Archief
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort
  • In wijn gestoofde peertjes met karamelparfait
  • Risotto in de oven met pompoen en pancetta
  • Gekarameliseerde zoete aardappel en herstgroenten
  • Konijn met gedroogde vruchten en Marokkaanse kruiden
  • Rundstoofpot met bier en bosvruchten
  • Stoofpot van kip met boschampignons en notenpistou
  • Kastanjesoep met gebakken spekjes en boschampignons
  • Claressefilets met roquefortsaus
  • Kalfsragout met champignons
  • Chili con carne
  • Stoofschotel van pastinaak
  • Goulash
  • Kangoeroefilet met tagliatelle en cognacsaus
  • Kangoeroefilet en aardappelsalade met verse kruiden
  • Winterstoofpotje met kip
  • Tapenade van kabeljauw
  • Tortillalasagne
  • De vervuilde mens
  • Gevogelte met rode kerrie - saus
  • Sinaasappel - honingsaus
  • Aardappelviskoekjes
  • Konijn op jagerswijze
  • Hertenstoofvlees met bietjes
  • Rode paprika gevuld met quinoa
  • Kaastaart
  • Uiensoep
  • Broccolisoep met appel
  • Paprikasoep met kruidenkaas
  • Ricotta met chocolade en rode vruchten
  • Wafels
  • Varkensgebraad met witbier
  • Mousse van frambozen en mascarpone
  • Haringhapje
  • Sjalotten-wijnsaus
  • Runderwang met worteltjes
  • Américain
  • Knolseldersoep met gerookte paling
  • Coquilles met schorseneren en sherrysaus
  • Perentaartje
  • Kokossoep met kip
  • Warm citrusvruchtensap met zachte kruiden
  • Bruschetta met mozzarella en pesto
  • Umami
  • Aperitiefhapje : rundstartaar in een glaasje
  • Meest beluisterde (Belgische) songs op YouTube
  • Planeten
  • Tapenade met groene olijven en gekonfijte tomaten
  • Tapenade met zwarte olijven en ansjovis
  • Auberginekaviaar
  • Salsa van kerstomaat
  • Guacamole
  • Anchoiade
  • Gekonfijte paprika
  • Citroentaartje met limoensorbet
  • Knolseldersoep met scheermesjes en kruidenolie
  • Kaas-mosterdsoep
  • Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool
  • Petit-beurretaart
  • Biefstuk (runderreepjes) uit de wok
  • Aardperencrèmesoep
  • Wortelsoep met linzen
  • Coquilles met pompoen, kastanje en cantharellen
  • Gemarineerde zalm met salade van spitskool
  • Pesto
  • Pasta met verse vis en rode pesto
  • Crostini met rode pesto
  • Maaltijdsoep met rundvlees
  • Salade van culatello di zibello en lichte wasabimayonaise
  • Slaatje van champignons en dille
  • Minichampignons in sherrysaus
  • Bruschetta met enoki
  • Aardpeercrème, kastanje en gerookte paling : hapje
  • Escabeche van makreel met rode kool : hapje
  • Kreeft in egen nat met mosselen en saffraan
  • Aardappelinfo
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tartaar van zalm en groene appel
  • Gazpacho van tomaten en vijgen, crostini met Parmaham
  • Gebakken coquilles (Sint-Jakobs) met kruiden en parmezaan
  • Gestoofde kalfsschenkel (Osso buco in bianco)
  • Lasagne van Sardijns brood
  • Saffraanrisotto
  • Zoetzure broodsalade
  • Gebakken zeeduivel met walnoot en rookspek
  • Pens - scampi hapje : aperitiefhapje
  • Bresaolahapje : aperitiefhapje
  • Tartaar van langoestines : aperitiefhapje
  • Tiramisu
  • Sint-Jakobsnoten met fijne witloof- en preireepjes
  • Lamskoteletjes, chutney van kerstomaatjes
  • Carpaccio van gerookte zalm, aioli van avocado en koriander
  • Vismousse met paprikacoulis
  • Griekse koteletten
  • Taartjes van abrikozen met rozemarijn
  • Rosbief in notenkorst
  • Chutney van verse en gedroogde vijgen
  • Koolrabisoep met gorgonzola
  • Stoofpotje van varkenswangetjes met Affligembier
  • Sint-Jakobsnootjes met kreeftenjus
  • Salade van avocado met garnaaltjes
  • Ossobucco : lekker van bij ons
  • Geglaceerde raap
  • Gebakken schorseneren
  • Crème butternut
  • Kalfskotelet "cross & blackwell"
  • Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes
  • Gekonfijt witloof
  • Geroosterde knolselderfondant
  • Geglaceerde peterseliewortel
  • Spruitenblaadjes
  • Gebakken aardpeer met vanille
  • Wok met paarse ridderzwammen
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Paddenstoelen - champignons
  • Kastanjechampignons en kerstomaat
  • Aardappelen uit de Périgord
  • Knolselder-aardappelgratin
  • Kruidenkoek
  • Instant chocolademelk
  • Chocolademelk om te bewaren
  • Kipfilet op grootmoeders wijze
  • Pompoen-aardappelterrine
  • Spruitjes met spek en walnoten
  • Gegrilde wintergroenten met honing
  • Gratin van bloemkool en rundsgehakt met basilicum
  • Kook-TV
  • Luchtkwaliteit
  • Websites
  • TV-erfenis
  • Zure room
  • Kippenkruiden
  • Vis met mosterd-peterseliekruim
  • Kippenstoofvlees met Indonesische groenten
  • Perziken met tonijn
  • Zucotto
  • Limoncello (2)
  • Specerijenroom
  • Gemarineerde hertenfilet met kruidensalade
  • Frisse tartaar van zalm en groene appel
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tarte tatin
  • Krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers
  • Citroenkonfijt
  • 3 maal appeltaart
  • Banketbakkersroom
  • Pastinaakchips
  • Soepje van schorseneren met champignons
  • Gevulde tomaat met gehakt
  • Eenvoudige schorseneren
  • Eend met koffie, kaneel en sinaas, puree van pastinaak
  • Perentaart met frangipane en pistachenoten
  • Amuse van witte bonen
  • Curryvelouté
  • Rode wijn weekend Ardennen
  • Limoncello
  • Chef op Kanaal Z
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Spaghetti met trompettes en beukenzwam
  • Chocolademousse
  • Panna cotta van geitenmelk
  • Mini crème brûlée
  • Groentechips met yoghurtdipsaus
  • Gemarineerde venkel
  • Krabsalade
  • Venkelgelei
  • Spicy tomaat
  • Champignons à la grecque
  • Frisse boterham met rauwe ham
  • Oude graansoorten
  • Graanmosterdpasta op de boterham
  • Tzatziki
  • Tapenade van zongedroogde tomaten
  • Meatloafballetjes
  • Cheeseburger
  • Gegrilde tofusandwich
  • Curryketchup
  • Crostini bij stoofvlees
  • Stoofvlees met Grand Cru Rodenbach
  • Crème van pijnboompitten
  • Hartige mediterrane cake
  • Pastasalade met surimi
  • Tomatensaus
  • Het maakbare brein
  • Courgetteschotel
  • Tomatentaartjes met olijven
  • Saltimbocca
  • Landkaarten
  • Couscoussalade met gerookte forel, avocado en mangodressing
  • Maatjes met aardappelen en boontjes
  • Salade met watermeloen en Turkse kaas
  • Pastasalade met gerookte vis
  • Wokken
  • Koud soepje van parmezaan en Orval
  • Erogene zones
  • Naked scientists
  • Ceviche van witte vis en Hoegaarden
  • Kiwi's
  • Schelvis met tomatenpesto en kerstomaatjes
  • Pasta met geroosterde tomaten en ansjovis
  • Houmous van tomaat
  • Pastei van gevogeltelever
  • Laagjeshapje met zalm
  • Water op aarde
  • Gestoofd kalfsvlees (ossobuco) met jonge wortelen
  • Kalfsgoulash met fettucine
  • Aardappelsalade met rosbiefplakjes
  • Zeeduivel met kreeft, asperges en Duvel
  • FoodTube
  • Salade van krieltjes met mozarella, gerookt spek en broccoli
  • Raw food
  • Geologie
  • Gepaneerde zwezerik met komkommersaus
  • Atletiek
  • Salade van konijn en Leffe
  • Koude tomatensoep met saltimbocca van vis
  • Pittige linzenburgers
  • Barbecuechutney
  • Vruchtenspiesjes met honing
  • Orzoslaatje met zwaardvis, gegrilde courgette en rode ui
  • Rundvlees met gele paprika's en zwarte-sojabonensaus
  • Mosselen met prei en mosterdsaus
  • Witte asperges met zeebaars en truffelaardappelcrème
  • Minestrone met asperges en zalm
  • Het ontstaan van de wereld
  • Sciencehack
  • Geroosterde krieltjes met gepocheerd eitje
  • Lamsfilet met erwtjespuree en balsamicosaus
  • Weersite Ruben Weytjens
  • Olijven-tomatenboter
  • Sinaasappel-vanilleboter
  • Avocadocrème
  • Kwark-dilledressing
  • Paprika-tomatensalsa
  • Rouille
  • Aardappeltjes uit de pan met saffraan en groene olijven
  • Kippenbouten met pompelmoessalade en vanilledressing
