensoep
  • Thierry Marichal
  • De paus en de Islam
  • Carlo Bomans over het WK wielrennen
  • Bouillon met pompoen en portobello
  • Djintan en consorten
  • Leif Hoste en het WK tijdrijden
  • Wijnen
  • Sven Nys over zijn mountainbike-seizoen
  • Leugenaars
  • Ezelsbruggetjes
  • Hoeveel zit er in een kopje ?
  • Raketsla
  • Andropauze
  • Wandelende haai
  • Barcelona
  • Corticosteroïden
  • Cortisones hebben Epo vervangen
  • Voedingssupplementen en doping
  • Maanzaad en doping
  • Wielrenster Jeannie Longo
  • Lierse coach René Trost
  • Dagelijkse lectuur
  • Ariël Jacobs over de voetbalbond
  • iPod
  • Stevaert over zijn leesgedrag
  • Franky Vercauteren
  • Najaarssalade met gegrilde geitenkaas
  • Aardstralen
  • Vlees laten rusten
  • Röner
  • Braiseren
  • Games
  • Stemplicht
  • Virusdodende zakdoek
  • Dromen
  • Longschade
  • Tevreden in uw gemeente
  • Elpo
  • Coma
  • Tobring.com
  • Librivox
  • Griet bakken
  • Lardo
  • Vis : meunière
  • Sterren
  • Snack jezelf gezond : Zoete amandelhavermuffins
  • Gekweekte vis
  • Genetisch gemanipuleerde organismen GGO's
  • Gevulde kalkoenlapjes met selderijpuree
  • Het woordje kalkoen
  • Snack jezelf gezond : Mozzarellaspiesje met verse vijgen en ham
  • Anorexia
  • Puberende meisjes
  • Stefan Everts
  • Snack jezelf gezond : Olijfbroodstokjes
  • John McEnroe
  • Gert Steegmans
  • Roger Vanden Stock
  • UEFA / FIFA
  • Het leven is als ...
  • Snack jezelf gezond : Wraps met avocado en paprika
  • Stadswandeling in Gent
  • Couchsurfing
  • Snack jezelf gezond : Roggebroodjes met makreelmousse
  • Ricotta al forno
  • Snack jezelf gezond : Knoflook-uienbrood
  • De menselijke klok
  • Nutradia
  • Verkeersinformatie
  • Chimpansees en cultuur
  • Dubai
  • Winkelkeuze
  • Liverpool
  • Snack jezelf gezond : Komkommer met gerookte zalm
  • Melk
  • Kwade mannen
  • Jobhobbing
  • Veiligheid op de werkvloer
  • Wandelen en vee
  • God in de hersenen
  • Snack jezelf gezond : Gevulde kerstomaatjes
  • Smaken van september
  • Literatuurklassiekers
  • Spitskool
  • Croissanttaart met chocolade
  • Hop en oestrogeen
  • Een schuimende pint bier
  • Astronomie
  • Tomatenweetjes
  • Groenten en fruit
  • Voorakkoorden gemeenteraadsverkiezingen
  • Laguiole-messen
  • Oersuiker
  • Het geslacht van de lesgever
  • Koffie
  • Horeca en religie
  • Miele en stoomkoken
  • Sardines in blik
  • Sardines, haring, en sprot
  • De sardina pilchardus
  • Pasta puttanesca van Amy
  • Vis bakken
  • Borlotti of bruine bonen uit blik
  • Visbar Noordzee
  • Steven Tuyls
  • Commercials
  • Films etcetera
  • Tucows.com
  • Cooking (R)evolution
  • Lardo di collonato
  • Gutenberg en e-books
  • Slaatjes met vis
  • Aluminiumfolie
  • Sojabonen
  • Boek Accidental Foodie
  • Frisk tabletjes
  • Voetbalverhalen
  • Bier-onjuistheid
  • Basmati rijst
  • Bomba
  • Belgen en brood
