Archief
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort
  • In wijn gestoofde peertjes met karamelparfait
  • Risotto in de oven met pompoen en pancetta
  • Gekarameliseerde zoete aardappel en herstgroenten
  • Konijn met gedroogde vruchten en Marokkaanse kruiden
  • Rundstoofpot met bier en bosvruchten
  • Stoofpot van kip met boschampignons en notenpistou
  • Kastanjesoep met gebakken spekjes en boschampignons
  • Claressefilets met roquefortsaus
  • Kalfsragout met champignons
  • Chili con carne
  • Stoofschotel van pastinaak
  • Goulash
  • Kangoeroefilet met tagliatelle en cognacsaus
  • Kangoeroefilet en aardappelsalade met verse kruiden
  • Winterstoofpotje met kip
  • Tapenade van kabeljauw
  • Tortillalasagne
  • De vervuilde mens
  • Gevogelte met rode kerrie - saus
  • Sinaasappel - honingsaus
  • Aardappelviskoekjes
  • Konijn op jagerswijze
  • Hertenstoofvlees met bietjes
  • Rode paprika gevuld met quinoa
  • Kaastaart
  • Uiensoep
  • Broccolisoep met appel
  • Paprikasoep met kruidenkaas
  • Ricotta met chocolade en rode vruchten
  • Wafels
  • Varkensgebraad met witbier
  • Mousse van frambozen en mascarpone
  • Haringhapje
  • Sjalotten-wijnsaus
  • Runderwang met worteltjes
  • Américain
  • Knolseldersoep met gerookte paling
  • Coquilles met schorseneren en sherrysaus
  • Perentaartje
  • Kokossoep met kip
  • Warm citrusvruchtensap met zachte kruiden
  • Bruschetta met mozzarella en pesto
  • Umami
  • Aperitiefhapje : rundstartaar in een glaasje
  • Meest beluisterde (Belgische) songs op YouTube
  • Planeten
  • Tapenade met groene olijven en gekonfijte tomaten
  • Tapenade met zwarte olijven en ansjovis
  • Auberginekaviaar
  • Salsa van kerstomaat
  • Guacamole
  • Anchoiade
  • Gekonfijte paprika
  • Citroentaartje met limoensorbet
  • Knolseldersoep met scheermesjes en kruidenolie
  • Kaas-mosterdsoep
  • Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool
  • Petit-beurretaart
  • Biefstuk (runderreepjes) uit de wok
  • Aardperencrèmesoep
  • Wortelsoep met linzen
  • Coquilles met pompoen, kastanje en cantharellen
  • Gemarineerde zalm met salade van spitskool
  • Pesto
  • Pasta met verse vis en rode pesto
  • Crostini met rode pesto
  • Maaltijdsoep met rundvlees
  • Salade van culatello di zibello en lichte wasabimayonaise
  • Slaatje van champignons en dille
  • Minichampignons in sherrysaus
  • Bruschetta met enoki
  • Aardpeercrème, kastanje en gerookte paling : hapje
  • Escabeche van makreel met rode kool : hapje
  • Kreeft in egen nat met mosselen en saffraan
  • Aardappelinfo
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tartaar van zalm en groene appel
  • Gazpacho van tomaten en vijgen, crostini met Parmaham
  • Gebakken coquilles (Sint-Jakobs) met kruiden en parmezaan
  • Gestoofde kalfsschenkel (Osso buco in bianco)
  • Lasagne van Sardijns brood
  • Saffraanrisotto
  • Zoetzure broodsalade
  • Gebakken zeeduivel met walnoot en rookspek
  • Pens - scampi hapje : aperitiefhapje
  • Bresaolahapje : aperitiefhapje
  • Tartaar van langoestines : aperitiefhapje
  • Tiramisu
  • Sint-Jakobsnoten met fijne witloof- en preireepjes
  • Lamskoteletjes, chutney van kerstomaatjes
  • Carpaccio van gerookte zalm, aioli van avocado en koriander
  • Vismousse met paprikacoulis
  • Griekse koteletten
  • Taartjes van abrikozen met rozemarijn
  • Rosbief in notenkorst
  • Chutney van verse en gedroogde vijgen
  • Koolrabisoep met gorgonzola
  • Stoofpotje van varkenswangetjes met Affligembier
  • Sint-Jakobsnootjes met kreeftenjus
  • Salade van avocado met garnaaltjes
  • Ossobucco : lekker van bij ons
  • Geglaceerde raap
  • Gebakken schorseneren
  • Crème butternut
  • Kalfskotelet "cross & blackwell"
  • Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes
  • Gekonfijt witloof
  • Geroosterde knolselderfondant
  • Geglaceerde peterseliewortel
  • Spruitenblaadjes
  • Gebakken aardpeer met vanille
  • Wok met paarse ridderzwammen
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Paddenstoelen - champignons
  • Kastanjechampignons en kerstomaat
  • Aardappelen uit de Périgord
  • Knolselder-aardappelgratin
  • Kruidenkoek
  • Instant chocolademelk
  • Chocolademelk om te bewaren
  • Kipfilet op grootmoeders wijze
  • Pompoen-aardappelterrine
  • Spruitjes met spek en walnoten
  • Gegrilde wintergroenten met honing
  • Gratin van bloemkool en rundsgehakt met basilicum
  • Kook-TV
  • Luchtkwaliteit
  • Websites
  • TV-erfenis
  • Zure room
  • Kippenkruiden
  • Vis met mosterd-peterseliekruim
  • Kippenstoofvlees met Indonesische groenten
  • Perziken met tonijn
  • Zucotto
  • Limoncello (2)
  • Specerijenroom
  • Gemarineerde hertenfilet met kruidensalade
  • Frisse tartaar van zalm en groene appel
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tarte tatin
  • Krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers
  • Citroenkonfijt
  • 3 maal appeltaart
  • Banketbakkersroom
  • Pastinaakchips
  • Soepje van schorseneren met champignons
  • Gevulde tomaat met gehakt
  • Eenvoudige schorseneren
  • Eend met koffie, kaneel en sinaas, puree van pastinaak
  • Perentaart met frangipane en pistachenoten
  • Amuse van witte bonen
  • Curryvelouté
  • Rode wijn weekend Ardennen
  • Limoncello
  • Chef op Kanaal Z
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Spaghetti met trompettes en beukenzwam
  • Chocolademousse
  • Panna cotta van geitenmelk
  • Mini crème brûlée
  • Groentechips met yoghurtdipsaus
  • Gemarineerde venkel
  • Krabsalade
  • Venkelgelei
  • Spicy tomaat
  • Champignons à la grecque
  • Frisse boterham met rauwe ham
  • Oude graansoorten
  • Graanmosterdpasta op de boterham
  • Tzatziki
  • Tapenade van zongedroogde tomaten
  • Meatloafballetjes
  • Cheeseburger
  • Gegrilde tofusandwich
  • Curryketchup
  • Crostini bij stoofvlees
  • Stoofvlees met Grand Cru Rodenbach
  • Crème van pijnboompitten
  • Hartige mediterrane cake
  • Pastasalade met surimi
  • Tomatensaus
  • Het maakbare brein
  • Courgetteschotel
  • Tomatentaartjes met olijven
  • Saltimbocca
  • Landkaarten
  • Couscoussalade met gerookte forel, avocado en mangodressing
  • Maatjes met aardappelen en boontjes
  • Salade met watermeloen en Turkse kaas
  • Pastasalade met gerookte vis
  • Wokken
  • Koud soepje van parmezaan en Orval
  • Erogene zones
  • Naked scientists
  • Ceviche van witte vis en Hoegaarden
  • Kiwi's
  • Schelvis met tomatenpesto en kerstomaatjes
  • Pasta met geroosterde tomaten en ansjovis
  • Houmous van tomaat
  • Pastei van gevogeltelever
  • Laagjeshapje met zalm
  • Water op aarde
  • Gestoofd kalfsvlees (ossobuco) met jonge wortelen
  • Kalfsgoulash met fettucine
  • Aardappelsalade met rosbiefplakjes
  • Zeeduivel met kreeft, asperges en Duvel
  • FoodTube
  • Salade van krieltjes met mozarella, gerookt spek en broccoli
  • Raw food
  • Geologie
  • Gepaneerde zwezerik met komkommersaus
  • Atletiek
  • Salade van konijn en Leffe
  • Koude tomatensoep met saltimbocca van vis
  • Pittige linzenburgers
  • Barbecuechutney
  • Vruchtenspiesjes met honing
  • Orzoslaatje met zwaardvis, gegrilde courgette en rode ui
  • Rundvlees met gele paprika's en zwarte-sojabonensaus
  • Mosselen met prei en mosterdsaus
  • Witte asperges met zeebaars en truffelaardappelcrème
  • Minestrone met asperges en zalm
  • Het ontstaan van de wereld
  • Sciencehack
  • Geroosterde krieltjes met gepocheerd eitje
  • Lamsfilet met erwtjespuree en balsamicosaus
  • Weersite Ruben Weytjens
  • Olijven-tomatenboter
  • Sinaasappel-vanilleboter
  • Avocadocrème
  • Kwark-dilledressing
  • Paprika-tomatensalsa
  • Rouille
  • Aardappeltjes uit de pan met saffraan en groene olijven
  • Kippenbouten met pompelmoessalade en vanilledressing
  • Banketbakkersroom
  • Limoen-chiliboter
  • Kippenvleugels en spareribs op de barbecue
  • Deboosere en het weer
  • Gevulde varkenskoteletjes
  • Tuinkruidenboter
  • Wortelvleesballetjes
  • Buienradar
  • Groententajine
  • Groententajine met staartvis
  • Tajine van lamsvlees met lentegroenten volgens Larousse Gastronomique
  • Gezouten citroenen
  • Ossobuco alla Milanese
  • Larousse Gastronomique en Ossobuco
  • Gebakken aardappelen met rozemarijn en look
  • Kruidensausje met rode ui en aalbessen
  • Kruidensausje met tomaat en azijn
  • Voedselinfecties
  • Probiotica
  • Gekke lijstjes
  • Daube Provençale
  • 'Nuttige' feestdagen berekenen
  • Wikimapia
  • Evolutieleer
  • Gambaspiesjes
  • Optische illusies
  • Zeeduivel op spiesjes van citroengras
  • Mango-looksaus
  • Garnalenspiesen
  • Porteur de la bonheur
  • Goden van de drank
  • Pretparken
  • Kamperen
  • Het weer, waar dan ook
  • Scampi Saganaki
  • Mosterdpeertjes met geitenkaas en honing
  • Scampi met pastis
  • Wortelpuree met gebakken roodbaars
  • Citroentaartjes met maanzaad
  • Olijvenmuffins met tonijndip
  • Het Zwitserse breinproject
  • Wiskunde
  • Anatomie
  • Antieke landkaarten
  • Scitopia.org
  • Scilogs
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Ravioli met bospaddenstoelen
  • Spaghetti met gember, tomaat en gezouten ricotta
  • Champignonsoep met salieboter
  • Waitrose
  • Soep met Sint-Jakobsvruchten
  • Hertenragoût met bospaddenstoelen en knolselderpuree
  • Tijdschrift Ambiance
  • Gemarineerde paddenstoelen
  • Aardappel-forelcrème met zeewolf en garnaaltjes
  • Garnituur bij witloofsoep
  • Oxfam-recepten
  • Taarten van de patissier
  • Gourmetgerechten
  • Thuis bij Jamie Oliver
  • De tabel van Mendeljev
  • Online conversie
  • Rode poon met boontjes in chili-sesamsaus
  • Weetjes over kookboeken
  • De allerbeste kookboeken
  • Gerechten met noten
  • Taart met brie en tomaten
  • Varkensrollade en uien en aardappelen uit de oven
  • Hartige, zuiderse cake
  • Blinde vinken van konijn
  • Bananencake met chocolade
  • Geert Hoste
  • Het werkhuis van de gezondheid
  • Danny Horseele, chef van 't Molentje, Zeebrugge
  • Pieter Loridon
  • Gadgets
  • Witloofsoep met grijze garnalen
  • Garnalentruffels
  • Gegratineerde mosselen met kruidige sabayon
  • Gepelde garnalen
  • Toerisme
  • Wokken
  • Stoofpotje van konijn met tomaat en dragon
  • Brochettes van mosselen met pastissaus
  • Koekskesgateau
  • Taarten van de patissier
  • Stoofpot van hert
  • Tapas van Jakobsvruchten met Manzanilla
  • Crostini van kippenlever en marsala
  • Timbaaltje van ossenstaart
  • Vertalen
  • Grondwitloof
  • Ossenstaartsoep
  • Noordzeegarnalen
  • Veldrijder Lars Boom
  • Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons
  • Ambiance Magazine
  • Stoofpotje van konijn met chorizo
  • Solo
  • Nederlands-Limburgse streekgerechten
  • Kokend water
  • Beef Wellington
  • Kook-blog van Albert
  • Gevulde tomaat met tartaar van tonijn
  • Nage van Sint-Jakobsvruchten met zomergroenten
  • Judith Beck
  • Vijgen met cabrales en Pedro-Ximenez siroop
  • Aardappelbrood
  • Gevulde pijlstaartinktvis met Fino-sherry
  • Vinos de Jerez
  • Gebakken Sint-Jakobsnoten met mosseltapenade
  • Worst-aardappelpureetaartjes
  • Olijfolietaartjes Caprese
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Gemarineerd kalfsgebraad
  • Mierikswortelsaus
  • Salsa rossa
  • Peterseliemousse
  • Gemarineerde zalm met peterseliemousse
  • Chinese kippenpasteitjes
  • Puree van primeuraardappelen met karnemelk en morieljes
  • Zoete pompoenbroodjes met rozijnen
  • De Vlaming en aardappelen
  • Diabetes
  • Maïsbrood met courgette en chili
  • Finettes
  • Alain Bloeykens, wijnjournalist
  • Rozemarijn-olijvenbroodjes
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Crème van pastinaak met Sint-Jakobsvruchten
  • Kruidig stoofpotje van rundvlees en pompoen
  • Puree van eekhoorntjesbrood met Sint-Jakobsvruchten
  • Knoflook is gezond
  • Geroosterde tomatenbroodjes
  • Paul Van den Bosch
  • Kaasrisotto met champignons
  • Lauwe salade met biefstuk en gedroogde tomaten
  • Hazenpeper
  • Ovenschotel met kabeljauw
  • Rick De Leeuw
  • Zeevruchten met kerrie in de wok
  • Robin Williams
  • Kalfslapjes met kappertjes
  • Microscoop-fotografie
  • Citruskip met kiwi
  • Schnitzels
  • Fibreclub
  • Stroke It
  • Live Science
  • Weekend koken
  • Zweedse hedendaagse misdaadauteurs
  • Chef-kok Anthony Bourdain
  • Belgisch Instituut voor Tropische Geneeskunde
  • Oostends garnaalkroketten
  • Healthy and choise
  • Pastanestjes
  • Kalfsmedaillons in een notenjasje
  • Ragù van konijn en pasta
  • Maïs van de barbecue
  • Zoetzure bietjes en uien
  • Boschampignons
  • Uienconfituur
  • Beer diet
  • Glumbert
  • Snel wijn koelen
  • Geroosterde portobello's met mozzarella en citroen
  • Reclame camel
  • De Voyager en zijn foto's
  • Converteren
  • Spelletjes
  • Het heelal
  • Symbaloo
  • Stonehenge
  • Spaanse speciaalzaak in Hasselt
  • Melanzane sott'olio
  • Halal-skieën
  • Electronische huishoudschriftjes
  • Mindfulness
  • Slaatje van tomaat, avocado, asperges en pata negra
  • Filiosoof Jean-Michel Longneaux
  • 'Andere' vakantiebestemmingen
  • Bakharing
  • Valère Billen, ex-trainer van STVV
  • Tartaar van tomaten
  • Wielrenners en doping
  • Zwarte pasta met venkel en coquilles
  • Eten en drinken bij MSN
  • WO II in Kwaadmechelen
  • Ovenfrietjes en aïoli-chili
  • Wikitravel
  • Opwarming van de aarde
  • Croquetas de jamon
  • Tomaten uit de oven met lamsvlees
  • Gegrilde inktvis met gazpacho
  • Grappige reclame
  • Tonijn met lamsoor
  • Rog met gemarineerde groenten
  • Pasta alla putenesca
  • Ossenstaartsoep
  • Polderaardappelen gevuld met garnalen
  • Middelgrote steden in Frankrijk
  • Plastic
  • Reclame voor Dove
  • Mango-pimentchutney
  • Mimosa van ei
  • Paprikacoulis
  • Kaaskroketten
  • Gesmolten tomaat
  • Guacamole
  • Basilicumolie
  • Google Map / Earth - Links
  • Culinaire problemen
  • Mosselmisverstanden
  • Mosselen met saffraan en citroen
  • Bieren en hun houdbaarheid
  • Een Petit Gervais frisco
  • Mosselen met ham
  • Barbecue
  • Thrillers
  • Ontdekkingswandelingen in Brussel
  • Amandel-citroencake met rode zomervruchten
  • Overstromingsvoorspeller
  • Sexy videoclips
  • Gekonfijte look
  • Basilicummayonaise
  • Lissabon
  • Satire
  • Hubble
  • Pretty Good Privacy
  • Perziken met kriekenbiersabayon
  • Panna Cotta
  • Spaghetti Carbonara
  • Spaghetti Carbonara
  • Wielrennen en voeding
  • Mosselen
  • Website Frank Deboosere
  • Op reis
  • Biefstuk met erwtjes en sla
  • Gepaneerde rogreepjes
  • Coctails
  • Paprikarolletjes met kappertjes en ansjovis
  • Zeven nieuwe wereldwonderen
  • Kip met citrusvruchten
  • Gemarineerde octopus
  • Mars-express
  • ESA
  • Voedingssupplementen en agressie
  • Gehaktbrood met artisjok
  • Broodje vitello tonnato
  • Broodje vitello tonnato
  • Gravad lax met kruidensalade
  • Komkommersoep met grijze garnaaltjes
  • Filodeegdriehoekjes met kruiden en kaas
  • Risotto met gepaneerde pladijs
  • Geeuwen
  • Broccolisla met spekjes
  • Gebakken pladijs met mosselen en tomaten
  • Snelle chocoladeflan
  • Mooi-weer-desserts
  • Abrikozentips
  • Coctails
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Siegfried Bracke en opiniepeilingen
  • Recepten met verse kaas
  • Paasdiner
  • Teken een varken
  • Rome herboren
  • Stamboomonderzoek
  • Bulgaarse keuken
  • Gratis software
  • Gids voor de echte Ardennen
  • Zeeland
  • Mattentaarten
  • Kinderpsychiater Peter Adriaanssens
  • Room en yoghurt
  • Te veel restaurants ?
  • Gremolata
  • Orechiette met romanesco
  • Roken en belastingen
  • Stoverij
  • Diepvries tuinbonen
  • Medisch woordenboek
  • Dierproeven
  • Dick Swaab en onze hersenen
  • Het maakbare brein
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Mysterieuze plaatsen
  • Carnivoren
  • Migraine
  • Soep-weetjes
  • Schorseneren-weetjes
  • Officinale
  • Klimaatopwarming
  • Zongedroogde tomaten
  • Aspe en roken
  • Exceptionele groenten
  • Migraine
  • Ijskoud tussendoortje
  • Witloofsoep
  • Ideetjes voor ijs
  • Pompensoep
  • Vleesetende planten
  • Geneesmiddelen en drugs
  • San Fransisco
  • Boussouffa
  • That's embarrassing
  • Blini's met avocado en verse kaas
  • Mini-ansjoviscroissants
  • Yoghurt met romige aardbeien
  • Pastagerecht met spek en room
  • Penne met broccoli
  • Perzische citrussalade
  • Lamscarré met tuinbonencoulis
  • Eurovisiesongfestival
  • Bioscoopfilms
  • Eiertaartjes met asperges en gerookte forel
  • Bosvruchtentaartjes
  • Auto-delen
  • Recepten met nieuwe aardappelen
  • Sociaal-culturele organisaties
  • Verse kaastaart met selderij
  • Avocado-ijs met basilicum
  • Huysentruyt
  • Verse tomatensaus
  • Succes-gerechten
  • Libelle en BBQ-recepten
  • Boris Jeltsin
  • Wijnsaus
  • Pittige gehaktballetjes
  • Knoflookboter
  • Asperges met tonijn
  • Schuimwijn
  • Vom Fass
  • Varkensgebraad met jonge wortelen
  • Geuze en kriek
  • Frisse citroenroom
  • Aardappelen koken 'en papillot'
  • Rijbewijs
  • Zoetzure saus
  • Opgeklopte room
  • Vis zoals elk kind 'm lust
  • Lamsvlees met citroen en bieslookboter
  • Wijngaardslakken in mergpijp met knoflook en grof zeezout
  • Crème van bloemkool met morieljes
  • Yves Desmet over het VB
  • Koken in geuren en kleuren
  • Vitello
  • Kardemom
  • Ras el hanout
  • Pistachenoten, amandelen malen
  • Saltimboca van vis
  • Crostini met peterseliepesto : tapas
  • Ricotta-spinazietaartjes met dille : tapas
  • Courgeteflan : tapas
  • Kokosballetjes : tapas
  • Koude soep van meloen : tapas
  • Gevulde pastarolletjes : Tapas
  • Michael Muller en nutrigenomics
  • Agar agar
  • Citroenverbena
  • Crêpe met gorgonzola
  • Paella
  • De aarde : vogelperspectief
  • Aardpeer of topinamboer
  • Loïc Wacquant en de sociale zekerheid
  • Runderribstuk met gekonfijte paprika's
  • Groentencompote met ansjovis uit Cantabrië
  • Gevulde Breydelham
  • Jong vlees
  • Ham pekelen
  • Gestoofd konijn met aardappelen
  • Recepten met kip
  • Pittige soep met tortelloni
  • Wild feest
  • Stoofschotel met honing en komijn
  • Zintuigtesten
  • Heel mooi gezegd
  • Ciabatta met pesto en mozzarella
  • Varkensgebraad in een jasje
  • Vegetarische pasta
  • Lieven Scheire
  • Magda De Meyer
  • Bloemkool
  • Start to eat
  • Kunst bij Dexia
  • Keukenontwerp
  • De wetenschap van het koken
  • Foelie
  • Geschiedenis: de oudheid
  • Biodiversiteit
  • Roos Van Acker
  • Een ideetje
  • De zon
  • Wat zou Carlos doen
  • Geweerde commercials
  • Robotica
  • Actuapedia
  • Vanille-ijs met balsamicoazijn
  • Gebakken kip met kappertjes en olijven
  • Driegangenmenu
  • Zalm met yoghurt en komkommer
  • Geneesmiddelenindustrie
  • Oosterse kippensoep
  • Stoofpotjes
  • Groene asperges met kip
  • Groentesoep met pistou
  • Victorian Web
  • Freud
  • Italiaanse vleesklassiekers
  • Planet diary
  • Oesters met champagnesaus
  • Een romantische avond
  • Racisme
  • Leif Hoste
  • Tieners en seksualiteit
  • Peter Goossens, Hof van Cleve, over smaak
  • Mouclade
  • Vleermuizen
  • Piccata verde
  • De ruimtetelescoop Chandra
  • Optische illusies
  • Arno als kok
  • Visfumet
  • Baktijd voor vis in de oven
  • Gutten
  • Gratin met gehakt, kool en worteltjes
  • Relish of chutney
  • Stokvis of klipvis
  • Gratin met prei en pasta
  • Hatelijke geluiden
  • Toiletpapier
  • Daniel Zitka
  • Ricotta met kastanjes
  • Pickles-dip
  • Karameliseren
  • Een beetje morbide
  • Luctor et emergo
  • Historische atlas
  • Alles over datum en tijd
  • Air France
  • Nellie Kroes
  • Erwin Vervecken
  • Lamskoteletjes met Provençaalse groenten
  • Graf-opzoekingen
  • Wetenschappelijk persbureau
  • Medisch antiek
  • Naval Observatory
  • Erik De Vlaeminck
  • Science Odyssey
  • Vrouwen aan de top
  • Levende cellen
  • Expert gezocht
  • Frimout
  • Tartaar van verse en gerookte Schotse zalm
  • Menselijke anatomie
  • Varkenskotelet Piccalilly
  • Hersenstichting
  • Sexwoordenboek
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Frank Van Erum
  • Dode media
  • Baardgroei
  • Tips en weetjes
  • Op reis in Amerika
  • Back-up
  • Mogelijkheden met Google
  • De Belgische visvangst
  • Stadsplannen
  • Virtuele musea
  • Mysteries
  • Zonne-energie
  • Microscopische kunst
  • MP dowloaden
  • Shit
  • Bier
  • Verboden toegang
  • Nationale dierentuinen
  • Strandjutters
  • Weird - rare verhalen
  • Pittige Mexicaanse rijst
  • Muziekclips opzoeken
  • Runderfilet 'en croûte'
  • Sjalottenazijn
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Pasta met mosselen
  • Gestoomde griet met ansjovis en kappertjes
  • De aarde vanuit de ruimte
  • De gekste recepten
  • Millenniumdoelstellingen
  • Wansmakelijke foto's
  • Vreemde soorten : exoten
  • Bedreigde diersoorten
  • 09/11
  • Champagne
  • Zonnestraling en de ozonlaag
  • Migraine
  • Medisch internetwoordenboek
  • Microfotografie
  • Duurzame ontwikkeling
  • Biologische diversiteit
  • Musea
  • Erwten in de Engelse keuken
  • Vragen over internet ?
  • UFO's
  • Maradona
  • Spamfilter
  • Foto's van onze planeet
  • Bush en de wetenschap
  • Ginkgo Biloba
  • Architectuur en neurosciences
  • Zomeruur
  • Geluk
  • Flightsimulator
  • Trivials
  • Einstein
  • Epilepsie
  • Luizen
  • Leerstoornissen
  • Wereldatlas
  • Virussen
  • Kernenergie
  • Het menselijk genoom
  • Wetenschap onder water
  • Ooievaars
  • Aardrijkskunde
  • Spam
  • Op onze aarde neerkijken
  • Virussen
  • Onze groene planeet
  • Kunst
  • VPRO
  • Wiskunde-woordenboek
  • Implosies alom
  • Het Tate Museum
  • Etiquette
  • Mars global Surveyor
  • Landkaarten, inzoomen maar
  • Kannibalen
  • Wiskunde en de dingen des levens
  • Bureau Belgrado
  • Botsende werelddelen
  • Geheime codes
  • Plastic bubbeltjes
  • Robots etc.
  • Zes-stappen theorie
  • Gordon Ramsay
  • Onno Kleyn
  • Koken.blogspot
  • Les volgen op Berkeley
  • Elementaire muziek
  • Figuurtjes met ballonnen
  • Een nieuw liefje ?
  • Snelle filmpjes
  • TV cartoons
  • Oude geschriften
  • Verkeerd gezongen
  • Microscopisch gezien
  • De menselijke klok
  • Ode aan de techniek
  • Anatomie
  • Astronomie per dag
  • Interieurinrichting
  • Knutselhandleiding
  • Insecten in Europa
  • Rauw eten
  • Vergeten sites
  • De sterrenhemel
  • Anagrammen generator
  • Prosper Montagné
  • Witloofsalade met grijze garnalen
  • The science network
  • Experimenteer thuis
  • Geluiden van insecten
  • Sint-Jakobsvruchten met laurier, citroen en rozemarijn
  • Sint-Jakobsvruchten met appel-kerrie-compote
  • Oliebollen
  • Wetenschappelijke bibliotheek
  • Paddestoelenmousse met zachtgekookt ei
  • Yahoo Food
  • Rookverbod in de horeca
  • Lijnvriendelijk
  • Recensies
  • Grafisch design
  • Multimedia-artieste
  • ASCII-art
  • Alzheimer
  • Tabakswereld in het offensief
  • Michel Verschueren over Johan Vermeersch
  • Integratie
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Peperkoek
  • Chococapuccino
  • Muntjes stapelen
  • Mary Mallon
  • De Belgen en hun eetgedrag
  • Natuurwetten
  • Fauna van de diepzee
  • Zebravisjes
  • De reis van je e-mail
  • Kristallen
  • Weerkunde en Klimatologie
  • Chemisch weekblad
  • Planespotting
  • Bruggen kijken
  • Een andere aarde
  • Toetanchamon
  • Einstein
  • Vliegensvlug
  • NASA
  • Elementaire deeltjes
  • Hersenimplantaten
  • Catherine Verfaillie
  • Espressogranita
  • Koffiecoctail Viva Luca
  • Jeudhuis Kaddish en roken
  • Reuzel
  • Schuim van aardappel
  • Pasta volgens Jamie
  • Caldeirada
  • Cocido Madrileno
  • Rik Torfs
  • Journalist Mark Delire
  • Wetenschappeleuk
  • Ambachten
  • Langzaam gegaarde lamsnek
  • Banale werkdag
  • Toetanchamon
  • Zonsondergang
  • Het Verre Oosten
  • Guido Belcanto
  • Mark Paesbrugghe
  • Biotech-gewassen
  • Diversitijd
  • Optische microscopie
  • Ecuador
  • Labs van Google
  • Darwin in Polen
  • Zoenen
  • Opiniepeilingen
  • Wetenschappelijke feitjes
  • Lang webadres
  • Wetenschapsblog
  • Pc op afstand
  • Correa en België
  • Correa
  • Alles gratis
  • De cardiologische liga
  • De Belgische voedingsmiddelentabel
  • Literatuur ontdekken
  • Blits
  • Het internet in werking
  • Bad song
  • Experimentjes
  • Cartoons Zazart
  • Camera's
  • Fietsroutes
  • Reekotelet met spruitjespuree
  • Persoonlijk kunstwerk
  • Naakte websites
  • UFO's etc.
  • Broncodes dankzij Google
  • Textuur
  • Halte-là
  • Felix Alen
  • Pompoengratin
  • Bacalhao
  • Kwartels volgens Dirk L.
  • Culinair Namen
  • Rochefort
  • Bart Goor
  • Patrick Janssens
  • Patrick Janssens
  • Mbark Boussouffa nav. 0110
  • Axelle Red nav. 0110
  • Arno nav. 0110
  • Paling in het groen volgens Dirk L.
  • Hollandse aspergesalade
  • Chefkok Stefaan Coutteyne
  • Jos Ghysen
  • Op het vel geroosterde zalmfilet
  • Axelle Red nav. 0110
  • Westvleteren
  • Zacht gebak met chocolade en gember
  • Louis Tobback vs. de studenten
  • Loko over Leuven
  • Barbie
  • Louis Tobback over veplichte kinderzitjes in de auto
  • Diepgevroren groenten
  • Levercirrose
  • Leve de sossen
  • De Britten en seks
  • Zoek de zeven verschillen
  • Fotografie
  • De jaren '80
  • Columnisten
  • Kaneelsuiker
  • Traag leven
  • Wielrenner Robbie McEwen
  • Mamma Roma
  • BBC-Chefs
  • Kokosnoot
  • Feestmaterialen
  • Kikkerbillensoep
  • Thierry Marichal
  • De paus en de Islam
  • Carlo Bomans over het WK wielrennen
  • Bouillon met pompoen en portobello
  • Djintan en consorten
  • Leif Hoste en het WK tijdrijden
  • Wijnen
  • Sven Nys over zijn mountainbike-seizoen
  • Leugenaars
  • Ezelsbruggetjes
  • Hoeveel zit er in een kopje ?
  • Raketsla
  • Andropauze
  • Wandelende haai
  • Barcelona
  • Corticosteroïden
  • Cortisones hebben Epo vervangen
  • Voedingssupplementen en doping
  • Maanzaad en doping
  • Wielrenster Jeannie Longo
  • Lierse coach René Trost
  • Dagelijkse lectuur
  • Ariël Jacobs over de voetbalbond
  • iPod
  • Stevaert over zijn leesgedrag
  • Franky Vercauteren
  • Najaarssalade met gegrilde geitenkaas
  • Aardstralen
  • Vlees laten rusten
  • Röner
  • Braiseren
  • Games
  • Stemplicht
  • Virusdodende zakdoek
  • Dromen
  • Longschade
  • Tevreden in uw gemeente
  • Elpo
  • Coma
  • Tobring.com
  • Librivox
  • Griet bakken
  • Lardo
  • Vis : meunière
  • Sterren
  • Snack jezelf gezond : Zoete amandelhavermuffins
  • Gekweekte vis
  • Genetisch gemanipuleerde organismen GGO's
  • Gevulde kalkoenlapjes met selderijpuree
  • Het woordje kalkoen
  • Snack jezelf gezond : Mozzarellaspiesje met verse vijgen en ham
  • Anorexia
  • Puberende meisjes
  • Stefan Everts
  • Snack jezelf gezond : Olijfbroodstokjes
  • John McEnroe
  • Gert Steegmans
  • Roger Vanden Stock
  • UEFA / FIFA
  • Het leven is als ...
  • Snack jezelf gezond : Wraps met avocado en paprika
  • Stadswandeling in Gent
  • Couchsurfing
  • Snack jezelf gezond : Roggebroodjes met makreelmousse
  • Ricotta al forno
  • Snack jezelf gezond : Knoflook-uienbrood
  • De menselijke klok
  • Nutradia
  • Verkeersinformatie
  • Chimpansees en cultuur
  • Dubai
  • Winkelkeuze
  • Liverpool
  • Snack jezelf gezond : Komkommer met gerookte zalm
  • Melk
  • Kwade mannen
  • Jobhobbing
  • Veiligheid op de werkvloer
  • Wandelen en vee
  • God in de hersenen
  • Snack jezelf gezond : Gevulde kerstomaatjes
  • Smaken van september
  • Literatuurklassiekers
  • Spitskool
  • Croissanttaart met chocolade
  • Hop en oestrogeen
  • Een schuimende pint bier
  • Astronomie
  • Tomatenweetjes
  • Groenten en fruit
  • Voorakkoorden gemeenteraadsverkiezingen
  • Laguiole-messen
  • Oersuiker
  • Het geslacht van de lesgever
  • Koffie
  • Horeca en religie
  • Miele en stoomkoken
  • Sardines in blik
  • Sardines, haring, en sprot
  • De sardina pilchardus
  • Pasta puttanesca van Amy
  • Vis bakken
  • Borlotti of bruine bonen uit blik
  • Visbar Noordzee
  • Steven Tuyls
  • Commercials
  • Films etcetera
  • Tucows.com
  • Cooking (R)evolution
  • Lardo di collonato
  • Gutenberg en e-books
  • Slaatjes met vis
  • Aluminiumfolie
  • Sojabonen
  • Boek Accidental Foodie
  • Frisk tabletjes
  • Voetbalverhalen
  • Bier-onjuistheid
  • Basmati rijst
  • Bomba
  • Belgen en brood
  • Txapela
  • Seitangehakt
  • Versheid van eieren
  • Zwitsers
  • Tomaten
  • Radijzen
  • Waterkoker
  • Een slaapmiddeltje
  • Beroepsverenigingen psychologen
  • Kakkerlak
  • Smoothies - Sappen
  • Smoothies
  • Spaans pepertje
  • Spa
  • Barbecue
  • Sangria
  • Chlorofyl
  • Jan Leyers
  • Domestica
  • Brussels Intenational
  • Slovenië
  • Psychologie
  • Mensen herkennen
  • De NFL en hersenschuddingen
  • Orzo
  • Vlaanderen is een stad
  • Boerentoren
  • Franky Vercauteren
  • De Belg en zijn brood
  • Saignant
  • OHL-trainer Guido Brepoels
  • Vliegangst
  • Soep
  • Baanbrekende websites
  • VRIND
  • Centrumsteden
  • Geneesmiddelenonderzoek
  • Een 'wilde' stam op de Fiji
  • Phonak
  • Bolkestein
  • Food Info
  • Twee borrelhapjes
  • Stijn Stijnen
  • Te dik of te dun ?
  • Dirk De Prins
  • Oil & Vinegar
  • Donald Spoto
  • Marktrock
  • Schorpioenengif
  • NTI hogeschool
  • Sportpsycholoog bij Anderlecht
  • Sacha Distel
  • Paprika's schillen
  • Baga
  • Literatuurlijstjes
  • Muggen
  • Simon Vroemen
  • Zevenkamp bij de vrouwen, atletiek
  • Tienkamp bij de mannen, atletiek
  • Spanje en mosselen
  • Mosselen
  • Grijze garnaal
  • Stoomzakjes
  • Alleenstaanden
  • Vrouwenbasket
  • Nadine Meersman over doping
  • Colorante
  • HACCP
  • Vol-au-vent van Gaia
  • Warmoes of snijbiet
  • Tattoo
  • Extravert
  • Frietgeheimen
  • Friet en geen patat
  • French fries
  • Deaver
  • Patrick Janssens
  • Jean-Luc Dehaene
  • Spinazie en zijn voedingswaarde
  • Kreukels
  • Rosticceria
  • Rosticceria
  • Gesuikerde verse kruiden
  • Oliebolletjes
  • Roland Renson en lokale identiteit
  • Roland Renson en pakken of niet pakken
  • Werner Helsen
  • Panem et circenses
  • Limoenen
  • Basilicum
  • Wijn van Stijn
  • Spaans leren
  • Overgewicht en extreem dieet gevaarlijker dan voedselvergiftiging
  • Fruit in een flesje
  • Aceitunas almadas
  • Caffé frappé
  • Chiperones
  • Salade Mechouia
  • Pa amb oli (pamboli)
  • Geroosterde kippenboutjes
  • Aardbeien en frambozen
  • Boek
  • Kookboek voor de boekenliefhebber
  • Zalm
  • dezaakdna.be
  • Dilbeek
  • Primus inter pares
  • Emilio Ferrara
  • Tene quod bene
  • Inspanningsfysiologie
  • Oneliners
  • Vis in Noorwegen
  • Ichtyofaag
  • Linzensoep
  • Frank Raes over Tihinen
  • Weet wie je eet
  • Rijstballetjes
  • Zeste
  • Dieetgoeroe
  • Culinaire wandelingen
  • Wolkenskrabbers
  • Gebakken camembert
  • Leekens
  • Camembert, geroosterd in zijn doosje
  • Amerikanen over Europa
  • Asperges
  • Tenenkrullend
  • Burrata
  • Kwark - zure room
  • Aromastoffen
  • Sinaasappelsap
  • Boontjes allerhande
  • Stoomoventje met snoekbaars voor de barbecue
  • Oplichting
  • Man of vrouw ?
  • What about Bush
  • Het virtuele computermuseum
  • Animaties dankzij supercomputers
  • kerstliedjes
  • Songs
  • Pintxos
    In de media

    29-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taarten van de patissier
    Taarten van de patissier

    - Clafoutis met verse vijgen
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3195

    - Bretoense taart met sinaasappel
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3197 

    - Kwarktaart met vlaaideeg
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3198 

    - Notenkarameltaart
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3196 

    - Gesloten taart met appel en calvados
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3192 

    - Slagroomtaart
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3194 

    - Brownie met chocolademousse
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3193 

    - Chocoladeflan met abrikozen
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3199 


    (Libelle, 15/11/07)

    29-12-2007 om 15:56 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gourmetgerechten
    Gourmetgerechten, pannetjes voor fijnproevers

    - Saté van hoisinkip met gebakken rijst
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3225 

    - Vispannetje met kaas
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3232 

    - Kalfslapjes met fijne uitjes en pesto
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3227 

    - Kaas-groentepannetje
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3229 

    - Dadels met geitenkaas en spek
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3224 

    - Kort geschroeide tonijn met wasabidressing
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3226 

    - Pittige raclette met garnalen
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3230 

    - Gevulde champignons en tomaatjes
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3231 

    - Marhmallows met vers fruit

    - Banaan met chocolade en kokos

    - Lycheesoep met geflambeerde mango (aperitiefhapje)
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3228


    (Libelle, 29/11)

    29-12-2007 om 15:39 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuis bij Jamie Oliver
    Thuis bij Jamie Oliver

    - Superpompoensoep met croutons met Parmezaanse kaas
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3185 

    - Eierlinten met bresaola, knapperige venkel en gemengde sla
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3180 

    - Varkensrollade en uien en aardappelen met balsamico uit de oven
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3182 

    - Papardelle met traag gesmoode prei en krokante pangrattato van eekhoorntjesbrood
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3184

    - Omelet met aardappel en chorizo plus peterseliesalade
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3183 

    - Gegrilde zeeduivel met gestoofde snijbonen
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3181 

    (Libelle, 08/11/07)

    29-12-2007 om 15:22 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    28-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tabel van Mendeljev
    Het periodieke systeem der elementen online. Altijd handig, al was het maar voor je kruiswoordraadsels :

    http://www.touchspin.com/chem/DisplayTable.html 

    Beweeg met de muis over een element en je krijgt de bekende tabel met eigenschappen. Klik erop en je gaat naar de Wikipedia-pagina over het element.

    28-12-2007 om 17:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Online conversie
    Online conversie van zowat alle meeteenheden. Zeer interessant : je kan ook zeer eenvoudig de Engelse en de Amerikaanse kookmaateenheden omzetten naar de onze.

    http://www.onlineconversion.com/ 

    28-12-2007 om 16:53 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode poon met boontjes in chili-sesamsaus
    Rode poon met boontjes in chili-sesamsaus (4 p.)

    - 150 gr. sperzieboontjes
    - 1 bouillonblokje
    - 1 sjalotje, fijngesnipperd
    - sesamolie
    - chilisaus
    - peper en zout
    - 4 rode poonfilets
    - 3 el olijfolie
    - 1 el balsamico
    - fijngesneden bieslook

    De sperzieboontjes blancheren in ruim kokend water met een bouillonblokje. Laten schrikken onder koud water. De sperzieboontjes fijnsnijden en vermengen met het sjalotje en wat sesamolie en chilisaus. Kruiden met peper en zout.

    De visfilets gaarbakken in olijfolie. Kruiden met peper en zout.

    De olijfolie vermengen met de balsamico tot een vinaigrette.

    De visfilets op de borden schikken en er een toefje van de boontjes naast lepelen. Er wat vinaigrette bijlepelen en afwerken met de bieslook.

    (Libelle, 15/11/07)

    28-12-2007 om 16:37 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weetjes over kookboeken
    Weetjes over kookboeken en het gebruik ervan :

    Wereldwijd worden jaarlijks meer dan 1 miljard kookboeken verkocht, goed voor een omzet van ruim 10 miljard Dollar.

    In Vlaanderen zijn één tiende van de boeken die verkocht worden kookboeken. In 2006 werden ruim 41.000 Nederlandstalige kookboeken verkocht. In december 2006 alleen waren dat er 20.000. De populairste kookboeken handelen over de internationale keuken, waarbij de Italiaanse keuken (met voorsprong) op nummer één staat, gevolgd door de Aziatische (vooral Thaïse) keuken. Daarnaast zijn de kookboeken van de bekende koks erg in trek.

    In december 2007 zijn de populairste titels bij Fnac in Vlaanderen op de eerste plaats 'De Zilveren Lepel', gevolgd door 4Made in Italy' van Giorgio Locartelli en 'SOS Piet' van Piet Huysenrtuyt.

    Een modaal gezin in Vlaanderen heeft zeven kookboeken in huis, goed voor een totaal van zo'n 1000 recepten. Vijfebdertig van die recepten worden regelmatig gebruikt.

    in Brittanië worden twee derde van de gekochte kookboeken nooit geopend, en acht op tien van de mensen probeert nooit een nieuw recept uit (ten eerste omdat ze de ingrediënten niet kennen, en ten tweede omdat de receptuur te moeilijk is).

    28-12-2007 om 16:29 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    27-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De allerbeste kookboeken
    De allerbeste kookboeken 
                       volgens De Morgen Magazine, 22/12/07

    1. 'Le Guide Culinaire', Auguste Escoffier, 1905
    - natuurlijk wel wat gedateerd, maar het blijft een onmisbaar naslagwerk
    - met ruim 5000 "formules", oftewel recepten
    - in 1985 verscheen een Nederlandstalige versie

    2. 'Ons Kookboek', KVLV, 1927 eerste uitgave
    - geen commentaar

    3. 'Larousse Gastronomique', o.l.v. Prosper Montagné, 1938
    - net zoals nrs 1 en 2 eigenlijk bijbels en aldus ook onmisbaar
    - in 2006 verscheen een driedelige Nederlandstalige uitgave, zonder de foto's, en dus een pak goedkoper (50 Euro)

    4. 'Il cucchiao d'argento', 1950
    - de Italiaanse tegenhanger van Ons Kookboek, en als Ons Kookboek onmisbaar is, dan is ...
    - in 2007 verscheen eindelijk de Nederlandstalige versie : 'De Zilveren Lepel'

    5. 'French Provincial Cooking', Elizabeth David, 1962
    - een meesterwerk over de authentieke Franse producten-gerechten
    - opgebouw als een reeks culinaire kortverhalen
    - in het Nederlands : 'De keuken van de Franse Provincies'

    6. 'On Food and Cooking', Harold McGee, 1984
    - ondertitel : the science and lore of the kitchen
    - een wetenschappelijk naslagwerk over voedsel en kooktechnieken, maar toegankelijk en uitzonderlijk vlot geschreven

    7. 'Grand Livre de cuisine', Alain Ducasse, 2001
    - 25 jaar ervaring van deze Chef in ruim 700 traditionele én moderne gerechten

    8. 'Thai Food', David Thompson, 2002
    - deze Chef van 'Sailors Thai' in Sydney en 'Nahm' in Londen is eigenaardig genoeg een Australiër
    - het gaat in dit boek over de verfijnde, feestelijke Thaïse keuken

    9. 'El Bulli 1998 - 2002', Ferran Adria, 2003
    - boiend maar zéér ingewikkeld
    - met revolutionaire (en voor de amateur vaak onhaalbare) kooktechnieken

    10. '1 Family Food', Heston Blummentahl, 2003
    - Chef van 'The Fat Duck', 's werelds beste restaurant
    - moleculaire gastronomie, maar toch nog vrij toegankelijk

    En nog enkele tips, net buiten de top 10 gevallen :

    A. 'Made in Italy, recepten en verhalen', Giorgio Locartelli, 2007
    - een prachtig leesboek
    - maar ook 600 pagina's duidelijk verwoorde recepten, naast en tussen de verhalen

    B. 'De keuken van ons moeder', Filip Verheyden en Tony Le Duc, 2007
    - ze stelden een eenvoudige vraag aan veel verschillende mensen : 'Wat maakt je moeder het lekkerst klaar ?'
    - zo kregen ze een panorama aan Belgische Klassiekers
    - een boek onder het motto 'c'est Belge et c'est bon'

    C. '1080 Recipes', Simone en Inés Ortega
    - een (vlot leesbaar) Engelstalig werk, maar een bijbel van de Spaanse keuken
    - je krijgt hier vaak niet alleen het hoe, maar ook het waarom van de recepten

    27-12-2007 om 16:53 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    22-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerechten met noten

    Gerechten met noten

    Knolselderroomsoep met walnoten
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3125 

    Steak met krokantje van kastanje
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3126 

    Kabeljauw met hazelnoten
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3127 

    Paddenstoelenterrine met pistachenoten
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3128 

    Rijstdessert met cashewnoten
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3129 

    Walnotentaartjes
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3130 

    Notenbrood
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3132 

    (Libelle, 18/10/07)

    22-12-2007 om 15:49 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taart met brie en tomaten
    Taart met brie en tomaten (4 à 6 p.)

    - 250 gr. brie, in plakjes
    - 8 zongedroogde tomaten, fijngehakt
    - 1 vel bladerdeeg
    - 75 gr. walnoten, fijngehakt
    - 1 el bieslook, fijngesneden
    - 4 eieren
    - 2 dl. lichte room
    - peper en zout

    Een taartvorm invetten en bekleden met het vel bladerdeeg. De bodem inprikken.

    De brie, de tomaten, de walnoten en de bieslook over de taartvorm verdelen.

    De eieren met de room loskloppen en met flink wat peper en een snuifje zout kruiden. Het eiermengsel in de taartvorm gieten.

    Gedurende veertig minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C plaatsen.

    De taart warm of koud serveren. Als voorgerecht (mooi in kleine vormpjes) of als hoofdgerecht met een groene wintersalade.

    (Libelle 08/11/07)

    22-12-2007 om 15:37 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    21-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensrollade en uien en aardappelen uit de oven
    Varkensrollade en uien en aardappelen uit de oven (6 p.)

    - 1.5 kg. vastkokende aardappelen, geschild en in de lengte in kwarten gesneden
    - peper en zout
    - olijfolie
    - 200 gr. boter in blokjes
    - 1 bosje verse rozemarijn, de blaadjes fijngehakt
    - 1 bol knoflook, de teentjes losgemaakt en gepeld
    - 3.5 dl. goedkope balsamicoazijn
    - 5 rode uien, in kwarten gesneden

    voor het vlees :
    - 1 bosje verse rozemarijn, de blaadjes fijngehakt
    - 2 el venkelzaad, fijngemalen
    - peper en zout
    - 1 varkensrollade van 1.5 kg., het vet ruitvormig ingekerfd
    - olijfolie
    - 6 teentjes knoflook, fijngeperst
    - 1 rode ui, in kwarten
    - 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
    - 4 laurierblaadjes
    - 2 glazen witte wijn

    De oven voorverwarmen op 200 °C.

    De aardappelen acht minuten koken in gezouten kokend water.

    Een handvol gehakte rozemarijnblaadjes op een snijplank strooien, samen met peper, zout en het venkelzaad. De rollade over de plank rollen, de kruiden goed aandrukken.

    De rollade, met het vet naar beneden, in een niet te grote braadslede leggen. De braadslede met een scheut olijfolie erbij op een matig vuur zetten. De resterende kruiden van op de snijplank erover strooien. De rollade omkeren als de onderkant licht goudbruin gekleurd is. De knoflook, ui, bleekselderij en laurier toevoegen. De braadslede één uur onderaan in de oven plaatsen. Halverwege de braadtijd het vlees met het braadvocht bedruipen. De laatste twintig minuten het vlees eventueel afdekken met vochtig bakpapier.

    Een andere braadslede op het fornuis voorverwarmen. Wanneer hij heet is er een paar scheuten olijfolie in doen, samen met de boter, de rozemarijn, en de knoflook. De aardappelen in de braadslede leggen en ze goed omscheppen. Uien, balsamicoazijn, peper en zout toevoegen. Op het fornuis de balsamico wat laten inkoken, daarna vijftig minuten bovenaan in de oven plaatsen. Halverwege de baktijd even omscheppen. Na vijftig minuten zullen de aardappelen en de uien mooi donker, kleverig en krokant zijn.

    Na één uur met een vleesvork in de rollade prikken. Als er geen helder vocht uitloopt, de rollade nog tien à vijftien minuten in de oven laten. Het vlees uithalen en tien minuten laten rusten.

    Het meeste vet uit de braadslede gieten. De achtergebleven uien en knoflook fijnprakken. De braadslede op het vuur zetten en de witte wijn toevoegen. Zachtjes laten pruttelen tot de wijn voor de helft is ingekookt. Alle aanbaksels losschrapen. De saus op smaak brengen met peper en zout en zeven.

    Het vlees in plakken snijden en serveren met de gebakken aardappelen en uien en de saus. Een groene salade en wat rucola is hier erg lekker bij.

    (Libelle, 08/11/07)

    (Recept uit Jamie Oliver : 'Thuis bij Jamie')

    21-12-2007 om 16:54 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    20-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige, zuiderse cake
    Hartige, zuiderse cake

    - 180 gr. bloem
    - een zakje poedergist
    - 3 eieren, losgeklopt
    - 1 dl. melk
    - 1 dl. olijfolie
    - peper en zout
    - 100 gr. zongedroogde tomaten, in reepjes
    - 100 gr. groene paprika, in stukjes
    - 200 gr. feta, verkruimeld

    De bloem met de gist mengen. De eieren onder de bloem mengen. Melk, olijfolie, peper en zout toevoegen. Glad roeren.

    De zongedroogde tomaten paprika en feta toevoegen.

    Het beslag in een cakevorm scheppen. Gedurende vijfenveertig minuten op 180 °C bakken.

    (Libelle, 25/10/07)

    20-12-2007 om 16:41 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken van konijn

    Blinde vinken van konijn (4 p.)

    - 4 mootjes konijnenrug
    - 1 dl droge witte wijn
    - 2 teentjes knoflook, gehakt
    - 1 ui, gesnipperd
    - 1 blaadje laurier
    - 4 plakjes bergkaas (Comte, Abondance, Gruyère,..)
    - 4 plakjes rauwe ham
    - boter of olie
    - een bol knoflook, de teentjes uit elkaar gehaald, niet gepeld

    De mootjes konijnenrug gedurende een uur laten marineren in de witte wijn samen met de knoflook, de ui en het laurierblaadje. Uit de marinade halen, droogdeppen en kruiden met peper en zout.

    De mootjes verpakken in een plakje kaas en een plakje rauwe ham. Opbinden met keukentouw.

    De blinde vinken rondom aanbraden in boter of olie. De ongepelde knoflookteentjes toevoegen. De gezeefde marinade en een kopje water erbij schenken, afdekken en dertig à veertig minuten zacht laten stoven.

    (Libelle, 25/10/07)

    20-12-2007 om 16:35 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananencake met chocolade
    Bananencake met chocolade

    - 150 gr. zachte boter
    - 80 gr. suiker
    - 2 rijpe bananen
    - 3 eieren, losgeklopt
    - 180 gr. bloem
    - 1 zakje droge gist
    - 70 gr. amandelpoeder
    - 100 gr. kleine chocoladepastilles
    - enkele hele amandelen

    De boter met de suiker mengen. De bananen fijn prakken en bij de boter doen. Eieren, bloem, gist toevoegen en goed mengen. Het amandelpoeder en de chocoladepastilles onder het beslag mengen.

    Het beslag in een ingevette cakevorm gieten en er wat hele amandelen over strooien.

    De cake gedurende tien minuten op 200 °C bakken en dan nog eens vijfendertig minuten op 160 °C.

    Laten afkoelen op een rooster.

    (Libelle, 11/10/07)

    20-12-2007 om 16:28 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    19-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Hoste
    Geert Hoste :

    "Deze zomer nodigden Mark Coucke en zijn Predictor-Lottoploeg me in de marge van de Tour de France uit. We gingen ergens wat eten en onze smaakpapillen trilden van bij het eerste gerecht. De tweede, derde en vierde gang waren al even fenomenaal. toen de chef aan tafel verscheen, feliciteerde Mark Coucke hem met de woorden : "Mijnheer, U verdient een ster." Waarop de chef koeltjes repliceerde : "Ik heb er al drie, mijnheer." We bleken aan tafel te zitten bij de vermaarde Michel Trama in zijn Loges de l'Aubergade in Puymirol."

    19-12-2007 om 17:59 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het werkhuis van de gezondheid
    "Vergeet nooit dat de keuken het werkhuis is van de gezondheid van Uw gezin"

    Een uitspraak van een anonieme deelnemer aan de Week van de Smaak van 2007.

    19-12-2007 om 17:48 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Danny Horseele, chef van 't Molentje, Zeebrugge
    Danny Horseele, chef van 't Molentje, Zeebrugge, voor Gault-Millau "Chef van het Jaar 2007" :

    "Hoe langer ik met mijn vak bezig ben, hoe meer ik op zoek ben naar vereenvoudiging : een product van superieure kwaliteit met twee of drie goede garnituren ... In de keuken begint alles met de kwaliteit van je product. Als je niet kan koken, maar je houdt je aan die regel, kan het niet verkeerd gaan. Neem bijvoorbeeld een tarbot. Kook hem en geef er natuuraardappelen en wat gesmolten boter bij en iedereen gaat op de knieën."

    "Wij serveren zes dagen per week een lunch voor 80 Euro : drie gangen, aperitief, water, wijn, koffie. Wie geen wijn wil, betaalt 65 Euro. In een bistro-keuken ben je voor dat alles niet minder kwijt."

    www.molentje.be

    19-12-2007 om 17:46 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pieter Loridon

    Pieter Loridon, basketter :

    "Ik heb me regelmatig doodgeërgerd aan sommige Amerikanen. Ik noem ze de party-Amerikanen. Ze hebben geen respect voor de Belgische spelers, de Belgische competitie en ook niet voor de Belgische vrouwen."

    (DM, 10/11/07)

    19-12-2007 om 17:35 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gadgets
    Voor al wie een digitale camera, een MP3-speler of een ander gadget wil aankopen : informeer je goed op voorhand met :

    www.hetbesteproduct.nl

    19-12-2007 om 17:32 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofsoep met grijze garnalen
    Witloofsoep met grijze garnalen (4 p.)

    - 1 kg. witloof, grof gesneden
    - 1 sjalot, fijngesneden
    - boter
    - 1 stengel prei, in reepjes
    - 1 aardappel, in stukken
    - 1.5 l. kippenbouillon
    - takje tijm
    - 2 blaadjes laurier
    - enkel druppels citroensap
    - peper en zout
    - eventueel een scheutje room
    - verse garnalen
    - verse bieslooksnippers

    Het sjalotje glazig fruiten in gesmolten boter. Witloof, prei en aardappel toevoegen. Enkele minuten laten stoven.

    De kippenbouillon toevoegen. Tijm en laurier toevoegen. Afgedekt een kwartier laten koken.

    Laurier en tijm verwijderen en de soep mixen.

    Op smaak brengen met een vleugje citroensap en peper en zout. Er eventueel een flinle scheut room bijschenken. Nog even goed laten doorwarmen.

    Afwerken met garnalen en bieslooksnippers.

    Goed heet serveren.

    (Libelle, 15/11/07)

    19-12-2007 om 17:16 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    18-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalentruffels
    Garnalentruffels (ongeveer 15 truffels)

    - 100 gr. grijze garnalen
    - 150 gr. verse roomkaas op kamertemperatuur
    - 1 el fijngehakte bieslook
    - 50 gr. gehakte pistachenootjes of 4 el fijngeknipte bieslook
    - peper

    De garnalen droogdeppen met keukenpapier en ze grof hakken. De garnalen mengen met de roomkaas en de bieslook. Het mengsel op smaak brengen met peper.

    Het garnalenmengsel tot balletjes ter grootte van een okkernoot vormen. Ze rondom wentelen door de pistachenootjes of de bieslook zodat ze omhuld worden door een dun laagje.

    De garnalentruffels laten opstijven in de koelkast.

    www.grijzegarnaal.be

    18-12-2007 om 16:59 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde mosselen met kruidige sabayon
    Gegratineerde mosselen met kruidige sabayon (4 p.)

    - 48 grote mosselen
    - 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    - 1 takje tijm
    - 1 kl. kerriepoeder
    - 1.5 dl. witte wijn
    - 3 eierdooiers
    - peper
    - enkele takjes verse koriander

    De mosselen met de tijm op een hoog vuur laten openkoken. Afgieten, het kookvocht opvangen.

    Eén van de twee van de schelpen van de mosselen verwijderen. De mosselen in de overblijvende schelp in een ovenvaste schotel leggen.

    Het kookvocht zeven. Samen met de witte wijn tot de helft laten inkoken. Knoflook en kerriepoeder toevoegen.

    De eierdooiers met drie eetlepels water tot een schuimig mengsel kloppen. De kom met dit mengsel in een warmwaterbad op een zacht vuurtje zetten. Kruiden met peper. Scheutje na scheutje het ingekookte mosselvocht bij de eieren gieten onder voortdurend kloppen.

    De ovengrill verwarmen.

    Voorzichtig een koffielepel sabayon in elke mosselschelp gieten. De schaal vijftien centimeter onder de ovengrill plaatsen. Twee tot drie minuten laten gratinere met open ovendeur.

    De mosselen bestrooien met de fijngehakte koriander en meteen serveren.

    (Uit : Plus Magazine. Artikel : 'Het najaar ? Mosseltijd.' September '07)

    18-12-2007 om 16:49 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepelde garnalen
    Van een halve kilogram ongepelde garnalen houd je ongeveer 125 gram gepelde exemplaren over.

    www.grijzegarnaal.be

    18-12-2007 om 16:27 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme
    Handig voor een uitstapje in eigen land : een databank met wetenswaardigheden over de Belgische gemeenten :

    http://www.belgiumcuriosities.be/home.aspx 

    18-12-2007 om 16:20 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wokken
    Een wok-receptje opzoeken ?

    http://www.kenhomcooks.com/index.php 

    18-12-2007 om 16:15 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    15-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van konijn met tomaat en dragon
    Stoofpotje van konijn met tomaat en dragon (4 p.)

    - 1 konijn, in stukken gesneden (ongeveer 1.5 kg.)
    - 6 el olijfolie
    - 2 teentjes knoflook, geperst
    - 4 takjes verse dragon, de blaadjes fijngehakt
    - 1 ui, in ringen
    - 2 dl. droge witte wijn
    - 12 kerstomaatjes
    - peper en zout
    - peterselie en salie ter versiering

    De stukken konijn wassen en droogdeppen. Vier eetlepels olijfolie mengen met een koffielepel versgemalen peper. Knoflook en dragon mengen met de olie. De stukken konijn royaal inwrijven met dit mengsel.

    De rest van de olijfolie verhitten en er de stukken konijn in aanbraden. De uiringen (eventueel verkleind) en even laten meefruiten. De wijn toevoegen, het geheel aan de kook brengen, afdekken en gedurende veertig minuten laten stoven op een middelmatig vuur. De kerstomaatjes vijftien minuten voor het einde van de kooktijd toevoegen.

    Op smaak brengen met peper en zout. De schotel bestrooien met toefjes peterselie en blaadjes salie.

    Serveren met stokbrrod of ciabatta.

    (Uit : Plus Magazine, october 07. Artikel : 'Viva Italia'.)

    15-12-2007 om 15:30 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    13-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brochettes van mosselen met pastissaus

    Brochettes van mosselen met pastissaus (4 personen, twee brochettes pp.)

    - 56 mosselen
    - 1 grote venkelknol
    - 4 stengels bleekselderij

    voor de pastissaus :
    - sap van 1 citroen
    - 4 el olijfolie
    - 1 msepunt chilipoeder
    - 1 kl pastis
    - peper en zout

    De mosselen schoonmaken en ze stomen tot ze opengaan. Uit de schelpen halen en afgedekt laten afkoelen.

    De saus maken door het citroensap krachtig door de olijfolie te roeren (eventueel met behulp van een staafmixer) tot je een emulsie verkrijgt. Het chilipoeder, de pastis, peper en zout door de saus roeren.  De saus koel wegzetten.

    De venkel schoonmaken, de knol in staafjes van drie centimeter lengte snijden. Idem met de bleekselderij.

    Afwisselend staafjes venkel, staafjes bleekselderij en mosselen op spiesjes prikken. Op een schaal leggen en overgieten met de pastissaus.

    Deze brochettes kunnen rauw en goed gekoeld geserveerd worden bij het aperitief, of ze kunnen licht geroosterd worden op een tafelgrill en warm gegeten worden.

    Versiering kan eventueel met wat groen van de venkel.

    (Uit Plus Magazine 09/07. Artikel : 'Het najaar ? Mosseltijd')

     

     

    13-12-2007 om 17:50 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    12-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekskesgateau
    Koekskesgateau (gateau voor twaalf personen)

    - 1/2 kop jonge jenever
    - 1/2 kop water
    - 4 pakjes Petit Beurre-koekjes
    - chocoladeschilfers

    voor de crème au beurre :
    - 250 gr. poedersuiker
    - 250 gr. zachte boter
    - 1 ei
    - 2 cl. zeer sterke lauwwarme koffie

    De ingrediënten voor de crème au beurre, behalve de koffie, bij elkaar doen en gedurende twee minuten goed kloppen met de mixer. De lauwwarme koffie toevoegen en opnieuw twee minuten kloppen. Laten rusten.

    De jenever met het water mengen en de koekjes er enkele seconden in onderdompelen. Een eerste laag koekjes op een taartschotel leggen en bestrijken met een dun laagje crème au beurre. Afdekken met een tweede laagje koekjes, en opnieuw crème au beurre. Zo verder gaan tot de koekjes op zijn.

    De taart helemaal insmeren met de rest van de crème au beurre (een teveel aan crème au beurre kan gemakkelijk ingevroren worden) en afwerken met chocoladeschilfers.

    Een dag koel wegzetten. De taart is 's anderendaags op haar best.

    (Uit : 'De keuken van ons moeder'. Filip Verheyden en Tony Le Duc. Homarus)

    12-12-2007 om 18:57 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taarten van de patissier
    Taarten van de patissier

    Clafoutis met verse vijgen
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3197

    Bretoense taart met sinaasappel
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3197


    Kwarktaart met vlaaideeg
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3198 

    Notenkarameltaart
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3196 

    Gesloten taart met appel en calvados
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3192 

    Slagroomtaart
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3194 

    Brownie met chocolademousse
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3193 

    Chocoladeflan met abrikozen
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=3199 


    (Libelle 15/11/07)


    12-12-2007 om 18:40 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    11-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpot van hert
    Stoofpot van hert (4 p.)

    - 1 kg. hertengoulash
    - 75 g. boter
    - 2 glazen rode wijn
    - bouquet garni (1/2 prei, 1/2 ui, 1 wortel, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 1/2 el peperkorrels, de stelen van 1 bosje peterselie)
    - 1 l. wildfond
    - 5 teentjes knoflook
    - 100 gr. spek in dobbelsteentjes
    - 250 gr. gemengde groenten (winterwortel, courgette, champignons,...), in plakjes en/of reepjes
    - peper en zout

    Vijfentwintig gram boter verhitten en hierin het vlees aanbakken. Blussen met de rode wijn. Het vlees samen met het bouquet garni en de fond in een grote braadpan doen.

    Opnieuw vijfentwintig gram boter verhitten en de gesnipperde knoflook goudgeel en glazig fruiten. Het spek toevoegen en krokant bakken. Alles toevoegen aan het vlees. Aan de kook brengen en op laag vuur onder deksel in anderhalf uur gaar stoven. Het bouquet garni verwijderen.

    De volgende dag de stoofpot op laag vuur terug opwarmen. Regelmatig doorroeren.

    Vijfentwintig gram boter verhitten en de groenten beetgaar bakken. Toevoegen aan het vlees. Op smaak brengen met peper en zout.

    Serveren met gekookte aardappelen.

    (HLN, 08/12/07)

    11-12-2007 om 15:51 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    08-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapas van Jakobsvruchten met Manzanilla
    Tapas van Jakobsvruchten met Manzanilla (4 p.)

    - 8 Jakobsvruchten
    - 15 gr. boter
    - 2 el olijfolie
    - 2 venkelknolletjes
    - 1/2 tl gemalen venkelzaad
    - 5 el Manzanilla sherry
    - 4 el olijfolie van uitstekende kwalteit
    - 1 teentje knoflook
    - 3 opgelegde ansjovisfilets
    - 1/2 tl citroenzeste

    De boter samen met de olijfolie smelten in een pan met dikke bodem. Schijfjes venkel, het venkelzaad en de sherry toevoegen. Veertig minuten zachtjes laten stoven.

    De Jakobsvruchten één minuut aan elke kant in wat olijfolie bakken, even laten afkoelen en in dunne schijfjes snijden.

    De olijfolie verhitten en de ansjovis, de zeste en de fijngesneden knoflook roerbakken. De knoflook mag iets gebruind zijn.

    De venkel op een sneetje geroosterd brood serveren, daarop de schijfjes Jakobsvrucht leggen en de ansjovis-knoflookolie erover druppelen.

    (Uit : Feeling 11/07. Artikel : Koken met spirit)

    08-12-2007 om 15:44 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crostini van kippenlever en marsala
    Crostini van kippenlever en marsala (4 p.)

    - 2 porcini (eekhoorntjesbrood)
    - 4 grote kippenlevers
    - 6 blaadjes
    - 2 teentjes knoflook
    - 1 el kappertjes op zout
    - 1 ansjovis op zout
    - 1 eierdooier
    - olijfolie
    - 4 el marsalawijn

    De paddenstoelen tien minuten weken in wat water, met een deksel op de kom, en goed laten uitlekken.

    Twee eetlepels olijfolie verhitten op een matig vuur en daarin de kippenlevers, de salieblaadjes, de knoflook en de paddenstoelen gedurende tien minuten bakken. de marsala toevoegen en laten stoven tot de wijn verdampt is. de ansjovis en de kappertjes toevoegen. Alles in een blender samen met de eierdooier mixen.

    Het mengsel serveren met geroosterd brood.

    (Uit : Feeling 11/07. Artikel : 'Koken met spirit')

    08-12-2007 om 15:35 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    06-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Timbaaltje van ossenstaart
    Timbaaltje van ossenstaart (4 p.)

    - 1/2 l. ossenstaartbouillon
    - 1/2 kg. gekookte ossenstaart, gehakt
    - 2 eieren
    - 2 el platte peterselie, gesnipperd
    - 2 el sherryazijn
    - 10 gelatineblaadjes
    - peper en zout

    De eieren hard koken, laten schrikken in koud water. Pellen, de eiwitten en de dooiers apart fijnhakken.

    De gelatine tien minuten in koud water weken en uitknijpen. Laten oplossen in de warme bouillon. De gelei op smaak brengen met peper, zout en de sherryazijn. Een weinig gelei in vormpjes gieten en laten opstijven. De vormpjes verder opvullen met een laagje eiwit, eigeel, gelei, vlees, gelei, peterselie, gelei. Elke geleilaag telkens wat laten opstijven.

    In de koelkast plaatsen tot de timbaaltjes helemaal opgesteven zijn. Serveren met een slaatje en een lichte vinaigrette.

    (Feeling10/07. Artikel : 'Herfstgerechten voor elke dag')

    06-12-2007 om 16:50 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    03-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertalen
    De nieuwe vertaaltool van Google :

    http://www.google.com/translate_t 


    03-12-2007 om 16:59 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grondwitloof
    Dé website van, over en voor het Belgische grondwitloof :

    http://www.grondwitloof.be/index.php 

    03-12-2007 om 16:57 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ossenstaartsoep

    Ossenstaartsoep (4 p)

    - 1 ossenstaart
    - 1 rundersschenkel van 1/2 kg.
    - 2 uien
    - 2 teentjes look
    - 1 kruidentuiltje
    - 4 takjes selderij
    - 4 stengels prei
    - 2 el tomatenpuree
    - 20 gr. boter
    - 3 kruidnagels
    - peper en zout

    afwerking :
    - 2 el bloem
    - 1/2 el tomatenpuree
    - madera

    De stukken ossenstaart langs alle kanten goudbruin bakken in de boter. Het overtollige vet verwijderen, de tomatenpuree door het vlees roeren.

    Vier liter water op het vlees gieten. De schenkel, de hele, niet gepelde uien (waarvan ééntje ingeprikt met de kruidnagels) en alle overige ingrediënten toevoegen. Aan de kook brengen en drie uur zachtjes laten pruttelen, regelmatig afschuimen. De soep laten afkoelen en gedurende één nacht in de koelkast plaatsen.

    Het vet van de soep scheppen en opnieuw opwarmen. Door een zeef en een mousselinedoek gieten. Opnieuw aan de kook brengen en kruiden met peper en zout. (Een halve liter bouillon en een halve kilogram ossenstaart-stukken opzij houden om een timbaaltje van ossenstaart te bereiden (zie verder 06/12/07))

    Om de soep af te werken twee eetlepels bouillon vermengen met de bloem en de tomatenpuree. Dit mengsel oplossen in de bouillon en nogmaals tien minuten laten koken. Op smaak brengen met madera en opdienen met stukjes ossenstaart.

    (Feeling 10/07. Artikel : 'Herfstrecepten voor elke dag')

     

    03-12-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    01-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noordzeegarnalen
    Een nieuwe website over de grijze Noordzeegarnalen (met een vijftigtal recepten) :

    www.grijzegarnaal.be

    01-12-2007 om 15:55 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijder Lars Boom
    Veldrijder Lars Boom :

    "Van Sven Nijs koop ik zijn techniek. Van Vervecken het lopen. Ik denk dat ik dan al een vrij compleet renner zal zijn. Van Wellens hoef ik echt niets."

    Ik ben sinds mijn achttiende sportman en dat wordt alleen maar extremer. Alleen zo wordt je beter. Wielrenner zijn is gewoon een lifestyle.... Die zelfdiscipline komt met de jaren. Ik ben altijd heel streng voor mezelf geweest. Ik heb bijvoorbeeld pas mijn relatie beëindigd. Mijn sport staat op één, mijn vriendin kan hoogstens op twee staan. Zelf niet op anderhalf. Dat sport het belangrijkste is, dat heb ik altijd goed in mijn oren geknoopt.... Ik ben een egoïst, ja. Je moet als topsporter een klootzak zijn af en toe, voor andere mensen en jezelf. Ik vind het wel goed dat ik dat van mezelf heb, dat egoïstische trekje."

    (DM, 10/11/07)

    01-12-2007 om 15:53 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons
    Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons (6 p.)

    - 1.5 kg. gebraad van hertenkalf
    - 4 pastinaken
    - 1/2 knolselder
    - 400 gr. sperzieboontjes
    - 200 gr. sluimererwten
    - 600 gr. gemengde bospaddenstoelen (gele stekelzwam, hoorn des overvloeds, cantharel,...)
    - 3 slalotjes
    - 1 tomaat
    - 3 teentjes knoflook
    - 1 kg. aardappelen
    - 2 dl. port of madera
    - 2 dl. wildfond
    - 2.5 dl. melk
    - 4 el rode wijn-azijn
    - olijfolie
    - een handvol verse dragon
    - 2 takjes tijm
    - 1 tl rozemarijn
    - 1 laurierblaadje
    - peper en zout

    De pastinaak en de knolselder schillen en in blokjes snijden. De melk met evenveel water en een snuifje zout samen met de knolselder aan de kook laten komen. Van het vuur halen en de knolselder in het kookvocht laten afkoelen.

    De pastinaak met olijfolie besprenkelen en twintig minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C zetten.

    De aardappelen schoonboenen. In stukjes snijden, er de rozemarijn over strooien en besprenkelen met olijfolie. In de warme oven plaatsen tot ze bijna gaar zijn.

    De boontjes en de sluimererwten schoonmaken en blancheren. Onder ijskoud water laten schrikken en de sluimererwten in reepjes snijden. De knolselder afgieten. Alle groenten koel wegzetten.

    De paddenstoelen schoonboenen.

    Twee sjalotten snipperen. Samen met een scheut olijfolie, een geperst teentje knoflook, een theelepel tijm, een theelepel rozemarijn en een laurierblad zachtjes laten konfijten zonder dat het gehhel kleurt. Kruiden met peper en zout.

    Al deze stappen kunnen op voorhand voorbereid worden.

    Het vlees kruiden met peper en zout. Olijfolie verhitten en hierin het gebraad rondom goudbruin bakken. Dertig minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C plaatsen (of langer voor meer doorbakken vlees). Het vlees uit de oven tien minuten laten rusten onder aluminiumfolie.

    Samen met de gekonfijte sjalotten eerst de stekelzwammen, dan de knolselder en de pastinaak, dan de rest van de champignons en tenslotte de boontjes en de sluimererwten kort aanstoven. De aardappelen nog even opwarmen in de oven; ze zullen op deze manier volledig doorgaren.

    De pan van het gebraad deglaceren met de azijn, twee geplette teentjes knoflook, de gesnipperde dragon, een gesnipperd sjalotje en de tomaat in blokjes. Port en madera toevoegen en laten droogkoken. De wildfond toevoegen en even laten inkoken. De saus door een puntzeef gieten.

    Het hertenkalf in plakjes serveren met de groenten, de aardappeltjes en de saus.

    (Uit Proeven, 11/07. Artikel : Prêt-à-manger familiediners)

    01-12-2007 om 15:44 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)



    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Een interessant adres?

    Archief per maand
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 01-2014
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 12-2005
  • 09-2005

    Inhoud blog
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    {TITEL_VRIJE_ZONE}



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs