|
Op aanvraag hier nogmaals de oliebollen Mocht mijn pa nog in leven zijn, dan was het vandaag (11 oktober) zijn verjaardag daarom wil ik zijn lievelings dessertje en ook het mijne bekend maken, "namelijk" de aloud bekende oliebollen. Hoe maak ik oliebollen wel op de wijze van mijn mama die het me geleerd heeft.
Ik heb nodig:
1 kilo tarwebloem 1 liter water 20 gram zout 50 gram suiker 80 gram gist 10 gram kaneel enkele druppeltjes citroensap
Bereiding:
Los het gist op in het water en meng het kort. Doe de bloem erbij en meng het beslag kort met een mixer op de laagste stand. en laat het beslag 45 minuten (en niet korter!!) op een warme plaats rijzen. Voorkom uitdroging door een natte theedoek over de kom te leggen. Denk erom dat het beslag behoorlijk rijst, gebruik dus een ruime kom. Schep het beslag met een lepel in olie van 180 graden. Als u een frituurpan gebruikt, zet deze dan op 190 graden! Bak ze ca. 6 minuten Gebruik arachideolie. Ververs de olie regelmatig.
Bestrooi met bloemsuiker en eet smakelijk!
|