"Mijn dagelijks halfuurtje lopen" elke ochtend vvor hij de rest van de dag de keuken induikt in De Wulf.
"Ik hou van werken in het zomerseizoen; onze gasten zijn dan een stuk meer ontspannen en beter gehumeurd"
Kobe Desramaults is 29, geboren en getogen in Dranouter en eigenaar van hotel-restaurant In De Wulf. Hij bracht zijn jeugd door in de oude hoeve die door zijn moeder werd vèrbouwd tot taverne en hotel. Diezelfde hoeve onderging opnieuw een metamorfose tot het huidige hotel-restaurant. Eind 2005 sleepten Kobe en zijn team een Michelinster in de wacht, waarmee hij een val'! de jongste Belgische sterrenchefs ooit werd. Benieuwd naar wat hij in de zomer zoal doet.
Een druilerige vrijdagmorgen, eindeloze akkers en heuvelachtige weides ... Na een rit van een klein uurtje zou de bestemming volgens mijn gps nog slechts een honderdtal meter veraf zijn. Plots rijst van tussen de groene velden het prachtig gerenoveerd restaurant In De Wulf op.
Klokslag tien uur stap ik de zaak binnen, en kijk mijn ogen uit op het simpelweg sublieme decor : authentiek parket, lederen zetels, reusachtige tapijten,... Kobe Desramaults stapt met kleine oogjes op me af en heeft een sterke espresso nodig om wakker te worden. En dan wordt op dit moment van mij verwacht dat ik hem naar zijn vrije zomeravonden pols! Kobe graaft zichtbaar diep in zijn gedachten.
"Het klinkt misschien cliché, maar op een vrije zomeravond ga ik graag uit eten met wat vrienden. Dan kiezen we niet voor een chique zaak, maar verorberen we meestal een sappige biefstuk met knapperige frietjes, aangevuld met wijn of bier". weet de jonge sterrenchef dan toch. "Daarnaast probeer ik elke morgen, voor het werk begint, een eindje te gaan lopen met mijn hond Barry. In de zomer wordt dat halfuurtje écht genieten. Na mijn rondje ben ik perfect voorbereid op de dagelijkse portie stress die ik hier moet incasseren."
Zomer in San Francisco Werken in de horeca staat gelijk aan werken als anderen vakantie vieren. Maar erg vindt Kobe dat niet. "Het is wel zo dat de sfeer in het restaurant tijdens de zomermaanden heel wat minder gespannen is. Dat komt vooral doordat onze klanten dan beter gehumeurd zijn. Nee, wij krijgen heel zelden zakenmensen over de vloer. Onze gasten komen naar In De Wulf om te genieten van het eten en om eens echt goed te ontspannen. Je moet ook heel wat tijd uittrekken om bij ons te komen, want wij liggen erg afgelegen, zoals je allicht wel hebt gemerkt", grinnikt hij. "Net om die relaxte sfeer hou ik meer van het zomerseizoen."
Deze zomer wacht het keukenteam van In De Wulf overigens helemaal weinig rust. "Ik trek met mijn personeel naar San Francisco, daar gaan we aan de slag in een notoir restaurant. We kennen die mensen al, want zij zijn eerder al hier komen helpen. Waarom die uitwisseling? Op korte tijd kan je zo een pak nieuwe ervaringen opdoen, en dat is onbetaalbaar."
(Eline Desmet)
In De Wulf, Wulvestraat 1 in Dranouter 057445567
|