"Er zijn te veel dure restaurants waar iedereen topproducten wil, waardoor sommige diersoorten zeldzaam worden en zelfs met uitsterven bedreigd."
Binnen vijf à tien jaar zullen we bijna geen wilde vis meer kunnen vinden, het zal allemaal kweekvis zijn. Niet alleen kan dat een grote invloed hebben op onze kooktechnieken, maar ook op smaken en op de gerechten die we bereiden."
Reactie van Peter Goossens, Hof van Cleve :
" Het grote probleem zit in de reglementering van de visserij. De wetten op quota, dat is je reinste bullshit. Het zou toch verstandiger zijn om met seizoenen te werken. Bijvoorbeeld, drie maanden mag er op tong gevist worden, dan drie maanden op kabeljauw, enzovoort. We moeten toch niet het hele jaar, alle dagen, tong kunnen eten ?"
Johan Segers, Het Fornuis, Antwerpen :
"Als er morgen een restaurant in Hong Kong grijze garnalen wil, dan belt die en even later vliegt DHL een partij ongepelde garnalen over, die daar ongeveer even snel zijn als bij mij in Antwerpen. Er moet een mentaliteitsverandering komen."
Maar Segers kadert de uitspraken van Gagnaire ook :
"Vroeger zaten ze in Frankrijk natuurlijk alleen op een hele hoge troon. Ze moeten durven aanvaarden dat de wereld veranderd is."