  • Banketbakkersroom
  • Limoen-chiliboter
  • Kippenvleugels en spareribs op de barbecue
  • Deboosere en het weer
  • Gevulde varkenskoteletjes
  • Tuinkruidenboter
  • Wortelvleesballetjes
  • Buienradar
  • Groententajine
  • Groententajine met staartvis
  • Tajine van lamsvlees met lentegroenten volgens Larousse Gastronomique
  • Gezouten citroenen
  • Ossobuco alla Milanese
  • Larousse Gastronomique en Ossobuco
  • Gebakken aardappelen met rozemarijn en look
  • Kruidensausje met rode ui en aalbessen
  • Kruidensausje met tomaat en azijn
  • Voedselinfecties
  • Probiotica
  • Gekke lijstjes
  • Daube Provençale
  • 'Nuttige' feestdagen berekenen
  • Wikimapia
  • Evolutieleer
  • Gambaspiesjes
  • Optische illusies
  • Zeeduivel op spiesjes van citroengras
  • Mango-looksaus
  • Garnalenspiesen
  • Porteur de la bonheur
  • Goden van de drank
  • Pretparken
  • Kamperen
  • Het weer, waar dan ook
  • Scampi Saganaki
  • Mosterdpeertjes met geitenkaas en honing
  • Scampi met pastis
  • Wortelpuree met gebakken roodbaars
  • Citroentaartjes met maanzaad
  • Olijvenmuffins met tonijndip
  • Het Zwitserse breinproject
  • Wiskunde
  • Anatomie
  • Antieke landkaarten
  • Scitopia.org
  • Scilogs
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Ravioli met bospaddenstoelen
  • Spaghetti met gember, tomaat en gezouten ricotta
  • Champignonsoep met salieboter
  • Waitrose
  • Soep met Sint-Jakobsvruchten
  • Hertenragoût met bospaddenstoelen en knolselderpuree
  • Tijdschrift Ambiance
  • Gemarineerde paddenstoelen
  • Aardappel-forelcrème met zeewolf en garnaaltjes
  • Garnituur bij witloofsoep
  • Oxfam-recepten
  • Taarten van de patissier
  • Gourmetgerechten
  • Thuis bij Jamie Oliver
  • De tabel van Mendeljev
  • Online conversie
  • Rode poon met boontjes in chili-sesamsaus
  • Weetjes over kookboeken
  • De allerbeste kookboeken
  • Gerechten met noten
  • Taart met brie en tomaten
  • Varkensrollade en uien en aardappelen uit de oven
  • Hartige, zuiderse cake
  • Blinde vinken van konijn
  • Bananencake met chocolade
  • Geert Hoste
  • Het werkhuis van de gezondheid
  • Danny Horseele, chef van 't Molentje, Zeebrugge
  • Pieter Loridon
  • Gadgets
  • Witloofsoep met grijze garnalen
  • Garnalentruffels
  • Gegratineerde mosselen met kruidige sabayon
  • Gepelde garnalen
  • Toerisme
  • Wokken
  • Stoofpotje van konijn met tomaat en dragon
  • Brochettes van mosselen met pastissaus
  • Koekskesgateau
  • Taarten van de patissier
  • Stoofpot van hert
  • Tapas van Jakobsvruchten met Manzanilla
  • Crostini van kippenlever en marsala
  • Timbaaltje van ossenstaart
  • Vertalen
  • Grondwitloof
  • Ossenstaartsoep
  • Noordzeegarnalen
  • Veldrijder Lars Boom
  • Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons
  • Ambiance Magazine
  • Stoofpotje van konijn met chorizo
  • Solo
  • Nederlands-Limburgse streekgerechten
  • Kokend water
  • Beef Wellington
  • Kook-blog van Albert
  • Gevulde tomaat met tartaar van tonijn
  • Nage van Sint-Jakobsvruchten met zomergroenten
  • Judith Beck
  • Vijgen met cabrales en Pedro-Ximenez siroop
  • Aardappelbrood
  • Gevulde pijlstaartinktvis met Fino-sherry
  • Vinos de Jerez
  • Gebakken Sint-Jakobsnoten met mosseltapenade
  • Worst-aardappelpureetaartjes
  • Olijfolietaartjes Caprese
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Gemarineerd kalfsgebraad
  • Mierikswortelsaus
  • Salsa rossa
  • Peterseliemousse
  • Gemarineerde zalm met peterseliemousse
  • Chinese kippenpasteitjes
  • Puree van primeuraardappelen met karnemelk en morieljes
  • Zoete pompoenbroodjes met rozijnen
  • De Vlaming en aardappelen
  • Diabetes
  • Maïsbrood met courgette en chili
  • Finettes
  • Alain Bloeykens, wijnjournalist
  • Rozemarijn-olijvenbroodjes
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Crème van pastinaak met Sint-Jakobsvruchten
  • Kruidig stoofpotje van rundvlees en pompoen
  • Puree van eekhoorntjesbrood met Sint-Jakobsvruchten
  • Knoflook is gezond
  • Geroosterde tomatenbroodjes
  • Paul Van den Bosch
  • Kaasrisotto met champignons
  • Lauwe salade met biefstuk en gedroogde tomaten
  • Hazenpeper
  • Ovenschotel met kabeljauw
  • Rick De Leeuw
  • Zeevruchten met kerrie in de wok
  • Robin Williams
  • Kalfslapjes met kappertjes
  • Microscoop-fotografie
  • Citruskip met kiwi
  • Schnitzels
  • Fibreclub
  • Stroke It
  • Live Science
  • Weekend koken
  • Zweedse hedendaagse misdaadauteurs
  • Chef-kok Anthony Bourdain
  • Belgisch Instituut voor Tropische Geneeskunde
  • Oostends garnaalkroketten
  • Healthy and choise
  • Pastanestjes
  • Kalfsmedaillons in een notenjasje
  • Ragù van konijn en pasta
  • Maïs van de barbecue
  • Zoetzure bietjes en uien
  • Boschampignons
  • Uienconfituur
  • Beer diet
  • Glumbert
  • Snel wijn koelen
  • Geroosterde portobello's met mozzarella en citroen
  • Reclame camel
  • De Voyager en zijn foto's
  • Converteren
  • Spelletjes
  • Het heelal
  • Symbaloo
  • Stonehenge
  • Spaanse speciaalzaak in Hasselt
  • Melanzane sott'olio
  • Halal-skieën
  • Electronische huishoudschriftjes
  • Mindfulness
  • Slaatje van tomaat, avocado, asperges en pata negra
  • Filiosoof Jean-Michel Longneaux
  • 'Andere' vakantiebestemmingen
  • Bakharing
  • Valère Billen, ex-trainer van STVV
  • Tartaar van tomaten
  • Wielrenners en doping
  • Zwarte pasta met venkel en coquilles
  • Eten en drinken bij MSN
  • WO II in Kwaadmechelen
  • Ovenfrietjes en aïoli-chili
  • Wikitravel
  • Opwarming van de aarde
  • Croquetas de jamon
  • Tomaten uit de oven met lamsvlees
  • Gegrilde inktvis met gazpacho
  • Grappige reclame
  • Tonijn met lamsoor
  • Rog met gemarineerde groenten
  • Pasta alla putenesca
  • Ossenstaartsoep
  • Polderaardappelen gevuld met garnalen
  • Middelgrote steden in Frankrijk
  • Plastic
  • Reclame voor Dove
  • Mango-pimentchutney
  • Mimosa van ei
  • Paprikacoulis
  • Kaaskroketten
  • Gesmolten tomaat
  • Guacamole
  • Basilicumolie
  • Google Map / Earth - Links
  • Culinaire problemen
  • Mosselmisverstanden
  • Mosselen met saffraan en citroen
  • Bieren en hun houdbaarheid
  • Een Petit Gervais frisco
  • Mosselen met ham
  • Barbecue
  • Thrillers
  • Ontdekkingswandelingen in Brussel
  • Amandel-citroencake met rode zomervruchten
  • Overstromingsvoorspeller
  • Sexy videoclips
  • Gekonfijte look
  • Basilicummayonaise
  • Lissabon
  • Satire
  • Hubble
  • Pretty Good Privacy
  • Perziken met kriekenbiersabayon
  • Panna Cotta
  • Spaghetti Carbonara
  • Spaghetti Carbonara
  • Wielrennen en voeding
  • Mosselen
  • Website Frank Deboosere
  • Op reis
  • Biefstuk met erwtjes en sla
  • Gepaneerde rogreepjes
  • Coctails
  • Paprikarolletjes met kappertjes en ansjovis
  • Zeven nieuwe wereldwonderen
  • Kip met citrusvruchten
  • Gemarineerde octopus
  • Mars-express
  • ESA
  • Voedingssupplementen en agressie
  • Gehaktbrood met artisjok
  • Broodje vitello tonnato
  • Broodje vitello tonnato
  • Gravad lax met kruidensalade
  • Komkommersoep met grijze garnaaltjes
  • Filodeegdriehoekjes met kruiden en kaas
  • Risotto met gepaneerde pladijs
  • Geeuwen
  • Broccolisla met spekjes
  • Gebakken pladijs met mosselen en tomaten
  • Snelle chocoladeflan
  • Mooi-weer-desserts
  • Abrikozentips
  • Coctails
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Siegfried Bracke en opiniepeilingen
  • Recepten met verse kaas
  • Paasdiner
  • Teken een varken
  • Rome herboren
  • Stamboomonderzoek
  • Bulgaarse keuken
  • Gratis software
  • Gids voor de echte Ardennen
  • Zeeland
  • Mattentaarten
  • Kinderpsychiater Peter Adriaanssens
  • Room en yoghurt
  • Te veel restaurants ?
  • Gremolata
  • Orechiette met romanesco
  • Roken en belastingen
  • Stoverij
  • Diepvries tuinbonen
  • Medisch woordenboek
  • Dierproeven
  • Dick Swaab en onze hersenen
  • Het maakbare brein
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Mysterieuze plaatsen
  • Carnivoren
  • Migraine
  • Soep-weetjes
  • Schorseneren-weetjes
  • Officinale
  • Klimaatopwarming
  • Zongedroogde tomaten
  • Aspe en roken
  • Exceptionele groenten
  • Migraine
  • Ijskoud tussendoortje
  • Witloofsoep
  • Ideetjes voor ijs
  • Pompensoep
  • Vleesetende planten
  • Geneesmiddelen en drugs
  • San Fransisco
  • Boussouffa
  • That's embarrassing
  • Blini's met avocado en verse kaas
  • Mini-ansjoviscroissants
  • Yoghurt met romige aardbeien
  • Pastagerecht met spek en room
  • Penne met broccoli
  • Perzische citrussalade
  • Lamscarré met tuinbonencoulis
  • Eurovisiesongfestival
  • Bioscoopfilms
  • Eiertaartjes met asperges en gerookte forel
  • Bosvruchtentaartjes
  • Auto-delen
  • Recepten met nieuwe aardappelen
  • Sociaal-culturele organisaties
  • Verse kaastaart met selderij
  • Avocado-ijs met basilicum
  • Huysentruyt
  • Verse tomatensaus
  • Succes-gerechten
  • Libelle en BBQ-recepten
  • Boris Jeltsin
  • Wijnsaus
  • Pittige gehaktballetjes
  • Knoflookboter
  • Asperges met tonijn
  • Schuimwijn
  • Vom Fass
  • Varkensgebraad met jonge wortelen
  • Geuze en kriek
  • Frisse citroenroom
  • Aardappelen koken 'en papillot'
  • Rijbewijs
  • Zoetzure saus
  • Opgeklopte room
  • Vis zoals elk kind 'm lust
  • Lamsvlees met citroen en bieslookboter
  • Wijngaardslakken in mergpijp met knoflook en grof zeezout
  • Crème van bloemkool met morieljes
  • Yves Desmet over het VB
  • Koken in geuren en kleuren
  • Vitello
  • Kardemom
  • Ras el hanout
  • Pistachenoten, amandelen malen
  • Saltimboca van vis
  • Crostini met peterseliepesto : tapas
  • Ricotta-spinazietaartjes met dille : tapas
  • Courgeteflan : tapas
  • Kokosballetjes : tapas
  • Koude soep van meloen : tapas
  • Gevulde pastarolletjes : Tapas
  • Michael Muller en nutrigenomics
  • Agar agar
  • Citroenverbena
  • Crêpe met gorgonzola
  • Paella
  • De aarde : vogelperspectief
  • Aardpeer of topinamboer
  • Loïc Wacquant en de sociale zekerheid
  • Runderribstuk met gekonfijte paprika's
  • Groentencompote met ansjovis uit Cantabrië
  • Gevulde Breydelham
  • Jong vlees
  • Ham pekelen
  • Gestoofd konijn met aardappelen
  • Recepten met kip
  • Pittige soep met tortelloni
  • Wild feest
  • Stoofschotel met honing en komijn
  • Zintuigtesten
  • Heel mooi gezegd
  • Ciabatta met pesto en mozzarella
  • Varkensgebraad in een jasje
  • Vegetarische pasta
  • Lieven Scheire
  • Magda De Meyer
  • Bloemkool
  • Start to eat
  • Kunst bij Dexia
  • Keukenontwerp
  • De wetenschap van het koken
  • Foelie
  • Geschiedenis: de oudheid
  • Biodiversiteit
  • Roos Van Acker
  • Een ideetje
  • De zon
  • Wat zou Carlos doen
  • Geweerde commercials
  • Robotica
  • Actuapedia
  • Vanille-ijs met balsamicoazijn
  • Gebakken kip met kappertjes en olijven
  • Driegangenmenu
  • Zalm met yoghurt en komkommer
  • Geneesmiddelenindustrie
  • Oosterse kippensoep
  • Stoofpotjes
  • Groene asperges met kip
  • Groentesoep met pistou
  • Victorian Web
  • Freud
  • Italiaanse vleesklassiekers
  • Planet diary
  • Oesters met champagnesaus
  • Een romantische avond
  • Racisme
  • Leif Hoste
  • Tieners en seksualiteit
  • Peter Goossens, Hof van Cleve, over smaak
  • Mouclade
  • Vleermuizen
  • Piccata verde
  • De ruimtetelescoop Chandra
  • Optische illusies
  • Arno als kok
  • Visfumet
  • Baktijd voor vis in de oven
  • Gutten
  • Gratin met gehakt, kool en worteltjes
  • Relish of chutney
  • Stokvis of klipvis
  • Gratin met prei en pasta
  • Hatelijke geluiden
  • Toiletpapier
  • Daniel Zitka
  • Ricotta met kastanjes
  • Pickles-dip
  • Karameliseren
  • Een beetje morbide
  • Luctor et emergo
  • Historische atlas
  • Alles over datum en tijd
  • Air France
  • Nellie Kroes
  • Erwin Vervecken
  • Lamskoteletjes met Provençaalse groenten
  • Graf-opzoekingen
  • Wetenschappelijk persbureau
  • Medisch antiek
  • Naval Observatory
  • Erik De Vlaeminck
  • Science Odyssey
  • Vrouwen aan de top
  • Levende cellen
  • Expert gezocht
  • Frimout
  • Tartaar van verse en gerookte Schotse zalm
  • Menselijke anatomie
  • Varkenskotelet Piccalilly
  • Hersenstichting
  • Sexwoordenboek
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Frank Van Erum
  • Dode media
  • Baardgroei
  • Tips en weetjes
  • Op reis in Amerika
  • Back-up
  • Mogelijkheden met Google
  • De Belgische visvangst
  • Stadsplannen
  • Virtuele musea
  • Mysteries
  • Zonne-energie
  • Microscopische kunst
  • MP dowloaden
  • Shit
  • Bier
  • Verboden toegang
  • Nationale dierentuinen
  • Strandjutters
  • Weird - rare verhalen
  • Pittige Mexicaanse rijst
  • Muziekclips opzoeken
  • Runderfilet 'en croûte'
  • Sjalottenazijn
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Pasta met mosselen
  • Gestoomde griet met ansjovis en kappertjes
  • De aarde vanuit de ruimte
  • De gekste recepten
  • Millenniumdoelstellingen
  • Wansmakelijke foto's
  • Vreemde soorten : exoten
  • Bedreigde diersoorten
  • 09/11
  • Champagne
  • Zonnestraling en de ozonlaag
  • Migraine
  • Medisch internetwoordenboek
  • Microfotografie
  • Duurzame ontwikkeling
  • Biologische diversiteit
  • Musea
  • Erwten in de Engelse keuken
  • Vragen over internet ?
  • UFO's
  • Maradona
  • Spamfilter
  • Foto's van onze planeet
  • Bush en de wetenschap
  • Ginkgo Biloba
  • Architectuur en neurosciences
  • Zomeruur
  • Geluk
  • Flightsimulator
  • Trivials
  • Einstein
  • Epilepsie
  • Luizen
  • Leerstoornissen
  • Wereldatlas
  • Virussen
  • Kernenergie
  • Het menselijk genoom
  • Wetenschap onder water
  • Ooievaars
  • Aardrijkskunde
  • Spam
  • Op onze aarde neerkijken
  • Virussen
  • Onze groene planeet
  • Kunst
  • VPRO
  • Wiskunde-woordenboek
  • Implosies alom
  • Het Tate Museum
  • Etiquette
  • Mars global Surveyor
  • Landkaarten, inzoomen maar
  • Kannibalen
  • Wiskunde en de dingen des levens
  • Bureau Belgrado
  • Botsende werelddelen
  • Geheime codes
  • Plastic bubbeltjes
  • Robots etc.
  • Zes-stappen theorie
  • Gordon Ramsay
  • Onno Kleyn
  • Koken.blogspot
  • Les volgen op Berkeley
  • Elementaire muziek
  • Figuurtjes met ballonnen
  • Een nieuw liefje ?
  • Snelle filmpjes
  • TV cartoons
  • Oude geschriften
  • Verkeerd gezongen
  • Microscopisch gezien
  • De menselijke klok
  • Ode aan de techniek
  • Anatomie
  • Astronomie per dag
  • Interieurinrichting
  • Knutselhandleiding
  • Insecten in Europa
  • Rauw eten
  • Vergeten sites
  • De sterrenhemel
  • Anagrammen generator
  • Prosper Montagné
  • Witloofsalade met grijze garnalen
  • The science network
  • Experimenteer thuis
  • Geluiden van insecten
  • Sint-Jakobsvruchten met laurier, citroen en rozemarijn
  • Sint-Jakobsvruchten met appel-kerrie-compote
  • Oliebollen
  • Wetenschappelijke bibliotheek
  • Paddestoelenmousse met zachtgekookt ei
  • Yahoo Food
  • Rookverbod in de horeca
  • Lijnvriendelijk
  • Recensies
  • Grafisch design
  • Multimedia-artieste
  • ASCII-art
  • Alzheimer
  • Tabakswereld in het offensief
  • Michel Verschueren over Johan Vermeersch
  • Integratie
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Peperkoek
  • Chococapuccino
  • Muntjes stapelen
  • Mary Mallon
  • De Belgen en hun eetgedrag
  • Natuurwetten
  • Fauna van de diepzee
  • Zebravisjes
  • De reis van je e-mail
  • Kristallen
  • Weerkunde en Klimatologie
  • Chemisch weekblad
  • Planespotting
  • Bruggen kijken
  • Een andere aarde
  • Toetanchamon
  • Einstein
  • Vliegensvlug
  • NASA
  • Elementaire deeltjes
  • Hersenimplantaten
  • Catherine Verfaillie
  • Espressogranita
  • Koffiecoctail Viva Luca
  • Jeudhuis Kaddish en roken
  • Reuzel
  • Schuim van aardappel
  • Pasta volgens Jamie
  • Caldeirada
  • Cocido Madrileno
  • Rik Torfs
  • Journalist Mark Delire
  • Wetenschappeleuk
  • Ambachten
  • Langzaam gegaarde lamsnek
  • Banale werkdag
  • Toetanchamon
  • Zonsondergang
  • Het Verre Oosten
  • Guido Belcanto
  • Mark Paesbrugghe
  • Biotech-gewassen
  • Diversitijd
  • Optische microscopie
  • Ecuador
  • Labs van Google
  • Darwin in Polen
  • Zoenen
  • Opiniepeilingen
  • Wetenschappelijke feitjes
  • Lang webadres
  • Wetenschapsblog
  • Pc op afstand
  • Correa en België
  • Correa
  • Alles gratis
  • De cardiologische liga
  • De Belgische voedingsmiddelentabel
  • Literatuur ontdekken
  • Blits
  • Het internet in werking
  • Bad song
  • Experimentjes
  • Cartoons Zazart
  • Camera's
  • Fietsroutes
  • Reekotelet met spruitjespuree
  • Persoonlijk kunstwerk
  • Naakte websites
  • UFO's etc.
  • Broncodes dankzij Google
  • Textuur
  • Halte-là
  • Felix Alen
  • Pompoengratin
  • Bacalhao
  • Kwartels volgens Dirk L.
  • Culinair Namen
  • Rochefort
  • Bart Goor
  • Patrick Janssens
  • Patrick Janssens
  • Mbark Boussouffa nav. 0110
  • Axelle Red nav. 0110
  • Arno nav. 0110
  • Paling in het groen volgens Dirk L.
  • Hollandse aspergesalade
  • Chefkok Stefaan Coutteyne
  • Jos Ghysen
  • Op het vel geroosterde zalmfilet
  • Axelle Red nav. 0110
  • Westvleteren
  • Zacht gebak met chocolade en gember
  • Louis Tobback vs. de studenten
  • Loko over Leuven
  • Barbie
  • Louis Tobback over veplichte kinderzitjes in de auto
  • Diepgevroren groenten
  • Levercirrose
  • Leve de sossen
  • De Britten en seks
  • Zoek de zeven verschillen
  • Fotografie
  • De jaren '80
  • Columnisten
  • Kaneelsuiker
  • Traag leven
  • Wielrenner Robbie McEwen
  • Mamma Roma
  • BBC-Chefs
  • Kokosnoot
  • Feestmaterialen
  • Kikkerbillensoep
  • Thierry Marichal
  • De paus en de Islam
  • Carlo Bomans over het WK wielrennen
  • Bouillon met pompoen en portobello
  • Djintan en consorten
  • Leif Hoste en het WK tijdrijden
  • Wijnen
  • Sven Nys over zijn mountainbike-seizoen
  • Leugenaars
  • Ezelsbruggetjes
  • Hoeveel zit er in een kopje ?
  • Raketsla
  • Andropauze
  • Wandelende haai
  • Barcelona
  • Corticosteroïden
  • Cortisones hebben Epo vervangen
  • Voedingssupplementen en doping
  • Maanzaad en doping
  • Wielrenster Jeannie Longo
  • Lierse coach René Trost
  • Dagelijkse lectuur
  • Ariël Jacobs over de voetbalbond
  • iPod
  • Stevaert over zijn leesgedrag
  • Franky Vercauteren
  • Najaarssalade met gegrilde geitenkaas
  • Aardstralen
  • Vlees laten rusten
  • Röner
  • Braiseren
  • Games
  • Stemplicht
  • Virusdodende zakdoek
  • Dromen
  • Longschade
  • Tevreden in uw gemeente
  • Elpo
  • Coma
  • Tobring.com
  • Librivox
  • Griet bakken
  • Lardo
  • Vis : meunière
  • Sterren
  • Snack jezelf gezond : Zoete amandelhavermuffins
  • Gekweekte vis
  • Genetisch gemanipuleerde organismen GGO's
  • Gevulde kalkoenlapjes met selderijpuree
  • Het woordje kalkoen
  • Snack jezelf gezond : Mozzarellaspiesje met verse vijgen en ham
  • Anorexia
  • Puberende meisjes
  • Stefan Everts
  • Snack jezelf gezond : Olijfbroodstokjes
  • John McEnroe
  • Gert Steegmans
  • Roger Vanden Stock
  • UEFA / FIFA
  • Het leven is als ...
  • Snack jezelf gezond : Wraps met avocado en paprika
  • Stadswandeling in Gent
  • Couchsurfing
  • Snack jezelf gezond : Roggebroodjes met makreelmousse
  • Ricotta al forno
  • Snack jezelf gezond : Knoflook-uienbrood
  • De menselijke klok
  • Nutradia
  • Verkeersinformatie
  • Chimpansees en cultuur
  • Dubai
  • Winkelkeuze
  • Liverpool
  • Snack jezelf gezond : Komkommer met gerookte zalm
  • Melk
  • Kwade mannen
  • Jobhobbing
  • Veiligheid op de werkvloer
  • Wandelen en vee
  • God in de hersenen
  • Snack jezelf gezond : Gevulde kerstomaatjes
  • Smaken van september
  • Literatuurklassiekers
  • Spitskool
  • Croissanttaart met chocolade
  • Hop en oestrogeen
  • Een schuimende pint bier
  • Astronomie
  • Tomatenweetjes
  • Groenten en fruit
  • Voorakkoorden gemeenteraadsverkiezingen
  • Laguiole-messen
  • Oersuiker
  • Het geslacht van de lesgever
  • Koffie
  • Horeca en religie
  • Miele en stoomkoken
  • Sardines in blik
  • Sardines, haring, en sprot
  • De sardina pilchardus
  • Pasta puttanesca van Amy
  • Vis bakken
  • Borlotti of bruine bonen uit blik
  • Visbar Noordzee
  • Steven Tuyls
  • Commercials
  • Films etcetera
  • Tucows.com
  • Cooking (R)evolution
  • Lardo di collonato
  • Gutenberg en e-books
  • Slaatjes met vis
  • Aluminiumfolie
  • Sojabonen
  • Boek Accidental Foodie
  • Frisk tabletjes
  • Voetbalverhalen
  • Bier-onjuistheid
  • Basmati rijst
  • Bomba
  • Belgen en brood
  • Txapela
  • Seitangehakt
  • Versheid van eieren
  • Zwitsers
  • Tomaten
  • Radijzen
  • Waterkoker
  • Een slaapmiddeltje
  • Beroepsverenigingen psychologen
  • Kakkerlak
  • Smoothies - Sappen
  • Smoothies
  • Spaans pepertje
  • Spa
  • Barbecue
  • Sangria
  • Chlorofyl
  • Jan Leyers
  • Domestica
  • Brussels Intenational
  • Slovenië
  • Psychologie
  • Mensen herkennen
  • De NFL en hersenschuddingen
  • Orzo
  • Vlaanderen is een stad
  • Boerentoren
  • Franky Vercauteren
  • De Belg en zijn brood
  • Saignant
  • OHL-trainer Guido Brepoels
  • Vliegangst
  • Soep
  • Baanbrekende websites
  • VRIND
  • Centrumsteden
  • Geneesmiddelenonderzoek
  • Een 'wilde' stam op de Fiji
  • Phonak
  • Bolkestein
  • Food Info
  • Twee borrelhapjes
  • Stijn Stijnen
  • Te dik of te dun ?
  • Dirk De Prins
  • Oil & Vinegar
  • Donald Spoto
  • Marktrock
  • Schorpioenengif
  • NTI hogeschool
  • Sportpsycholoog bij Anderlecht
  • Sacha Distel
  • Paprika's schillen
  • Baga
  • Literatuurlijstjes
  • Muggen
  • Simon Vroemen
  • Zevenkamp bij de vrouwen, atletiek
  • Tienkamp bij de mannen, atletiek
  • Spanje en mosselen
  • Mosselen
  • Grijze garnaal
  • Stoomzakjes
  • Alleenstaanden
  • Vrouwenbasket
  • Nadine Meersman over doping
  • Colorante
  • HACCP
  • Vol-au-vent van Gaia
  • Warmoes of snijbiet
  • Tattoo
  • Extravert
  • Frietgeheimen
  • Friet en geen patat
  • French fries
  • Deaver
  • Patrick Janssens
  • Jean-Luc Dehaene
  • Spinazie en zijn voedingswaarde
  • Kreukels
  • Rosticceria
  • Rosticceria
  • Gesuikerde verse kruiden
  • Oliebolletjes
  • Roland Renson en lokale identiteit
  • Roland Renson en pakken of niet pakken
  • Werner Helsen
  • Panem et circenses
  • Limoenen
  • Basilicum
  • Wijn van Stijn
  • Spaans leren
  • Overgewicht en extreem dieet gevaarlijker dan voedselvergiftiging
  • Fruit in een flesje
  • Aceitunas almadas
  • Caffé frappé
  • Chiperones
  • Salade Mechouia
  • Pa amb oli (pamboli)
  • Geroosterde kippenboutjes
  • Aardbeien en frambozen
  • Boek
  • Kookboek voor de boekenliefhebber
  • Zalm
  • dezaakdna.be
  • Dilbeek
  • Primus inter pares
  • Emilio Ferrara
  • Tene quod bene
  • Inspanningsfysiologie
  • Oneliners
  • Vis in Noorwegen
  • Ichtyofaag
  • Linzensoep
  • Frank Raes over Tihinen
  • Weet wie je eet
  • Rijstballetjes
  • Zeste
  • Dieetgoeroe
  • Culinaire wandelingen
  • Wolkenskrabbers
  • Gebakken camembert
  • Leekens
  • Camembert, geroosterd in zijn doosje
  • Amerikanen over Europa
  • Asperges
  • Tenenkrullend
  • Burrata
  • Kwark - zure room
  • Aromastoffen
  • Sinaasappelsap
  • Boontjes allerhande
  • Stoomoventje met snoekbaars voor de barbecue
  • Oplichting
  • Man of vrouw ?
  • What about Bush
  • Het virtuele computermuseum
  • Animaties dankzij supercomputers
  • kerstliedjes
  • Songs
  • Pintxos
    In de media

