Herfstreceptje nodig: 200 g pure chocolade, 75 g boter (op kamertemperatuur), 3 eieren, 0,5 dl (50 ml) melk, 200 g rietsuiker, 100 g Koopmans Boerencake-meel
Voor de vulling:, 150 g roomkaas (kamertemperatuur), 50 g suiker, 1 zakje vanillesuiker (Dr. Oetker),1 ei, 100 g pecannoten, grof gehakt
Extra nodig: vierkant bakblik van ca. 22x22 cm of een springvorm van 24 cm doorsnede bakpapier mixer met garden
Oventemperatuur en baktijd: Elektrische oven: 170°C Heteluchtoven: 150°C Gasoven: stand 3-4 Baktijd:ongeveer 35 minuten
Bereiding: Plaats een bakplaat of rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Bekleed de bodem van het bakblik met bakpapier en vet de rand in. Meng de roomkaas met de 50 g suiker, de vanillesuiker en het ei tot een gladde massa.
Hak de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade voorzichtig in de magnetron of met behulp van een heet waterbad (au-bain-marie). Voeg aan de gesmolten chocolade de boter en de rietsuiker toe en meng dit met een mixer met garden goed door elkaar.
Voeg de eieren en de melk toe en meng het geheel tot een glad beslag. Voeg als laatste het Boerencakemeel toe en klop het beslag kort iets luchtig (ca. 1/2 minuut).
Schep de helft van het beslag in de bakvorm en verdeel hierover de aangemaakte roomkaas. Strooi over de roomkaas de gehakte pecannoten en verdeel het resterende beslag over de vulling. Het beslag hoeft niet de gehele vulling te bedekken.
Bak de hemelse modder in ca. 35 minuten gaar.
|