Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    09-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Soorten soepen Courgettesoep

    Het gerecht is van alle tijden, we vinden het terug in alle beschavingen sinds de mens het vuur heeft ontdekt en leren gebruiken. Het is ook een gerecht dat we in alle uithoeken van onze planeet vinden. Soep was gedurende lange tijd (en is soms nog altijd) het enige gerecht waarmee arme bevolkingen zich konden (en kunnen) voeden.

    Soep, bouillon, consommé, roomsoep, lichtgebonden soep,...: er zijn bijna evenveel verschillende benamingen als er recepten en manieren om ze te eten zijn. Ze wordt opgediend als voorgerecht, warm of koud wanneer ze hoofdzakelijk uit groenten bestaat, eventueel met toevoeging van een zetmeelhoudend product (vermicelli, rijst, tapioca,...), van room of van het geel van een ei (lichtgebonden soep of roomsoep). Ze vormt een hoofdgerecht wanneer er vlees en/of peulgroenten worden bijgedaan (waterzooi, bouillabaisse, soepvlees, minestrone, harrira ...) of als je ze laat gratineren met kaas en korstjes. Ze verwarmt de innerlijke mens in de winter en verfrist ons in de zomer.

    Soep speelt een belangrijke plaats in onze dagelijkse voeding want ze helpt om meer groenten te consumeren. Ze is vaak nuttig (en soms het enige middel) om kinderen die weigeren groenten rauw of in gewone bereidingen te eten, toch groenten te doen naar binnen lepelen.


    Hoewel er kant-en-klare soepen in verschillende vormen zijn en het gamma zich nog constant uitbreidt, blijft soep een gerecht dat nog heel veel door mensen zelf thuis bereid wordt.

    Enkele groenten, aromatische kruiden en specerijen, eventueel een blokje bouillon en klaar is kees. Soep is gemakkelijk te maken en biedt de mogelijkheid om groenten in verschillende variaties te combineren en zoveel mogelijk seizoensgroenten te gebruiken. Het is ook een middel om groenterestjes te verwerken en te gebruiken.

    Op het vlak van de voedingswaarde is soep een interessante bron van water, minerale zouten, vitaminen, vezels en andere sporenelementen. Ze voert tevens eiwitten en/of koolhydraten aan, alsook vetstoffen als er vlees, peulvruchten, eieren en/of zetmeelhoudende producten worden toegevoegd. (Voeding gezondheid)

    Courgettesoep voor 8 personen

    Ingrediënten
    2 kg courgettes, 2 grote uien,  1 tak selderij, 1 verse kaas met look en fijne kruiden, 2 blokjes ontvette gevogeltebouillon, 3 soeplepels fijngehakte peterselie, 1,5 l water, 1 koffielepel zout, Peper van de molen

    Bereiding
    Maak de uien schoon. Was de courgettes en de selderij. Snij de courgettes en de uien in grote stukken. Doe de groenten in een hogedrukpan. Doe er het water en de bouillonblokjes bij en voeg peper en zout toe. Als het geheel kookt, laat je de soep 10 minuten doorkoken en schakel je daarna de warmtebron uit. Mix de soep en doe de kwark erbij. Net voor het opdienen versier je elk bord met fijngehakte peterselie.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs