Bombay Bramble. Grey Goose Appletini. Orange Cosmopolitan. Bacardi Mojito.
Een zomer zonder cocktails is als een café zonder bier. Deze vijf pittige drankjes doen dromen van warme sferen.
 |
1. Bombay Bramble
4 cl Bombay Sapphire 2,5 cl vers citroensap 1 cl suikersiroop 1 cl braambessensiroop gemalen ijs enkele verse braambessen Doe de Bombay Sapphire gin, citroensap en suikersiroop in een shortdrinkglas, samen met het gemalen ijs. Giet de braambessensiroop over het ijs zodat het zich langzaam vermengt. Werk af met enkele verse braambessen en serveer met een rietje.
2. Grey Goose Appletini¼ appel 3,5 cl Grey Goose L'Original 2,5 cl appelsap 0,5 cl limoensap 0,5 cl suikersiroop Stamp de appel fijn in een shaker en voeg de andere ingrediënten toe. Schud krachtig en giet met behulp van een dubbele strainer in een voorgekoeld martiniglas. 3. Cazadores Margarita
5 cl Cazadores Reposado 2 cl triple sec 2,5 cl limoensap zout limoen ijs Wrijf de rand van een margaritaglas in met een schijfje limoen en druk het glas met de rand in een egaal oppervlak zout zodat de rand van het glas bedekt is met het zout. Vul een shaker met ijs en voeg alle ingrediënten toe in chronologische volgorde. Schud krachtig en giet de inhoud vervolgens door middel van een dubbele strainer in het margaritaglas. Werk af met een schijfje limoen. 4. Orange Cosmopolitan
4 cl Grey Goose L'Orange 1,5 cl triple sec 2,5 cl veenbessensap (cranberry juice) 1cl limoensap ijsblokjes sinaasappelzeste als decoratie Doe alle ingrediënten samen met de ijsblokjes in een shaker en schud krachtig. Strain in een voorgekoeld martiniglas. Versier met de sinaasappelschil. 5. Bacardi Mojito
5 cl Bacardi Superior een halve limoen een 12-tal muntblaadjes 2 koffielepels geraffineerde suiker bruiswater gemalen ijs een takje verse munt ter versiering Snij de limoen in partjes en doe deze in het glas. Voeg de suiker toe. Stamp alles voorzichtig aan, zodat het sap van de limoen vrijkomt. Voeg de muntblaadjes toe en stamp opnieuw aan, zodat de aroma's goed vrijkomen. Voeg de helft van het gemalen ijs toe, samen met 5cl Bacardi Superior. Roer goed om. Vul het glas verder aan met het gemalen ijs. Roer alles nog eens goed om en werk af met een scheutje bruiswater en een takje verse munt. Door meer of minder suiker toe te voegen, maak je Mojito zo zoet als je zelf wilt. Santé. (lvl)
|