|
Een van de simpelste, lekkerste en populairste recepten. Het betrekkelijk hoge suikergehalte geeft brownies hun heerlijke en karakteristieke korstje. Dit recept komt uit het boek Gezond eten zonder gluten van Allen & Kearney.
Nodig voor 16 personen 50 g goede glutenvrije bittere chocolade, 100 g boter, 200 g suiker, 2 scharrel-eieren, los geklopt, 1 theel. puur vanille-extract, 75 g gemalen amandelen, 1 theel. glutenvrij bakpoeder, snufje zout, 100 fijngehakte walnoten en een vierkant bakblik van 20x20 cm, bekleed met bakpapier
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water.
Klop de boter met de suiker tot een licht en luchtig mengsel en klop er daarna de eieren, het vanille-extract en de gesmolten chocolade door.
Roer er als laatste de gemalen amandelen, het glutenvrije bakpoeder, het zout en de fijngehakte walnoten door. Schep het beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad en schuif de vorm 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen en snijd voor het serveren in vierkantjes.
|