    31-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelvleesballetjes

    Wortelvleesballetjes

    - gehakt
    - worteltjes
    - ui
    - paneermeel
    - ei
    - tomatensaus

    De wortelen in stukjes snijden en gaarkoken. Een halve ui snipperen en samen met de worteltjes pureren.

    Mengen met het gehakt (of met gemalen biefstuk); een eitje en wat paneermeel onder het mengserl roeren.

    Kleine balletjes van het mengsel rollen. De balletjes in een pan bakken en serveren met tomatensaus.

    Zó leer je kindren groenten eten.

    (Een recept van Kristel van K3)

    (NB, 26-27/07/08)

    31-07-2008 om 18:50 geschreven door Luc  


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buienradar
    Waar heeft het de voorbije uren geregend, maar vooral : waar vallen de buien binnen twee uren ?

    http://www.buienradar.nl/ 

    http://www.meteox.be/


    31-07-2008 om 18:31 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    30-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groententajine

    Groententajine (4 p.)

    - 1/2 aubergine, in blokjes
    - 1/2 courgette, in blokjes
    - 1 ui, gesnipperd
    - 2 teentjes knoflook, gesnipperd
    - 3 witte en 3 gele raapjes, in stukken
    - 2 wortelen, in stukken
    - 1 rode paprika, in stukken
    - 400 gr. kikkererwten, uit blik
    - 2 dl. gezeefde tomaten
    - 5 el olijfolie
    - 3 tl chilipoeder
    - 1 el korianderzaad
    - 1 el paprikapoeder
    - handvol verse koriander
    - zout

    De courgette en de aubergine bestrooien met zout. Vijftien minuten laten rusten en afspoelen.

    Ui, knoflook, wortel, raapjes en paprika in de tajine doen, besprenkelen met olijfolie en de tajine zonder deksel in een voorverwarmde oven op 180°C zetten tot de groenten wat geroosterd zijn.

    Courgette en aubergine toevoegen, kruiden met paprikapoeder, korianderzaad en chilipoeder. Nog even zonder deksel laten roosteren.

    De gezeefde tomaten en de kikkererwten toevoegen, het deksel op de tajine plaatsen en twintig minuten laten garen in een voorverwarmde oven op 180°C.

    Bestrooien met versgehakte koriander en in de tajine serveren met couscous.

    (Proeven. 'Van Taartvorm tot Tajine.' 02/08)

    30-07-2008 om 16:50 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groententajine met staartvis
    Groente - tajine met staartvis (6 p.)

    - 2 tomaten, ontveld, ontpit, in 4 gesneden
    - grote bos verse koriander, fijngehakt
    - 500 gr. staartvis, in stukken
    - water
    groenten :
    - 2 grote uien, in stukken
    - 2 wortels, in stukken
    - 2 courgettes, in stukken
    - 1 rode paprika, ontveld, ontpit, in stukken
    - 1 koolrabi, in stukken
    - 2 teentjes knoflook, gesnipperd
    kruiden :
    - 1/2 tl saffraandraadjes
    - 1 tl kaneel
    - 1 tl paprikapoeder
    - 1 tl cayennepeper
    - 1 tl gemberpoeder
    - 1 tl raz-el-hanout

    Een bodempje water in een tajine doen en ui, wortel en paprika toevoegen. Even laten sudderen, de kruiden toevoegen en goed mengen.

    De rest van de groenten - op de tomaat na - toevoegen, de tajine sluiten en ongeveer dertig minuten op een zacht vuur laten sudderen.

    De stukken vis in de groenten leggen en tien minuten onder gesloten deksel laten meegaren.

    Afwerken met de tomaat en de koriander, en serveren in de tajine, samen met couscous.

    (HLN, 26-27/08/08)

    30-07-2008 om 16:50 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tajine van lamsvlees met lentegroenten volgens Larousse Gastronomique
    Tajine van lamsvlees met lentegroenten (4 p)

    Een uitgebeende lamsschouder in blokjes snijden.

    Twee uien en drie knoflookteentjes snipperen.

    Zes eetlepels olijfolie verhitten in een tajine, het vlees aanbraden en de ui en knoflook toevoegen.

    Vier tomaten in kwarten snijden, zes aardappelen in flinke blokjes snijden.

    Tomaten, aardappelen, een theelepel kaneel, een theelepel komijn en peper en zout bij in de tajine doen. Twee deciliter water toevoegen, Afdekken en en uur laten pruttelen op zacht vuur.

    Tweehonderdvijftig gram tuinbonen doppen, vier gezouten citroenen in kwarten snijden en ze samen met vier gehalveerde artisjokbodems in de tajine doen. Alles nog dertig minuten laten pruttelen.

    De blaadjes van een bosje koriander fijnhakken en vlak voor het opdienen over de groenten strooien.

    30-07-2008 om 16:49 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezouten citroenen
    Gezouten citroenen

    Eén kilogram citroenen overdwars in dikke plakken snijden. Er drie eetlepels zout overheen strooien en gedurende twaalf uur er het vocht laten uittrekken. Laten uitlekken. In een grote stopfles doen en volledig afdekken met olijfolie. Eén maand laten trekken. Na gebruik de fles steeds goed terug afsluiten. Koel en donker bewaren.

    30-07-2008 om 16:48 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    29-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ossobuco alla Milanese
    Ossobuco alla Milanese (4 p.)

    - 4 stukken kalfsschenkel
    - 20 gr. boter
    - 3 el olijfolie
    - 1 el bloem
    - 1 ui, fijngesnipperd
    - 1 teentje knoflook, fijngehakt
    - 2 wortels, in plakjes
    - 2 stengels bladselderij, in stukjes
    - 1 middelgrote ui, in ringen
    - 1/4 l. witte wijn
    - 1/4 l. kalfsbouillon
    - 2 el tomatenpuree
    - versgemalen zwarte peper
    - tijm
    - laurier

    voor de gremolata (zie ook 30/05/07) :
    - 2 el peterselie, fijngehakt
    - 1 teentje knoflook, uitgeperst
    - zeste van 1/2 citroen

    De boter in de olijfolie laten smelten. De ui toevoegen en vijf minuten op een laag vuur fruiten.

    De bloem met de peper mengen. De schenkels erdoor halen en op een hoog vuur aan alle kanten bruin bakken. De wijn erbij schenken en zonder deksel tien minuten laten stoven.

    Bouillon, wortelen, selderij, tijm, laurier, knoflook en tomatenpuree toevoegen. Gedurende ongeveer twee uren op een laag vuur laten sudderen.

    Voor de gremolata de ingrediënten in een vijzel mengen.

    Het vlees uit de pan nemen en warm houden. de saus tot de helft laten inkoken. Het vlees opnieuw toevoegen.

    Serveren samen met de gremolata en met rijst of gekookte aardappelen.

    Ossobuco kan perfect gegaard worden in een 'dou feu' van Le Creuset. Het concept is eenvoudig : het holle deksel vul je met ijsblokjes of koud water. Het deksel koelt af waardoor er binnen in de pot condensatie ontstaat die het gerecht voortdurend bevochtigt.

    (HLN, 26-28/07/08)

    29-07-2008 om 16:47 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Larousse Gastronomique en Ossobuco
    Een Italiaans gerecht dat oorspronkelijk uit Milaan komt. De naam betekent letterlijk 'been met een gat'. Schijven kalfsschenkel worden gsmoord in witte wijn met ui en tomaat. Bij ossobuco wordt meestal rijst of pasta opgediend.
    Een variant hierop is 'ossobuco alla gremolata die zonder tomaat wordt klaargemaakt maar vlak voor serveren wordt bestrooid met fijngehakte look en citroenzeste.

    Ossobuco à la Milanaise (4 p.)

    - 1 ui, fijngesnipperd
    - 3 stengels bleekselderij, fijngesneden
    - 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
    - 1 dl. olijfolie
    - 50 gr. boter
    - 4 schijven kalfsschenkel van ongeveer 2 cm. dik, met bloem bestoven
    - 2 el olijfolie
    - 1 laurierblad
    - 1 glas droge witte wijn
    - 500 gr. ontvelde, ontpitte tomaten, in blokjes
    - 2 l. bouillon
    - 50 gr. bladpeterselie, fijngehakt
    - 20 gr. rozemarijn, fijngehakt

    Ui, bleekselderij en knoflook in een mengeling van olijfolie en boter aanstoven.

    In een andere pan in twee eetlepels olijfolie de kalfsschenkels aan beide kanten bruin bakken.

    Het vlees aan de groenten toevoegen en er het laurierblad en de witte wijn bij doen. Even laten pruttelen en er de bouillon over schenken. De pan sluiten en hem anderhalf uur in een op 200°C voorverwarmde oven plaatsen.

    De gare schenkels uit de pan nemen en warm houden.

    Het stoofvocht zo nodig nog wat inkoken en er de bladpeterselie en de rozemarijn door roeren. De saus over het vlees lepelen en er een saffraanrisotto bij serveren.

    29-07-2008 om 16:47 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    28-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken aardappelen met rozemarijn en look
    Gebakken aardappelen met rozemarijn en look (4 p.)

    - 500 gr. stevige aardappelen, geschild, in grove stukken.
    - 8 hele, ongepelde tenen knoflook
    - 2 el verse rozemarijn
    - 4 el olijfolie
    - versgemalen zwarte peper, zeezout

    De aardappelen samen met de knoflook en de rozemarijn in een kom doen, kruiden met versgemalen zwarte peper en vermengen met de olijfolie.

    In een ovenschaal met antiaanbaklaag doen en 30 à 45 minuten in een voorverwarmde oven van 220 °C plaatsen tot de aardappeltjes goudbruin gebakken zijn.

    Net voor het serveren bestrooien met zeezout.

    ('Voorjaarsvitamines.' Proeven. 02/08)

    28-07-2008 om 16:45 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidensausje met rode ui en aalbessen
    Kruidensausje met rode ui en aalbessen

    - 2 rode uien, gesnipperd
    - 1 kleine rode paprika, fijngesneden
    - 2 el olijfolie
    - 1 pilipili, fijngesneden
    - 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    - 2.5 cm. verse gember, geraspt
    - 200 ml. rode wijnazijn
    - 150 gr. bruine suiker
    - 1 tl vijfkruidenpoeder
    - 200 gr. rode aalbessen

    De ui en de paprika acht minute aanbakken in de olijfolie. Warm houden.

    In dezelfde pan de pilipili, gember en knoflook aanbakken, aangelengd in honderd milliliter azijn. Aan de kook brengen en drie minuten laten indikken.

    Het mengsel van ui en parika toevoegen, samen met de rest van de azijn; de suiker, de kruiden en een snuifje zout. Aan de kook brengen en vijf minuten laten sudderen tot het mengsel begint in te dikken.

    De aalbessen toevoegen en nog vijf minuten op het vuur laten staan tot de bessen openknappen. Het mengsel moet een stroperige substantie hebben.

    In gesteriliseerde weckflessen schenken en luchtdicht afsluiten.

    Heerlijk bij geroosterd vlees en een salade.

    ('Recepten met azijn.' Bodytalk. 08/08.)

    28-07-2008 om 16:37 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidensausje met tomaat en azijn
    Kruidensausje met tomaat en azijn

    (voor 1 middelgrote stopfles)

    - 500 gr. tomaten, gepeld, in grove stukken
    - 2 el olijfolie
    - 1 uitje, gesnipperd
    - 1 tl kerrie
    - 2 verse laurierblaadjes, fijngesneden
    - 1 el balsamicoazijn
    - 3 el bruine suiker

    De olijfolie verhitten, de kerrie erin strooien en er de ui in zacht stoven.

    Tomaten, laurier, azijn en bruine suiker toevoegen. Aan de kook brengen, het vuur lager zetten en af en toe roerend 35 à 40 minuten laten sudderen. Het mengsel moet eruitzien als een dikke puree.

    Laten afkoelen, in een weckfles schenken en luchtdicht afsluiten.

    Op toastjes met kaas serveren of bij koud vlees.

    'Recepten met azijn'. Bodytalk. 08/08.

    28-07-2008 om 16:23 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    27-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voedselinfecties
    Welke maatregelen kan je zelf thuis nemen om voedselinfecties te voorkomen ? Voorlichtingsmateriaal hierover werd in een toolkit verzameld door het Centrum Infectiebestrijding in Nederland. Alle info is makkelijk te downloaden op de website :

    http://downloadcenter.infectieziekten.eu/ 

    Naast de toolkit over voedselinfecties zijn er op deze website andere toolkits over meerdere onderwerpbeschikbaar.

    27-07-2008 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Probiotica
    Een nieuwe website die aandacht besteedt aan werking en veiligheid van probiotica, en de invloed ervan op de darmflora. De site bestaat uit een wetenschappelijk gedeelte (Engelstalig) en een Nederlandstalig gedeelte voor gezondheidsprofessionals. Aan een consumetengedeelte wordt nog gewerkt.

    http://www.probiotics-amsterdam.org/gezond.htm#

    27-07-2008 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    26-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekke lijstjes
    Een website waar ze van zowat alles en nog wat lijstjes hebben aangelegd : de jongste, de grootste, de lelijkste ... Leuk, interessant, soms allebei.

    http://www.oddee.com/ 

    26-07-2008 om 15:51 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daube Provençale
    Daube Provençale (4 p.)

    - 1 kg. lamsstoofvlees
    - olijfolie
    - 1 piment, schoongemaakt, fijngehakt
    - 100 gr groene olijven, ontpit en in ringetjes

    voor de marinade :
    - 2 uien, in ringen
    - 3 wortelen, in plakjes
    - 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    - zeste van 1/2 sinaasappel
    - 1/2 fles rode wijn Côtes du Rhône
    - 1 tl zwarte peperkorrels
    - 2 blaadjes laurier
    - 2 takjes rozemarijn
    - 4 takjes peterselie
    - 3 kruidnagels

    Alle ingrediënten voor de marinade in een stenen schaal doen en er het vlees inleggen. Een nacht laten trekken in de koelkast.

    Het vlees uit de marinade halen, de marinade apart houden, en het vlees goed droogdeppen. Het vlees in olijfolie snel aan alle kanten aanbakken.

    De marinade toevoegen samen met het piment en ongeveer twee uur op een zacht vuurtje laten stoven. Indien nodig nu en dan wat water toevoegen.

    Na een uur de olijven toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout.

    (HLN. 'Smaken uit het zuiden'. 26-27/07/08.

    26-07-2008 om 15:45 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Nuttige' feestdagen berekenen
    Tik op deze site een datum in (bvb je geboortedatum) en je krijgt een overzicht van allerlei 'nuttige' feestdagen die je nog moet vieren (bvb wanneer je 10 miljard seconden oud wordt)

    www.re-date.com

    26-07-2008 om 15:34 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wikimapia
    Wikimapia is wat je krijgt als je Wikipedia kruist met GoogleMaps : gebruikers voegen zelf info toe aan de kaart :

    www.wikimapia.org

    26-07-2008 om 15:31 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evolutieleer
    Een Nederlandstalige blog over evolutietheorie door bioloog Gert Korthof :
    (tegenwoordig ook steeds vaker over de klimaatproblematiek)

    http://evolutie.blog.com/ 

    26-07-2008 om 15:28 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    25-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gambaspiesjes
    Gambaspiesjes (4 p.)

    - 12 grote, ongepelde gamba's of scampi's
    - 1 chilipepertje, schoongemaakt, in ringetjes gesneden
    - 40 gr. gemberwortel, geraspt
    - 2 takjes koriander, gehakt
    - 4 el teriyakisaus
    - 2 el sesamolie
    - 4 el olijfolie
    - sap van 1 citroen
    - peper en zout

    De gamba's pellen, het staartstukje eraan laten. Het darmkanaal verwijderen. De gamba's droogdeppen en in de lengte op lange spiesjes rijgen.

    Chilipepertje, gember en koriander mengen met de teriyakisaus, de olijfolie en het citroensap. Kruiden met peper en zout.

    De marinade bij de spiesjes lepelen en afgedekt twee à drie uur in de koelkast zetten.

    De spiesjes laten uitlekken en vier à vijf minuten op de barbecue leggen. Regelmatig omkeren.

    (Libelle, 'Lekkers op de rooster'. 05/06/08)


    -

    25-07-2008 om 17:21 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    24-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Optische illusies
    Optische illusies en bizarre puzzels :

    www.subliminalmessages.com

    24-07-2008 om 17:49 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeduivel op spiesjes van citroengras
    Zeeduivel op spiesjes van citroengras (4 p.)

    - 8 zeeduivelmedaillons (van elk ongeveer 40 gr. per stuk)
    - 4 stengels citroengras
    - sjalotje, gehakt
    - 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    - 50 gr. gemberwortel, fijngehakt
    - 1 rood chilipepertje, schoongemaakt, in fijne reepjes
    - 2 el sesamolie
    - 4 el olijfolie
    - zeste en sap van 1 limoen
    - 2 el ahornsiroop
    - 2 el sojasaus
    - peper en zout

    Sesam -en olijfolie mengen met het limoensap, de ahornsiroop en de sojasaus. Goed glad roeren. Limoenzeste, sjalot, knoflook, gember en de pepersnippers toevoegen.

    De citroenstengels in de lengte halveren en puntig maken. Telkens een zeeduivelmedaillon oppprikken.

    De spiesjes in de marinade leggen en afgedekt één uur in de koelkast zetten.

    De spiesjes goed droogdeppen. Kruiden met peper en zout. Acht à twaalf minuten op de barbecue leggen, één keer omkeren.

    Serveren met een frisse groene salade en mango-looksaus.

    (Libelle. 'Lekkers op de rooster.' 05/06/08)

    24-07-2008 om 17:34 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mango-looksaus
    Mango-looksaus

    - 1 rijpe mango, geschild
    - sap van 2 limoenen
    - 1 el kerriepoeder
    - 2 el ahornsiroop
    - 1 rijpe mango, geschild en in partjes
    - 1 rood chilipepertje, schoongemaakt en in ringetjes
    - 3 lente-uitjes, in ringetjes
    - zout

    De mango pureren samen met het limoensap, kerriepoeder en ahornsiroop. Mengen met de mango in partjes, het chilipepertje en de lente-uitjes. Naar smaak kruiden met zout.

    (Libelle. 'Lekkers op de rooster'. 05/06/08)

    Trefwoord : barbecuesausje


    24-07-2008 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    23-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalenspiesen
    Garnalenspiesen (6 p.)

    - 24 rauwe tijgergarnalen
    - 2 tl komijnzaad
    - 1 el chilivlokken
    - 1 steranijs
    - 1 el fenegriekzaad
    - 3 el arachideolie
    - 4 sjalotjes, gehakt
    - 4 teentjes knoflook, gehakt
    - 2 snuifjes gemalen kurkuma
    - peper en zout
    - partjes citroen

    De garnalen pellen maar de staarten intact laten.

    Komijnzaad, chilivlokken en steranijs al roerend één minuut in een droge pan roosteren. Fijnmalen in de vijzel, of met het uiteinde van een deegroller in een kommetje. Het fenegriekzaad in één eetlepel arachideolie bakken tot het openbarst; toevoegen aan de specerijen. Sjalotjes, knoflook, kurkuma, de resterende olie, het specerijenmengsel, zout en zwarte peper (genoeg peper, het mag hier) in een blender of met de mixer tot een grove pasta malen.

    De pasta over de garnalen verdelen. Afdekken en twee uur op een koele plaats laten rusten.

    De garnalen strak oprollen. Aan ingevette spiesen rijgen, te beginnen bij het staartstuk. Roosteren tot de garnalen roze zijn, één maal omkeren. Er wat vers citroensap overheen sprenkelen en serveren.

    ('Een slanke barbeque'. GezondNu, 07-08/08)

    23-07-2008 om 17:52 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Porteur de la bonheur
    "Je bent als kok tenslotte een porteur de bonheur.", dixit Peter Goossens.

    Trouwens, Peter Goossens eet zijn platte kaas het liefst met peper, zout, bieslook en radijsjes.

    DM, 19/07/08)

    23-07-2008 om 17:22 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    19-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goden van de drank
    Bacchus is de Griekse god van de drank. Zijn broer was Comus, en hij was de god van de eetkunst.

    Dionysos is de god van de wijn.

    19-07-2008 om 15:55 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pretparken
    Een website over pretparken : leuk :

    www.pretparken.be

    19-07-2008 om 15:26 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamperen
    Kamperen in Europa:

    www.eurokamperen.be

    19-07-2008 om 15:26 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het weer, waar dan ook
    Het weer, waar dan ook :

    www.internetweer.be

    19-07-2008 om 15:25 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    18-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi Saganaki
    Scampi Saganaki (4 p.)

    - 1 kg. scampi, gepeld
    - 3 el olijfolie
    - 1 ui, gesnipperd
    - 4 tenen knoflook, fijngehakt
    - snuifje gedroogde chilivlokken
    - 800 gr. gepelde tomaten (blik)
    - 3 el ouzo (of pastis)
    - 175 gr. fetakaas
    - 3 el dille
    - peper en zout

    Eén eetlepel olijfolie verhitten en de ui glazig maar niet bruin fruiten. Look en chilivlokken toevoegen en kort meebakken. Tomaten en twee eetlepels ouzo toevoegen. Tien minuten laten sudderen tot de saus indikt. Kruiden met peper en zout.

    De scampi's vermengen met de rest van de ouzo en met peper en zout. In hete olijfolie bakken of roosteren op de barbecue.

    Drie vierde van de feta en van de dille door de warme saus mengen.

    De scampi's en de saus over de warme borden verdelen. Garneren met de rest van de feta en de dille.

    Lekker met brood, rijst of pasta.

    Bereidingstijd : 25'

    (Proeven. 'De terrasjes van Kreta.' 02/08.)

    18-07-2008 om 17:45 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    17-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosterdpeertjes met geitenkaas en honing
    Mosterdpeertjes met geitenkaas en honing (4p)

    - 2.5 dl. appelsap
    - 1 dl. appelazijn
    - 3 kruidnagels
    - 1 kaneelstokje
    - 1 kl mosterdzaadjes
    - 4 el rietsuiker
    - 4 harde peren
    - 2 kl mosterd
    - 250 gr. verse geitenkaas
    - 2 el vloeibare honing
    - 2 el walnoten, fijngehakt

    Het appelsap, de appelazijn, kaneel, kruidnagels, mosterdzaadjes en de suiker aan de kook brengen en tien minuutjes laten pruttelen.

    De peren schillen en in vier verdelen, klokhuis verwijderen en ze in de appelsiroop pocheren (net onder het kookpunt) tot ze beetgaar zijn.

    De peren eruit halen en de vloeistof tot licht stroperig laten inkoken. Van het vuur af de mosterd erdoor roeren. Over de peren gieten en laten afkoelen.

    De peren op de borden leggen, er wat geitenkaas bij serveren, besprenkelen met de vloeibare honing en afwerken met fijngehakte walnoten.

    (Proeven. 'Pikant detail: mosterd.' 02/08)

    17-07-2008 om 17:47 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    16-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi met pastis
    Scampi met pastis (1 p.!!!!!)

    - 8 scampi, gepeld
    - 1 scheutje pastis
    - 1/2 teentje knoflook
    - peper en zout
    - 6 el sojaroom
    - 2 el gehakte peterselie
    - 1/2 kl venkelzaadjes
    - olijfolie
    - sap van 1/2 limoen
    - 50 gr. pasta, al dente

    De scampi kort in de olijfolie bakken met de knoflook en de venkelzaadjes. Kruiden met peper en zout. Blussen met een scheutje pastis, room toevoegen en even laten inkoken. Van het vuur nemen en peterselie en limoensap toevoegen. Verdelen over de pasta en afwerken met een kwartje limoen.

    (Nina, Lekker in je eentje, 31/05/08)

    16-07-2008 om 17:50 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelpuree met gebakken roodbaars
    Wortelpuree met gebakken roodbaars (4p.)

    - 4 roodbaarsfilets met vel (200 gr. elk)
    - 2 el olie 
    - komijnzaadjes

    voor de wortelpuree :
    - 1 kg. wortelen
    - 1 rode ui
    - 1 teentje knoflook
    - 1 kleine rode paprika
    - 1 kl gemalen komijn
    - 1 kl pikant paprikapoeder
    - 15cl. room
    - bladpeteselie
    - balsamicocrème
    - zout
    - versgemalen zwarte peper 

    De wortelen in dunne plakjes snijden. De gepelde ui in vier stukken snijden. De knoflook pellen. Alles net onder kokend water zetten. Dertig minuten laten koken op een middelmatig vuur. Afgieten en tot pureen mixen.

    De paprika in kleine stukjes snijden. Samen met de komijn, het paprikapoeder en de room aan de wortelpuree toevoegen. Kruiden met peper en zout en nog vijf minuten laten doorwarmen op laag vuur.

    De roodbaars in hete olie bakken : vijf minuten aan de velkant, drie minuten aan de andere kant.Kruiden met peper en zout en bestrooien met komijnzaadjes.

    De vis op borden schikken samen met de wortelpuree en afwerken met fijngesneden peterselie en een streepje balsamicocrème.

    Serveren met gekookte aarappelen of aardappelpuree.

    (Proeven, 02/08)


    16-07-2008 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    15-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroentaartjes met maanzaad
    Citroentaartjes met maanzaad (6 taartjes)

    - 250 gr. ricotta
    - 50 gr. mascarpone
    - 20 gr. bloem
    - 3 el suiker
    - rasp van 1 citroen
    - maanzaadjes

    voor de siroop:
    - 2 kl suiker
    - sap van 1/2 citroen
    - 0.15 dl. water

    De ingrediënten voor het siroopje in een steelpan doen en enkele minuten laten koken

    De ingrediënten voor de taartjes mengen en verdelen over zes ingeboterde en bebloemde vormpjes.

    Dertig minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C. De taartjes als ze uit de oven komen besprenkelen met de siroop. Bestrooien met maanzaadjes.

    (Nina, HLN, 'Mand vol lekkers', 24/05/08)

    15-07-2008 om 16:48 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olijvenmuffins met tonijndip

    Olijvenmuffins met tonijndip (4 à 6 grote muffins)

    - 120 gr. zelfrijzende bloem
    - zout
    - één ei
    - 60 gr. gesmolten boter
    - 1.25 dl. mel
    - 20 gr. Parmezaankaas, geraspt
    - 60 gr. olijven, in ringetjes
    - 6 zongedroogde, gemarineerde tomaten, in reepjes

    voor de tonijndip :
    - 20 gr. ansjovis op olie (blik)
    - 200 gr. tonijn op olie (blik)
    - 2 el gehakte peterselie
    - 2 el basilicum
    - scheutje olijfolie
    - peper en zout

    Alle ingrediënten voor de tonijndip pureren met de blender of de staafmixer.

    De zelfrijzende bloem, het zout, de kaas, de olijvenringetjes en de zongedroogde tomatenmengen. De melk met het ei en de gesmolten boter mengen. Beide mengsels bij elkaar voegen en heel kort dooreen roeren met een vork. Het deeg zeker niet volledig gladroeren.

    Het deeg in ingeboterde (of papieren) vormpjes gieten en deze zo'n twintig minuten in een voorverwarmde oven aan 190°C plaatsen.

    Laten afkoelen en serveren met de dip.

    (Nina, HLN, Mand vol lekkers, 24/05/08)

    15-07-2008 om 16:35 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    14-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Zwitserse breinproject
    Twee jaar geleden startte aan het Brain Mind Institute van de Ecole Polytechnique Federale de Lausanne het Blue Brain Project (in samenwerking met IBM) om het gehele menselijke brein in kaart te brengen. Momenteel zijn ze er in geslaagd een computersimulatie te maken van een neocorticale kolom van een rat. Opgelet, één kolom is nog maar een zeer klein onderdeeltje van de cortex. De mens heeft er miljoenen. Nog werk op de plank dus. Daarbij komt dat de hedendaagse supercomputers nog niet super genoeg lijken om het hele brein te kunnen modelleren.

    Maar op de site van het onderzoeksproject is de visualisering van de simulatie van de neocorticale cortex wel een aanrader.

    http://bluebrain.epfl.ch/
     

    http://www.technologyreview.com/Biotech/19767/?a=f

    (Eos, 02/08)

    14-07-2008 om 16:50 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    12-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wiskunde
    Wiskunde voor niet-wiskundigen, en ook nog op een leuke en vrolijke manier gebracht :

    http://www.wiskundemeisjes.nl/ 

     

    12-07-2008 om 15:44 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anatomie
    Online menselijke anatomie :

    http://www.winkingskull.com/navigation.aspx 

    12-07-2008 om 15:43 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antieke landkaarten
    Antieke landkaarten (o.a. Mercator) gedigitaliseerd :

    http://www.helmink.com/

    12-07-2008 om 15:33 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scitopia.org
    Een database met artikelen allerhande van wetenschappelijke instellingen allerhande:

    http://www.scitopia.org/scitopia/

    12-07-2008 om 15:26 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scilogs
    Scilogs is een blogportaal van Eos, Psyche & Brein en Scientific American, waar een twintigtal wetenschappers en wetenschapsjournalisten bloggen over (hun) wetenschap. Nederlandstalig.

    http://www.scilogs.be/ 

    12-07-2008 om 15:23 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde mosselen met citroen
    Gemarineerde mosselen met citroen (4p)

    - 750 g gekookte mosselen zonder schelp
    - 1 rode ui
    - 1 bio citroen
    - het sap van 2 citroenen
    - 4 eetlepels arachide-olie
    - 2 takjes citroenmelisse
    - 1 eetlepel roze peperkorrels
    - peper

    Pel de ui en snijd hem in fijne ringen.
    Was de citroen onder warm water, droog hem af en snijd hem in heel fijne schijfjes.
    Snijd de takjes citroenmelisse heel fijn.
    Meng de olie, het citroensap, de roze peperkorrels en een flinke mespunt peper.
    Giet de mosselen in een diepe schotel.
    Voeg er alle ingrediënten bij.
    Roer dit alles goed om en laat 2 uur marineren in de koelkast.


    (Bron : christiane65/bloggen.be)

    12-07-2008 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)



    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Een interessant adres?

    Archief per maand
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 01-2014
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 12-2005
  • 09-2005

    Inhoud blog
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    {TITEL_VRIJE_ZONE}



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs