Verse kaastaart met selderij (1 ronde taart van 26 cm. doorsnede)
- 1 groene selderij - 6 velletjes gelatine - 500 gr. crackers of harde kaaskoekjes - 250 gr. zachte boter - 1 dl. room - peper en zout - 1 kl venkelzaadjes - 500 gr. verse kaas - enkele takjes bieslook
Een handvol mooie, lichtgroene blaadjes van de selderij snijden en ze in een glas water voor de versiering bewaren.
De rest van de selderij schoonmaken en zeer fijn hakken.
De gelatinevelletjes laten weken in water.
De crackers mixen met de boter. Een springvorm van 26 cm. bekleden met boterpapier. De bodem vullen met een drie-centimeter-dikke laag van het boter-cracker mengsel. De bodem gladstrijken en in de koelkast zetten.
De room samen met de venkelzaadjes opwarmen. De pan van het vuur nemen zodra de room begint te borrelen. De gelatne blaadjes uitknijpen en laten oplossen in de warme room.
De kaas mengen met de fijngehakte selderij en de room met gelatine. Kruiden met peper en zout. De mengeling over de taartbodem gieten en twee uur laten afkoelen en opstijven in de koelkast.
De kaascake uit de vorm halen. Versieren met de apart gehouden selderijblaadjes en het fijngesneden bieslook. De taart in punten verdelen en serveren met raketsla of krulandijvie.