- 600 gr. verse penne - 8 artisjokken of artisjokharten - 1 citroen - 400 gr. kipfilet - 80 gr. pistachenoten - 1 bussel basilicum - 4 el kappertjes - 125 gr. olijven - 2 el OO - 1 sjalotje - pezo - geraspte parmezaan of pecorino
De artisjokken reinigen, de bovenste bladeren en de stengek wegsnijden. De artisjokken in gezouten water met citroensap garen. De artisjok is gaar als de bladeren gemakkelijk te verwijderen zijn. Uit het kookvocht nemen en laten afkoelen. De bladeren en het haar verwijderen zodat enkel de bodems overblijven. In stukken snijden.
De penne garen in kokend gezouten water. Bij verse penne opletten dat hij niet te gaar wordt. Afgieten.
De sjalot snipperen en in olijfolie garen.
De kip in reepjes snijden.
De in stukken gesneden kipfilet toevoegen, even laten meebakken.
De artisjok, samen met de pistachenoten, de olijven en de geplukte basilicum toevoegen.
Omroeren, kruiden met peper en zout. De pasta er door roeren.