  • Txapela
  • Seitangehakt
  • Versheid van eieren
  • Zwitsers
  • Tomaten
  • Radijzen
  • Waterkoker
  • Een slaapmiddeltje
  • Beroepsverenigingen psychologen
  • Kakkerlak
  • Smoothies - Sappen
  • Smoothies
  • Spaans pepertje
  • Spa
  • Barbecue
  • Sangria
  • Chlorofyl
  • Jan Leyers
  • Domestica
  • Brussels Intenational
  • Slovenië
  • Psychologie
  • Mensen herkennen
  • De NFL en hersenschuddingen
  • Orzo
  • Vlaanderen is een stad
  • Boerentoren
  • Franky Vercauteren
  • De Belg en zijn brood
  • Saignant
  • OHL-trainer Guido Brepoels
  • Vliegangst
  • Soep
  • Baanbrekende websites
  • VRIND
  • Centrumsteden
  • Geneesmiddelenonderzoek
  • Een 'wilde' stam op de Fiji
  • Phonak
  • Bolkestein
  • Food Info
  • Twee borrelhapjes
  • Stijn Stijnen
  • Te dik of te dun ?
  • Dirk De Prins
  • Oil & Vinegar
  • Donald Spoto
  • Marktrock
  • Schorpioenengif
  • NTI hogeschool
  • Sportpsycholoog bij Anderlecht
  • Sacha Distel
  • Paprika's schillen
  • Baga
  • Literatuurlijstjes
  • Muggen
  • Simon Vroemen
  • Zevenkamp bij de vrouwen, atletiek
  • Tienkamp bij de mannen, atletiek
  • Spanje en mosselen
  • Mosselen
  • Grijze garnaal
  • Stoomzakjes
  • Alleenstaanden
  • Vrouwenbasket
  • Nadine Meersman over doping
  • Colorante
  • HACCP
  • Vol-au-vent van Gaia
  • Warmoes of snijbiet
  • Tattoo
  • Extravert
  • Frietgeheimen
  • Friet en geen patat
  • French fries
  • Deaver
  • Patrick Janssens
  • Jean-Luc Dehaene
  • Spinazie en zijn voedingswaarde
  • Kreukels
  • Rosticceria
  • Rosticceria
  • Gesuikerde verse kruiden
  • Oliebolletjes
  • Roland Renson en lokale identiteit
  • Roland Renson en pakken of niet pakken
  • Werner Helsen
  • Panem et circenses
  • Limoenen
  • Basilicum
  • Wijn van Stijn
  • Spaans leren
  • Overgewicht en extreem dieet gevaarlijker dan voedselvergiftiging
  • Fruit in een flesje
  • Aceitunas almadas
  • Caffé frappé
  • Chiperones
  • Salade Mechouia
  • Pa amb oli (pamboli)
  • Geroosterde kippenboutjes
  • Aardbeien en frambozen
  • Boek
  • Kookboek voor de boekenliefhebber
  • Zalm
  • dezaakdna.be
  • Dilbeek
  • Primus inter pares
  • Emilio Ferrara
  • Tene quod bene
  • Inspanningsfysiologie
  • Oneliners
  • Vis in Noorwegen
  • Ichtyofaag
  • Linzensoep
  • Frank Raes over Tihinen
  • Weet wie je eet
  • Rijstballetjes
  • Zeste
  • Dieetgoeroe
  • Culinaire wandelingen
  • Wolkenskrabbers
  • Gebakken camembert
  • Leekens
  • Camembert, geroosterd in zijn doosje
  • Amerikanen over Europa
  • Asperges
  • Tenenkrullend
  • Burrata
  • Kwark - zure room
  • Aromastoffen
  • Sinaasappelsap
  • Boontjes allerhande
  • Stoomoventje met snoekbaars voor de barbecue
  • Oplichting
  • Man of vrouw ?
  • What about Bush
  • Het virtuele computermuseum
  • Animaties dankzij supercomputers
  • kerstliedjes
  • Songs
  • Pintxos
    In de media

    27-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huysentruyt
    De website van 'De perfecte keuken', het programma van Piet Huysentruyt, heeft een vernieuwde website, met recepten :

    http://www.vtm.be/deperfectekeuken/ 



    27-04-2007 om 16:52 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse tomatensaus
    Verse tomatensaus

    - 1 grote ui
    - 2 teentjes look
    - 1 el tomatenpuree
    - 1 blik gepelde tomaten (400 gr.) of 1/2 kg. gepelde en ontpitte verse tomaten
    - 2 el gesnipperd basilicum
    - olijfolie
    - peper en zout

    Ui en knoflook snipperen en in flink wat olijfolie stoven maar niet laten kleuren. Er de tomatenpuree doorheen roeren en dan de tomaten toevoegen. Laten garen. Basilicum toevoegen en de saus fijnmixen.

    Verse tomaten worden het best ontpit want de pitjes maken de saus bitter als ze worden gemixed. Indien je de tomaten niet ontpit moet je de saus door de roerzeef draaien, daarin blijven de pitjes achter.

    (Libelle, 05/04/07)

    27-04-2007 om 16:47 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Succes-gerechten
    Succes-gerechten stap-voor-stap



    Ravioli met konijn en langoustines
    http://libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2410

    Beef Wellington met wijnsaus
    http://libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2411

    Vogelnestjes
    http://libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2412

    Chocolade moelleux
    http://libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2413

    Tonijnrolletjes
    http://libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2408

    Groenterollade met geitenkaas
    http://libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2409


    (Libelle, 05/04/07)

    27-04-2007 om 16:40 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    26-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Libelle en BBQ-recepten
    Gerechten

    Forel in krantenpapier
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=1310

    Pittige tonijnkebabs
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=1295

    Kalkoenspiesjes met notensaus
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=1294

    Spiesjes met trio van vlees
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=1293

    T-Bonesteak van kalfsvlees met geroosterde tomaten
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=961

    Zwaardvis met Thaise dressing
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=960

    Lamsblokjes met gegrilde paprika's
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2529

    Sint-Jakobsvruchten met parmezaan en groene pesto
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2530


    Drankjes

    Red Kick : voor liefhebbers van tomatensap
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2456

    Kiwi Spritzer :
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2455

    Meloen cooler : voor de liefhebbers van zoete meloen
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2454

    Green dream : mix van appelen, druiven, bladgroenten én limoen
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2453

    Blue Lagoon
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=1919

    Sofia : tequila uit Mexico en Parfait d'Amour uit Frankrijk
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=1918

    Cyrilou (alcoholvrij)
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=1917

    Cosmopolitan : uit "Sex and the city"
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=1916

    Catharina : op basis van sherry
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=1914


    Salades :

    Lunchsalade
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2509

    Lentesalade
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2361

    Fris slaatje met gerookte paling en venkel
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2151

    Runderplakjes met een kruidige salade
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2084

    Noedelsalade met tonijn
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=1283

    Gegrilde zeetong met paprika-choronsaus en gegrilde groenten
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=940

    Salade van nieuwe aardappeltjes met radijsjes en waterkers
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=708


    26-04-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    25-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boris Jeltsin

    http://www.youtube.com/watch?v=2sPMIQFlZyo

     

    http://www.youtube.com/watch?v=HQULzrgC3dg

     

    http://www.youtube.com/watch?v=L06kP3P2V84

     

    http://www.youtube.com/watch?v=FNcFtNpJNJk

     

    http://www.youtube.com/watch?v=-dYpaQVqhBo

     

    25-04-2007 om 17:55 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    24-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnsaus
    Wijnsaus (warm)

    - 1 tomaat
    - 1 sjalot
    - 1 ui
    - 1 glas rode wijn
    - 1 glas rode porto
    - 2 glazen rundfond
    - 1 el rode wijn

    De ui en de sjalot snipperen en in boter laten keuren. De tomaat pellen en ontpitten, in kleine blokjes snijden en aan het uimengsel Het tomatenvocht laten verdampen. De wijnazijn toevoegen en lichtjes laten karameliseren. Rode wijn, porto en rundfond toevoegen. Laten inkoken tot een dikke saus. Zeven.

    (Libelle, 05/04/07)



    24-04-2007 om 15:59 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pittige gehaktballetjes
    Pittige gehaktballetjes (8 p)

    - 300 gr. gemengd gehakt
    - 2 eieren
    - 200 gr. paneermeel
    - 2 teentjes knoflook, gesnipperd
    - 100 gr. gemalen kaas (pecorino, parmezaan of grana padana)
    - 2 el gehakte bladpeterselie
    - olijfolie
    - peper en zout

    Het gehaht aanmaken met het ei en het paneermeel. De knoflook, de kaas en de peterselie erdoorheen kneden. Naar smaak bijkruiden met peper en zout. Balletjes rollen met de grootte van een kerstomaat.

    De balletjes goudbruin frituren en olijfolie. Even laten uitlekken op keukenpapier. Warm serveren, op houten prikkers.

    Bij het rollen van de balletjes, uw vingers na elk balletje even in rode wijn dompelen. De wijn geeft er meteen een heerlijke wijntoets aan.

    (Libelle, 29/03/07)

    24-04-2007 om 15:53 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    23-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoflookboter
    Knoflookboter  

    De knoflook dient eerst geroosterd te worden. Het 'steeltje' van de knoflookbol snijden, de teentjes wat uit elkaar duwen en de bol besprenkelen met olijfolie. De bol verpakken in aluminiumfolie en gedurende verrtig minuten in de oven op 200 °C zetten. Het vruchtvlees van de knoflook kan nu gemakkelijk uit de velletjes geduwd worden en met zachte boter vermengd worden. Aan deze knoflook boter ka je ook nog gehakte tuinkruiden toevoegen.

    23-04-2007 om 16:58 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met tonijn
    Asperges met tonijn (4 p) 

    - 1 kg. asperges
    - 4 verse tonijnsteaks van ongeveer 100 gr. elk
    - peper en zot
    - 2 el gesmolten boter
    - nootmuskaat
    - olijfolie

    De asperges beetgaar koken in gezouten water.

    De tonijnsteaks lichtjes met olijfolie bestrijken en ze aan elke kant enkele minuten in een hete grillpan bakken. Kruiden met peper en zout.

    De gesmolten boter over de asperges lepelen en kruiden met een snuifje nootmuskaat.

    Samen met de tonijn opdienen.

    (Libelle, 19/04/07)

    23-04-2007 om 16:53 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schuimwijn
    Lekkere, betaalbare schuimwijnen bij GB/carrefour voor de zomer 2007 :

    -Clairette de Die Tradition, Laillance : fris, nerveus, explosief

    -Crémant de Bourgogne Brut, Jaillance : krachtig, gevuld, rijk

    23-04-2007 om 16:32 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vom Fass
    Johannes Kiderlen uit Waldburg, Duitsland, begon in 1994 met zijn project : "zorgvuldig uitgekozen producten van zorgvuldig uitgekozen producenten samenbrengen en die uit een vaatje tappen". De eerste belgische winkel van Vom Fass werd geopend in Aalst. Verkochte producten zijn vooral olieën en azijnen, grappa's en likeuren en wijnen en whisky's.

    www.vomfass.com

    23-04-2007 om 16:25 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    20-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensgebraad met jonge wortelen
    Varkensgebraad met jonge wortelen (4 p)

    - 1 varkensgebraad van ongeveer 600 gr.
    - peper en zout
    - 1 ui, gesnipperd
    - 1 laurierblaadje
    - 10 cl water
    - 2 x het sap van 1/2 sinaasappel
    - 500 gr. jonge wortelen
    - 100 gr. cashewnoten, grofgehakt
    - 1.5 dl. room
    - enkele blaadjes bladpeterselie of koriander

    In de pan een varkensgebraad aan alee kanten goudbruin kleuren. Kruiden met peper en zout. Ui, laurier, het water en het sap van een halve sinaasappel toevoegen. Afdekken en ongeveer twintig minuten laten bakken op laag vuur.

    De wortelen schoonmaken (de steelzetjes aan de wortelen laten) en aan het vlees toevoegen. Nog twintig minuten laten verdergaren.

    De cashewnoten roosteren in een pan met antiaanbaklaag.

    Wortelen en vlees uit de pan halen en warmhouden. De saus zeven en bijna volledig laten inkoken. Dan het sap van een halve sinaasappel en de room torvorgen. Nog twee minuten laten doorkoken.

    Het gebraad in plakjes snijden en de saus erover lepelen. De noten erbij strooien en serveren met de worteltjes en aardappelpuree.

    Garneren met bladpeterselie of koriander.

    (Libelle, 12/04/07)

    20-04-2007 om 14:56 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geuze en kriek
    Heet kwaliteitslabel streekproduct.be werd toegekend aan Oude Geuze en aan Oude Kriek, beiden gebrouwen bij brouwerij 3Fonteinen in Beersel.

    www.streekproducten.be

    www.3fonteinen.be

    20-04-2007 om 14:45 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisse citroenroom
    Frisse citroenroom (4 p)


    - zeste van 2 citroenen
    - sap van 2 citroenen
    - 4 muntblaadje- 250 gr. volle kwark
    - 100 gr. fijne griessuiker.
    - 20 cl. room

    De muntblaadjes fijnhakken.

    De kwark en de griessuiker mengen. Het citroensap, de munt en de zeste toevoegen.

    De room lobbig kloppen en die er voorzichtig onderroeren. Het mengsel over vier kommetjes verdelen en minstens twee uur in de koelkast zetten.

    Versieren met wat citroenzeste en enkele muntblaadjes.


    Om dit desset wat lichter te maken de helft van de kwark vervangen door twee goed stijfgeklopte eiwitten.

    (Libelle, 12/04/07)

    20-04-2007 om 14:41 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen koken 'en papillot'
    Om aardappelen 'en papillot' te koken gebruik je best nieuwe aardappelen. Borstel ze schoon en spoel ze tot het water helder blijft. Dep ze droog. De aardappelen rondom bestrijken met gesmolten boter. Ze elk apart verpakken in aluminiumfolie. Gedurende 40 à 45 minuten in een op 225 °C voorverwarmde oven plaatsen tot ze goed gaar zijn.

    20-04-2007 om 14:32 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijbewijs
    www.gratis.rijbewijsonline.be ie een gratis website met de theorie en oefenvragen voor de rijbewijzen A3, A en B. Sinds kort geldt dit ook voor rijbewijs C.

    20-04-2007 om 14:29 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    19-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetzure saus
    Zoetzure saus (warm)

    - 200 gr suiker
    - 1 dl. witte wijnazijn
    - 4 el tomatenpuree
    - 1 el tomatenketchup
    - 1 el worchestershiresaus
    - 1 el maïszetmeel
    - cayennepeper

    De azijn en de suiker verwarmen tot de suiker gesmolten is.

    De tomatenpuree, -ketchup en de worchestershiresaus toevoegen.

    Het maïszetmeel losroeren in twee eetlepels water. De saus binden met het maïzenapaje.

    Op smaak brengen met cayennepeper.

    (Libell, 12/04/07)

    19-04-2007 om 16:57 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgeklopte room
    In gerechten waarin je opgeklopte room gebruikt, klop je die best niet te stijf. Als je te lang doorklopt krijg je een botersmaak in plaats van een luchtige mousse.

    Zowel bij warme als bij koude bereidingen de slagroom pas op het einde toevoegen. Als het gerecht dan in de koelkast gezet wordt stijft het vanzelf verder op.

    Als taartversiering wordt de room natuurlijk wel zo stevig mogelijk opgeklopt. Je kan de slagroom daardoor opspuiten met een spuitzak.

    19-04-2007 om 16:56 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis zoals elk kind 'm lust

    Vis zoals elk kind 'm lust.

    Krabburger
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2418

    Saté met scampi en rijstballetjes, met wokgroenten en zoetzure saus
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2417

    Pittige pasta (scampi en visfilet)
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2419

    Potje Piraat (ovenschotel met visfilet, hardgekookte eieren en puree)
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2420

    Gevulde visrolletjes
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2421

    Vislasagne
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2422

    Zalmsteak met spinaziecrème
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2423

    (Libelle, 12/04/07)

    19-04-2007 om 16:46 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    18-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsvlees met citroen en bieslookboter
    Lamsvlees met citroen en bieslookboter (4 p)

    - 12 magere Engelse lamskoteletten
    - 50 gr. boter
    - 1 tl gehakte bieslook
    - zeste van 1 citroen
    - peper en zout
    - 1/2 el zwarte peperbollen.

    De lamskoteletten roosteren gedurende acht à twaalf minuten op een voorverwarmde grill of barbecue. Kruiden met peper en zout.

    De zachte boter vermengen met de zeste, de bieslook en de geplette zwarte peperbollen.

    Op elke lamskotelet een lepel citroenboter leggen en deze wat laten smelten.

    Serveren met gefruite aardappeltjes en een krokant slaatje.


    Een recept van Anny Smets, chef van De Proosdij, Diest.

    (Feeling, maart 2007)

    18-04-2007 om 18:54 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijngaardslakken in mergpijp met knoflook en grof zeezout
    Wijngaardslakken in mergpijp met knoflook en grof zeezout (4 p)

    - 12 mergpijpen van 6 cm. lang
    - 1 bol knoflook
    - peper en zout
    - 4 dozijn kleine escargots
    - kervel
    - platte peterselie
    - dile
    - basilicum
    - grof zeezout

    De mergpijpen minstens twaalf uur laten weken in zout water. Het merg eruit duwen en dit in water met azijn leggen.

    Vier vuurvaste borden nemen en op elk ervan drie mergpijpjes zetten. Vullen met de escargots en fijn plakjes knoflook. Bovenop een dikke plak merg leggen.

    Kruiden met peper en zout en gedurende tien minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C zetten.

    Garneren met de gehakte verse kruiden en grof zeezout.

    Onmiddellijk serveren.


    Recept van Viviane Verheyen, chef van Le Zoute Zoen, Antwerpen.

    (Feeling, maart 2007)

    18-04-2007 om 18:53 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème van bloemkool met morieljes
    Crème van bloemkool met morieljes (4 p)

    - 1 kleine bloemkool
    - 1 sjalotje
    - 1 laurierblaadje
    - 1 liter kippenbouillon
    - 150 gr. morieljes
    - 1 dl. room
    - olijfolie
    - boter
    - 1 dl. witte wijn
    - peper en zout


    De sjalot snipperen en de bloemkool in roosjes verdelen.

    De sjalot fruiten in wat boter, honderd gram van de morieljes toevoegen samen met de bloemkoolroosjes. Alles even laten stoven.

    De bouillon toevoegen samen met het laurierblaadje en alles ongeveer dertig minuten laten koken.

    Het laurierblaadje verwijderen en de soep mixen.

    De room erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.

    De overgebleven morieljes bakken in een klontje boter, de wijn toevoegen en alles ongeveer vijf minuten laten koken. Door de soep roeren.

    Een beetje olijfolie op de soep druppelen en serveren.

    (Feeling, maart 2007)


    18-04-2007 om 18:52 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    17-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yves Desmet over het VB
    Bart Debie, voormalig politiecommissaris in Antwerpen, is veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk wegens buitensporig politiegeweld en vervalsing van processen-verbaal. Uit mijn jonge jaren als reporter bij een correctionele rechtbank weet ik nog hoe zldzaam zo'n vonnis is. Bij klachten over politiegeweld is het immers vaak woord tegen woord, en voor een rechtbank weegt het woord van een agent nog altijd zwaarder dan dat van een modale burger.

    De veroordeling is er dan ook alleen gekomen omdat er bewijzen en getuigenissen in overvloed zijn.

    Na de gebruikelijke jeremiade over verkochte en onbekwame rechters stelde Debie op zijn webstek onmiddellijk na zijn veroordeling dat hij desondanks vol trots verder gemeenteraadslid zal blijven, en ook wil opkomen voor de federale verkiezingen. Met steun van zijn kopman Philip Dewinter.

    Dat heeft alvast het voordeel van de duidelijkheid. Om het met de woorden van Dewinter zelf te formuleren: "Ik heb liever wat meer robocops à la Bart Debie dan halfzachte gendarmes".

    Ziedaar nogmaals in alle klaarheid het wereld- en maatschappijbeeld van het Vlaams Belang: een onversneden politiestaat, waar agenten een vrijgeleide krijgen om wat ze maar willen te doen met verdachten en burgers. Slaan, folteren, daar gaan we ons toch niet druk over maken, zekerst.

    Toegegeven, er hebben dergelijke regimes bestaan in de wereldgeschiedenis, zowel in nazistische, communistische als in Zuid-Amerikaanse dictaturen, waar dit soot politieoptreden als niet meer dan normaal werd ervaren. Waar individuele rechten en vrijheden probleemloos werden geofferd op het altaar van de eigen ideologie.

    We hopen dan ook van harte dat Wim Debie zijn welverdiende plaats krijgt op de lijst van het Vlaams Belang, zodat het voor iedereen zonneklaar is waar deze partij echt voor staat. Niet om uw gedacht te zeggen, zoals ze koppig blijven volhouden, maar wel om op uw gezicht te kloppen wanneer ze ooit in een machtspositie terchtkomen.

    In het Vlaams Belang jargon heet dat dan "een harde aanpak van de criminaliteit", die blijvend gesteund moet worden. Dat bij die harde aanpak af en toe folterpraktijken worden gebruikt, zelfs tegen mensen die achteraf volkomen onschuldig blijken, is dan "de bluts met de buil".

    Het is gewoon sterker dan henzelf. Alle verzachtingspogingen ten spijt kunnen de topfiguren van het Vlaams Belang het niet nalaten met de regelmaat van de klok hun ware gezicht te laten zien.

    En dat is een zeer goede zaak. Zodat niemand kan zeggen dat ze niet weten op wie ze stemmen en zodat alle anderen duidelijk weten waarom ze er niet op stemmen.




    Dit is een opiniestuk uit De Morgen van 06/04/07, van de hand van hoofdredacteur Yves Desmet. Ik heb het integraal overgenomen, gewoon omdat het zegt waarop het staat. Weinig anderen dan Yves Desmet hadden het zo treffend kunnen verwoorden denk ik.

    Bart Debie was hoofdcommissaris in Antwerpen toen hij meende dat hij hoogst persoonlijk 'de waarheid' maar eens uit enkele allochtonen moest kloppen. Na zijn ontslag kon hij onmiddellijk terecht bij het VB waar hij tot vandaag 'veiligheidsadviseur' is.

    17-04-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    05-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken in geuren en kleuren
    Koken in geuren en kleuren.

    - Pittige vissoep : met kardemom
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2325

    - Gemarineerde kabeljauw : met pepertjes
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2326

    - Couscoussalade : met koriander en munt
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2334

    - Kiprollade in een sesamjasje : met tijm en roze peperbessen
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2330

    - Kruidige burgers : met nootmuskaat en paprikapoeder
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2329

    - Mosselpannetje : met gember en komijn
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2328

    -Streepcakejes : met salie
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2332

    - Gestoofde peertjes : met kaneel en pistache
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2331



    (Libelle, 15/03/07)

    05-04-2007 om 16:51 geschreven door Luc  


    >> Reageer (1)
    04-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitello
    Een vitello is een kalfje dat nooit iets anders dan melk heeft gekregen. Een vitellone is een ouder dier - meestal van één tot drie jaar - dat nooit enig werk heeft verricht.

    04-04-2007 om 17:52 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kardemom
    Kardemom heeft een doordringende geur en een frisse smaak (die wat doet denken aan munten). In de winkel te vinden in poedervorm of als peulen. Meekoken noodzakelijk om de specerij ten volle tot haar recht te laten komen. Peulen worden na het koken best weggenomen.

    04-04-2007 om 17:50 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ras el hanout
    Ras el hanout, letterlijk vertaald 'hoofd van de winkel', is een mengeling van 24 ingrediënten (kruiden, specerijen, rozenknoppen,...) waarvan elke kruidenmeester zijn eigen samenstelling heeft. Het is duur, dus wordt steeds maar een mespuntje toegevoegd, vlak voor de bereiding klaar is. Armere Marokkaanse gezinnen hebben voor eigen dagelijks gebruik een aan eigen smaak aangepaste melange van zwarte peper, paprika, kurkuma, gember en komijn. Het is dan we geen ras el hanout, maar toch een mooi begin.

    04-04-2007 om 17:47 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pistachenoten, amandelen malen
    Wanneer je pistachenoten of amandelen in een blender maalt, loop je het risico dat het een pasta wordt. Dant kunt U vermijden door er een beetje griessuiker (een snuifje) aan toe te voegen, zodat het niet gaat plakken.

    04-04-2007 om 17:42 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saltimboca van vis
    Saltimboca van vis (4 p.)

    - 8 kabeljauwfilets
    - citroensap
    - peper en zout
    - 8 blaadjes salie
    - 8 sneetjes gerookte ham

    De visfilets droogdeppen. Besprenkelen met wat citroensap en er een blaadje verse salie opleggen. De filets in een sneetje gerookte ham rollen en vastzetten met een prikker. De saltimboca's vijf minuten in een braadpan bakken. Heet serveren.

    Lekker met tagliatelle, gekookt met een takje verse salie en vermengd met gepocheerde courgettelinten en verse tomatenblokjes.

    (Libelle, 15/03/07)

    04-04-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    03-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crostini met peterseliepesto : tapas
    Crostini met peterseliepesto (ongeveer 12 stuks)

    - 1 foccaciabrood

    voor de pesto :
    - 1 grote bos platte peterselie (gehakt)
    - 1 teentje knoflook, geperst
    - 1 dl olijfolie
    - 60 gr. parmezaanse of gruyèrekaas, geraspt
    - peper en zout


    Het broodje in sneetjes snijden, er wat olijfolie over borstelen en krokant grillen in de oven.

    Voor de peterseliepesto alle ingrediënten mixen in een blender of met de staafmixer. De pesto over de sneetjes brood verdelen.


    Fingerfood, Annick Gernaey, aan-huis-kok,
    www.foodloverscompany.be

    (HLN, 31/03/07)

    03-04-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ricotta-spinazietaartjes met dille : tapas
    Ricotta-spinazietaartjes met dille : ongeveer 12 stuks

    - 250 gr. ricotta
    - 150 gr. mascarpone
    - 80 gr. blauwe kaas, verbrokkeld
    - 200 gr. spinazie
    - 2 eieren, losgeklopt
    - 2 kl gedroogde of 2 el verse dille
    - 2 el vers geraspte Parmezzan
    - peper en zout

    De spinazie op een hoog vuur kort aanfruiten in de olijfolie. Grof hakken.

    De ricotta met de mascarpone, de eieren, de Parmezaan en de dille mengen. Toevoegen aan de spinazie en mengen.

    Het mengsel in kleine timbaaltjes doen (of in bijvoorbeeld lege Sint-Jakobsschelpen) en gedurende ongeveer vijfentwintig minuten bakken in een oven op 175 °C.

    Warm of koud serveren.



    Fingerfood, Annick Gernaey, aan-huis-kok,
    www.foodloverscompany.be

    (HLN, 31/03/07)

    03-04-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgeteflan : tapas
    Courgetteflan (ongeveer 12 stuks)

    - 1 courgette, grof gehakt
    - 4 eieren, losgeklopt
    - 1 grote aardappel, gekookt en fijngeplet
    - 2 lente-uitjes, in ringen
    - 2 tenen knoflook
    - 100 gr. zongedroogde tomaten, fijngehakt
    - 70 gr. belegen kaas, geraspt
    - 1 el dragon
    - peper en zout
    - 50 gr. pijnboompitten

    Courgette, aardappel, lente-ui, knoflook, zongedroogde tomaten, kaas, dragon, peper en zout mengen in een kom. De eieren eronder roeren.

    Bakpapier in een ingeoliede ovenschaal leggen, en hierop het groenten-eierenmengschel scheppen.

    De pijnboompitten over de schotel strooien.

    In 30 à 40 minuten goudbruin bakken in een oven op 85 °C.

    Warm of koud serveren, in stukken gesneden.



    Fingerfood, Annick Gernaey, aan-huis-kok,
    www.foodloverscompany.be

    (HLN, 31/03/07)

    03-04-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokosballetjes : tapas
    Kokosballetjes : ongeveer 12 stuks

    - 50 gr. gedroogde vijgen, fijngehakt
    - 50 gr. gedroogde dadels, fijngehakt
    - 30 gr. noten (bijvoorbeeld walnoten), fijngehakt
    - 70 gr. zoete gecondenseerde melk
    - 30 gr. gedroogde kokos

    Vijgen, dadels en noten mengen met de gecondenseerde melk.

    Balletjes maken van het mengsel en ze door de kokos rollen.

    De balletjes nog eens goed vast aandrukken en nogmaals door de kokos rollen.


    Fingerfood, Annick Gernaey, aan-huis-kok,
    www.foodloverscompany.be

    (HLN, 31/03/07)

    03-04-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude soep van meloen : tapas
    Koude soep van meloen (12 kleine glaasjes)

    - 1.5 kg. rijpe cavaillon
    - sap van 1 sinaasappel
    - sap van 1 citroen of limoen
    - scheutje witte porto
    - 1 el munt, fijngesneden
    - 1 rijpe avocade in zeer fijne brunoise
    - olijfolie
    - peper
    - 4 el grijze garnalen, kreeft of gerookte ham

    De cavaillon schillen, halveren en de pitten verwijderen. Het vruchtvlees pureren met het sinaasappel- en limoensap en de porto.

    Goed koud laten worden.

    De puree in glaasjes gieten en garneren met een mengeling van garnalen, munt, avocado, een scheutje olijf- of sesamolie en peper.


    Fingerfood, Annick Gernaey, aan-huis-kok,
    www.foodloverscompany.be

    (HLN, 31/03/07)

    03-04-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde pastarolletjes : Tapas
    Gevulde pastarolletjes (8stuks)

    - 4 lasagnevellen
    - basilicumblaadjes
    - vers geschaafde parmezaan
    - tapenade
    - parmaham
    - olijfolie


    De lasagnevellen goed zacht laten koken.

    De vellen op een werkblad open leggen, de ingrediënten voor de vulling er één voor één opleggen en oprollen tot strakke rolletjes.

    Doormidden snijden.

    Besprenkelen met wat olijfolie.




    Fingerfood, Annick Gernaey, aan-huis-kok,
    www.foodloverscompany.be

    (HLN, 31/03/07)

    03-04-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)



    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Een interessant adres?

    Archief per maand
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 01-2014
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 12-2005
  • 09-2005

    Inhoud blog
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    {TITEL_VRIJE_ZONE}



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs