Archief
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort
  • In wijn gestoofde peertjes met karamelparfait
  • Risotto in de oven met pompoen en pancetta
  • Gekarameliseerde zoete aardappel en herstgroenten
  • Konijn met gedroogde vruchten en Marokkaanse kruiden
  • Rundstoofpot met bier en bosvruchten
  • Stoofpot van kip met boschampignons en notenpistou
  • Kastanjesoep met gebakken spekjes en boschampignons
  • Claressefilets met roquefortsaus
  • Kalfsragout met champignons
  • Chili con carne
  • Stoofschotel van pastinaak
  • Goulash
  • Kangoeroefilet met tagliatelle en cognacsaus
  • Kangoeroefilet en aardappelsalade met verse kruiden
  • Winterstoofpotje met kip
  • Tapenade van kabeljauw
  • Tortillalasagne
  • De vervuilde mens
  • Gevogelte met rode kerrie - saus
  • Sinaasappel - honingsaus
  • Aardappelviskoekjes
  • Konijn op jagerswijze
  • Hertenstoofvlees met bietjes
  • Rode paprika gevuld met quinoa
  • Kaastaart
  • Uiensoep
  • Broccolisoep met appel
  • Paprikasoep met kruidenkaas
  • Ricotta met chocolade en rode vruchten
  • Wafels
  • Varkensgebraad met witbier
  • Mousse van frambozen en mascarpone
  • Haringhapje
  • Sjalotten-wijnsaus
  • Runderwang met worteltjes
  • Américain
  • Knolseldersoep met gerookte paling
  • Coquilles met schorseneren en sherrysaus
  • Perentaartje
  • Kokossoep met kip
  • Warm citrusvruchtensap met zachte kruiden
  • Bruschetta met mozzarella en pesto
  • Umami
  • Aperitiefhapje : rundstartaar in een glaasje
  • Meest beluisterde (Belgische) songs op YouTube
  • Planeten
  • Tapenade met groene olijven en gekonfijte tomaten
  • Tapenade met zwarte olijven en ansjovis
  • Auberginekaviaar
  • Salsa van kerstomaat
  • Guacamole
  • Anchoiade
  • Gekonfijte paprika
  • Citroentaartje met limoensorbet
  • Knolseldersoep met scheermesjes en kruidenolie
  • Kaas-mosterdsoep
  • Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool
  • Petit-beurretaart
  • Biefstuk (runderreepjes) uit de wok
  • Aardperencrèmesoep
  • Wortelsoep met linzen
  • Coquilles met pompoen, kastanje en cantharellen
  • Gemarineerde zalm met salade van spitskool
  • Pesto
  • Pasta met verse vis en rode pesto
  • Crostini met rode pesto
  • Maaltijdsoep met rundvlees
  • Salade van culatello di zibello en lichte wasabimayonaise
  • Slaatje van champignons en dille
  • Minichampignons in sherrysaus
  • Bruschetta met enoki
  • Aardpeercrème, kastanje en gerookte paling : hapje
  • Escabeche van makreel met rode kool : hapje
  • Kreeft in egen nat met mosselen en saffraan
  • Aardappelinfo
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tartaar van zalm en groene appel
  • Gazpacho van tomaten en vijgen, crostini met Parmaham
  • Gebakken coquilles (Sint-Jakobs) met kruiden en parmezaan
  • Gestoofde kalfsschenkel (Osso buco in bianco)
  • Lasagne van Sardijns brood
  • Saffraanrisotto
  • Zoetzure broodsalade
  • Gebakken zeeduivel met walnoot en rookspek
  • Pens - scampi hapje : aperitiefhapje
  • Bresaolahapje : aperitiefhapje
  • Tartaar van langoestines : aperitiefhapje
  • Tiramisu
  • Sint-Jakobsnoten met fijne witloof- en preireepjes
  • Lamskoteletjes, chutney van kerstomaatjes
  • Carpaccio van gerookte zalm, aioli van avocado en koriander
  • Vismousse met paprikacoulis
  • Griekse koteletten
  • Taartjes van abrikozen met rozemarijn
  • Rosbief in notenkorst
  • Chutney van verse en gedroogde vijgen
  • Koolrabisoep met gorgonzola
  • Stoofpotje van varkenswangetjes met Affligembier
  • Sint-Jakobsnootjes met kreeftenjus
  • Salade van avocado met garnaaltjes
  • Ossobucco : lekker van bij ons
  • Geglaceerde raap
  • Gebakken schorseneren
  • Crème butternut
  • Kalfskotelet "cross & blackwell"
  • Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes
  • Gekonfijt witloof
  • Geroosterde knolselderfondant
  • Geglaceerde peterseliewortel
  • Spruitenblaadjes
  • Gebakken aardpeer met vanille
  • Wok met paarse ridderzwammen
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Paddenstoelen - champignons
  • Kastanjechampignons en kerstomaat
  • Aardappelen uit de Périgord
  • Knolselder-aardappelgratin
  • Kruidenkoek
  • Instant chocolademelk
  • Chocolademelk om te bewaren
  • Kipfilet op grootmoeders wijze
  • Pompoen-aardappelterrine
  • Spruitjes met spek en walnoten
  • Gegrilde wintergroenten met honing
  • Gratin van bloemkool en rundsgehakt met basilicum
  • Kook-TV
  • Luchtkwaliteit
  • Websites
  • TV-erfenis
  • Zure room
  • Kippenkruiden
  • Vis met mosterd-peterseliekruim
  • Kippenstoofvlees met Indonesische groenten
  • Perziken met tonijn
  • Zucotto
  • Limoncello (2)
  • Specerijenroom
  • Gemarineerde hertenfilet met kruidensalade
  • Frisse tartaar van zalm en groene appel
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tarte tatin
  • Krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers
  • Citroenkonfijt
  • 3 maal appeltaart
  • Banketbakkersroom
  • Pastinaakchips
  • Soepje van schorseneren met champignons
  • Gevulde tomaat met gehakt
  • Eenvoudige schorseneren
  • Eend met koffie, kaneel en sinaas, puree van pastinaak
  • Perentaart met frangipane en pistachenoten
  • Amuse van witte bonen
  • Curryvelouté
  • Rode wijn weekend Ardennen
  • Limoncello
  • Chef op Kanaal Z
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Spaghetti met trompettes en beukenzwam
  • Chocolademousse
  • Panna cotta van geitenmelk
  • Mini crème brûlée
  • Groentechips met yoghurtdipsaus
  • Gemarineerde venkel
  • Krabsalade
  • Venkelgelei
  • Spicy tomaat
  • Champignons à la grecque
  • Frisse boterham met rauwe ham
  • Oude graansoorten
  • Graanmosterdpasta op de boterham
  • Tzatziki
  • Tapenade van zongedroogde tomaten
  • Meatloafballetjes
  • Cheeseburger
  • Gegrilde tofusandwich
  • Curryketchup
  • Crostini bij stoofvlees
  • Stoofvlees met Grand Cru Rodenbach
  • Crème van pijnboompitten
  • Hartige mediterrane cake
  • Pastasalade met surimi
  • Tomatensaus
  • Het maakbare brein
  • Courgetteschotel
  • Tomatentaartjes met olijven
  • Saltimbocca
  • Landkaarten
  • Couscoussalade met gerookte forel, avocado en mangodressing
  • Maatjes met aardappelen en boontjes
  • Salade met watermeloen en Turkse kaas
  • Pastasalade met gerookte vis
  • Wokken
  • Koud soepje van parmezaan en Orval
  • Erogene zones
  • Naked scientists
  • Ceviche van witte vis en Hoegaarden
  • Kiwi's
  • Schelvis met tomatenpesto en kerstomaatjes
  • Pasta met geroosterde tomaten en ansjovis
  • Houmous van tomaat
  • Pastei van gevogeltelever
  • Laagjeshapje met zalm
  • Water op aarde
  • Gestoofd kalfsvlees (ossobuco) met jonge wortelen
  • Kalfsgoulash met fettucine
  • Aardappelsalade met rosbiefplakjes
  • Zeeduivel met kreeft, asperges en Duvel
  • FoodTube
  • Salade van krieltjes met mozarella, gerookt spek en broccoli
  • Raw food
  • Geologie
  • Gepaneerde zwezerik met komkommersaus
  • Atletiek
  • Salade van konijn en Leffe
  • Koude tomatensoep met saltimbocca van vis
  • Pittige linzenburgers
  • Barbecuechutney
  • Vruchtenspiesjes met honing
  • Orzoslaatje met zwaardvis, gegrilde courgette en rode ui
  • Rundvlees met gele paprika's en zwarte-sojabonensaus
  • Mosselen met prei en mosterdsaus
  • Witte asperges met zeebaars en truffelaardappelcrème
  • Minestrone met asperges en zalm
  • Het ontstaan van de wereld
  • Sciencehack
  • Geroosterde krieltjes met gepocheerd eitje
  • Lamsfilet met erwtjespuree en balsamicosaus
  • Weersite Ruben Weytjens
  • Olijven-tomatenboter
  • Sinaasappel-vanilleboter
  • Avocadocrème
  • Kwark-dilledressing
  • Paprika-tomatensalsa
  • Rouille
  • Aardappeltjes uit de pan met saffraan en groene olijven
  • Kippenbouten met pompelmoessalade en vanilledressing
  • Banketbakkersroom
  • Limoen-chiliboter
  • Kippenvleugels en spareribs op de barbecue
  • Deboosere en het weer
  • Gevulde varkenskoteletjes
  • Tuinkruidenboter
  • Wortelvleesballetjes
  • Buienradar
  • Groententajine
  • Groententajine met staartvis
  • Tajine van lamsvlees met lentegroenten volgens Larousse Gastronomique
  • Gezouten citroenen
  • Ossobuco alla Milanese
  • Larousse Gastronomique en Ossobuco
  • Gebakken aardappelen met rozemarijn en look
  • Kruidensausje met rode ui en aalbessen
  • Kruidensausje met tomaat en azijn
  • Voedselinfecties
  • Probiotica
  • Gekke lijstjes
  • Daube Provençale
  • 'Nuttige' feestdagen berekenen
  • Wikimapia
  • Evolutieleer
  • Gambaspiesjes
  • Optische illusies
  • Zeeduivel op spiesjes van citroengras
  • Mango-looksaus
  • Garnalenspiesen
  • Porteur de la bonheur
  • Goden van de drank
  • Pretparken
  • Kamperen
  • Het weer, waar dan ook
  • Scampi Saganaki
  • Mosterdpeertjes met geitenkaas en honing
  • Scampi met pastis
  • Wortelpuree met gebakken roodbaars
  • Citroentaartjes met maanzaad
  • Olijvenmuffins met tonijndip
  • Het Zwitserse breinproject
  • Wiskunde
  • Anatomie
  • Antieke landkaarten
  • Scitopia.org
  • Scilogs
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Ravioli met bospaddenstoelen
  • Spaghetti met gember, tomaat en gezouten ricotta
  • Champignonsoep met salieboter
  • Waitrose
  • Soep met Sint-Jakobsvruchten
  • Hertenragoût met bospaddenstoelen en knolselderpuree
  • Tijdschrift Ambiance
  • Gemarineerde paddenstoelen
  • Aardappel-forelcrème met zeewolf en garnaaltjes
  • Garnituur bij witloofsoep
  • Oxfam-recepten
  • Taarten van de patissier
  • Gourmetgerechten
  • Thuis bij Jamie Oliver
  • De tabel van Mendeljev
  • Online conversie
  • Rode poon met boontjes in chili-sesamsaus
  • Weetjes over kookboeken
  • De allerbeste kookboeken
  • Gerechten met noten
  • Taart met brie en tomaten
  • Varkensrollade en uien en aardappelen uit de oven
  • Hartige, zuiderse cake
  • Blinde vinken van konijn
  • Bananencake met chocolade
  • Geert Hoste
  • Het werkhuis van de gezondheid
  • Danny Horseele, chef van 't Molentje, Zeebrugge
  • Pieter Loridon
  • Gadgets
  • Witloofsoep met grijze garnalen
  • Garnalentruffels
  • Gegratineerde mosselen met kruidige sabayon
  • Gepelde garnalen
  • Toerisme
  • Wokken
  • Stoofpotje van konijn met tomaat en dragon
  • Brochettes van mosselen met pastissaus
  • Koekskesgateau
  • Taarten van de patissier
  • Stoofpot van hert
  • Tapas van Jakobsvruchten met Manzanilla
  • Crostini van kippenlever en marsala
  • Timbaaltje van ossenstaart
  • Vertalen
  • Grondwitloof
  • Ossenstaartsoep
  • Noordzeegarnalen
  • Veldrijder Lars Boom
  • Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons
  • Ambiance Magazine
  • Stoofpotje van konijn met chorizo
  • Solo
  • Nederlands-Limburgse streekgerechten
  • Kokend water
  • Beef Wellington
  • Kook-blog van Albert
  • Gevulde tomaat met tartaar van tonijn
  • Nage van Sint-Jakobsvruchten met zomergroenten
  • Judith Beck
  • Vijgen met cabrales en Pedro-Ximenez siroop
  • Aardappelbrood
  • Gevulde pijlstaartinktvis met Fino-sherry
  • Vinos de Jerez
  • Gebakken Sint-Jakobsnoten met mosseltapenade
  • Worst-aardappelpureetaartjes
  • Olijfolietaartjes Caprese
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Gemarineerd kalfsgebraad
  • Mierikswortelsaus
  • Salsa rossa
  • Peterseliemousse
  • Gemarineerde zalm met peterseliemousse
  • Chinese kippenpasteitjes
  • Puree van primeuraardappelen met karnemelk en morieljes
  • Zoete pompoenbroodjes met rozijnen
  • De Vlaming en aardappelen
  • Diabetes
  • Maïsbrood met courgette en chili
  • Finettes
  • Alain Bloeykens, wijnjournalist
  • Rozemarijn-olijvenbroodjes
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Crème van pastinaak met Sint-Jakobsvruchten
  • Kruidig stoofpotje van rundvlees en pompoen
  • Puree van eekhoorntjesbrood met Sint-Jakobsvruchten
  • Knoflook is gezond
  • Geroosterde tomatenbroodjes
  • Paul Van den Bosch
  • Kaasrisotto met champignons
  • Lauwe salade met biefstuk en gedroogde tomaten
  • Hazenpeper
  • Ovenschotel met kabeljauw
  • Rick De Leeuw
  • Zeevruchten met kerrie in de wok
  • Robin Williams
  • Kalfslapjes met kappertjes
  • Microscoop-fotografie
  • Citruskip met kiwi
  • Schnitzels
  • Fibreclub
  • Stroke It
  • Live Science
  • Weekend koken
  • Zweedse hedendaagse misdaadauteurs
  • Chef-kok Anthony Bourdain
  • Belgisch Instituut voor Tropische Geneeskunde
  • Oostends garnaalkroketten
  • Healthy and choise
  • Pastanestjes
  • Kalfsmedaillons in een notenjasje
  • Ragù van konijn en pasta
  • Maïs van de barbecue
  • Zoetzure bietjes en uien
  • Boschampignons
  • Uienconfituur
  • Beer diet
  • Glumbert
  • Snel wijn koelen
  • Geroosterde portobello's met mozzarella en citroen
  • Reclame camel
  • De Voyager en zijn foto's
  • Converteren
  • Spelletjes
  • Het heelal
  • Symbaloo
  • Stonehenge
  • Spaanse speciaalzaak in Hasselt
  • Melanzane sott'olio
  • Halal-skieën
  • Electronische huishoudschriftjes
  • Mindfulness
  • Slaatje van tomaat, avocado, asperges en pata negra
  • Filiosoof Jean-Michel Longneaux
  • 'Andere' vakantiebestemmingen
  • Bakharing
  • Valère Billen, ex-trainer van STVV
  • Tartaar van tomaten
  • Wielrenners en doping
  • Zwarte pasta met venkel en coquilles
  • Eten en drinken bij MSN
  • WO II in Kwaadmechelen
  • Ovenfrietjes en aïoli-chili
  • Wikitravel
  • Opwarming van de aarde
  • Croquetas de jamon
  • Tomaten uit de oven met lamsvlees
  • Gegrilde inktvis met gazpacho
  • Grappige reclame
  • Tonijn met lamsoor
  • Rog met gemarineerde groenten
  • Pasta alla putenesca
  • Ossenstaartsoep
  • Polderaardappelen gevuld met garnalen
  • Middelgrote steden in Frankrijk
  • Plastic
  • Reclame voor Dove
  • Mango-pimentchutney
  • Mimosa van ei
  • Paprikacoulis
  • Kaaskroketten
  • Gesmolten tomaat
  • Guacamole
  • Basilicumolie
  • Google Map / Earth - Links
  • Culinaire problemen
  • Mosselmisverstanden
  • Mosselen met saffraan en citroen
  • Bieren en hun houdbaarheid
  • Een Petit Gervais frisco
  • Mosselen met ham
  • Barbecue
  • Thrillers
  • Ontdekkingswandelingen in Brussel
  • Amandel-citroencake met rode zomervruchten
  • Overstromingsvoorspeller
  • Sexy videoclips
  • Gekonfijte look
  • Basilicummayonaise
  • Lissabon
  • Satire
  • Hubble
  • Pretty Good Privacy
  • Perziken met kriekenbiersabayon
  • Panna Cotta
  • Spaghetti Carbonara
  • Spaghetti Carbonara
  • Wielrennen en voeding
  • Mosselen
  • Website Frank Deboosere
  • Op reis
  • Biefstuk met erwtjes en sla
  • Gepaneerde rogreepjes
  • Coctails
  • Paprikarolletjes met kappertjes en ansjovis
  • Zeven nieuwe wereldwonderen
  • Kip met citrusvruchten
  • Gemarineerde octopus
  • Mars-express
  • ESA
  • Voedingssupplementen en agressie
  • Gehaktbrood met artisjok
  • Broodje vitello tonnato
  • Broodje vitello tonnato
  • Gravad lax met kruidensalade
  • Komkommersoep met grijze garnaaltjes
  • Filodeegdriehoekjes met kruiden en kaas
  • Risotto met gepaneerde pladijs
  • Geeuwen
  • Broccolisla met spekjes
  • Gebakken pladijs met mosselen en tomaten
  • Snelle chocoladeflan
  • Mooi-weer-desserts
  • Abrikozentips
  • Coctails
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Siegfried Bracke en opiniepeilingen
  • Recepten met verse kaas
  • Paasdiner
  • Teken een varken
  • Rome herboren
  • Stamboomonderzoek
  • Bulgaarse keuken
  • Gratis software
  • Gids voor de echte Ardennen
  • Zeeland
  • Mattentaarten
  • Kinderpsychiater Peter Adriaanssens
  • Room en yoghurt
  • Te veel restaurants ?
  • Gremolata
  • Orechiette met romanesco
  • Roken en belastingen
  • Stoverij
  • Diepvries tuinbonen
  • Medisch woordenboek
  • Dierproeven
  • Dick Swaab en onze hersenen
  • Het maakbare brein
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Mysterieuze plaatsen
  • Carnivoren
  • Migraine
  • Soep-weetjes
  • Schorseneren-weetjes
  • Officinale
  • Klimaatopwarming
  • Zongedroogde tomaten
  • Aspe en roken
  • Exceptionele groenten
  • Migraine
  • Ijskoud tussendoortje
  • Witloofsoep
  • Ideetjes voor ijs
  • Pompensoep
  • Vleesetende planten
  • Geneesmiddelen en drugs
  • San Fransisco
  • Boussouffa
  • That's embarrassing
  • Blini's met avocado en verse kaas
  • Mini-ansjoviscroissants
  • Yoghurt met romige aardbeien
  • Pastagerecht met spek en room
  • Penne met broccoli
  • Perzische citrussalade
  • Lamscarré met tuinbonencoulis
  • Eurovisiesongfestival
  • Bioscoopfilms
  • Eiertaartjes met asperges en gerookte forel
  • Bosvruchtentaartjes
  • Auto-delen
  • Recepten met nieuwe aardappelen
  • Sociaal-culturele organisaties
  • Verse kaastaart met selderij
  • Avocado-ijs met basilicum
  • Huysentruyt
  • Verse tomatensaus
  • Succes-gerechten
  • Libelle en BBQ-recepten
  • Boris Jeltsin
  • Wijnsaus
  • Pittige gehaktballetjes
  • Knoflookboter
  • Asperges met tonijn
  • Schuimwijn
  • Vom Fass
  • Varkensgebraad met jonge wortelen
  • Geuze en kriek
  • Frisse citroenroom
  • Aardappelen koken 'en papillot'
  • Rijbewijs
  • Zoetzure saus
  • Opgeklopte room
  • Vis zoals elk kind 'm lust
  • Lamsvlees met citroen en bieslookboter
  • Wijngaardslakken in mergpijp met knoflook en grof zeezout
  • Crème van bloemkool met morieljes
  • Yves Desmet over het VB
  • Koken in geuren en kleuren
  • Vitello
  • Kardemom
  • Ras el hanout
  • Pistachenoten, amandelen malen
  • Saltimboca van vis
  • Crostini met peterseliepesto : tapas
  • Ricotta-spinazietaartjes met dille : tapas
  • Courgeteflan : tapas
  • Kokosballetjes : tapas
  • Koude soep van meloen : tapas
  • Gevulde pastarolletjes : Tapas
  • Michael Muller en nutrigenomics
  • Agar agar
  • Citroenverbena
  • Crêpe met gorgonzola
  • Paella
  • De aarde : vogelperspectief
  • Aardpeer of topinamboer
  • Loïc Wacquant en de sociale zekerheid
  • Runderribstuk met gekonfijte paprika's
  • Groentencompote met ansjovis uit Cantabrië
  • Gevulde Breydelham
  • Jong vlees
  • Ham pekelen
  • Gestoofd konijn met aardappelen
  • Recepten met kip
  • Pittige soep met tortelloni
  • Wild feest
  • Stoofschotel met honing en komijn
  • Zintuigtesten
  • Heel mooi gezegd
  • Ciabatta met pesto en mozzarella
  • Varkensgebraad in een jasje
  • Vegetarische pasta
  • Lieven Scheire
  • Magda De Meyer
  • Bloemkool
  • Start to eat
  • Kunst bij Dexia
  • Keukenontwerp
  • De wetenschap van het koken
  • Foelie
  • Geschiedenis: de oudheid
  • Biodiversiteit
  • Roos Van Acker
  • Een ideetje
  • De zon
  • Wat zou Carlos doen
  • Geweerde commercials
  • Robotica
  • Actuapedia
  • Vanille-ijs met balsamicoazijn
  • Gebakken kip met kappertjes en olijven
  • Driegangenmenu
  • Zalm met yoghurt en komkommer
  • Geneesmiddelenindustrie
  • Oosterse kippensoep
  • Stoofpotjes
  • Groene asperges met kip
  • Groentesoep met pistou
  • Victorian Web
  • Freud
  • Italiaanse vleesklassiekers
  • Planet diary
  • Oesters met champagnesaus
  • Een romantische avond
  • Racisme
  • Leif Hoste
  • Tieners en seksualiteit
  • Peter Goossens, Hof van Cleve, over smaak
  • Mouclade
  • Vleermuizen
  • Piccata verde
  • De ruimtetelescoop Chandra
  • Optische illusies
  • Arno als kok
  • Visfumet
  • Baktijd voor vis in de oven
  • Gutten
  • Gratin met gehakt, kool en worteltjes
  • Relish of chutney
  • Stokvis of klipvis
  • Gratin met prei en pasta
  • Hatelijke geluiden
  • Toiletpapier
  • Daniel Zitka
  • Ricotta met kastanjes
  • Pickles-dip
  • Karameliseren
  • Een beetje morbide
  • Luctor et emergo
  • Historische atlas
  • Alles over datum en tijd
  • Air France
  • Nellie Kroes
  • Erwin Vervecken
  • Lamskoteletjes met Provençaalse groenten
  • Graf-opzoekingen
  • Wetenschappelijk persbureau
  • Medisch antiek
  • Naval Observatory
  • Erik De Vlaeminck
  • Science Odyssey
  • Vrouwen aan de top
  • Levende cellen
  • Expert gezocht
  • Frimout
  • Tartaar van verse en gerookte Schotse zalm
  • Menselijke anatomie
  • Varkenskotelet Piccalilly
  • Hersenstichting
  • Sexwoordenboek
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Frank Van Erum
  • Dode media
  • Baardgroei
  • Tips en weetjes
  • Op reis in Amerika
  • Back-up
  • Mogelijkheden met Google
  • De Belgische visvangst
  • Stadsplannen
  • Virtuele musea
  • Mysteries
  • Zonne-energie
  • Microscopische kunst
  • MP dowloaden
  • Shit
  • Bier
  • Verboden toegang
  • Nationale dierentuinen
  • Strandjutters
  • Weird - rare verhalen
  • Pittige Mexicaanse rijst
  • Muziekclips opzoeken
  • Runderfilet 'en croûte'
  • Sjalottenazijn
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Pasta met mosselen
  • Gestoomde griet met ansjovis en kappertjes
  • De aarde vanuit de ruimte
  • De gekste recepten
  • Millenniumdoelstellingen
  • Wansmakelijke foto's
  • Vreemde soorten : exoten
  • Bedreigde diersoorten
  • 09/11
  • Champagne
  • Zonnestraling en de ozonlaag
  • Migraine
  • Medisch internetwoordenboek
  • Microfotografie
  • Duurzame ontwikkeling
  • Biologische diversiteit
  • Musea
  • Erwten in de Engelse keuken
  • Vragen over internet ?
  • UFO's
  • Maradona
  • Spamfilter
  • Foto's van onze planeet
  • Bush en de wetenschap
  • Ginkgo Biloba
  • Architectuur en neurosciences
  • Zomeruur
  • Geluk
  • Flightsimulator
  • Trivials
  • Einstein
  • Epilepsie
  • Luizen
  • Leerstoornissen
  • Wereldatlas
  • Virussen
  • Kernenergie
  • Het menselijk genoom
  • Wetenschap onder water
  • Ooievaars
  • Aardrijkskunde
  • Spam
  • Op onze aarde neerkijken
  • Virussen
  • Onze groene planeet
  • Kunst
  • VPRO
  • Wiskunde-woordenboek
  • Implosies alom
  • Het Tate Museum
  • Etiquette
  • Mars global Surveyor
  • Landkaarten, inzoomen maar
  • Kannibalen
  • Wiskunde en de dingen des levens
  • Bureau Belgrado
  • Botsende werelddelen
  • Geheime codes
  • Plastic bubbeltjes
  • Robots etc.
  • Zes-stappen theorie
  • Gordon Ramsay
  • Onno Kleyn
  • Koken.blogspot
  • Les volgen op Berkeley
  • Elementaire muziek
  • Figuurtjes met ballonnen
  • Een nieuw liefje ?
  • Snelle filmpjes
  • TV cartoons
  • Oude geschriften
  • Verkeerd gezongen
  • Microscopisch gezien
  • De menselijke klok
  • Ode aan de techniek
  • Anatomie
  • Astronomie per dag
  • Interieurinrichting
  • Knutselhandleiding
  • Insecten in Europa
  • Rauw eten
  • Vergeten sites
  • De sterrenhemel
  • Anagrammen generator
  • Prosper Montagné
  • Witloofsalade met grijze garnalen
  • The science network
  • Experimenteer thuis
  • Geluiden van insecten
  • Sint-Jakobsvruchten met laurier, citroen en rozemarijn
  • Sint-Jakobsvruchten met appel-kerrie-compote
  • Oliebollen
  • Wetenschappelijke bibliotheek
  • Paddestoelenmousse met zachtgekookt ei
  • Yahoo Food
  • Rookverbod in de horeca
  • Lijnvriendelijk
  • Recensies
  • Grafisch design
  • Multimedia-artieste
  • ASCII-art
  • Alzheimer
  • Tabakswereld in het offensief
  • Michel Verschueren over Johan Vermeersch
  • Integratie
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Peperkoek
  • Chococapuccino
  • Muntjes stapelen
  • Mary Mallon
  • De Belgen en hun eetgedrag
  • Natuurwetten
  • Fauna van de diepzee
  • Zebravisjes
  • De reis van je e-mail
  • Kristallen
  • Weerkunde en Klimatologie
  • Chemisch weekblad
  • Planespotting
  • Bruggen kijken
  • Een andere aarde
  • Toetanchamon
  • Einstein
  • Vliegensvlug
  • NASA
  • Elementaire deeltjes
  • Hersenimplantaten
  • Catherine Verfaillie
  • Espressogranita
  • Koffiecoctail Viva Luca
  • Jeudhuis Kaddish en roken
  • Reuzel
  • Schuim van aardappel
  • Pasta volgens Jamie
  • Caldeirada
  • Cocido Madrileno
  • Rik Torfs
  • Journalist Mark Delire
  • Wetenschappeleuk
  • Ambachten
  • Langzaam gegaarde lamsnek
  • Banale werkdag
  • Toetanchamon
  • Zonsondergang
  • Het Verre Oosten
  • Guido Belcanto
  • Mark Paesbrugghe
  • Biotech-gewassen
  • Diversitijd
  • Optische microscopie
  • Ecuador
  • Labs van Google
  • Darwin in Polen
  • Zoenen
  • Opiniepeilingen
  • Wetenschappelijke feitjes
  • Lang webadres
  • Wetenschapsblog
  • Pc op afstand
  • Correa en België
  • Correa
  • Alles gratis
  • De cardiologische liga
  • De Belgische voedingsmiddelentabel
  • Literatuur ontdekken
  • Blits
  • Het internet in werking
  • Bad song
  • Experimentjes
  • Cartoons Zazart
  • Camera's
  • Fietsroutes
  • Reekotelet met spruitjespuree
  • Persoonlijk kunstwerk
  • Naakte websites
  • UFO's etc.
  • Broncodes dankzij Google
  • Textuur
  • Halte-là
  • Felix Alen
  • Pompoengratin
  • Bacalhao
  • Kwartels volgens Dirk L.
  • Culinair Namen
  • Rochefort
  • Bart Goor
  • Patrick Janssens
  • Patrick Janssens
  • Mbark Boussouffa nav. 0110
  • Axelle Red nav. 0110
  • Arno nav. 0110
  • Paling in het groen volgens Dirk L.
  • Hollandse aspergesalade
  • Chefkok Stefaan Coutteyne
  • Jos Ghysen
  • Op het vel geroosterde zalmfilet
  • Axelle Red nav. 0110
  • Westvleteren
  • Zacht gebak met chocolade en gember
  • Louis Tobback vs. de studenten
  • Loko over Leuven
  • Barbie
  • Louis Tobback over veplichte kinderzitjes in de auto
  • Diepgevroren groenten
  • Levercirrose
  • Leve de sossen
  • De Britten en seks
  • Zoek de zeven verschillen
  • Fotografie
  • De jaren '80
  • Columnisten
  • Kaneelsuiker
  • Traag leven
  • Wielrenner Robbie McEwen
  • Mamma Roma
  • BBC-Chefs
  • Kokosnoot
  • Feestmaterialen
  • Kikkerbillensoep
  • Thierry Marichal
  • De paus en de Islam
  • Carlo Bomans over het WK wielrennen
  • Bouillon met pompoen en portobello
  • Djintan en consorten
  • Leif Hoste en het WK tijdrijden
  • Wijnen
  • Sven Nys over zijn mountainbike-seizoen
  • Leugenaars
  • Ezelsbruggetjes
  • Hoeveel zit er in een kopje ?
  • Raketsla
  • Andropauze
  • Wandelende haai
  • Barcelona
  • Corticosteroïden
  • Cortisones hebben Epo vervangen
  • Voedingssupplementen en doping
  • Maanzaad en doping
  • Wielrenster Jeannie Longo
  • Lierse coach René Trost
  • Dagelijkse lectuur
  • Ariël Jacobs over de voetbalbond
  • iPod
  • Stevaert over zijn leesgedrag
  • Franky Vercauteren
  • Najaarssalade met gegrilde geitenkaas
  • Aardstralen
  • Vlees laten rusten
  • Röner
  • Braiseren
  • Games
  • Stemplicht
  • Virusdodende zakdoek
  • Dromen
  • Longschade
  • Tevreden in uw gemeente
  • Elpo
  • Coma
  • Tobring.com
  • Librivox
  • Griet bakken
  • Lardo
  • Vis : meunière
  • Sterren
  • Snack jezelf gezond : Zoete amandelhavermuffins
  • Gekweekte vis
  • Genetisch gemanipuleerde organismen GGO's
  • Gevulde kalkoenlapjes met selderijpuree
  • Het woordje kalkoen
  • Snack jezelf gezond : Mozzarellaspiesje met verse vijgen en ham
  • Anorexia
  • Puberende meisjes
  • Stefan Everts
  • Snack jezelf gezond : Olijfbroodstokjes
  • John McEnroe
  • Gert Steegmans
  • Roger Vanden Stock
  • UEFA / FIFA
  • Het leven is als ...
  • Snack jezelf gezond : Wraps met avocado en paprika
  • Stadswandeling in Gent
  • Couchsurfing
  • Snack jezelf gezond : Roggebroodjes met makreelmousse
  • Ricotta al forno
  • Snack jezelf gezond : Knoflook-uienbrood
  • De menselijke klok
  • Nutradia
  • Verkeersinformatie
  • Chimpansees en cultuur
  • Dubai
  • Winkelkeuze
  • Liverpool
  • Snack jezelf gezond : Komkommer met gerookte zalm
  • Melk
  • Kwade mannen
  • Jobhobbing
  • Veiligheid op de werkvloer
  • Wandelen en vee
  • God in de hersenen
  • Snack jezelf gezond : Gevulde kerstomaatjes
  • Smaken van september
  • Literatuurklassiekers
  • Spitskool
  • Croissanttaart met chocolade
  • Hop en oestrogeen
  • Een schuimende pint bier
  • Astronomie
  • Tomatenweetjes
  • Groenten en fruit
  • Voorakkoorden gemeenteraadsverkiezingen
  • Laguiole-messen
  • Oersuiker
  • Het geslacht van de lesgever
  • Koffie
  • Horeca en religie
  • Miele en stoomkoken
  • Sardines in blik
  • Sardines, haring, en sprot
  • De sardina pilchardus
  • Pasta puttanesca van Amy
  • Vis bakken
  • Borlotti of bruine bonen uit blik
  • Visbar Noordzee
  • Steven Tuyls
  • Commercials
  • Films etcetera
  • Tucows.com
  • Cooking (R)evolution
  • Lardo di collonato
  • Gutenberg en e-books
  • Slaatjes met vis
  • Aluminiumfolie
  • Sojabonen
  • Boek Accidental Foodie
  • Frisk tabletjes
  • Voetbalverhalen
  • Bier-onjuistheid
  • Basmati rijst
  • Bomba
  • Belgen en brood
  • Txapela
  • Seitangehakt
  • Versheid van eieren
  • Zwitsers
  • Tomaten
  • Radijzen
  • Waterkoker
  • Een slaapmiddeltje
  • Beroepsverenigingen psychologen
  • Kakkerlak
  • Smoothies - Sappen
  • Smoothies
  • Spaans pepertje
  • Spa
  • Barbecue
  • Sangria
  • Chlorofyl
  • Jan Leyers
  • Domestica
  • Brussels Intenational
  • Slovenië
  • Psychologie
  • Mensen herkennen
  • De NFL en hersenschuddingen
  • Orzo
  • Vlaanderen is een stad
  • Boerentoren
  • Franky Vercauteren
  • De Belg en zijn brood
  • Saignant
  • OHL-trainer Guido Brepoels
  • Vliegangst
  • Soep
  • Baanbrekende websites
  • VRIND
  • Centrumsteden
  • Geneesmiddelenonderzoek
  • Een 'wilde' stam op de Fiji
  • Phonak
  • Bolkestein
  • Food Info
  • Twee borrelhapjes
  • Stijn Stijnen
  • Te dik of te dun ?
  • Dirk De Prins
  • Oil & Vinegar
  • Donald Spoto
  • Marktrock
  • Schorpioenengif
  • NTI hogeschool
  • Sportpsycholoog bij Anderlecht
  • Sacha Distel
  • Paprika's schillen
  • Baga
  • Literatuurlijstjes
  • Muggen
  • Simon Vroemen
  • Zevenkamp bij de vrouwen, atletiek
  • Tienkamp bij de mannen, atletiek
  • Spanje en mosselen
  • Mosselen
  • Grijze garnaal
  • Stoomzakjes
  • Alleenstaanden
  • Vrouwenbasket
  • Nadine Meersman over doping
  • Colorante
  • HACCP
  • Vol-au-vent van Gaia
  • Warmoes of snijbiet
  • Tattoo
  • Extravert
  • Frietgeheimen
  • Friet en geen patat
  • French fries
  • Deaver
  • Patrick Janssens
  • Jean-Luc Dehaene
  • Spinazie en zijn voedingswaarde
  • Kreukels
  • Rosticceria
  • Rosticceria
  • Gesuikerde verse kruiden
  • Oliebolletjes
  • Roland Renson en lokale identiteit
  • Roland Renson en pakken of niet pakken
  • Werner Helsen
  • Panem et circenses
  • Limoenen
  • Basilicum
  • Wijn van Stijn
  • Spaans leren
  • Overgewicht en extreem dieet gevaarlijker dan voedselvergiftiging
  • Fruit in een flesje
  • Aceitunas almadas
  • Caffé frappé
  • Chiperones
  • Salade Mechouia
  • Pa amb oli (pamboli)
  • Geroosterde kippenboutjes
  • Aardbeien en frambozen
  • Boek
  • Kookboek voor de boekenliefhebber
  • Zalm
  • dezaakdna.be
  • Dilbeek
  • Primus inter pares
  • Emilio Ferrara
  • Tene quod bene
  • Inspanningsfysiologie
  • Oneliners
  • Vis in Noorwegen
  • Ichtyofaag
  • Linzensoep
  • Frank Raes over Tihinen
  • Weet wie je eet
  • Rijstballetjes
  • Zeste
  • Dieetgoeroe
  • Culinaire wandelingen
  • Wolkenskrabbers
  • Gebakken camembert
  • Leekens
  • Camembert, geroosterd in zijn doosje
  • Amerikanen over Europa
  • Asperges
  • Tenenkrullend
  • Burrata
  • Kwark - zure room
  • Aromastoffen
  • Sinaasappelsap
  • Boontjes allerhande
  • Stoomoventje met snoekbaars voor de barbecue
  • Oplichting
  • Man of vrouw ?
  • What about Bush
  • Het virtuele computermuseum
  • Animaties dankzij supercomputers
  • kerstliedjes
  • Songs
  • Pintxos
    In de media

    28-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambiance Magazine
    Op de website van Ambiance Magazine vind je vanaf nu alle besproken recepten ook on line :

    www.ambiance.be

    28-11-2007 om 17:52 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van konijn met chorizo
    Stoofpotje van konijn met chorizo (4 p.)

    - 2 konijnen in stukken
    - 100 gr. bloem
    - 3 el olijfolie
    - 2 uien, fijngesnipperd
    - 1 blik gehakte tomaten
    - 150 gr. chorizo, in plakjes
    - 3 el zwarte olijven
    - 250 ml. kippenbouillon
    - 3 laurierblaadjes
    - 8 kleine aardappelen, schoongemaakt
    - 1 glas droge witte wijn
    - 1/2 glas cognac
    - zeezout

    De stukken konijn inwrijven met peper en zout en met bloem bestrooien. Ze rondom goudbruin bakken in de olijfolie.

    De uien even laten meefruiten, de laurierblaadjes toevoegen en het geheel blussen met de witte wijn en de cognac.

    Laten stoven tot de alcohol verdampt is.

    Tomaten, aardappelen en bouillon toevoegen. Vijfenveertig minuten laten doorstoven.

    De chorizo en de olijven erbij doen. Nog vijftien minuten laten stoven.

    Zeer warm serveren.

    (Feeling 10/07. Artikel : 'Lekker langzaam')

    28-11-2007 om 17:49 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    27-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solo
    Solo lanceerde een receptenwebsite met meer dan 750 recepten. Je kan er ook je kookprofiel bepalen.

    http://www.solo.be/ 

    27-11-2007 om 16:55 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    26-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands-Limburgse streekgerechten
    Een website met Nederlands-Limburgse streekgerechten :

    http://www.nr1-gids.com/kk_1000000.html 

    26-11-2007 om 16:47 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokend water

    Een interessante, leuke kookblog :

    http://www.makaja.nl/blog/index.html 

    26-11-2007 om 16:44 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    24-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beef Wellington

    Beef Wellington (4 p.)

    - 1 rosbief (ca. 400 gram)
    - oesterzwammen (ca. 200 gram)
    - parma ham (4 plakken)
    - pakje bladerdeeg
    - 1 ei
    - grove mosterd
    - olijfolie
    - wat bloem
    - peper & zout
    - huishoudfolie


    Pureer de oesterzwammen. Indien het gedroogde oesterzwammen zijn, eerst laten wellen, dan uitlekken, en dan pureren. Bak de oesterzwammen in een pan met wat olie, peper en zout, tot het grootste deel van het vocht is verdampt.

    Maak een koekenpan heet met olie en geef de rosbief een kleurtje. 30 seconden aan elke kant is voldoende. Leg een stuk folie op het werkblad, en leg hier de parma ham op, zodat ze elkaar licht overlappen. Smeer de oesterzwammenpuree over de ham, tot een laagje van een paar millimeter dik.

    Smeer de rosbief in met de grove mosterd, en leg hem in het midden van de rij paramaham. Wikkel met behulp van de folie de ham om de rosbief heen. Leg dit voor ongeveer 20 minuten in de koelkast, zodat de smaken lekker in elkaar kunnen trekken.

    Bestuif het werkblad met bloem, leg hier de bladerdeeg plakken op, in een groot vierkant. Leg hier het rosbief pakket op, en smeer het omliggende deeg in met eidooier. Vou nu alles dicht en snij de overtollige stukken deeg weg. Leg met de naad naar beden in de koelkast, gedurende 20 minuten.

    Verwam de oven voor op 200 graden.

    Neem het pakketje uit de koelkast, en kerf de bovenkant in, om de centimeter. Smeer het deeg in met eidooier. Plaats in de oven. Verlaag na 20 minuten de temperatuur naar 180 graden, en laat nog 15 minuten bakken.

    Overigens maakt Gordon Ramsay dit ook, en staat er zelfs een filmpje daarvan op YouTube!

    24-11-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kook-blog van Albert
    http://www.bloggen.be/albertje1956_biertje/ 

    24-11-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    23-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde tomaat met tartaar van tonijn
    Gevulde tomaat met tartaar van tonijn (4 p.)

    - 8 tomaten
    - 1/2 kg. verse tonijn
    - 6 el mayonaise
    - 1 eierdooier
    - 1/2 el piccalilly
    - 2 el gesnipperde peterselie
    - zout
    - lente-uitjes

    De hoedjes van de tomaten snijden, de zaadjes verwijderen. De binnenkant van de tomaten bestrooien met wat zout en ze omgekeerd laten uitlekken.

    De mayonaise vermengen met de gehakte piccalilly en de eierdooier.

    De vis grof hakken en er één eetlepel van het mayonaisemengsel doorroeren. De tomaten vullen met het vismengsel.

    Serveren met wat gesnipperde lente-uitjes en peterselie en de rest van de saus apart.

    (Feeling 08/07. Artikel : '7 zonnige gerechten')

    23-11-2007 om 15:49 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nage van Sint-Jakobsvruchten met zomergroenten
    Nage van Sint-Jakobsvruchten met zomergroenten (4 p.)

    - 12 Sint-Jakobsvruchten
    - 2 venkelknollen
    - 2 tomaten
    - 1 courgette
    - 1 bosje lente-uitjes
    - 50 gr. gepelde grijze garnalen
    - 1/2 liter visbouillon
    - 2 el pastis
    - peper en zout

    De tomaten ontvellen en ontpitten.

    Venkel en courgette in plakken snijden. De bouillon aan de kook brengen en hierin de venkel beetgaar koken. Courgette en lente-uitjes toevoegen en nog drie minuten laten koken.

    Sint-Jakobsvruchten toevoegen, maar de bouillon niet meer laten koken. De Sint-Jakobsvruchten drie minuten mee gaar laten worden in de bouillon.

    De groenten en de Sint-Jakobsvruchten in borden scheppen.

    De bouillon op smaak brengen met peper, zout en pastis. De bouillon in de borden scheppen en het geheel versieren met stukjes tomaat en de garnalen.

    (Feeling, 08/07. Artikel 'Zeven zonnige gerechten')



    23-11-2007 om 15:42 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    22-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Judith Beck
    Judith Beck : 'The Beck Diet Solution'

    Verschijnt in 2008 in vertaling bij uitgeverij Nieuwezijds.

    22-11-2007 om 17:33 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijgen met cabrales en Pedro-Ximenez siroop
    Vijgen met cabrales en Pedro-Ximenez siroop (4 p.)

    - 300 ml. Pedro Ximenez
    - 4 grote rijpe vijgen
    - 60 gr. cabrales
    - 2 el olijfolie
    - 100 gr. rucola

    De grill voorverwarmen

    De pedro Ximenez tie minuten laten inkoken tot een siroop.

    De vijgen kruisgewijs vanaf de bovenkant tot de helft insnijden. De cabrales over de vijgen verdelen. De vijgen onder de grill plaatsen tot de kaas begint te smelten.

    De olijfolie door de rucola mengen en de sla over vier borden verdelen.

    De vijgen op de rucola leggen. De siroop over de vijgen en langs de rucola schenken.

    Serveren met een glas Pedro Ximenez.

    Ook als dessert, zonder de rucola, te serveren.

    (Uit 'Vinos de Jerez = delicious', extra bijlage bij Delicious., 10/07)

    22-11-2007 om 17:26 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelbrood

    Aardappelbrood (4 p.)

    - 5 middelgrote bloemige aardappelen
    - 650 gr. tarwebloem
    - 6 gr. droge gist
    - 1 dl. halfvolle melk
    - 4 el zongedroogde tomaten
    - 1 bussel basilicum
    - 1 el oregano
    - 5,5 dl. water
    - 4 el olijfolie
    - 1 el zout

    Kook de aardappelen gaar en maak er puree van.

    Meng de bloem, het zout, de gist, de fijngehakte basilicum, de oregano en de fijngehakte tomaten onder de lauwe melk, water en olijfolie.

    Giet dit mengsel beetje bij beetje bij de aardappelpuree. Kneed tot een gladde massa en laat het deeg een half uurtje rusten op een warme plaats. Kneed opnieuw.

    Strooi wat bloem in een bakblik. Doe het deeg in de bakvorm en bak het brood gedurende 40 min in een voorverwarmde oven op 180°C.

    22-11-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    20-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde pijlstaartinktvis met Fino-sherry
    Gevulde pijlstaartinktvis met Fino-sherry (4 p.)

    - 3 paprika's
    - 1/2 Spaanse peper, fijn gesneden
    - 6 middelgrote of 12 kleine pijlstaartinktvissen
    - 3 el olijfolie
    - 2 tenen knoflook, gehakt
    - 2 bosuitjes, fijngesneden
    - 200 ml. Fino
    - 1 bos peteselie, gehakt
    - 1 bos koriander, gehakt

    De oven voorverwarmen op 180 °C.

    De paprika's twintig minuten roosteren in de oven tot ze zwart zijn. In een plastic zak doen, dichtknopen en vijf minuten laten staan. Vel, zaad een zaadlijsten verwijderen terwijl je het vocht opvangt. De paprika in kleine blokjes snijden.

    De inktvis schoonmaken. de kop met tentakeltjes voorzichtig van het lijf trekken. De ingewanden en het inktzakje komen dan vanzelf mee. De tentakels net onder de kop eraf snijden. De tentakels grof snijden. De rest van de kop weggooien.Voorzichtig de plasticachtige balein uit het lichaam trekkenn het roze vel van het lichaam verwijderen. De inktvis goed schoonspoelen en afdrogen met keukenpapier.

    Eén eetlepel olijfolie in een wok verhitten. De look en de tentakels één minuut roerbakken. Bosui, Spaanse peper en paprikablokjes toevoegen. Afblussen met vijftig milliliter Fino. De koriander en de peterselie toevoegen. Laten indikken tot het meeste vocht verdwenen is. Laten afkoelen.

    De inktvissen vullen met het paprikamengsel. (niet te fel vullen, de inktvissen krimpen tijdens het garen) Dichtprikken met een tandenstoker.

    De rest van de olie verhitten. De inktvis in twee minuten aanbakken. De rest van de Fino, het paprikavocht en een scheut water toevoegen. Afdekken en drie à vier minuten laten garen. (zeker niet langer, anders wordt de inktvis taai)

    De inktvis uit de pan halen en warm houden. De saus verder laten inkoken, eventueel licht binden.

    De inktvis serveren met de saus en een glas Fino.

    (Uit 'Vinos de Jerez is delicious' , een bijlage bij Delicio.us van 10/07)

    20-11-2007 om 16:58 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    19-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vinos de Jerez
    Een volledige website gewijd aan Sherry. Alles over de wijnen, veel praktische info en ook recepten.

    www.vinosdejerez.nl 

    19-11-2007 om 16:52 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken Sint-Jakobsnoten met mosseltapenade
    Gebakken Sint-Jakobsnoten met mosseltapenade (4 p.)

    - 4 plakken Serrano-ham
    - 300 gr. mosselen, gekookt
    - 2 teentjes knoflook
    - 6 el olijfolie
    - 12 Sint- jakobsnoten

    De ham krokant bakken in een droge anti-aanbakpan. Laten uitlekken en afkoelen op keukenpapier.

    De gekookote mosselen en de look grof hakken. Drie eetlepels olijfolie verwarmen en de knoflook in drie minuten goudbruin bakken, het vuur laag draaien en de mosselen toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Het mengsel, afgedekt met aluminiumfolie, apart houden.

    De Sint-Jakobsnoten in drie eetlepels olijfolie in twee à drie minuten aan elke kant goudbruin bakken. Over vier borden verdelen.

    Op elke Sint-Jakobsnoot wat mosseltapenade scheppen en garneren met een stukje krokante ham.

    Serveren met een glaasje koude Manzanilla-sherry.

    (Uit : Vinos de Jerez = delicious, een extra bijlage bij Delicio.us van 10/07)

    19-11-2007 om 16:44 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    17-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worst-aardappelpureetaartjes
    Worst-aardappelpureetaartjes (12 stuks)

    - 500 gr. aardappelen
    - 140 ml. melk
    - 1 sneetje witbrood
    - 400 gr. worstvlees
    - 1 el worcestersaus
    - 1 el tomatenketchup
    - 1 el fijngehakte bladpeterselie
    - nootmuskaat
    - 12 dunne plakken pancetta of spek van minstens 20 cm. lengte
    - 40 gr. geraspte parmezaan
    - peper en zout

    De aardappelen schillen en in stukjes snijden. de aardappelen koken, afgieten en pureren met veertig milliliter van de melk.

    De korst van het brood halen en het kruim in blokjes snijden. Het brood één minuut in de rest van de melk weken, laten uitlekken en de overtollige melk eruit knijpen.

    Het brood, het vlees, de ketchup, worcestersaus, peterselie en nootmuskaat door elkaar kneden en op smaak brengen met peper en zout.

    Een muffinplaat met twaalf vormpjes van ongeveer vijfentachtig milliliter inhoud nemen en de zijkanten van elk vormpje bekleden met een plak pancetta of bacon. De vulling over de vormpjes verdelen en afdekken met een bergje aardappelpuree.

    De taartjes met de kaas bestrooien en ze in twintig minuten gaar en goudbruin bakken in een voorverwarmde oven van 190°C.

    Warm serveren met tomatensaus.

    (Feeling 03/07 : Artikel : 'Hartig met een korstje')

    17-11-2007 om 15:52 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    12-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olijfolietaartjes Caprese
    Olijfolietaartjes Caprese (4 p.)

    voor het deeg :
    - 225 gr. bloem
    - 1 ei
    - 0.6 dl. olijfolie
    - zout

    voor de vulling :
    - tomaten
    - mozzarella
    - pesto
    - zout

    De bloem zeven. Het ei loskloppen in de olijfolie en vijf gram zout toevoegen. Met de bloem vermengen en tot een bol kneden. Minstens één uur laten rusten in de koelkast.

    Het deeg dun uitrollen en er circeltjes van ongeveer twaalf centimeter doorsnede uit snijden. De taartjes met wat pesto besmeren en beleggen met een kwartje ontpitte tomaat en plakjes mozzarella. Op smaak brengen met pesto. De taartjes vijftien minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. bakken.

    (Feeling, augustus 07)

    12-11-2007 om 16:41 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    10-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sorbet van tomaten met basilicum
    Sorbet van tomaten met basilicum (4 p.)

    - 1 kg. tomaten
    - 30 gr. suiker
    - 4 el water
    - sap van 1/2 citroen
    - 2 eiwitten
    - 1 bosje basilicum
    - worcestersaus
    - cayennepeper
    - zout
    - enkele takjes rode basilicum, ter versiering

    De tomaten ontvellen, ontpitten en in blokjes snijden. De suiker met het water aan de kook brengen. Gedurende één minuut laten koken, de gesnipperde basilicum erdoor roeren en laten afkoelen.

    De siroop mixen met de tomatenblokjes en het geheel op smaak brengen met citroensap, worcestersaus, zout en cayennepeper.

    De eiwitten stijf kloppen met een snuifje zout en voorzichtig door de tomatenpuree scheppen.

    Tot een sorbet draaien in een ijsmachine.

    Of anders, het mengsel in een kom scheppen en deze in de diepvries zetten. Om het kwartier losroeren.

    De sorbet garneren met rode basilicum.

    (Feeling 05/07. Uit het artikel : Tafeltje dek je : Buffetrecepten)

    10-11-2007 om 15:54 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerd kalfsgebraad
    Gemarineerd kalfsgebraad (4 p.)

    - 1 kalfsgebraad van 1.5 kg.
    - 2 teentjes knoflook
    - 6 laurierblaadjes
    - 6 takjes tijm of razemarijn
    - 2 dl. witte wijn
    - 1 el paprika
    - olijfolie
    - peper en zout
    - citroensap

    De knoflook pellen en in stukjes snijden.

    Het vlees rondom inkerven en in elk gleufje een stukje look steken. De kruiden over het vlees verdelen en vastbinden met keukenkoord. Het vlees bestrooien met paprika, peper en zout. Minstens twee uur laten marineren op een koele plaats.

    Het vlees ongeveer anderhalf uur laten braden in een voorverwarmde oven van 175°C. Regelmatig bedruipen met de vrijgekomen sappen.

    Het vlees uit de braadslee nemen. De witte wijn in de braadslee gieten en aan de kook brengen. De aanbaksels losschrapen en de wijn nog eventjes laten inkoken.

    De saus kruiden met peper en zout, enkele druppels citroensap en vier eetlepels olijfolie.

    (Zie ook Mierikswortelsaus, blog 10/11/07)
    (Zie ook Sals rossa, blog 09/11/07)

    (Feeling 05/07. Uit artikel : Tafeltje dek je : buffetrecepten)

    10-11-2007 om 15:45 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mierikswortelsaus
    Mierikswortelsaus  (4 p.)

    - 1 potje zure room
    - 1 el geraspte mierikswortel
    - sap van 1/2 citroen
    - 2 el komkommerblokjes
    - 2 el tomatenblokjes
    - pezo

    Alle ingrediënten vermengen.

    Lekker bij de gemarineerde zalm (blog 09/110/07) of het gemarineerd kalfsgebraad (blog 10/11/07)

    Feeling 05/07. Uit artikel : Tafeltje dek je : buffetrecepten)

    10-11-2007 om 15:40 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    09-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salsa rossa
    Salsa rossa

    Eén kilogram tomaten grof snijden. In een pan doen. Twee in stukjes gesneden grote wortelen, drie teentjes look, twee takjes selderij en anderhalve deciliter olijfolie toevoegen en aan de kook brengen. Een klontje suiker en vier eetlepels wijnazijn toevoegen. Alles gedurende twee en half à drie uur zachtjes laten, koken. De saus grondig mixen en op smaak brengen met olijfolie, zout en chilipeper.

    Serveren bij de gemarineerde zalm (blog 09/11/07) of het gemarineerd kalfsgebraad (blog 10/11/07).

    09-11-2007 om 16:49 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peterseliemousse
    Peterseliemousse

    - 1/4 l. kippenbouillon
    - 40 gr. aardappelen
    - 1 bosje platte peterselie
    - 2 dl. room
    - 1/2 blaadje gelatine
    - peper en zout
    .
    De aardappelen schillen en in blokjes snijden. Twintig minuten zacht laten koken in de kippenbouillon. De gelatine weken in koud water, uitknijpen en oplossen in de kippenbouillon. De peterselie vier minuten blancheren in koud water en laten uitlekken. De peterselie door de bouillon mixen. De bouillon laten afkoelen en de room erdoor roeren.

    Het mengsel in een sifon, geschikt voor slagroom, gieten. De sifon onder druk zetten en hem minstens vijftien minuten in de koelkast zetten. De mousse bij de zalm serveren.

    (Feeling, 05/07 ; artikel 'Tafeltje dek je : buffetrecepten')



    09-11-2007 om 16:43 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde zalm met peterseliemousse
    Gemarineerde zalm met peterseliemousse (4 p.)

    - 1 zalmfilet met vel, zonder graten
    - 100 gr.zout
    - 100 gr. suiker
    - 1 bosje dille
    - peper

    voor de peterseliemousse :

    - 1/4 l. kippenbouillon
    - 40 gr. aardappelen
    - 1 bosje platte peterselie
    - 2 dl. room
    - 1/2 blaadje gelatine
    - peper en zout

    De zalm in twee gelijke stukken verdelen. Het zout met de suiker vermengen. De dille grof hakken. Het zoutmengsel over de stukken vis verdelen. Kruiden met peper en de dille over de stukken vis verdelen. Eén stuk vis in een schotel leggen, velkant naar beneden. Het tweede stuk vis er bovenop leggen, velkant naar boven. Een stuk plasticfolie over de vis leggen en er een gewicht op zetten. De zalm achtenveertig uur laten marineren op een frisse plek. Na het marineren de dille en uitgelekt vocht verwijderen. De zalm droogdeppen en in dunne plakjes snijden.

    De aardappelen schillen en in blokjes snijden. Twintig minuten zacht laten koken in de kippenbouillon. De gelatine weken in koud water, uitknijpen en oplossen in de kippenbouillon. De peterselie vier minuten blancheren in koud water en laten uitlekken. De peterselie door de bouillon mixen. De bouillon laten afkoelen en de room erdoor roeren.

    Het mengsel in een sifon, geschikt voor slagroom, gieten. De sifon onder druk zetten en hem minstens vijftien minuten in de koelkast zetten. De mousse bij de zalm serveren.

    (Zie ook Mierikswortelsaus, blog 10/11/07)
    (Zie ook Sals rossa, blog 09/11/07)

    (Feeling, 05/07 ; artikel 'Tafeltje dek je : buffetrecepten')

    09-11-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    08-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese kippenpasteitjes
    Chinese kippenpasteitjes (8 stuks)

    - 6 gedroogde shii-take paddenstoelen (= 15 gr.)
    - 1/2 gekookte kip
    - 3 el plantaardige olie
    - 4 lente-uitjes, dun gesneden
    - 1 el bloem
    - 125 ml. kippenboillon
    - 1 el sojasaus
    - 1 el oestersaus
    - 1 el hoi sin of pruimensaus
    - 3 el gehakte korianderblaadjes
    - 16 velletjes bladerdeeg (diepvries)
    - 1 eierdooier, losgeklopt met 1 el melk
    - jonge Aziatische bladsla

    De shii-takes dertig minuten in heet water. De paddenstoelen afgieten, de steeltjes verwijderen en in dunne plakjes snijden.

    Het kippenvlees fijn hakken (er is 260 gram nodig).

    De lente-uitjes in olie fruiten tot ze zacht zijn. Bestrooien met de bloem, nog één minutt laten doorbakken. Geleidelijk de kippenbouillon erdoor roeren. De paddenstoelen en de sauzen toevoegen en het geheel twee minuten laten indikken op een zacht vuurtje. De kip en de koriander erdoor roeren. Het mengsel laten afkoelen.

    Het kipmengsel over acht velletjes bladerdeeg verdelen en de randen bestrijken met het eier-melkmengsel. Afdekken met de rest van de deegvelletjes. Rond de vulling goed aandrukken.

    Met een uitsteekvormpje van tien centimeter de pasteitjes rondom bijsnijden.

    Bestrijken met de rest van het eier-melkmengsel, twee kleine inkepingen in de bovenkant maken en de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat leggen.

    De pasteitjes vijftien minuten bakken in een op 200°C voorverwarmde oven. Ze zijn dan goudbruin en de vulling is door en door warm.

    Serveren met bladsla.

    (Feeling, 03/07)

    08-11-2007 om 16:54 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puree van primeuraardappelen met karnemelk en morieljes
    Puree van primeuraardappelen met karnemelk en morieljes (4 p.)

    - 1 kg. primeuraardappelen
    - 1 dl. karnemelk
    - 30 gr. boter
    - 100 gr. gezouten spekblokjes
    - 150 gr. morieljes
    - peper en zout

    De aardappelen gaar koken, leten uitlekken en fijnprakken samen met de karnemelk en de boter.

    De spekblokjes goudbruin bakken en een klontje boter. De morieljes erdoor roeren en drie minuten laten gaar worden.

    Vermengen met de puree.

    Serveren met een tomatencoulis.

    Dit gerecht is perfect te serveren als aperitiefhapje : een aperitieflepel puree gegarneerd met een morielje en een spekblokje.

    (Feeling, 03/07)

    08-11-2007 om 16:38 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    07-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoete pompoenbroodjes met rozijnen
    Zoete pompoenbroodjes met rozijnen (20 stuks)

    - 450 gr. pompoen (nettogewicht)
    - 80 gr. rozijnen
    - 500 gr. bloem
    - 20 gr. boter
    - 1 tl gedroogde gist
    - 2 el donkerbruine suiker
    - 1 kl kaneel
    - 1 el vloeibare honing
    - 2 dl. water
    - 2 el melk
    - extra bloem om te kneden

    De pompoen zacht stomen. De gestoomde pompoen samen met de boter fijnprakken.

    De gist oplossen in enkele eetlepels lauw water. Twintig minuten laten gisten.

    De bloem bij het pompoenmengsel voegen en een deegbal vormen. De gist en de overige ingrediënten (behalve de rozijnen) toevoegen.

    Het deeg een tiental minuten kneden tot het soepel aanvoelt.

    Het deeg in een mengkom, bestrooid met bloem, leggen, afdekken met folie en één uur op een warme plaats laten rijzen.

    De rozijnen door het deeg werken, een twintigtal balletjes vormen, deze bestrijken met melk en op een ingeboterde bakplaat leggen.

    Gedurende twintig minuten in een voorverwarmde oven van 200°C bakken.

    Deze broodjes zijn perfect voor een ontbijt, besmeerd met echte boter.

    07-11-2007 om 17:50 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    06-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaming en aardappelen
    De gemiddelde Vlaming at in 2006 thuis 38.3 kg verse aardappelen. Het al dan niet regelmatige frietkraambezoekje werd dus niet meegerekend. Dit is een status quo. Aardappelen blijven daarbij veruit de belangrijkste aardappel begeleider met 79.6 %. De belangrijkste bereidingswijzen zijn koken, pureren en bakken. Info : VLAM

    (NB 19/10/07)

    06-11-2007 om 16:11 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    05-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diabetes
    De Internationale Diabetesfederatie verwacht dat tegen 2025 één Belg op tien aan diabetes zal lijden. Momenteel lijden 600.000 volwassen Belgen (7.9 %) aan diabetes. En de helft weet dat niet eens. Dus, doe de test :

    www.diabetes-vdv.be 

    05-11-2007 om 16:47 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    03-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maïsbrood met courgette en chili
    Maïsbrood met courgette en chili (1 klein brood)

    - 100 gr. courgette, grof geraspt, drooggedept met een handdoek
    - 180 gr. zelfrijzende bloem
    - 80 gr. maïsmeel
    - 1 kl. bakpoeder
    - 1,9 dl. melk
    - 1 ei
    - 2 tl zout
    - 1 kl komijnzaad
    - 1kl chilivlokken

    Alle ingrediënten mengen met een vork, niet kneden. Het deeg in een ingevette bakvorm leggen en gedurende ongeveer 35 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 220 °C.

    Het brood uit de vorm halen en nog 10 minuten verder bakken zonder vorm.

    Tip : een snede van dit brood belegd met verse geitenkaas

    03-11-2007 om 15:52 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)



    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Een interessant adres?

    Archief per maand
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 01-2014
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 12-2005
  • 09-2005

    Inhoud blog
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    {TITEL_VRIJE_ZONE}



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs