Wat heeft de regering Bush zoal gedaan voor de wetenschap ? Men heeft dit onderzocht en de conclusies zijn vernietigend. Lees even mee; dit rapport is trouwens uit 2003. Hoe zou het dan nu gesteld zijn ?
Twee keer per jaar hebben we er allemaal last van; het schuiven met de tijd. Het hele verhaal van de zomertijd, van Franklin tot nu, vindt u op 'Daylight Saving Time' :
De Belgen worden ongelukkiger, terwijl bij de Nederlanders dit gevoel stabiel blijft. En hoe zit dat dan in de resrt van de wereld ? Terug te vinden op volgende website :
Een website met duizenden triviale feitjes, volledig overbodige info die eigenlijk toch interessant en zeer leuk is. De fact generator zorgt ervoor dat je telkens opnieuw verbaasd bent :
Nog maar eens Einstein. Op deze website graaf je onder andere in 's mans eigen geschriften. Verder veel verwijzingen, links naar zowel wetenschappelijke als persoonlijke geschriften, ... Als je eens wilt zien hoe E=mc² eruitziet in Einsteins eigen handschrift :
Ook in de oudheid trachtte men reeds om epilepsie te plaatsen. De ziekte heeft dus een lange geschiedenis. Een overzicht van de verschillende verklaringsvormen die men ooit hanteerde :
Een website voor wie als leerkracht, ouder, of leerling te maken krijgt met leermoeilijkheden. Zowel dyslexie, dyscalculie, dyspraxie, dysfasie als ADHD komen aan bod. En nog veel meer trouwens.
Een complete wereldatlas online, aangeboden door de National Geographic Society. Er is meer dan drie jaar aan gewerkt (en er wordt nog aan gewerkt), maar daarvoor krijg je dan ook een Mapmachine met een index van meer dan 2.8 miljoen plaatsnamen. Een kaart is vlotjes te vinden, maar ook info over bijvoorbeeld het klimaat, de bevolking enzovoort. Als extraatje kan je de terreinmap van Mars ook eens bekijken.
Nadat het menselijk genoom in kaart is gebracht, is er nu een aanvang genomen met het in kaart brengen van het haplotype. Dit is het verschil in het DNA van verschillende bevolkingsgroepen, en ook al gaat het maar om ongeveer 0.1 % van het DNA, het gaat om miljoene minieme verschillen :
Alles op één website samengebracht : buitenlandse aardrijkskundige namen in het Nederlands. Heel gemakkelijk, want wie komt de vraag : "hoe noem je een inwoner van Tsjaad ?" al eens niet tegen ?