- penne 500 gr. - 1 broccoli - enkele teentjes look naar smaak - 1 blikje ansjovis op olie - kerstomaten 1 doosje - zout - olijfolie
De broccoli grondig schoonmaken en de hardere schil met een aardappelmesje verwijderen. Verdelen in roosjes en de stengel in kleine stukjes. Kerstomaatjes wassen en halveren. Look fijnsnipperen.
Water laten koken met hieraan toegevoegd wat zout. Als het water kookt de penne toevoegen. Halverwege de kooktijd van de penne de broccoli aan het kookwater toevoegen en samen gaar laten worden gedurende ongeveer vier minuten.
Ondertussen in een wokpan (of grote pan) wat olijfolie gieten en de ansjovis erbij doen, vuur niet te hard openzetten. De ansjovis laten smelten, de fijngesnipperde look toevoegen en de gehalveerde kerstomaatjes.
Penne en broccoli afgieten en bij het mengsel in de pan voegen. Alles even laten opbakken en goed mengen .
Opdienen met kaas en brood naar wens.
Voorgesteld door Andrea sommer , op de website Metrotime.be